Connect with us

Business

Digital marketing: Ποια είναι τα είδη ψηφιακού μάρκετινγκ;

the 8 types of digital marketing channels

Το digital marketing είναι η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ψηφιακών καναλιών, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το SEO, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και οι εφαρμογές για κινητά. Κάθε μορφή μάρκετινγκ που περιλαμβάνει ηλεκτρονικές συσκευές θεωρείται ψηφιακό μάρκετινγκ.
Μπορεί να γίνει online και offline- στην πραγματικότητα, και τα δύο είδη είναι σημαντικά για μια ολοκληρωμένη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ.

Μάρκετινγκ περιεχομένου ή Content Marketing
Όπως αναφέρθηκε, η ποιότητα του περιεχομένου σας αποτελεί βασικό συστατικό μιας βελτιστοποιημένης σελίδας. Κατά συνέπεια, το SEO αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο μάρκετινγκ περιεχομένου, μια στρατηγική που βασίζεται στη διανομή σχετικού και πολύτιμου περιεχομένου σε ένα κοινό-στόχο.

Όπως σε κάθε στρατηγική μάρκετινγκ, ο στόχος του μάρκετινγκ περιεχομένου είναι η προσέλκυση leads που τελικά μετατρέπονται σε πελάτες. Αλλά το κάνει με διαφορετικό τρόπο από την παραδοσιακή διαφήμιση. Αντί να δελεάζει τις προοπτικές με δυνητική αξία από ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, προσφέρει αξία δωρεάν με τη μορφή γραπτού υλικού, όπως π.χ:

Αναρτήσεις σε sites.
Ηλεκτρονικά βιβλία
Ενημερωτικά δελτία.
Βίντεο ή ηχητικά κείμενα.
Whitepapers.
Infographics.
Το μάρκετινγκ περιεχομένου έχει σημασία και υπάρχουν πολλά στατιστικά στοιχεία που το αποδεικνύουν:

84% των καταναλωτών αναμένουν από τις εταιρείες να παράγουν διασκεδαστικές και χρήσιμες εμπειρίες περιεχομένου
Το 62% των εταιρειών που έχουν τουλάχιστον 5.000 υπαλλήλους παράγουν καθημερινά περιεχόμενο
Το 92% των marketers πιστεύει ότι η εταιρεία τους εκτιμά το περιεχόμενο ως σημαντικό περιουσιακό στοιχείο
Όσο αποτελεσματικό και αν είναι το μάρκετινγκ περιεχομένου, μπορεί να είναι δύσκολο. Οι συγγραφείς μάρκετινγκ περιεχομένου πρέπει να είναι σε θέση να κατατάσσονται ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και παράλληλα να προσελκύουν ανθρώπους που θα διαβάσουν το υλικό, θα το μοιραστούν και θα αλληλεπιδράσουν περαιτέρω με την εταιρεία. Όταν το περιεχόμενο είναι σχετικό, μπορεί να δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις σε όλη τη διαδρομή.

Για να δημιουργήσετε αποτελεσματικό περιεχόμενο που είναι εξαιρετικά σχετικό και ελκυστικό, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε το κοινό σας. Ποιον προσπαθείτε τελικά να προσεγγίσετε με τις προσπάθειες μάρκετινγκ περιεχομένου σας; Μόλις κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας, μπορείτε να καθορίσετε τον τύπο του περιεχομένου που θα δημιουργήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές μορφές περιεχομένου στο μάρκετινγκ περιεχομένου σας, όπως βίντεο, αναρτήσεις στο ιστολόγιο, εκτυπώσιμα φύλλα εργασίας και άλλα.

Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που θα δημιουργήσετε, καλό είναι να ακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργείτε περιεχόμενο που είναι γραμματικά σωστό, χωρίς λάθη, εύκολα κατανοητό, σχετικό και ενδιαφέρον. Το περιεχόμενό σας θα πρέπει επίσης να οδηγεί τους αναγνώστες στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, είτε αυτό είναι μια δωρεάν διαβούλευση με έναν αντιπρόσωπο πωλήσεων είτε μια σελίδα εγγραφής.

content marketing

content marketing

Μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων ή αλλίως Social Media Marketing
Το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει αύξηση της επισκεψιμότητας και της αναγνωρισιμότητας της μάρκας μέσω της συμμετοχής των ανθρώπων σε συζητήσεις στο διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναδείξετε το εμπορικό σας σήμα, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, την κουλτούρα και πολλά άλλα. Με δισεκατομμύρια ανθρώπους να περνούν το χρόνο τους ασχολούμενοι με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η εστίαση στο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων μπορεί να αξίζει τον κόπο.

Οι πιο δημοφιλείς ψηφιακές πλατφόρμες για το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων είναι το Facebook, το Twitter και το Instagram, ενώ το LinkedIn και το YouTube δεν απέχουν πολύ. Τελικά, το ποιες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων χρησιμοποιείτε για την επιχείρησή σας εξαρτάται από τους στόχους και το κοινό σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να βρείτε νέους πελάτες για την FinTech startup σας, η στόχευση του κοινού σας στο LinkedIn είναι μια καλή ιδέα, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου είναι ενεργοί στην πλατφόρμα. Από την άλλη πλευρά, η προβολή διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Instagram μπορεί να είναι καλύτερη για την επωνυμία σας, αν έχετε μια επιχείρηση B2C που επικεντρώνεται σε νεότερους καταναλωτές.

Επειδή το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνει την ενεργό συμμετοχή του κοινού, έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή. Είναι το πιο δημοφιλές μέσο περιεχομένου για τους ψηφιακούς έμπορους B2C σε ποσοστό 96% και κερδίζει έδαφος και στον τομέα B2B. Σύμφωνα με το Content Marketing Institute, το 61% των B2B marketers περιεχομένου αύξησαν τη χρήση των κοινωνικών μέσων φέτος.

Το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρει ενσωματωμένες μετρήσεις δέσμευσης, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε πόσο καλά προσεγγίζετε το κοινό σας. Μπορείτε να αποφασίσετε ποιοι τύποι αλληλεπιδράσεων σημαίνουν τα περισσότερα για εσάς, είτε αυτό σημαίνει τον αριθμό των κοινοποιήσεων, των σχολίων ή των συνολικών κλικ στον ιστότοπό σας.

Η άμεση αγορά μπορεί να μην αποτελεί καν στόχο της στρατηγικής μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλές μάρκες χρησιμοποιούν το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων για να ξεκινήσουν διαλόγους με το κοινό και όχι για να το ενθαρρύνουν να ξοδέψει χρήματα αμέσως. Αυτό είναι ιδιαίτερα σύνηθες σε μάρκες που απευθύνονται σε μεγαλύτερα σε ηλικία κοινά ή προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες που δεν ενδείκνυνται για παρορμητικές αγορές. Όλα εξαρτώνται από τους στόχους μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων της εταιρείας σας.

Για να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές. Ακολουθούν μερικές από τις πιο σημαντικές βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Δημιουργήστε υψηλής ποιότητας και ελκυστικό περιεχόμενο.
Απαντήστε σε σχόλια και ερωτήσεις με επαγγελματικό τρόπο.
Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αναρτάτε τη σωστή στιγμή.
Προσλάβετε διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την υποστήριξη των προσπαθειών μάρκετινγκ σας.
Γνωρίστε το κοινό σας και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης στα οποία είναι πιο ενεργά.
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς το Mailchimp μπορεί να σας βοηθήσει με τη στρατηγική σας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείτε τη σύγκριση των δωρεάν εργαλείων διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουμε σε σχέση με άλλα.

digital marketing

Social Media Marketing

Μάρκετινγκ pay-per-click
Το pay-per-click, ή PPC, είναι μια μορφή ψηφιακού μάρκετινγκ κατά την οποία πληρώνετε ένα ποσό κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ στις ψηφιακές σας διαφημίσεις. Έτσι, αντί να πληρώνετε ένα καθορισμένο ποσό για τη συνεχή προβολή στοχευμένων διαφημίσεων σε διαδικτυακά κανάλια, πληρώνετε μόνο για τις διαφημίσεις με τις οποίες αλληλεπιδρούν τα άτομα. Το πώς και πότε οι άνθρωποι βλέπουν τη διαφήμισή σας είναι λίγο πιο περίπλοκο.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους PPC είναι η διαφήμιση σε μηχανές αναζήτησης και επειδή η Google είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης, πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις Google Ads για αυτόν τον σκοπό. Όταν μια θέση είναι διαθέσιμη σε μια σελίδα αποτελεσμάτων μιας μηχανής αναζήτησης, γνωστή και ως SERP, η μηχανή γεμίζει τη θέση με αυτό που είναι ουσιαστικά μια άμεση δημοπρασία. Ένας αλγόριθμος δίνει προτεραιότητα σε κάθε διαθέσιμη διαφήμιση με βάση διάφορους παράγοντες, όπως

Ποιότητα της διαφήμισης.
Συνάφεια λέξης κλειδί.
Ποιότητα σελίδας προσγείωσης.
Ποσό προσφοράς.
Στη συνέχεια, οι διαφημίσεις PPC τοποθετούνται στην κορυφή των σελίδων αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης με βάση τους παραπάνω παράγοντες κάθε φορά που ένα άτομο αναζητά ένα συγκεκριμένο ερώτημα.

Κάθε καμπάνια PPC έχει 1 ή περισσότερες ενέργειες-στόχους τις οποίες οι θεατές πρέπει να ολοκληρώσουν αφού κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση. Αυτές οι ενέργειες είναι γνωστές ως μετατροπές και μπορεί να είναι συναλλακτικές ή μη συναλλακτικές. Η πραγματοποίηση μιας αγοράς αποτελεί μετατροπή, αλλά το ίδιο ισχύει και για μια εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο ή για μια κλήση στο γραφείο σας.

Ό,τι κι αν επιλέξετε ως μετατροπές-στόχο σας, μπορείτε να τις παρακολουθείτε μέσω των επιλεγμένων καναλιών ψηφιακού μάρκετινγκ για να βλέπετε πώς τα πηγαίνει η καμπάνια σας.

digital marketing

ppc

Μάρκετινγκ συνεργατών (Affiliate marketing)
Το Affiliate marketing  είναι μια τακτική ψηφιακού μάρκετινγκ που επιτρέπει σε κάποιον να βγάλει χρήματα προωθώντας την επιχείρηση κάποιου άλλου. Θα μπορούσατε να είστε είτε ο προωθητής είτε η επιχείρηση που συνεργάζεται με τον προωθητή, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια και στις δύο περιπτώσεις.

Λειτουργεί με τη χρήση ενός μοντέλου διαμοιρασμού των εσόδων. Εάν είστε ο συνεργάτης, παίρνετε προμήθεια κάθε φορά που κάποιος αγοράζει το στοιχείο που προωθείτε. Εάν είστε ο έμπορος, πληρώνετε τον συνεργάτη για κάθε πώληση που σας βοηθά να κάνετε.

Ορισμένοι έμποροι affiliate  επιλέγουν να αναθεωρούν τα προϊόντα μόνο 1 εταιρείας, ίσως σε ένα ιστολόγιο ή σε άλλο ιστότοπο τρίτου μέρους. Άλλοι έχουν σχέσεις με πολλούς εμπόρους.

Είτε θέλετε να γίνετε συνεργάτης είτε να βρείτε κάποιον, το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε μια σύνδεση με το άλλο μέρος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακά κανάλια που έχουν σχεδιαστεί για να συνδέουν συνεργάτες με εμπόρους λιανικής πώλησης ή μπορείτε να ξεκινήσετε ή να συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα ενός και μόνο εμπόρου.

Αν είστε λιανοπωλητής και επιλέξετε να συνεργαστείτε απευθείας με συνεργάτες, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το πρόγραμμά σας ελκυστικό σε πιθανούς προωθητές. Θα πρέπει να παρέχετε σε αυτούς τους συνεργάτες τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιτύχουν. Αυτό περιλαμβάνει κίνητρα για εξαιρετικά αποτελέσματα καθώς και εργαλεία μάρκετινγκ και προκατασκευασμένο υλικό.

digital marketing

afiiliate marketing

Native διαφήμιση
Η native διαφήμιση είναι μεταμφιεσμένο ψηφιακό μάρκετινγκ. Στόχος της είναι να αναμειγνύεται με το περιεχόμενο που την περιβάλλει, ώστε να είναι λιγότερο εμφανές ότι πρόκειται για διαφήμιση.

Η native διαφήμιση δημιουργήθηκε ως αντίδραση στον κυνισμό των σημερινών καταναλωτών απέναντι στις διαφημίσεις. Γνωρίζοντας ότι ο δημιουργός μιας διαφήμισης πληρώνει για την προβολή της, πολλοί καταναλωτές συμπεραίνουν ότι η διαφήμιση είναι προκατειλημμένη και κατά συνέπεια την αγνοούν.

Μια εγγενής διαφήμιση παρακάμπτει αυτή την προκατάληψη προσφέροντας πληροφορίες ή ψυχαγωγία πριν φτάσει σε οτιδήποτε διαφημιστικό, υποβαθμίζοντας την πτυχή της “διαφήμισης”.

Είναι σημαντικό να επισημαίνετε πάντα με σαφήνεια τις εγγενείς διαφημίσεις σας. Χρησιμοποιήστε λέξεις όπως “προωθούμενη” ή “χορηγούμενη”. Εάν αυτές οι ενδείξεις αποκρύπτονται, οι αναγνώστες μπορεί να καταλήξουν να ξοδεύουν σημαντικό χρόνο ενασχόλησης με το περιεχόμενο πριν συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για διαφήμιση.

Όταν οι καταναλωτές σας γνωρίζουν ακριβώς τι λαμβάνουν, θα αισθάνονται καλύτερα για το περιεχόμενό σας και την επωνυμία σας. Οι εγγενείς διαφημίσεις έχουν σκοπό να είναι λιγότερο ενοχλητικές από τις παραδοσιακές διαφημίσεις, αλλά δεν έχουν σκοπό να είναι παραπλανητικές.

digital marketing

native marketing

Influencer marketing
Όπως και το μάρκετινγκ affiliate, το influencer μάρκετινγκ βασίζεται στη συνεργασία με έναν influencer – ένα άτομο με μεγάλο κοινό, όπως μια διασημότητα, ένας ειδικός του κλάδου ή ένας δημιουργός περιεχομένου – με αντάλλαγμα την προβολή. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι επιρροές θα υποστηρίξουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στους οπαδούς τους σε διάφορα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Το Influence Marketing λειτουργεί καλά για εταιρείες B2B και B2C που θέλουν να προσεγγίσουν νέα κοινά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνεργάζεστε με αξιόπιστους influencers, καθώς ουσιαστικά εκπροσωπούν την επωνυμία σας. Ο λάθος influencer μπορεί να αμαυρώσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς την επιχείρησή σας.

digital marketing

Infuencer Marketing

Marketing automation
Η αυτοματοποίηση του μάρκετινγκ χρησιμοποιεί λογισμικό για να τροφοδοτήσει τις εκστρατείες ψηφιακού μάρκετινγκ, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και τη συνάφεια της διαφήμισης. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να επικεντρωθείτε στη δημιουργία της στρατηγικής πίσω από τις προσπάθειες ψηφιακού μάρκετινγκ αντί για τις δυσκίνητες και χρονοβόρες διαδικασίες.

Ενώ η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ μπορεί να φαίνεται σαν ένα εργαλείο πολυτελείας που η επιχείρησή σας μπορεί να κάνει χωρίς αυτό, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη δέσμευση μεταξύ εσάς και του κοινού σας.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία:

90% των καταναλωτών στις ΗΠΑ βρίσκουν την εξατομίκευση είτε “πολύ” είτε “κάπως” ελκυστική
Το 81% των καταναλωτών θα ήθελαν οι μάρκες με τις οποίες συνεργάζονται να τους καταλαβαίνουν καλύτερα
Το 77% των εταιρειών πιστεύει στην αξία της εξατομίκευσης σε πραγματικό χρόνο, ωστόσο το 60% δυσκολεύεται με αυτήν
Η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ επιτρέπει στις εταιρείες να συμβαδίζουν με τις προσδοκίες της εξατομίκευσης. Επιτρέπει στις μάρκες να:

Να συλλέγουν και να αναλύουν πληροφορίες για τους καταναλωτές
Να σχεδιάζουν στοχευμένες εκστρατείες μάρκετινγκ
Να στέλνουν και να δημοσιεύουν ψηφιακά μηνύματα μάρκετινγκ τη σωστή στιγμή στο σωστό κοινό
Πολλά εργαλεία αυτοματοποίησης μάρκετινγκ χρησιμοποιούν την εμπλοκή (ή την έλλειψή της) των υποψήφιων πελατών με ένα συγκεκριμένο μήνυμα για να καθορίσουν πότε και πώς θα προσεγγίσουν στη συνέχεια. Αυτό το επίπεδο προσαρμογής σε πραγματικό χρόνο σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε αποτελεσματικά μια εξατομικευμένη στρατηγική μάρκετινγκ για κάθε πελάτη χωρίς καμία πρόσθετη επένδυση χρόνου.

Τα εργαλεία αυτοματοποίησης μάρκετινγκ του Mailchimp διασφαλίζουν ότι μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας μέσω αυτοματισμών βάσει συμπεριφοράς, ηλεκτρονικών μηνυμάτων συναλλαγής, αυτοματισμών βάσει ημερομηνίας και άλλων.

Digital marketing

Marketing Automation

Μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή Email Marketing
Η ιδέα του μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απλή: στέλνετε ένα διαφημιστικό μήνυμα και ελπίζετε ότι ο υποψήφιος σας θα κάνει κλικ σε αυτό. Ωστόσο, η εκτέλεση είναι πολύ πιο πολύπλοκη. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι επιθυμητά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε μια λίστα opt-in που να κάνει τα εξής:

Εξατομικεύει το περιεχόμενο, τόσο στο σώμα όσο και στη γραμμή θέματος
Δηλώνει με σαφήνεια τι είδους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα λαμβάνει ο συνδρομητής
Μια υπογραφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσφέρει μια σαφή επιλογή διαγραφής
Ενσωματώνει τόσο τα συναλλακτικά όσο και τα διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Θέλετε οι υποψήφιοι πελάτες σας να βλέπουν την εκστρατεία σας ως πολύτιμη υπηρεσία και όχι απλώς ως εργαλείο προώθησης.

Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μια αποδεδειγμένη, αποτελεσματική τεχνική από μόνη της: Το 89% των επαγγελματιών που συμμετείχαν στην έρευνα το ονόμασαν ως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο δημιουργίας πρωτοβουλιών.

Επίσης μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο αν ενσωματώσετε άλλες τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ, η οποία σας επιτρέπει να τμηματοποιείτε και να προγραμματίζετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των πελατών σας.

Αν σκέφτεστε να κάνετε μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εξαιρετικές εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Τμηματοποιήστε το κοινό σας για να στέλνετε σχετικές καμπάνιες στους σωστούς ανθρώπους
Βεβαιωθείτε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνονται καλά στις κινητές συσκευές
Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα εκστρατείας
Εκτελέστε δοκιμές A/B

digital marketing

emailmarketingguide

Mobile Marketing 
Το mobile marketing είναι μια στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ που σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με το κοινό-στόχο σας στις κινητές συσκευές του, όπως τα smartphones και τα tablets. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μηνυμάτων SMS και MMS, ειδοποιήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδοποιήσεων για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και άλλα.

Επιπλέον είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσετε ότι όλο το περιεχόμενο είναι βελτιστοποιημένο για κινητές συσκευές. Σύμφωνα με το Pew Research Center, το 85% των Αμερικανών διαθέτουν smartphone, οπότε οι προσπάθειες μάρκετινγκ που καταβάλλετε μπορούν να αποδώσουν πολλά όταν δημιουργείτε περιεχόμενο για τις οθόνες υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

digital marketing

Mobile Marketing

 

Πηγή στατιστικών και παραδειγμάτων  : mailchimp.com/marketing-glossary/digital-marketing/https:

 

Business

Μεγιστοποίηση της επιτυχίας του μάρκετινγκ με το Mailchimp

mailchimp 1 768x512 1

Το Mailchimp είναι μια πλατφόρμα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που
προσφέρει μια σειρά εργαλείων και πόρων μάρκετινγκ.

Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν τους πελάτες τους μέσω εκστρατειών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σελίδων προορισμού και άλλων. Η Mailchimp ιδρύθηκε το 2001 και έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξυπηρετώντας εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τι είναι και τι κάνει το Mailchimp.

μάρκετινγκ

Στον πυρήνα του, το Mailchimp είναι μια πλατφόρμα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βοηθά τις επιχειρήσεις να δημιουργούν και να διαχειρίζονται τις λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, να δημιουργούν και να στέλνουν εκστρατείες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να παρακολουθούν την απόδοσή τους.

Με το Mailchimp, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν και να προσαρμόσουν πρότυπα email, να σχεδιάσουν σελίδες προορισμού, να αυτοματοποιήσουν καμπάνιες email και να τμηματοποιήσουν το κοινό τους για να παραδώσουν εξατομικευμένα μηνύματα. Το Mailchimp προσφέρει επίσης εργαλεία ανάλυσης και αναφοράς για την παρακολούθηση των ποσοστών ανοίγματος email, των ποσοστών κλικ και άλλων μετρήσεων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μετρήσουν την αποτελεσματικότητα των εκστρατειών τους.

Εκτός από το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Mailchimp παρέχει επίσης εργαλεία για το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ψηφιακή διαφήμιση. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν και να εκτελούν διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter και να παρακολουθούν την απόδοσή τους με λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία. Το Mailchimp προσφέρει επίσης έναν κατασκευαστή σελίδων προορισμού για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες σελίδες που μετατρέπουν τους επισκέπτες σε leads ή πελάτες.

Συνολικά, το πρόγραμμα αυτό  είναι μια ισχυρή πλατφόρμα  που παρέχει στις επιχειρήσεις τα εργαλεία που χρειάζονται για να προσεγγίσουν τους πελάτες τους και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Με τη διαισθητική διεπαφή, τα προσαρμόσιμα πρότυπα και τα ισχυρά αναλυτικά στοιχεία, το Mailchimp είναι μια δημοφιλής επιλογή για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών που επιθυμούν να βελτιώσουν τις προσπάθειες μάρκετινγκ.

[3] Σημειώστε ότι το τρίτο αποτέλεσμα της διαδικτυακής αναζήτησης δεν είναι σχετικό με το ερώτημα και έχει εξαιρεθεί από το άρθρο.

Δείτε επίσης :

Η δύναμη του Email Marketing: Πώς να δημιουργήσετε αποτελεσματικές καμπάνιες

Τί είναι το SEO Και πώς μπορεί να ενισχύσει τη διαδικτυακή σας παρουσία.

Πώς να βγάλω χρήματα στο Upwork

Continue Reading

Business

Αξιοποιώντας την οικονομική θεωρία και τις βιώσιμες πρακτικές για τη βελτιστοποίηση των διαδικτυακών επιχειρήσεων

960x0

Η αξιοποίηση της οικονομικής θεωρίας για τη βελτιστοποίηση των διαδικτυακών χρημάτων και επιχειρήσεων μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο στη σημερινή ψηφιακή εποχή.

Στις online επιχειρήσεις με την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι λαμβάνουν αποφάσεις, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν τις στρατηγικές μάρκετινγκ, την τιμολόγηση και τη συνολική κερδοφορία τους. Μια βασική πτυχή της οικονομικής θεωρίας που μπορεί να εφαρμοστεί στις διαδικτυακές επιχειρήσεις είναι η έννοια της προσφοράς και της ζήτησης[1].

Σε μια ψηφιακή αγορά, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν εργαλεία ανάλυσης δεδομένων για την παρακολούθηση των τάσεων προσφοράς και ζήτησης σε πραγματικό χρόνο .

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως  οι πληροφορίες αυτές μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την προσαρμογή της τιμολόγησης και των προωθητικών ενεργειών για τη βελτιστοποίηση των πωλήσεων και των εσόδων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει υψηλή ζήτηση για ένα προϊόν, οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν την τιμή του για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος. Αντίθετα, αν ένα προϊόν δεν πουλάει καλά, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν την τιμή για να τονώσουν τη ζήτηση και να μετακινήσουν τα αποθέματα.

online επιχειρήσεις

online επιχειρήσεις

Πιο συγκεκριμένα μια άλλη οικονομική θεωρία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις είναι η έννοια της θεωρίας παιγνίων. Ωστόσο,  Η θεωρία παιγνίων περιλαμβάνει την ανάλυση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι λαμβάνουν αποφάσεις σε ανταγωνιστικές καταστάσεις. Στην ηλεκτρονική αγορά, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη θεωρία παιγνίων για να προβλέψουν πώς θα αντιδράσουν οι ανταγωνιστές σε διαφορετικές στρατηγικές τιμολόγησης και μάρκετινγκ. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο τιμολόγησης των προϊόντων τους και τη θέση τους στην αγορά[2].

Επιπλέον, η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό παράγοντα στις διαδικτυακές επιχειρήσεις. Οι εταιρείες μπορούν να λάβουν μέτρα για τη μετάβαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, όπως η μείωση των αποβλήτων τροφίμων και η προώθηση νέων πράσινων τεχνολογιών . Με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, οι επιχειρήσεις μπορούν όχι μόνο να ωφελήσουν το περιβάλλον αλλά και να βελτιώσουν τη φήμη τους και να προσελκύσουν πελάτες με περιβαλλοντική συνείδηση.

online επιχειρήσεις

online επιχειρήσεις

Συνολικά, η χρήση της οικονομικής θεωρίας μπορεί να βοηθήσει τις online επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν τις διαδικτυακές τους λειτουργίες και να επιτύχουν μεγαλύτερη επιτυχία.

Συμπερασματικά, έχει καταστεί σαφές ότι με την κατανόηση των τάσεων προσφοράς και ζήτησης και τη χρήση της θεωρίας παιγνίων για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την κερδοφορία τους και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ψηφιακή αγορά. Επιπλέον, η ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών μπορεί να ωφελήσει τόσο το περιβάλλον όσο και την ίδια την επιχείρηση.

Δείτε επίσης :

Τί είναι το Ψηφιακό Μάρκετινγκ;
Digital marketing: Ποιά είναι τα είδη ψηφιακού μάρκετινγκ;

Τί είναι το SEO Και πώς μπορεί να ενισχύσει τη διαδικτυακή σας παρουσία.

Continue Reading

Business

Brochures : Το βασικό εργαλείο μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις.

02 1

Όταν πρόκειται για το μάρκετινγκ της επιχείρησής σας, τα Brochures αποτελούν βασικό εργαλείο. Πρόκειται για ένα έντυπο υλικό μάρκετινγκ που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή την εταιρεία σας με συνοπτικό και οπτικά ελκυστικό τρόπο.

Τι είναι τα Brochures ή αλλιώς τα ενημερωτικά φυλλάδια;

Τα Brochures  είναι συνήθως τρίπτυχα, δηλαδή διπλώνονται σε τρία τμήματα, με πληροφορίες και στις δύο πλευρές. Μπορούν επίσης να έχουν και άλλες μορφές, όπως διπλή ή διπλή πόρτα, ανάλογα με το περιεχόμενο και τον σχεδιασμό. Μπορούν να εκτυπωθούν σε διάφορους τύπους χαρτιού, από κανονικό έως γυαλιστερό, και μπορούν να περιλαμβάνουν γραφικά, εικόνες, πίνακες και διαγράμματα[1].

Brochures

brochurepamphletdifference006

Πώς λειτουργούν;

Τα Brochures είναι ένα ευέλικτο εργαλείο μάρκετινγκ που μπορεί να διανεμηθεί με πολλούς τρόπους. Μπορούν να συμπεριληφθούν σε καμπάνιες άμεσης αλληλογραφίας, να μοιραστούν σε εμπορικές εκθέσεις ή εκδηλώσεις, να αφεθούν σε αίθουσες αναμονής ή να εκτίθενται στο κατάστημά σας, ή ακόμη και να διανεμηθούν ψηφιακά.

Τα φυλλάδια συμβάλλουν στη δημιουργία μιας οπτικής και απτικής εμπειρίας για τους δυνητικούς πελάτες. Μπορούν να μεταφέρουν πολλές πληροφορίες σε συμπυκνωμένη μορφή και μπορούν να αποτελέσουν έναν χρήσιμο οδηγό για τους δυνητικούς πελάτες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την επιχείρησή σας ή τις προσφορές σας.

Γιατί η εταιρεία σας χρειάζεται Brochures;

Τα φυλλάδια μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για την επιχείρησή σας με διάφορους τρόπους. Μπορούν:

  1. Παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες: Τα φυλλάδια σας επιτρέπουν να παρέχετε πολλές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας με συνοπτικό και οργανωμένο τρόπο.
  2. Να ενισχύσουν την εικόνα της μάρκας σας: Ένα καλά σχεδιασμένο φυλλάδιο μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της εικόνας του εμπορικού σήματος της εταιρείας σας και να δημιουργήσει μια επαγγελματική και στιλβωμένη εντύπωση.
  3. Αύξηση της προβολής: Τα φυλλάδια μπορούν να διανεμηθούν με διάφορους τρόπους και μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της προβολής της εταιρείας σας σε πιθανούς πελάτες.
  4. Δημιουργία leads: Τα φυλλάδια μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία leads και στην προώθηση των πωλήσεων παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες και δελεάζοντας τους δυνητικούς πελάτες να αναλάβουν δράση.

Τι μπορούν να προσφέρουν τα φυλλάδια;

Τα Brochures μπορούν να προσφέρουν μια σειρά από οφέλη στην επιχείρησή σας, όπως:

  • Αυξημένη αναγνωρισιμότητας της μάρκας: Παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας σε πιθανούς πελάτες.
  • Υψηλότερα ποσοστά μετατροπής: Τα καλά σχεδιασμένα και ενημερωτικά φυλλάδια μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση των ποσοστών μετατροπής παρέχοντας στους δυνητικούς πελάτες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να λάβουν απόφαση αγοράς.
  • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Ένα καλά σχεδιασμένο φυλλάδιο μπορεί να βοηθήσει να ξεχωρίσει η επιχείρησή σας από τους ανταγωνιστές και να αναδείξει τα μοναδικά σημεία πώλησης.
  • Οικονομικά αποδοτικό μάρκετινγκ: Τα φυλλάδια είναι ένα οικονομικά αποδοτικό εργαλείο μάρκετινγκ που μπορεί να διανεμηθεί με πολλούς τρόπους, καθιστώντας τα μια ευέλικτη και φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.
Brochures

Trifold

Εν κατακλείδι, τα φυλλάδια είναι ένα βασικό εργαλείο μάρκετινγκ που μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να μεταφέρει σημαντικές πληροφορίες, να ενισχύσει την εικόνα της μάρκας σας, να αυξήσει την προβολή, να δημιουργήσει νέους πελάτες και τελικά να αυξήσει τις πωλήσεις. Επενδύοντας σε καλά σχεδιασμένα και ενημερωτικά φυλλάδια, η επιχείρησή σας μπορεί να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να προσεγγίσει νέους πελάτες με οικονομικά αποδοτικό τρόπο[2].

Δείτε επίσης :

Affiliate Marketing Λεφτά στο Internet 2023

Fiverr Πώς να Βγάλω Λεφτά Από το Σπίτι: Ο Απόλυτος Οδηγός 2023

10 Τρόποι για να βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ

Continue Reading

Κορυφαια Νεα