Connect with us

Business

Πως να βγάλεις λεφτά από το YouTube το 2023

3645615 How Earn Money YouTube Channel

Αν θέλεις να βγάλεις λεφτά από το YouTube δημιουργώντας και ανεβάζοντας τα δικά σου βίντεο, τότε μέσα από αυτό τον οδηγό θα δεις τους πιο γνωστούς τρόπους για να ξεκινήσεις.

λεφτά από το YouTube

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να βγάλεις λεφτά από το YouTube – ή καλύτερα, από τα βίντεο που θα ανεβάζεις στην πλατφόρμα. Οι YouTubers θεωρούνται αυτή την στιγμή ως οι “celebrities” του διαδικτυακού κόσμου, με εκατομμύρια ανθρώπους να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να κερδίσουν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται. Αν θέλεις να ακολουθήσεις τα βήματα τους, τότε μέσα από αυτό το άρθρο θα βρεις όλους τους τρόπους με τους οποίους βγάζουν χρήματα οι YouTubers στη σήμερον ημέρα.

Αν και σε αυτό το άρθρο δεν θα εστιάσω στα βήματα που απαιτούνται για να ξεκινήσεις, φαντάζομαι πως έχεις βρει ήδη μια ιδέα για το τι θα περιλαμβάνει το περιεχόμενο των βίντεο σου και έχεις δημιουργήσει ήδη ένα vlogging Κανάλι στο YouTube. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να ανεβάζεις οτιδήποτε θέλεις, από μαθήματα και οδηγίες, ψυχαγωγία ή τέχνες, αξιολογήσεις υπηρεσιών ή προϊόντων, μέχρι και το σκυλί ή το γατί σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια καλή ονομασία, ένα βασικό εξοπλισμό και ένα email για την εγγραφή σου.

Πως να βγάλεις λεφτά από το YouTube

Όπως οι bloggers και οι podcasters, έτσι και οι vloggers χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους ώστε να βγάλουν χρήματα από το περιεχόμενο τους. Αν και μπορείς να ξεκινήσεις ενεργοποιώντας απλά τις παραδοσιακές διαφημίσεις της Google (περισσότερα γι ‘αυτό παρακάτω), στην πραγματικότητα οι vloggers βγάζουν λεφτά από διαφορετικά μέσα και όχι μόνο από μια εταιρεία.

Αν και δεν είναι απαραίτητο προφανώς να χρησιμοποιείς όλους τους τρόπους για να βγάλεις λεφτά από το YouTube, συνδυάζοντας μερικούς μεταξύ τους θα σε βοηθήσει αρκετά ώστε να έχεις πολλαπλές πηγές εισοδήματος. Επέλεξε λοιπόν τους τρόπους που εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες σου και εστίασε σε ένα δυναμικό ξεκίνημα.

1. Κάνε εγγραφή στο YouTube Partner Program

Το YouTube Partner Program (ελλ: Πρόγραμμα Συνεργατών YouTube) είναι η πρώτη πηγή εισοδήματος που θα ανακαλύψεις ως YouTuber. Με το που εγγραφείς, η Google θα εμφανίζει διαφημίσεις στα βίντεο σου, από τις οποίες θα λαμβάνεις ένα ποσοστό χρημάτων κάθε μήνα, και εφόσον το ελάχιστο ποσό φτάσει τα 70,00€.

Για να μπορέσεις όμως να εγγραφείς στο Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube, θα πρέπει πρώτα να έχεις συνολικά 1,000 εγγεγραμμένους subscribers στο Κανάλι σου, καθώς επίσης και 4,000 ώρες προβολών στα βίντεο σου τους τελευταίους 12 μήνες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος ώστε να παρακάμψεις αυτή την πολιτική, οπότε το ανέβασμα περιεχομένου στην πλατφόρμα για το πρώτο διάστημα θα είναι χωρίς δικές σου διαφημίσεις.

Για να ενεργοποιήσεις τις διαφημίσεις στα βίντεο σου ή να δεις πόσοι subscribers ή ώρες προβολών απομένουν ακόμα για το Κανάλι σου ώστε να μπορέσεις να εγγραφείς στο πρόγραμμα συνεργατών, ακολούησε τα παρακάτω βήματα:

 1. Κάνε σύνδεση στο YouTube λογαριασμό σου.
 2. Κάνε κλικ στο εικονίδιο σου τέρμα επάνω δεξιά.
 3. Κάνε κλικ στην επιλογή YouTube Studio.
 4. Από το αριστερό πλαϊνό μενού, κάνε κλικ στην επιλογή Εισόδημα.
 5. Διάβασε και αποδέξου τους Όρους και τις Προϋποθέσεις του προγράμματος.
 6. Δημιούργησε έναν λογαριασμό στην Google AdSense ή πρόσθεσε το Κανάλι σου στον υπάρχον λογαριασμό σου (αν είσαι blogger και βγάζεις ήδη χρήματα).

Μόλις ολοκληρώσεις την παραπάνω διαδικασία, στη συνέχεια μέσα από τη σελίδα “Στατιστικά” στο YouTube Studio θα έχεις την δυνατότητα να παρακολουθείς τα λεφτά που βγάζεις από τα βίντεο σου στην πλατφόρμα.

2. Ενεργοποίησε το YouTube Membership

λεφτά από το YouTube

Εφόσον το Κανάλι σου πληροί όλες τις προϋποθέσεις και έχεις εγγραφεί στο Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube, τότε η πλατφόρμα θα σου επιτρέψει να ενεργοποιήσεις και το YouTube Membership. Η συγκεκριμένη λειτουργία δίνει την δυνατότητα στους θεατές σου να πληρώνουν ώστε να είναι μέλη στο Κανάλι σου. Ως αντάλλαγμα, μπορούν να λαμβάνουν διάφορα δικά σου πλήρως μορφοποιημένα emoji και badges, καθώς επίσης και πρόσβαση σε live συνομιλία μαζί σου.

Σε αντίθεση ωστόσο με τις παραδοσιακές διαφημίσεις, τις οποίες καλώς ή κακώς τις βλέπουν αναγκαστικά στα βίντεο οι θεατές σου, το YouTube Membership είναι μια λειτουργία η οποία μπορεί να φανεί ιδιαίτερα σημαντική πηγή εισοδήματος μόνο εάν καταφέρεις να πείσεις το κοινό σου να εγγραφεί. Σίγουρα πάντως θα χρειαστείς ισχυρό και αρκετό περιεχόμενο για να φτάσεις σε αυτό το σημείο.

Μπορεί επίσης να ακούσεις για το “YouTube Premium“, το οποίο αφορά τους χρήστες που πληρώνουν μηνιαίως στην υπηρεσία για να παρακολουθούν βίντεο χωρίς διαφημίσεις και περισπασμούς. Η εταιρεία διαχωρίζει αυτά τα χρήματα και έτσι οι premium θεατές των βίντεο σου δεν θα παρακολουθούν διαφημίσεις, αλλά το Κανάλι σου θα συνεχίζει να πληρώνεται κανονικά. Αυτή η υπηρεσία είναι διαφορετική και δεν μπορείς να τη μορφοποιήσεις ή να την αλλάξεις με τον οποιονδήποτε τρόπο, καθώς ενεργοποιείται αυτόματα σε όλα τα Κανάλια.

3. Ασχολήσου με το Affiliate Marketing

Το affiliate marketing είναι μια απ’ τις βασικότερες πηγές εισοδήματος. Το blog που διαβάζεις αυτή την στιγμή, για παράδειγμα, εκτός απ’ τις παραδοσιακές διαφημίσεις που έχει τοποθετημένες σε διάφορα σημεία, ένα μεγάλο ποσοστό των μηνιαίων εσόδων του έρχεται μέσω του affiliate marketing. Κάνοντας εγγραφή σε ορισμένα affiliate δίκτυα, όπως για παράδειγμα στην Linkwise θα έχεις την δυνατότητα να προωθείς διάφορες υπηρεσίες ή προϊόντα που επιλέγεις, λαμβάνοντας ένα ποσοστό των χρημάτων από κάθε επιτυχημένη αγορά.

Τα καλά νέα είναι πως κάθε affiliate δίκτυο σου επιτρέπει να δεις το ποσοστό των χρημάτων που θα λαμβάνεις από κάθε πώληση, προτού ξεκινήσεις να συνεργάζεσαι ή να προωθείς τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα μιας εταιρείας. Το affiliate marketing είναι σημαντικό αν θέλεις να βγάλεις λεφτά από το YouTube, καθώς ο αριθμός των πωλήσεων που θα κάνεις δεν έχει όρια ή σταματημό, ενώ ακόμα κι αν ένας χρήστης αποφασίσει να κάνει την αγορά του μερικές ημέρες αργότερα, θα λάβεις και πάλι το ποσοστό που σου αναλογεί χάρη στη χρήση των cookies.

Για να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα ως affiliater, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις τα affiliate δίκτυα που θα χρησιμοποιείς. Στη συνέχεια, κάνε εγγραφή και πρόσθεσε τους μοναδικούς συνδέσμους στις περιγραφές των βίντεο σου. Για παράδειγμα, στις περιγραφές των βίντεο του Inkstory, αναγράφω πάντα από ποια υπηρεσία παίρνω την μουσική και τι εξοπλισμό χρησιμοποιώ για τα βίντεο. Σε όποιον απ’ αυτούς τους συνδέσμους κι αν πατήσεις, είναι όλοι affiliate και λαμβάνω ένα ποσοστό για κάθε αγορά.

4. Συνεργάσου με διαφορετικά brands ως influencer

Ένας άλλος ιδιαίτερα γνωστός τρόπος για να βγάλεις λεφτά από το YouTube είναι με τη συνεργασία άλλων brands. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί να έχεις ένα μεγάλο αριθμό subscribers και ώρες προβολών στα βίντεο σου ώστε να μπορέσεις να προσελκύσεις εταιρείες ώστε να διαφημιστούν μέσω του Καναλιού σου. Η διαδικασία δεν είναι επίσης απλή, καθώς με κάθε brand θα έχεις διαφορετική συνεργασία και θα λαμβάνεις διαφορετικό χρηματικό ποσό, ανάλογα με τη συμφωνία που κάνατε.

Θα πετύχεις σε αρκετά βίντεο γνωστών YouTubers να βάζουν μερικών δευτερολέπτων κλιπάκια από υπηρεσίες ή προϊόντα που θέλουν να προωθήσουν στο κοινό τους. Συνήθως, γι ‘αυτά τα δευτερόλεπτα ή λεπτά, λαμβάνουν μια fix πληρωμή, ενώ πολλές φορές αυξάνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα τους καθώς οι σύνδεσμοι είναι affiliate. Αν το YouTube Κανάλι σου γίνει αρκετά γνωστό, τότε οι περισσότερες εταιρείες θα σε βρίσκουν αυτές, χωρίς να χρειάζεται να τις προσελκύεις εσύ.

Ο συγκεκριμένος τρόπος συνεργασίας ωστόσο απαιτεί να έχεις κάνει έναρξη επιχείρησης, καθώς αυτές οι εταιρείες θα σου ζητάνε να κόψεις τιμολόγιο για κάθε πληρωμή που θα σου καταθέτουν, οπότε κοιτώντας ρεαλιστικά την όλη διαδικασία, το influencing απαιτεί χρόνο, κόπο, μπόλικο περιεχόμενο και εκατοντάδες χιλιάδες προβολές. Κανένας βέβαια δεν σου βάζει όριο εδώ, καθώς μπορείς να ξεκινήσεις και με μηδέν subscribers, εφόσον βρεις μια εταιρεία η οποία ενδιαφέρεται να προωθήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της σε ένα Κανάλι χωρίς προβολές και subscribers, ή με μικρούς αριθμούς.

5. Πούλα το δικό σου merchandise

Ο συγκεκριμένος τρόπος έγινε ιδιαίτερα γνωστός τα τελευταία χρόνια από τους Αμερικανούς και τις Αμερικανίδες YouTubers, όπου με το που τα Κανάλια τους αποκτήσουν ένα μεγάλο αριθμό από subscribers και προβολές, δημιουργούν το δικό τους merchandise και το προωθούν στους θεατές τους. Αν και το να έχεις το δικό σου merchandise δεν σημαίνει απαραίτητα να έχεις αποκτήσει ένα γνωστό όνομα και χιλιάδες subscribers, σίγουρα θα είναι “ζόρικο” για έναν YouTuber με χαμηλή επισκεψιμότητα και λίγες προβολές να προωθήσει το δικό του merchandise.

Τι σημαίνει να πουλάς το δικό σου merchandise; Σημαίνει πως μπορείς να δημιουργήσεις κούπες, μπλουζάκια, καπέλα, τσάντες ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς, τα οποία περιλαμβάνουν πάνω είτε κάποιο μήνυμα, είτε το λογότυπο του Καναλιού σου, είτε οτιδήποτε θεωρείς πως θέλεις να υπάρχει πάνω σε αυτά ώστε να προωθηθεί η δική σου η δουλειά. Βέβαια, αυτός ο τρόπος προϋποθέτει να έχεις από πίσω και ένα budget, καθώς όλα αυτά θα πρέπει πρώτα να πληρωθούν και στη συνέχεια να πουληθούν ώστε να δεις ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, το merchandise δεν προτείνεται ως πηγή εισοδήματος για έναν ή μια καινούργια YouTuber.

Για να το πας ένα βήμα παραπέρα, έχω γνωρίσει ορισμένους YouTubers οι οποίοι έκλεισαν έξτρα συνεργασία με διάφορες εταιρείες που κατασκευάζουν merchandise, παρέχοντας τους χαμηλότερες τιμές για τη δημιουργία του merchandise, με την προϋπόθεση πως το λογότυπο της εταιρείας θα είναι επίσης ορατό στα μπλουζάκια, στις κούπες ή σε οτιδήποτε άλλο αποφασίσεις να φτιάξεις.

6. Βγάλε άδεια χρήσης για το περιεχόμενο σου

Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις πότε ένα βίντεο θα γίνει viral (ξαφνικά πολύ γνωστό, με πιο απλά λόγια), μα όταν πάει, ή θα είσαι σωστά προετοιμασμένος/η, ή θα χάσεις ένα σκασμό χρημάτων. Για παράδειγμα, αν ένα βίντεο σου γίνει viral, τότε κάθε ειδησεογραφικό μέσο θα θέλει να το προβάλει και στο δικό του κοινό. Τα καλά νέα είναι πως αυτά τα μέσα ενημέρωσης γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να πληρώσουν για το περιεχόμενο που χρησιμοποιούν και, voila, έχεις άλλη μια πηγή εισοδήματος για να αυξήσεις τα λεφτά από το YouTube περιεχόμενο σου!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σιγουρευτείς είναι πως στην περιγραφή του YouTube Καναλιού σου υπάρχουν τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας. Το email είναι η ιδανική λύση ώστε να μπορούν να έρχονται εύκολα και γρήγορα σε επικοινωνία μαζί σου. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα marketplaces όπως το Trusted Media Brands ή το Jukin Media – μεταξύ άλλων – για να ανεβάζεις το περιεχόμενο σου ώστε να το βρίσκουν και να το αγοράζουν εύκολα και γρήγορα όσοι το χρειάζονται.

7. Ασχολήσου με το Crowdfunding

Όταν τα χρήματα είναι το μοναδικό πράγματα το οποίο στέκεται εμπόδιο στην υλοποίηση μιας ιδέας, τότε είναι που έρχεται για να “σώσει” την κατάσταση το crowdfunding. Είτε θέλεις να βγάλεις χρήματα για να επενδύσεις σε ένα καλύτερο εξοπλισμό, για να καλύψεις κάποια έξοδα, για να προσθέσεις κάτι καινούργιο στο περιεχόμενο σου, είτε για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, οι crowdfunding ιστοσελίδες θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις και να προωθήσεις τη δική σου crowfund καμπάνια.

Για να καταφέρεις όμως να φτάσεις στο συνολικό ποσό, θα πρέπει με διάφορους τρόπους να προωθήσεις την ιδέα σου στο κοινό σου, τόσο μέσα από το περιεχόμενο που θα δημιουργείς όσο και μέσα από το Κανάλι σου. Ίσως η δημιουργία ενός βίντεο που εξηγεί το λόγο που δημιούργησες τη crowdfunding καμπάνια σου να είναι η ιδανική λύση για να προσελκύσεις περισσότερους ανθρώπους να βάλουν το χέρι στη τσέπη τους.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη crowdfunding καμπάνια σου, μεταξύ τους το Kickstarter, το GoFundMe και το Indiegogo που είναι οι γνωστότερες στον χώρο. Παρόλα αυτά, κάποιες τρίτες ιστοσελίδες δεν υποστηρίζονται από την πλατφόρμα του YouTube, οπότε σιγουρέψου πως χρησιμοποιείς μια γνωστή και αξιόπιστη ιστοσελίδα για τη καμπάνια σου.

8. Χρησιμοποίησε το Patreon

λεφτά από το YouTube

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Το Patreon και κάθε άλλη ιστοσελίδα σαν αυτό – σου δίνει έναν εξαιρετικό τρόπο για να βγάλεις λεφτά από το YouTube ή το Podcast Κανάλι σου, ή από οτιδήποτε άλλο κάνεις, παρέχοντας σου πλήρη διαχείριση για το τι βγάζεις και τι παρέχεις στους ακόλουθους σου. Για παράδειγμα, μέσω του Patreon οι θεατές σου θα μπορούν να σε υποστηρίζουν οικονομικά, με αντάλλαγμα να λαμβάνουν κάποια βίντεο που ανεβάζεις νωρίτερα, ή να παρακολουθούν περιεχόμενο το οποίο δεν ανεβάζεις πουθενά αλλού εκτός από το Patreon λογαριασμό σου.

Μπορείς να επιλέξεις τα πακέτα που θα βάλεις, πόσο θα είναι το κόστος του κάθε πακέτου και τι θα περιλαμβάνει αυτό. Από το δικό σου merchandise, μέχρι και τη δημιουργία αποκλειστικών live streams για τους ακόλουθους σου, υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι για να παρέχεις αποκλειστικό περιεχόμενο. Παρόλα αυτά, όταν χρησιμοποιείς ιστοσελίδες όπως το Patreon, θα πρέπει επίσης να έχεις τον χρόνο για να δημιουργείς έξτρα περιεχόμενο και για τον λογαριασμό σου εκεί, προωθώντας τον παράλληλα από τα βίντεο που ανεβάζεις στο YouTube Κανάλι σου. Ένας σύνδεσμος στην περιγραφή του Καναλιού σου είναι επίσης ένας απλός και εύκολος τρόπος για να το προωθήσεις λίγο παραπάνω.

9. Προώθησε τα δικά σου e-books ή online courses

Αν θέλεις να βγάλεις λεφτά από το YouTube με διαφορετικό τρόπο, τότε μπορείς να δημιουργήσεις και να προωθήσεις τα δικά σου e-books ή online courses (ψηφιακά μαθήματα). Για να μην χάνεις όμως άδικα τον χρόνο σου, αν ενδιαφερθείς να γράψεις ένα e-book ή να δημιουργήσεις μια σειρά από ψηφιακά μαθήματα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι τα προωθήσεις προτού καν τα δημιουργήσεις.

Τι εννοώ; Αν έχεις σκοπό να γράψεις ένα e-book ή να δημιουργήσεις μια σειρά από online courses, τότε μπορείς να δημιουργήσεις ένα βίντεο στο Κανάλι σου προωθώντας το e-book ή τα μαθήματα. Όταν ο επισκέπτης κάνει κλικ στην ιστοσελίδα για να μπει να αγοράσει ένα από αυτά, απλά ζήτα του να προσθέσει το email του ώστε να ενημερωθεί με το που κυκλοφορήσουν.

Διάβασε επίσης: 10 προγράμματα για δημιουργία e-book

Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσεις μια “προεπισκόπηση” για το πόσοι όντως ενδιαφέρονται γι ‘αυτό που ετοιμάζεσαι να δημιουργήσεις, προτού καν ξεκινήσεις να το δημιουργείς. Ωστόσο, για να πετύχει αυτό, θα πρέπει πρώτα να έχεις δομήσει τα πάντα σωστά, δημιουργώντας ένα παρουσιαστικό ή προωθητικό βίντεο σαν να υπάρχει διαθέσιμη όλη η σειρά μαθημάτων ή σαν να είναι ήδη γραμμένο και έτοιμο το e-book.

Για να αυξήσεις ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις, μπορείς πρώτα να δημιουργήσεις και να παρέχεις ένα δωρεάν e-book ή μια σειρά μαθημάτων. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν πόσα λαμβάνουν δωρεάν, δεν φοβούνται να αγοράζουν το premium περιεχόμενο που παρέχεις, επειδή γνωρίζουν ήδη για τη δουλειά που έχεις κάνει.

10. Χρησιμοποίησε τις παραδοσιακές δωρεές (donates)

Ένα μεγάλο ποσοστό δημιουργών που αποφασίζουν να μην προβάλλουν διαφημίσεις στο περιεχόμενο τους, συχνά δίνουν την δυνατότητα στους ακόλουθους τους να τους “κεράσουν” ένα καφέ, κάνοντας μια μικρή δωρεά. Για τους bloggers, τους vloggers και τους podcasters, αυτή η διαδικασία είναι εύκολη και μπορείς να δέχεσαι δωρεές (donates) μέσω της PayPal.

Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις και τον λογαριασμό σου στην Wise, έτσι ώστε να σου στέλνουν χρήματα από οποιαδήποτε χώρα με μικρά έξοδα αποστολής, όπως σαν να έστελναν σε λογαριασμό της ίδιας χώρας. Επιπλέον, οι δωρεές είναι ένας εύκολος τρόπος για να λαμβάνεις ένα έξτρα εισόδημα, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να τις αποκαλέσεις ως μια σταθερή πηγή εισοδήματος, κυρίως αν πάρουμε ως παράδειγμα τη Βικιπαίδεια, η οποία είχε αναφέρει πως μόλις το 2% των συνολικών ανθρώπων που χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα κάνουν δωρεές.

Συχνές ερωτήσεις για τα λεφτά από το YouTube

Αν έχεις περισσότερες ερωτήσεις ή απορίες, τότε μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και ευχαρίστως να σου απαντήσω.

Έως πόσα λεφτά μπορώ να βγάλω από το YouTube;

Το καλό με το YouTube – και πλατφόρμες όπως αυτό – είναι πως δεν υπάρχει όριο στα λεφτά που μπορείς να βγάλεις. Από μερικά μόλις λεπτά έως και εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ, δεν υπάρχουν όρια.

Μπορώ να βγάλω λεφτά από το YouTube άμεσα;

Μπορείς να βγάλεις λεφτά από το YouTube άμεσα μόνο μέσω τρίτων τρόπων, όπως προωθώντας affiliate προϊόντα και υπηρεσίες, το δικό σου merchandise, τα δικά σου e-books ή online courses, ή ξεκινώντας από την αρχή ακόμα κάποια συνεργασία με ένα brand. Από τις διαφημίσεις του YouTube, ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να έχεις καλύψει τις ελάχιστες απαιτήσεις της πλατφόρμας και στη συνέχεια θα βγάζεις χρήματα ανάλογα με τις προβολές που έχουν τα βίντεο σου.

Πόσες προβολές χρειάζομαι στο YouTube για να βγάλω τα πρώτα μου 1,000$;

Με βάση τους μέσους όρους του κλάδου, θα χρειαστείς πάνω από 500,000 προβολές για να βγάλεις 1,000$ (όπου σε ευρώ είναι λιγότερα αυτή την στιγμή). Το κόστος ανά χίλιες προβολές (CPM) θα πρέπει επίσης να ανέρχεται στα 2,00$ για να φτάσεις το συνολικό ποσό των 1,000$ στις 500,000 προβολές.

Μπορώ να πληρώνομαι για να ανεβάζω βίντεο στο YouTube;

Όχι. Από το YouTube μπορείς να πληρώνεσαι μόνο και εφόσον παράγεις περιεχόμενο και έχεις ενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου το Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube. Μόλις το κάνεις, θα βγάζεις χρήματα από τις διαφημίσεις που θα προβάλλονται και από τους χρήστες που χρησιμοποιούν το YouTube Premium.

Πως βγάζουν λεφτά οι δημιουργοί περιεχομένου από το YouTube;

Οι δημιουργοί περιεχομένου (YouTubers, στη προκειμένη περίπτωση) μπορούν να βγάλουν με διαφορετικούς τρόπους λεφτά από το YouTube. Οι διαφημίσεις στα βίντεο τους, η προβολές από premium χρήστες μέσω του YouTube Premium, το sponsored περιεχόμενο, το affiliate marketing και η προώθηση των δικών τους e-books και online courses είναι μόλις μερικοί απ’ τους συχνότερους τρόπους που θα συναντήσεις.

Δείτε επίσης :

Affiliate Marketing Λεφτά στο Internet 2023

Fiverr Πώς να Βγάλω Λεφτά Από το Σπίτι: Ο Απόλυτος Οδηγός 2023

10 Τρόποι για να βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ

Πηγή : https://inkstory.gr/

 

Business

Πώς το ασιατικό Temu απειλεί τους γίγαντες Amazon και Shein

temu

Το Temu, λίγο πριν συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, έχει εισέλθει δυναμικά σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με μια κοινότητα πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργών χρηστών, μόνο στις ΗΠΑ.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία της, η νέα ασιατική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, Temu, έχει κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα λήψεων εφαρμογών στις ΗΠΑ. Ξεπέρασε ακόμη και τις λήψεις των WhatsApp, TikTok και Instagram, βρίσκοντας τον εαυτό της στην κορυφή των καταστημάτων Apple και Google Play.

Ορισμένοι τώρα υποστηρίζουν ότι μπορεί ακόμη και να απειλήσει την Amazon και την Shein.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Στη συνέχεια, το Temu διευρύνθηκε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτιο του 2023 και ξεκίνησε ειδικό ιστότοπο για τη Βρετανία. Ακολούθησε η κυκλοφορία της στην Ευρώπη, με έμφαση στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

temu

Σε μόλις έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, το Temu έχει εισέλθει σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μόνο στις ΗΠΑ και περίπου 40 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών παγκοσμίως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το Temu έχει ως επίκεντρο του τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές του. Μπορεί κάποιος να προμηθευτεί φόρεμα με λιγότερο από 2 δολάρια και φορητά ηλεκτρονικά είδη με λιγότερο από 5 δολάρια.

Προσφέρει μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων από πολλά από τα καθιερωμένα πολύ φθηνά καταστήματα του ενός ευρώ, ενώ προσφέρει ακόμη χαμηλότερες τιμές από πολλές άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου – ακόμα και κατά τις περιόδους εκπτώσεων.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Business

Banggood Black Friday : Πώς να Κερδίσετε τα Καλύτερα Deals!!

Banggood :Η περίοδος των εκπτώσεων Black Friday πλησιάζει, και υπόσχεται μοναδικές ευκαιρίες για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις κυρίαρχες εκπτώσεις και πώς να εξοικονομήσετε χρήματα με τα tips μας.

Ημερομηνίες Εκπτώσεων

Σημειώστε τις εξής ημερομηνίες στο ημερολόγιό σας:

 • Black Friday Εκπτώσεις: 20.11 – 26.11.2023/09:00
 • Cyber Δευτέρα Εκπτώσεις: 26.11 – 3.12.2023/09:00

Πατήστε για μέχρι 70% Εκπτωση!!
Πώς να Εξοικονομήσετε Περισσότερα με το PayPal

Η πληρωμή με PayPal σας δίνει επιπλέον πλεονεκτήματα. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κερδίσετε έως και $20 επιπλέον έκπτωση, ανάλογα με το ποσό της παραγγελίας σας.

Η Προετοιμασία για τις Εκπτώσεις

Μάθετε πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις και πώς να είστε έτοιμοι για τις πιο ελκυστικές προσφορές. Εξοικονομήστε ακόμα περισσότερα με τις ειδικές προσφορές για πληρωμές με PayPal.

Προϊόντα με Παράδοση στην ΕΕ

Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα της παραγγελίας προϊόντων από ευρωπαϊκές αποθήκες. Παραλάβετε τις αγορές σας εντός 5 ημερών χωρίς προσθήκη τελωνείου.

Πώς να Μην Χάσετε Κουπόνια

banggood

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να ενημερώνεστε πάντα για τις πιο πρόσφατες και καυτές εκπτώσεις. Μη χάσετε τις αποκλειστικές προσφορές που παρέχουμε.

Πώς να Μην Κάνετε Λάθος στις Αγορές

Αν είστε αρχάριοι στις αγορές από την Κίνα, διαβάστε τις οδηγίες μας για να μην κάνετε λάθη κατά τη διάρκεια των πωλήσεων.

Καταληκτικές Σκέψεις

Ετοιμαστείτε για μία μήνα γεμάτη εκπλήξεις και προσφορές. Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές ποτέ!

Ενδιαφέροντα FAQs:

 1. Πώς μπορώ να επιλέξω τη σωστή μέθοδο αποστολής;
  • Επιλέξτε “Γραμμή προτεραιότητας της ΕΕ” για να αποφύγετε τελωνείο και ΦΠΑ.
 2. Πότε ξεκινούν οι κύριες εκπτώσεις 11.11;
  • Οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.
 3. Πώς λαμβάνω τα ειδοποιητήριά σας;
  • Εγγραφείτε στις ειδοποιήσεις μας για αποκλειστικά κουπόνια και προσφορές.
 4. Πώς εξοικονομώ περισσότερα χρήματα με το PayPal;
  • Καταβάλετε με PayPal και αποκτήστε έως $20 επιπλέον έκπτωση.
 5. Υπάρχουν προσφορές για προϊόντα σε αποθήκες της ΕΕ;
Continue Reading

Business

PayPal: Η Συνεργασία με την Temu Αναστατώνει τη Χρηματιστηριακή Αγορά

Temu : Η PayPal βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι επενδυτές έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το μετοχικό της κεφάλαιο. Στην ακμή τους το 2021, οι μετοχές της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών άγγιζαν τα 300 δολάρια έκαστη, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 362 δισ. δολάρια. Σήμερα, ανταλλάσσονται για λιγότερο από 60 δολάρια. Η αξία της, στο 11 φορές τα κέρδη εκ των προτέρων, είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Θα μπορούσε η εμφάνιση της Temu, μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας έκπτωσης συνδεδεμένης με έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές της Κίνας, να δώσει επιτέλους κάτι για το οποίο να χαρούν οι επενδυτές;

temu

temu

Οι ανησυχίες τους επικεντρώνονται στη χαμηλότερη απόδοση της Paypal στη μονάδα των υψηλότερων περιθωρίων. Αυτή κερδίζει χρήματα κάθε φορά που ένας αγοραστής κάνει κλικ στο PayPal branded κουμπί ολοκλήρωσης αγοράς.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Η έντονη ανταγωνιστικότητα από εταιρείες όπως η Apple, η Google, η Affirm και η Afterpay σφίγγει τον χώρο της επιχείρησης. Τα όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν μόλις 5% το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με τον συνθετικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 26% μεταξύ 2018-2021.

Η Temu πουλά ρούχα και ψιλο-πράγματα υψηλών εκπτώσεων, κυρίως κατασκευασμένα στην Κίνα. Έχει εκραγεί στη δημοτικότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εφαρμογή, η οποία ανήκει στην PDD (πρώην Pinduoduo), είναι προς το παρόν η πιο δημοφιλής εφαρμογή αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προπηγαίνοντας ακόμη και τις Amazon και Walmart. Οι επισκέψεις στον ιστότοπο της Temu έχουν αυξηθεί από 7 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχεδόν 300 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με το Similar Web.

Η PayPal περιλαμβάνεται ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς. Οι αναλυτές της Mizuho υποθέτουν ότι η Temu αποτελούσε περίπου το 2% της εισερχόμενης κυκλοφορίας στον ιστότοπο της PayPal τον Αύγουστο. Πιστεύουν ότι, καθώς η Temu αυξάνει τη δημοτικότητά της, θα μπορούσε να γίνει σημαντική πηγή εσόδων για την PayPal.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια. Καταρχάς, η εισερχόμενη κυκλοφορία στον ιστότοπο αποτελεί μια ατελή ένδειξη για το ποσοστό των ολοκληρώσεων αγοράς. Δεύτερον, οι πελάτες της Temu στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να αγοράζουν οικονομικά αντικείμενα, όπως 10 ζευγάρια κάλτσες με 2 δολάρια και καλάθια ντους με 5 δολάρια. Η μερίδα της PayPal πρέπει να είναι λεπτή. Και πόσον καιρό μπορούν να διαρκέσουν χαμηλού κόστους πλατφόρμες λιανικής όπως η Temu, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή καύση των ταμείων;

Συνοψίζοντας, ο νέος CEO Άλεξ Κρις πρέπει να αναστήσει την PayPal μέσω αυτοβοήθειας. Μπορεί ελάχιστα να βασίζεται στην Temu και τα οικονομικά της αντικείμενα χαμηλού κόστους.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα