Connect with us

Business

Affiliate Marketing Λεφτά στο Internet 2023

maxresdefault 1 4

Τι είναι το Affiliate Marketing;

Το Affiliate Marketing ή το marketing συνεργατών, όπως είναι η ελληνική μετάφραση, αποτελεί την πιο χαρακτηριστική online μέθοδο Performance-based Marketing. Στην ουσία, συνιστά τη σχέση ανάμεσα στον Διαφημιζόμενο ή Merchant/Advertiser και τον Διαφημιστή ή, αλλιώς, τον Affiliate/Publisher.

Στη σχέση μεταξύ των δύο, ο δεύτερος, με «εργαλεία» το διαδίκτυο, αλλά και τις Affiliate πλατφόρμες διανομής, δημιουργεί στοχευμένο περιεχόμενο, προωθώντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του πρώτου. Με μέσο, λοιπόν, τα affiliate links, μπορεί να «στέλνει» επισκέπτες στο website του Διαφημιζομένου. Στη συνέχεια, αν και εφόσον οι επισκέπτες πραγματοποιήσουν την προσυμφωνημένη ενέργεια ή συναλλαγή, πληρώνεται με την ανάλογη προμήθεια.

Ας δούμε, όμως ένα παράδειγμα Affiliate Marketing!

Ο Affiliate, αναρτώντας ένα άρθρο στο blog του με τα σχετικά affiliate links, αυξάνει το traffic στην ιστοσελίδα του Διαφημιζομένου. Έπειτα, εάν κάποιος από τους επισκέπτες πραγματοποιήσει αγορά μέσα στην ιστοσελίδα, ο Affiliate λαμβάνει την προμήθεια που του αντιστοιχεί. Ο συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής ονομάζεται Cost per Action (CPA), είναι αρκετά δημοφιλής στις μέρες μας και, ταυτόχρονα, διαφοροποιεί το Affiliate Marketing από τις υπόλοιπες μεθόδους διαφήμισης.

Ποιος είναι ο Διαφημιζόμενος και ποια τα οφέλη του;

Ο Διαφημιζόμενος μπορεί να είναι οποιαδήποτε εταιρεία η οποία διατηρεί μία ιστοσελίδα και επιθυμεί να προωθήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της στο διαδίκτυο, επιδιώκοντας από τον επισκέπτη να πραγματοποιήσει κάποιου είδους συναλλαγή ή ενέργεια. Τις περισσότερες φορές, η συναλλαγή είναι η ολοκλήρωση μίας αγοράς. Σε άλλες περιπτώσεις, όμως, η ενέργεια ενδέχεται να αφορά τη συμπλήρωση μίας φόρμας, την εγγραφή μέλους κ.ά..

Τα πλεονεκτήματα του Affiliate Marketing για έναν Διαφημιζόμενο είναι πολλά! Προς το παρόν, ωστόσο, θα αναλύσουμε τα βασικότερα. Αρχικά, η επιχείρηση προωθείται μέσω άλλων χρηστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της αναγνωρισιμότητάς της, των πωλήσεών της, καθώς και την ανάπτυξη νέου πελατειακού κοινού.

Ακόμη, ο Διαφημιζόμενος είναι σε θέση να ελέγχει όλο το εύρος του διαφημιστικού υλικού που διανέμει, μετέπειτα, στους publishers. Πιο αναλυτικά; Από τις εικόνες για τα banners και τα affiliate links που χρησιμοποιούνται έως κάθε άλλο στοιχείο content για την έγκυρη ενημέρωση το κοινού.

Ποιος είναι ο Affiliate και ποια τα οφέλη του;

Ο Affiliate ή ο Συνεργάτης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε διαθέτει τη δική του διαδικτυακή παρουσία σε ψηφιακά κανάλια! Χάρη στη δυνατότητα δημιουργίας affiliate links σε banners ή text links, προωθεί τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του Διαφημιζόμενου, καθοδηγώντας τους επισκέπτες στη σελίδα του τελευταίου. Τέλος, συμφωνεί με τον διαφημιζόμενο το οικονομικό ποσό, καθώς και την ενέργεια που απαιτείται να πραγματοποιηθεί, ώστε να ανταμειφθεί αντιστοίχως.

Απαραίτητο στοιχείο, ωστόσο, για κάποιον Affiliate θεωρείται η σύνδεσή του με μεγάλο αριθμό κοινού. Ενδεικτικά, μερικά σημαντικά κανάλια που μπορούν να συμπεριλάβουν affiliate marketing καμπάνιες είναι τα websites, τα blogs, οι social media πλατφόρμες, τα emails κ.ά..

Το Affiliate Marketing για τον Διαφημιστή σημαίνει μία πληθώρα πλεονεκτημάτων! Πρώτον, προσφέρεται σε αυτόν η δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας, ακόμη και αν ο χρόνος του είναι περιορισμένος. Παράλληλα, σημείο αναφοράς είναι το ύψος του χρηματικού budget, καθώς μπορεί να αποτελέσει ένα ελκυστικό «extra» μηνιαίο εισόδημα.

Πώς θα σχεδιάσετε μία επιτυχημένη καμπάνια Affiliate Marketing;

Μήπως ενδιαφέρεστε να συμπεριλάβετε κι εσείς στο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας σας την τακτική του Affiliate Marketing; Εάν ναι, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε επακριβώς τις 5 τακτικές που θα βρείτε παρακάτω:

 1. Δημιουργήστε πρωτότυπο και ελκυστικό περιεχόμενο

Το περιεχόμενο, ανεξάρτητα από τη μορφή του, πρέπει να είναι άκρως ενδιαφέρον για τον χρήστη, να τον πληροφορεί ουσιαστικά, να προσδίδει value, καθώς και να συνθέτει μία ξεκάθαρη εικόνα της εταιρείας, των προϊόντων και των υπηρεσιών. Διότι το ζητούμενο είναι η αντικειμενική θεμελίωση της εταιρείας μέσα από αυθεντικό περιεχόμενο, που δεν μπορούν να βρουν αλλού οι χρήστες!

 1. Συνάψτε επιτυχημένες συνεργασίες

Και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν και κατανοούν την αξία αυτής της σχέσης για την αδιάκοπη ανάπτυξή τους. Οι Διαφημιζόμενοι μέσω των Affiliates εκτίθενται σε μεγαλύτερη μερίδα κοινού, ενώ οι Affiliates οικοδομούν μία μακροχρόνια και παραγωγική συνεργασία με την εκάστοτε εταιρεία.

 1. Χτίστε email list

Τοποθετήστε pop-ups σε εμφανή σημεία και ζητήστε την ηλεκτρονική διεύθυνση των επισκεπτών σας, δελεάζοντάς τους με κάποιο αντάλλαγμα. Έτσι, στο μέλλον, θα αποστέλλετε σε αυτούς newsletters με χρήσιμο περιεχόμενο, αποκλειστικές προσφορές και άλλο υλικό που προωθεί εύστοχα την εταιρεία σας.

 1. Χρησιμοποιήστε μετρήσεις για αποτελεσματική αξιολόγηση

Αν χρησιμοποιείτε affiliate marketing πρακτικές χωρίς την αξιολόγηση δεδομένων, καμία από τις δύο πλευρές δε θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει κατά πόσο άξιζε η αρχική επένδυση στην καμπάνια! Ακόμη, μέσω των μετρήσεων, διαπιστώνετε σε ποιες βελτιωτικές κινήσεις οφείλετε να προβείτε, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι σας.

 1. Η επιρροή των affiliates

Στην εποχή των social media, οι influencers είναι ένα «δυνατό χαρτί» για την προώθηση και προβολή των εταιρειών, καθώς και των προϊόντων τους. Διασφαλίστε, λοιπόν, ότι το μήνυμά σας θα «βρει» απευθείας το target group σας, επιλέγοντας τις κατάλληλες συνεργασίες!

Εν κατακλείδι

Το Affiliate Marketing αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία ανάπτυξης εισοδήματος, είτε εταιρείας είτε ιδιώτη. Οπότε, με τη συνεργασία και των δύο, δημιουργείται ένα οικοσύστημα, του οποίου κοινός στόχος είναι να επωφεληθούν αμφότερες οι πλευρές.

Η Develop Greece σάς δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε την πιο αποδοτική στρατηγική Affiliate Marketing, που θα εντυπωσιάσει το κοινό σας και θα συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξή της. Γι’ αυτό, μπορείτε πάντα να

Affiliate Networks

Βάλε διαφημίσεις στο blog ή στο site σου από τα καλύτερα Affiliate Networks και βγάλε λεφτά στο internet! Δες τη λίστα με τα καλύτερα ελληνικά και διεθνή Affiliate Networks που μπορείς να γίνεις μέλος free. Εταιρίες που ασχολούνται με το Affiliate Marketing στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες – Reviews – Λίστα.

Έχεις εταιρία ή είσαι έμπορος και θέλεις να προωθήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου στο internet; Τα πιο κορυφαία Affiliate Networks θα αναλάβουν την προώθηση, την διαφήμιση και τις πωλήσεις με αποτελεσματικότητα και επιτυχία χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ.

affiliate Marketing

Δωρεάν εγγραφή!

Εκμεταλλεύσου το blog ή το site σου για να βγάλεις χρήματα. Η Linkwise είναι ένα από τα μεγαλύτερα και έμπιστα Δίκτυα Συνεργατών (Affiliate Network) στην Ελλάδα. Παρέχει μεγάλη ποικιλία από διαφημιστικές καμπάνιες κορυφαίων brand names, που μπορείς να εκμεταλλευτείς για να βγάλεις κέρδος.

Δείτε επίσης :

Τα 10 καλύτερα φθηνά κινητά για το 2023

Τα καλύτερα μοντέλα smartphones για το 2023

Τα καλύτερα κινητά του 2023 στην Ελλάδα κάτω από 250 ευρώ

 

Business

Πώς το ασιατικό Temu απειλεί τους γίγαντες Amazon και Shein

temu

Το Temu, λίγο πριν συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, έχει εισέλθει δυναμικά σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με μια κοινότητα πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργών χρηστών, μόνο στις ΗΠΑ.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία της, η νέα ασιατική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, Temu, έχει κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα λήψεων εφαρμογών στις ΗΠΑ. Ξεπέρασε ακόμη και τις λήψεις των WhatsApp, TikTok και Instagram, βρίσκοντας τον εαυτό της στην κορυφή των καταστημάτων Apple και Google Play.

Ορισμένοι τώρα υποστηρίζουν ότι μπορεί ακόμη και να απειλήσει την Amazon και την Shein.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Στη συνέχεια, το Temu διευρύνθηκε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτιο του 2023 και ξεκίνησε ειδικό ιστότοπο για τη Βρετανία. Ακολούθησε η κυκλοφορία της στην Ευρώπη, με έμφαση στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

temu

Σε μόλις έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, το Temu έχει εισέλθει σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μόνο στις ΗΠΑ και περίπου 40 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών παγκοσμίως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το Temu έχει ως επίκεντρο του τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές του. Μπορεί κάποιος να προμηθευτεί φόρεμα με λιγότερο από 2 δολάρια και φορητά ηλεκτρονικά είδη με λιγότερο από 5 δολάρια.

Προσφέρει μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων από πολλά από τα καθιερωμένα πολύ φθηνά καταστήματα του ενός ευρώ, ενώ προσφέρει ακόμη χαμηλότερες τιμές από πολλές άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου – ακόμα και κατά τις περιόδους εκπτώσεων.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Business

Banggood Black Friday : Πώς να Κερδίσετε τα Καλύτερα Deals!!

Banggood :Η περίοδος των εκπτώσεων Black Friday πλησιάζει, και υπόσχεται μοναδικές ευκαιρίες για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις κυρίαρχες εκπτώσεις και πώς να εξοικονομήσετε χρήματα με τα tips μας.

Ημερομηνίες Εκπτώσεων

Σημειώστε τις εξής ημερομηνίες στο ημερολόγιό σας:

 • Black Friday Εκπτώσεις: 20.11 – 26.11.2023/09:00
 • Cyber Δευτέρα Εκπτώσεις: 26.11 – 3.12.2023/09:00

Πατήστε για μέχρι 70% Εκπτωση!!
Πώς να Εξοικονομήσετε Περισσότερα με το PayPal

Η πληρωμή με PayPal σας δίνει επιπλέον πλεονεκτήματα. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κερδίσετε έως και $20 επιπλέον έκπτωση, ανάλογα με το ποσό της παραγγελίας σας.

Η Προετοιμασία για τις Εκπτώσεις

Μάθετε πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις και πώς να είστε έτοιμοι για τις πιο ελκυστικές προσφορές. Εξοικονομήστε ακόμα περισσότερα με τις ειδικές προσφορές για πληρωμές με PayPal.

Προϊόντα με Παράδοση στην ΕΕ

Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα της παραγγελίας προϊόντων από ευρωπαϊκές αποθήκες. Παραλάβετε τις αγορές σας εντός 5 ημερών χωρίς προσθήκη τελωνείου.

Πώς να Μην Χάσετε Κουπόνια

banggood

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να ενημερώνεστε πάντα για τις πιο πρόσφατες και καυτές εκπτώσεις. Μη χάσετε τις αποκλειστικές προσφορές που παρέχουμε.

Πώς να Μην Κάνετε Λάθος στις Αγορές

Αν είστε αρχάριοι στις αγορές από την Κίνα, διαβάστε τις οδηγίες μας για να μην κάνετε λάθη κατά τη διάρκεια των πωλήσεων.

Καταληκτικές Σκέψεις

Ετοιμαστείτε για μία μήνα γεμάτη εκπλήξεις και προσφορές. Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές ποτέ!

Ενδιαφέροντα FAQs:

 1. Πώς μπορώ να επιλέξω τη σωστή μέθοδο αποστολής;
  • Επιλέξτε “Γραμμή προτεραιότητας της ΕΕ” για να αποφύγετε τελωνείο και ΦΠΑ.
 2. Πότε ξεκινούν οι κύριες εκπτώσεις 11.11;
  • Οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.
 3. Πώς λαμβάνω τα ειδοποιητήριά σας;
  • Εγγραφείτε στις ειδοποιήσεις μας για αποκλειστικά κουπόνια και προσφορές.
 4. Πώς εξοικονομώ περισσότερα χρήματα με το PayPal;
  • Καταβάλετε με PayPal και αποκτήστε έως $20 επιπλέον έκπτωση.
 5. Υπάρχουν προσφορές για προϊόντα σε αποθήκες της ΕΕ;
Continue Reading

Business

PayPal: Η Συνεργασία με την Temu Αναστατώνει τη Χρηματιστηριακή Αγορά

Temu : Η PayPal βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι επενδυτές έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το μετοχικό της κεφάλαιο. Στην ακμή τους το 2021, οι μετοχές της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών άγγιζαν τα 300 δολάρια έκαστη, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 362 δισ. δολάρια. Σήμερα, ανταλλάσσονται για λιγότερο από 60 δολάρια. Η αξία της, στο 11 φορές τα κέρδη εκ των προτέρων, είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Θα μπορούσε η εμφάνιση της Temu, μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας έκπτωσης συνδεδεμένης με έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές της Κίνας, να δώσει επιτέλους κάτι για το οποίο να χαρούν οι επενδυτές;

temu

temu

Οι ανησυχίες τους επικεντρώνονται στη χαμηλότερη απόδοση της Paypal στη μονάδα των υψηλότερων περιθωρίων. Αυτή κερδίζει χρήματα κάθε φορά που ένας αγοραστής κάνει κλικ στο PayPal branded κουμπί ολοκλήρωσης αγοράς.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Η έντονη ανταγωνιστικότητα από εταιρείες όπως η Apple, η Google, η Affirm και η Afterpay σφίγγει τον χώρο της επιχείρησης. Τα όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν μόλις 5% το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με τον συνθετικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 26% μεταξύ 2018-2021.

Η Temu πουλά ρούχα και ψιλο-πράγματα υψηλών εκπτώσεων, κυρίως κατασκευασμένα στην Κίνα. Έχει εκραγεί στη δημοτικότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εφαρμογή, η οποία ανήκει στην PDD (πρώην Pinduoduo), είναι προς το παρόν η πιο δημοφιλής εφαρμογή αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προπηγαίνοντας ακόμη και τις Amazon και Walmart. Οι επισκέψεις στον ιστότοπο της Temu έχουν αυξηθεί από 7 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχεδόν 300 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με το Similar Web.

Η PayPal περιλαμβάνεται ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς. Οι αναλυτές της Mizuho υποθέτουν ότι η Temu αποτελούσε περίπου το 2% της εισερχόμενης κυκλοφορίας στον ιστότοπο της PayPal τον Αύγουστο. Πιστεύουν ότι, καθώς η Temu αυξάνει τη δημοτικότητά της, θα μπορούσε να γίνει σημαντική πηγή εσόδων για την PayPal.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια. Καταρχάς, η εισερχόμενη κυκλοφορία στον ιστότοπο αποτελεί μια ατελή ένδειξη για το ποσοστό των ολοκληρώσεων αγοράς. Δεύτερον, οι πελάτες της Temu στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να αγοράζουν οικονομικά αντικείμενα, όπως 10 ζευγάρια κάλτσες με 2 δολάρια και καλάθια ντους με 5 δολάρια. Η μερίδα της PayPal πρέπει να είναι λεπτή. Και πόσον καιρό μπορούν να διαρκέσουν χαμηλού κόστους πλατφόρμες λιανικής όπως η Temu, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή καύση των ταμείων;

Συνοψίζοντας, ο νέος CEO Άλεξ Κρις πρέπει να αναστήσει την PayPal μέσω αυτοβοήθειας. Μπορεί ελάχιστα να βασίζεται στην Temu και τα οικονομικά της αντικείμενα χαμηλού κόστους.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα