Connect with us

Business

Πώς να βγάλω χρήματα στο Upwork

2908664 0a33 3

Τι είναι το Upwork;

Το Upwork είναι μια αγορά για ελεύθερους επαγγελματίες σε τομείς όπως η συγγραφή, η γραφιστική και η ανάπτυξη ιστοσελίδων. Ο ιστότοπος βοηθά τους επαγγελματίες να βρίσκουν έργα, να επικοινωνούν με τους πελάτες και να πληρώνονται.

Αν είστε νέος ελεύθερος επαγγελματίας ή εργάζεστε σε έναν νέο τομέα, μπορείτε να αποκτήσετε πολύτιμη εμπειρία χωρίς να χρειάζεται πάντα να κάνετε ψυχρές προτάσεις σε πελάτες. Ωστόσο, ο ιστότοπος είναι γεμάτος από νέους εργαζόμενους που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν εργασία με χαμηλότερη τιμή, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις δυνατότητες κέρδους σας.

Συνολικά, το Upwork διευκολύνει την εύρεση εργασίας και την απόκτηση περισσότερων χρημάτων, αλλά σκεφτείτε προσεκτικά για ποιες δουλειές θέλετε να κάνετε αίτηση.

Πώς να κερδίσετε χρήματα στο Upwork

1. Δημιουργήστε ένα ισχυρό – και ειλικρινές – προφίλ

Το προφίλ σας εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό με ένα γενικό βιογραφικό σημείωμα για τους υποψήφιους εργοδότες. Δεν μπορείτε να βρείτε δουλειά χωρίς αυτό.

Συμπληρώστε το είδος της εργασίας που θα θέλατε να κάνετε, τους συγκεκριμένους τομείς στους οποίους είστε ειδικευμένοι και το επίπεδο εξειδίκευσής σας. Όλα αυτά είναι αυτοαναφερόμενα, οπότε να είστε ειλικρινείς. Αν προσληφθείτε για δουλειές που δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε, ο λογαριασμός σας μπορεί να τεθεί σε αναμονή ή να κλείσει.

Στη συνέχεια, προσθέστε μια φωτογραφία κεφαλής και μια λεπτομερή περιγραφή του ιστορικού σας. Μπορείτε να συμπεριλάβετε συνδέσμους σε ένα χαρτοφυλάκιο ή σε συγκεκριμένα δείγματα εργασίας.

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε την εκπαίδευσή σας, πόσες ώρες την εβδομάδα μπορείτε να εργαστείτε, την τοποθεσία και την προτιμώμενη τιμή. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να χρεώσετε, δείτε τις τιμές άλλων ελεύθερων επαγγελματιών στο Upwork που έχουν παρόμοια εμπειρία.

Το Upwork συνήθως εγκρίνει το προφίλ σας εντός 24 ωρών, εφόσον το προφίλ σας είναι επαληθεύσιμο και ακριβές. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε.

2. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα μέλους

Το Upwork προσφέρει δύο πακέτα συνδρομής για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Basic και Plus.

Basic

Αυτό το σχέδιο είναι δωρεάν, αλλά θα πληρώσετε για να συνδεθείτε με πιθανούς πελάτες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο βασικό σχέδιο λαμβάνουν 10 δωρεάν “Connects” κάθε μήνα, τα εσωτερικά tokens της πλατφόρμας, τα οποία χρησιμοποιούνται για την υποβολή προτάσεων σε πελάτες. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε 0,15 λεπτά για κάθε πρόσθετο “Connect”, που πωλούνται σε πακέτα των 10, 20, 40, 60 και 80. Τα Connects μπορούν να κερδηθούν και η Upwork μερικές φορές απονέμει τα token κατά τη διάρκεια προωθητικών ενεργειών. Ένας συγκεκριμένος αριθμός αχρησιμοποίητων Connects μπορεί να μεταφερθεί στον επόμενο μήνα, αλλά λήγει εάν δεν χρησιμοποιηθεί εντός ενός έτους.

Εάν κάποιος επικοινωνήσει μαζί σας, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κανένα Connects. Όσο πιο εύρωστο φαίνεται το προφίλ σας, τόσο πιο πιθανό είναι να λάβετε προσφορές εργασίας από πιθανούς πελάτες. Η προβολή της καλύτερης δουλειάς σας ή η ανάδειξη συγκεκριμένης εμπειρίας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε. Αν είστε νέος στον τομέα σας, η εθελοντική εμπειρία μετράει επίσης.

Το βασικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης προστασία πληρωμών για ωριαίες πληρωμές και πληρωμές βάσει έργου.

Plus

Αυτό το σχέδιο κοστίζει 14,99 ευρώ το μήνα και περιλαμβάνει όλα όσα περιλαμβάνονται στο βασικό σχέδιο, καθώς και:

80 συνδέσεις ανά μήνα.

Ορατότητα στην τιμή που έχουν προσφέρει οι ανταγωνιστές για μια εργασία.

Δυνατότητα να κρατήσετε τα κέρδη σας εμπιστευτικά.

Δυνατότητα προσαρμογής της διεύθυνσης URL του προφίλ σας.

Προφίλ που δεν αποκρύπτεται ποτέ λόγω αδράνειας.

3. Σύνδεση με (νόμιμους) εργοδότες

Χρησιμοποιήστε τις Συνδέσεις σας για να υποβάλετε προτάσεις για θέσεις εργασίας που ανήκουν στην ειδικότητά σας. Οι προτάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια εισαγωγική επιστολή, την επιθυμητή αμοιβή σας και απαντήσεις σε ερωτήσεις που ο πελάτης συμπεριέλαβε στην ανάρτηση. Μπορείτε επίσης να στείλετε παραδείγματα από οποιαδήποτε εργασία θεωρείτε ότι θα ήταν σχετική.

Πριν κάνετε αίτηση για μια εργασία, αποκτήστε μια ιδέα για τη φήμη του πιθανού εργοδότη. Το Better Business Bureau, το Glassdoor και μια αναζήτηση για ειδησεογραφική κάλυψη του εργοδότη στο Google είναι καλά μέρη για να ξεκινήσετε την έρευνά σας.

Όπως και στην Uber ή τη Lyft, τα δύο μέρη βαθμολογούν το ένα το άλλο μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης. Οι εργοδότες βαθμολογούνται σε κλίμακα πέντε αστέρων και οι βαθμολογίες τους είναι ορατές στις σελίδες τους. Οι βαθμολογίες των πελατών σας συνθέτουν το Job Success Score, το οποίο είναι ένα ποσοστό που εμφανίζεται στο προφίλ σας και αντιπροσωπεύει πόσες συναυλίες ολοκληρώθηκαν προς ικανοποίηση του πελάτη.

Ακόμη και αν όλα είναι εντάξει, διατηρήστε την επικοινωνία και τις πληρωμές εντός του ιστότοπου. Η τεκμηρίωση της συμπεριφοράς και από τις δύο πλευρές αποθαρρύνει τις απάτες, καθώς οι πελάτες θα λογοδοτήσουν για την υποβολή αμφιλεγόμενων αιτημάτων πληρωμής ή εργασίας ή για την υποβολή ισχυρισμών σχετικά με την εργασία σας χωρίς αποδείξεις εντός του ιστότοπου.

4. Ορίστε την τιμή σας και ξεκινήστε να εργάζεστε

Το Upwork παίρνει ένα μερίδιο από τα κέρδη σας. Η δομή της αμοιβής είναι μια κλιμακούμενη κλίμακα που βασίζεται στο συνολικό ποσό που χρεώνετε με έναν πελάτη σε βάθος χρόνου, οπότε όσο περισσότερο δουλεύετε με έναν πελάτη, τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό που λαμβάνετε. Μπορείτε να περιμένετε ότι η Upwork θα λάβει:

20% για τα πρώτα 500 ευρώ που χρεώνετε σε έναν πελάτη.

10% για τις συνολικές χρεώσεις με έναν πελάτη μεταξύ 500,01 και 10.000 ευρώ

5% για τις συνολικές χρεώσεις με πελάτη που υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ

Μπορείτε να πληρώνεστε με έναν από τους δύο τρόπους: με ωριαία αμοιβή ή με σταθερή τιμή. Οι αμοιβές του Upwork είναι ίδιες και για τις δύο περιπτώσεις.

Η ωριαία αμοιβή σας στο Upwork είναι η τιμή πριν από την αφαίρεση της υπηρεσίας. Έτσι, αν αναφέρετε μια τιμή 20 δολάρια ανά ώρα για την πρώτη σας συναυλία, μπορείτε να περιμένετε να κερδίσετε 16 ευρώ ανά ώρα μετά την αμοιβή 20%. Μόλις χρεώσετε 500 ευρώ με αυτόν τον πελάτη, η αμοιβή πέφτει στο 10% και θα κερδίζετε 18 ευρώ ανά ώρα.

Όταν διαπραγματεύεστε μια τιμή για μια εργασία με σταθερή τιμή, ισχύει η ίδια ιδέα: Αν πληρώνεστε 400 ευρώ για μια εργασία, θα πληρωθείτε 320 ευρώ μετά την περικοπή του 20%. Μόλις τιμολογήσετε 500 δολάρια με αυτόν τον πελάτη, η αμοιβή πέφτει στο 10%.

Ωριαία έργα
Όλα τα ωριαία έργα καταγράφονται στο Ημερολόγιο Εργασίας σας, το οποίο είναι ενσωματωμένο στην desktop εφαρμογή του Upwork. Με τη λειτουργία αυτή ενεργοποιημένη, η εφαρμογή θα διατηρεί λεπτομερή καταγραφή της προόδου σας σε ένα έργο. Η εφαρμογή παρακολουθεί τον χρόνο σας σε 10λεπτους κύκλους χρέωσης και καταγράφει τις πληκτρολογήσεις, την κύλιση και τα κλικ. Επίσης, λαμβάνει ένα στιγμιότυπο οθόνης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το Ημερολόγιο Εργασίας ανά πάσα στιγμή και να καταγράφετε την εργασία σας χειροκίνητα αντί αυτού, αλλά η χρήση του εργαλείου σας βοηθά να αποκτήσετε τις προϋποθέσεις για μια υπηρεσία της Upwork που ονομάζεται Προστασία ανά ώρα. Η υπηρεσία αυτή διασφαλίζει ότι πληρώνεστε για την εργασία που μπορείτε να αποδείξετε ότι ολοκληρώσατε, ακόμη και αν ο πελάτης αρνηθεί.

Έργα σταθερής τιμής
Η πληρωμή για έργα σταθερής τιμής είναι πιο απλή. Το άτομο ή η εταιρεία που σας αναθέτει τη σύμβαση πρέπει να βάλει στην άκρη ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό όταν συνάπτετε τη συμφωνία. Ο εργοδότης πρέπει επίσης να θέσει ορόσημα, τα οποία είναι συγκεκριμένα παραδοτέα στην πορεία προς την ολοκλήρωση της εργασίας. Πληρώνεστε με μέρος ή το σύνολο της προκαταβολής μόλις πετύχετε αυτά τα σημεία ελέγχου και το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται όταν όλα έχουν ολοκληρωθεί.

5. Πληρωθείτε

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες του Upwork μπορούν να λαμβάνουν εξασφαλισμένες πληρωμές μέσω PayPal, άμεσης κατάθεσης ή εμβάσματος.

Όλα τα ωριαία έργα σας χρεώνονται εβδομαδιαία. Θα πληρωθείτε αφού εσείς και ο πελάτης ελέγξετε το έργο, 10 ημέρες μετά τη λήξη της περιόδου χρέωσης. Εάν ένα έργο εγκαταλειφθεί πριν ολοκληρωθεί, τότε είναι που η ωριαία προστασία και τα ορόσημα έρχονται σε εφαρμογή. Αν πιστεύετε ότι δεν αποζημιωθήκατε δίκαια, το Upwork διαθέτει διαδικασία αμφισβήτησης.

Τα έργα σταθερής τιμής αρχίζουν να πληρώνονται καθώς επιτυγχάνετε τα συμφωνημένα ορόσημα. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια διαμάχη αν ο πελάτης δεν πληρώσει για ένα ορόσημο ή αν αρνηθεί να πληρώσει για αυτό που θεωρείτε ότι είναι ολοκληρωμένη εργασία.

Δείτε επίσης :

Πόσο πληρώνει το AdSense ανά 1.000 προβολές; (& ανά κλικ)

Πόσο πληρώνει το YouTube ανά προβολή;

10 Τρόποι για να βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ

Πηγή : https://www.nerdwallet.com/

Business

Unveiling Banggood: Your Ultimate Guide to Smart Shopping and Customs Navigation

Banggood, the online retail haven, beckons savvy shoppers with its vast array of products at unbeatable prices. As you embark on your  shopping spree, let’s unravel the mystery behind it, understand its workings, and learn how to navigate the customs maze seamlessly.

What is Banggood?

 

Banggood

Banggood is an online marketplace that connects consumers with a plethora of sellers worldwide. It spans diverse categories, from electronics and fashion to home goods, offering an extensive catalog for shoppers seeking quality products at competitive prices.

How Does it Work?

 1. Browsing and Shopping: Navigate through Banggood’s user-friendly website or app, exploring a myriad of products. Add your desired items to the cart.
 2. Checkout Process: Head to the checkout, where you’ll input shipping details and choose a preferred payment method. It offers  facilitates secure transactions, ensuring a smooth shopping experience.
 3. Order Processing: Once your order is confirmed, it undergoes processing before being dispatched. the company provides tracking information, allowing you to monitor your shipment’s journey.

Banggood

Avoiding Customs Hassles: A Shopper’s Guide

 1. Research Your Country’s Regulations: Before making a purchase, familiarize yourself with your country’s customs regulations. This knowledge will help you anticipate potential fees and requirements.
 2. Accurate Declarations: Truthfulness is key. Ensure that the information on your package aligns with the actual contents and value. Falsifying details can lead to complications.
 3. Choose Standard Shipping: Opting for standard shipping over express options can sometimes result in a smoother customs process, as standard shipments may face less stringent scrutiny.
 4. Stay Within Thresholds: Many countries have a threshold value below which customs duties are not applied. Keep your purchases within these limits to avoid additional fees.

Get your 50% Here

Finding the Best Products and Deals on Banggood:

 1. Product Reviews and Ratings: Leverage the power of customer feedback. It features reviews and ratings for each product, offering insights into quality and performance.
 2. Flash Deals and Promotions: Regularly check  for flash deals, promotions, and exclusive discounts. These opportunities can lead to significant savings on high-quality products.
 3. Free Shipping Offers: Look out for products with free shipping offers. Many sellers on the website provide free shipping, adding extra value to your purchases.
 4. Reliable Sellers and Brands: Identify reputable sellers and established brands on there. Prioritize purchasing from companies with positive reviews and a track record of quality service.

Banggood

Armed with this knowledge, you’re now equipped to make informed decisions while navigating both the Banggood platform and potential customs challenges.

Find more articles here

Happy shopping!

Continue Reading

Business

Unveiling Banggood Secrets: A Shopper’s Guide to Smart Savings

Banggood

In the vast realm of online shopping, Banggood has carved a niche for itself as a go-to destination for unbeatable deals and a diverse array of products. As you embark on your shopping spree, we’ve compiled a guide to help you not only navigate Banggood but also uncover the secrets to maximize your savings.

 

Banggood

 

Banggood

 

Understanding the Banggood Shopping Experience:

 1. Banggood 101: Before you dive into the shopping extravaganza, let’s understand what Banggood is all about. Banggood is an e-commerce platform that connects consumers with sellers, offering a wide range of products from electronics and fashion to home goods and more.
 2. How It Works: Banggood operates on a straightforward model. Users can browse through an extensive catalog, add items to their cart, and proceed to checkout. The platform facilitates transactions between buyers and sellers, ensuring a secure and user-friendly experience.

Find a 50% Offer Here 👈

Pro Tips for Smart Shopping:

 1. Flash Deals and Discounts: Keep a close eye on Banggood’s flash deals and discounts. These limited-time offers can present incredible opportunities to snag your desired items at a fraction of the regular price.
 2. Use Coupons Wisely: Banggood offers a variety of coupons that can be applied during checkout. Prioritize high-value coupons and combine them strategically to maximize your savings.
 3. Participate in Promotions: Banggood frequently runs promotions and contests. Participate actively, as these events often come with exclusive discounts, freebies, or loyalty points that can be redeemed on future purchases.
 4. Explore the Banggood Points System: Banggood has a points system where you can earn points through various activities, such as writing reviews or sharing products. Accumulate these points and exchange them for discounts on your next purchases.
 5. Subscribe for Alerts: Sign up for newsletters and push notifications from Banggood to stay in the loop about upcoming sales, new product launches, and exclusive promotions. This ensures you never miss out on a great deal.

Banggood

Common Questions:

Q1: Are Banggood Products Reliable? A: Yes, Banggood hosts a vast network of reputable sellers. However, it’s always advisable to read product reviews and ratings to make informed decisions.

Q2: How Can I Track My Order? A: Once your order is dispatched, Banggood provides a tracking number. You can use this number to monitor the progress of your shipment in real-time.

Q3: What if I Receive a Damaged Item? A: Contact Banggood’s customer service immediately. They have a responsive support team that can assist with returns, replacements, or refunds.

Embark on your Banggood shopping journey armed with these tips, and you’ll not only enjoy a seamless experience but also unlock the full potential of savings.

Read more articles here

Happy shopping!

Continue Reading

Business

Navigating Customs Smoothly: A Guide for Banggood Shoppers

Banggood

In the world of online retail therapy, Banggood stands out as a treasure trove for tech enthusiasts, fashionistas, and savvy shoppers alike. However, the excitement of snagging great deals can sometimes be dampened by the customs process. Fret not, as we’ve got your back with this guide on how to gracefully navigate through customs after making your purchase on Banggood.

Banggood

Understanding Customs: What’s the Fuss About?

Customs duties, taxes, and import regulations are part and parcel of international trade. When you order from Banggood, your package may be subject to these fees based on your country’s import policies. But fear not, as being informed is your best defense.

Banggood

Pro Tips for a Smooth Customs Experience:

 1. Check Your Country’s Regulations: Start by researching the customs regulations in your country. Every nation has its own set of rules, and awareness is the first step to avoiding surprises.
 2. Declare Accurately: Honesty is the best policy when it comes to customs declarations. Ensure that the information on your package aligns with the actual contents and value. Falsifying information can lead to complications.
 3. Opt for Standard Shipping: Choosing a standard shipping option over express can sometimes result in a smoother customs process. Customs authorities may be less stringent with standard shipments.
 4. Keep an Eye on Thresholds: Many countries have a threshold value below which customs duties are not applied. Stay within these limits, and you might just dodge those extra fees.
 5. Use Reliable Shipping Companies: Selecting reputable shipping companies can make a significant difference. They often have experience navigating customs procedures, ensuring a more streamlined process for your package.
 6. Consider Insurance: While it may seem like an extra expense, opting for shipping insurance can be a wise choice. It provides an added layer of protection in case of unexpected customs issues.Find a 50% Discount here 👈

Common Questions:

Q1: Why Did I Receive a Customs Notice? A: Customs notices are typically sent when additional fees or information is required. Stay calm, read the notice thoroughly, and follow the instructions provided.

Q2: Can I Negotiate Customs Fees? A: Unfortunately, customs fees are non-negotiable. They are determined by your country’s regulations and are beyond the control of Banggood.

Q3: What If I Refuse to Pay Customs Fees? A: Refusing to pay customs fees can lead to your package being returned or even confiscated. It’s best to address the fees promptly to avoid any complications.

In summary, a little knowledge goes a long way when it comes to navigating customs after purchasing from Banggood. Stay informed, be truthful in your declarations, and choose your shipping options wisely. With these tips, you’re well on your way to enjoying a hassle-free shopping experience.

Happy Shopping!

Continue Reading

Κορυφαια Νεα