Connect with us

GAMING

Εξέταση για τον ιό HIV: Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στην αντιμετώπιση της νόσου

aids aidss

Όταν εντοπίστηκε ο ιός HIV κατά τη δεκαετία του 1980, αποτελούσε «φόβητρο» για την ανθρωπότητα, καθώς εξαπλωνόταν ραγδαία. Σήμερα, 41 χρόνια μετά την επίσημη εμφάνισή του, το AIDS, το σύνδρομο που προκαλεί ο ιός HIV μπορεί να εξαλειφθεί. Το μέσον μάλιστα για να επιτευχθεί αυτό, βρίσκεται στα χέρια καθενός μας – κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού με μια απλή εξέταση αίματος, μπορούμε να μάθουμε εύκολα, γρήγορα και απλά εάν έχουμε μολυνθεί από τον ιό.

Γιατί ο HIV μας αφορά όλους

Σήμερα, ο HIV όχι μόνο δεν οδηγεί στον θάνατο των ασθενών με ραγδαίους ρυθμούς, αλλά μπορεί και να διαγνωστεί εγκαίρως, προσφέροντας εξαιρετικές πιθανότητες ποιοτικής ζωής και εκμηδενίζοντας την πιθανότητα μετάδοσης στον υπόλοιπο πληθυσμό. Αυτό προκύπτει βάσει δύο παραγόντων: Από τη μια, λόγω της συμβολής της εξέλιξης της επιστήμης τα τελευταία 40 χρόνια, που μας έχει δώσει απλές και αποτελεσματικές θεραπείες, πολλές και αξιόπιστες λύσεις, καταστώντας τον HIV από μία καταληκτική νόσο σε χρόνια νόσο. Από την άλλη, σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η απλοποίηση της διαγνωστικής εξέτασης, που γίνεται πλέον ακόμα και με ένα απλό «τσίμπημα» στο δάχτυλο.

Αρχικά, χρειάζεται να τονίσουμε πως ο HIV μας αφορά όλους: Δεν προσβάλλει μόνο άντρες, δεν αφορά σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, δεν βρίσκεται «κάπου μακριά» από τον καθένα μας. Τόσο διότι καθένας από εμάς ενδέχεται να έχει μολυνθεί, όσο και διότι είναι σήμερα η ώρα – εδώ και τώρα – να εξαλειφθεί ο κοινωνικός στιγματισμός που υφίστανται τα άτομα που με ζουν με τον ιό.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε επιπλέον είναι ότι οι θεραπείες για τον HIV (αντιρετροϊκές), έχουν πλέον εξελιχθεί και απλοποιηθεί, με αποτέλεσμα τα άτομα να έχουν πρόσβαση σε απλές και αποτελεσματικές λύσεις. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι οι θεραπείες αυτές εξασφαλίζουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο στον οργανισμό τους και επομένως μπορούν να ζουν μια ποιοτική και φυσιολογική ζωή, τόσο χωρίς συμπτώματα όσο και χωρίς τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, ο οποίος πρακτικά εκμηδενίζεται.

Πολύ μεγάλο ρόλο στον τομέα αυτόν, της ευαισθητοποίησης έναντι του AIDS, παίζει η ενημέρωση. Εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όπως το #ZeroStigma της Gilead Sciences Hellas   έχουν στόχο να κάνουν καθέναν από εμάς να μάθει πώς και γιατί ο HIV μας αφορά όλους και ιδίως τι χρειάζεται να κάνουμε, ως πολίτες, για να συμβάλλουμε στην προσπάθεια εξάλειψής του.

HIV

Τα δάχτυλά μας ως μέσο εξερεύνησης

Στο πλαίσιο αυτό, η Gilead Sciences Hellas συνεχίζει και φέτος τη σύμπραξη στον αγώνα ενάντια στον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού γύρω από τον HIV, με την καμπάνια #ZeroStigma, που διοργανώνει με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος ‘Θετική Φωνή, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασς ‘Checkpoint’, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Μέσα από αυτή, φέτος μας καλεί με το σύνθημα «Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο», να εξεταστούμε όλοι για τον ιό HIV, λέγοντας πρωτίστως «όχι» στον φόβο της εξέτασης. Καθώς ο HIV μας αφορά όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την σεξουαλικότητα, τις επιλογές μας, οφείλουμε όλοι να φροντίσουμε με μία εξέταση να μάθουμε το HIV status μας.

Με τα δάχτυλά μας, άλλωστε, εξερευνούμε τον κόσμο. Όταν θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι, να νιώσουμε τη θερμοκρασία του ή την υφή του, η αυθόρμητη κίνηση που κάνουμε είναι να το ακουμπήσουμε με το δάχτυλό μας. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με το test για τον HIV – μόνο που αυτήν τη φορά, αντί για τον κόσμο εξερευνούμε καλύτερα το σώμα μας.

HIV

Ανά πάσα στιγμή εξεταζόμαστε και βεβαιωνόμαστε για το πώς συνεχίζουμε τη ζωή μας, πώς φροντίζουμε με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας, συμβάλλοντας στην εξάλειψη πρώτα του φόβου και μετά του κοινωνικού στίγματος γύρω από τον HIV. Διότι, εμείς, που δεν φοβόμαστε να εξεταστούμε, μαθαίνουμε, ενημερωνόμαστε για τη νόσο και ιδίως για τις εξελίξεις γύρω από τη νόσο και συνεχίζουμε προοδευτικά στο αύριο, για ακόμα καλύτερες συνθήκες, καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

 

Δείτε επίσης:                

Πηγή : https://www.cnn.gr

GAMING

Ο kkOma επιστρέφει με ανατριχιαστικό τρόπο στην T1 ως προπονητής για τη σεζόν LCK του 2024.

Ο kkOma, ο μεγαλύτερος προπονητής στο League of Legends, επιστρέφει για μια ακόμα φορά στο μέρος όπου κέρδισε τον μυθικό τίτλο του. Η T1 επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα ενταχθεί στην ομάδα ως head coach για τη σεζόν του 2024 στο LCK. Eίναι μία από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στον κόσμο του League of Legends. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κυριαρχία της SK Telecom και η συνεργασία του με τον Faker έφτασε σε ένα επίπεδο που κανείς δεν έχει καταφέρει να αντιγράψει στο παιχνίδι αυτό μέχρι και σήμερα.

Αφού αποχώρησε από την SKT το 2019, εργάστηκε στη Vici Gaming για ένα χρόνο. Στη συνέχεια, μετακόμισε στη DWG KIA (πρώην Dplus KIA), όπου κυριάρχησε στο LCK και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα MSI 2021 και Worlds 2021. Φαίνεται ότι επιστρέφει στο σπίτι του, στην T1 (πρώην SKT), λίγο μετά την κατάκτηση του τέταρτου παγκοσμίου τίτλου από την ομάδα.

Η είδηση για την επιστροφή του  διέρρευσε αρχικά στα Κορεατικά μέσα στις 20 Νοεμβρίου 2023. Οι θαυμαστές ήταν σκεπτικιστές, καθώς η είδηση ήταν πολύ μεγάλη για να είναι αληθινή, ιδίως μόλις μια μέρα μετά τη νίκη της T1 στο Worlds 2023. Ωστόσο, η T1 δεν καθυστέρησε να επιβεβαιώσει την επιστροφή του, κάνοντάς την επίσημη στις πρώτες ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2023. Φυσικά, οι φίλοι της ομάδας ήταν ταυτόχρονα και σοκαρισμένοι και ενθουσιασμένοι, αφού  είναι όχι μόνο μυθική φιγούρα, αλλά και κάποιος που τραβάει τον σεβασμό πολλών. Έχει 3 παγκόσμιους τίτλους, 2 τίτλους στο MSI, πολλαπλούς τίτλους στο LCK και χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες ως προπονητής.

Υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το roster, καθώς οι παίκτες ενδέχεται να ψάχνουν για ευκαιρίες σε άλλα μέρη του κόσμου. Ωστόσο, φήμες υποδηλώνουν ότι η T1 καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κρατήσει το roster αναλλοίωτο για το επόμενο έτος.

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί, ενδιαφέροντα και συναρπαστικά χρόνια περιμένουν τους φίλους της T1, όχι μόνο στην Κορέα, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το site μου.

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

https://www.dexerto.com/

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Η T1 κατέκτησε για τέταρτη φορά τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

GAMING

Ανακοίνωση των δημιουργών του League of Legends για νέα Champion quests για την Σεζόν 2024

League of Legends oι δημιουργοί του ανακοίνωσαν ότι θα εισάγουν νέα Champion quest μέσα στη Σεζόν 2024, προσφέροντας μπόνους στον νικητή.

Το δημοφιλές MOBA της Riot,, δεν είναι γνωστό για τον μαζικό και εκτεταμένο πλούτο της ιστορίας του. Ωστόσο, με την εισαγωγή παιχνιδιών όπως το Legends of Runeterra και η τηλεοπτική σειρά Arcane, οι δημιουργοί άρχισαν να αναπτύσσουν τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων με πιο εσωτερικό τρόπο.

league of legends

Οι πρωταθλητές στο League of Legends συνήθως σχετίζονται μεταξύ τους, είτε ως αδέλφια, ανταγωνιστές, εχθροί ή ακόμα και εραστές. Ωστόσο, αυτές οι σχέσεις συχνά παραβλέπονται στο παιχνίδι, όπου οι περισσότερες πληροφορίες έρχονται μέσα από τις περιστασιακές γραμμές φωνής μεταξύ των πρωταθλητών.

Η έλλειψη αυτής της ιστορίας μέσα στο παιχνίδι ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, με τη Riot να ανακοινώνει μερικές μεγάλες αλλαγές για τη Σεζόν 2024 που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους οπαδούς που επιθυμούν περισσότερη ιστορία. Οι δημιουργοί σχεδιάζουν να εισάγουν περισσότερες αποστολές πρωταθλητών στο  κατά τη Σεζόν 2024.

Οι αποστολές των champion είναι γεγονότα μέσα στο παιχνίδι που αναδεικνύουν τη σχέση μεταξύ δύο χαρακτήρων από αντίπαλες ομάδες. Μόλις πληρωθούν ορισμένα κριτήρια, και οι δύο ομάδες λαμβάνουν μια αποστολή για να βοηθήσουν τον σύμμαχό τους να καταργήσει τον επισημασμένο εχθρό, με τον νικητή να λαμβάνει ένα μικρό μπόνους.

Αυτές οι αποστολές έχουν υπάρξει στοκαι στο παρελθόν, με παραδείγματα όπως οι Kha’Zix και Rengar, οι Thresh και Senna, και οι Ashe, Lissandra και Sejuani, για να αναφέρουμε μερικούς.

Παρά το γεγονός ότι δεν μας έχουν ανακοινωθεί ποιοι πρωταθλητές θα λάβουν αποστολή κατά τη Σεζόν 2024, οι δημιουργοί έδωσαν ένα teaser πως ο Renekton και ο Nasus θα έχουν μια νέα αλληλεπίδραση στην επόμενη σεζόν.

Αυτές είναι μερικές από τις αλλαγές που σχεδιάζει η Riot για την επερχόμενη σεζόν, και ενώ δεν γνωρίζουμε ποιοι ακριβώς πρωταθλητές θα έχουν αυτές τις νέες αλληλεπιδράσεις, θα το μάθουμε μόλις η πλήρης σεζόν κυκλοφορήσει κάπου τον Ιανουάριο του 2024.

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματοςστη Νότια Κορέα Από τον Κωνσταντίνο Παγωνούδη

SEOUL, 19 Νοεμβρίου (Reuters) – Χιλιάδες fans του video game παρακολούθησαν με ενθουσιασμό σε ένα στάδιο με λέιζερ στη Σεούλ την Κυριακή, καθώς η νότιοκορεάτικη ομάδα T1 νίκησε την κινεζική Weibo Gaming στους τελικούς του ετήσιου πρωταθλήματος του παιχνιδιού μάχης πολλαπλών παικτών

Τα εισιτήρια για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  που πραγματοποιήθηκε στο Gocheok Sky Dome, ένας χώρος με 16.000 θέσεις στο νοτιοδυτικό μέρος της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας, εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά, δήλωσε η Riot Games Inc., ο κατασκευαστής του παιχνιδιού.

Ο νοτιοκορεάτης gaming superstar Lee Sang-hyeok – γνωστός με το όνομα ‘Faker’ στο gaming – είπε ότι διατήρησε την ψυχραιμία του για να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη τους νίκη μετά από επτά χρόνια.

Continue Reading

GAMING

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος

League of Legends “Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματοςστη Νότια Κορέα Από τον Κωνσταντίνο Παγωνούδη

SEOUL, 19 Νοεμβρίου (Reuters) – Χιλιάδες fans του video game παρακολούθησαν με ενθουσιασμό σε ένα στάδιο με λέιζερ στη Σεούλ την Κυριακή, καθώς η νότιοκορεάτικη ομάδα T1 νίκησε την κινεζική Weibo Gaming στους τελικούς του ετήσιου πρωταθλήματος του παιχνιδιού μάχης πολλαπλών παικτών

league of legends

Τα εισιτήρια για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  που πραγματοποιήθηκε στο Gocheok Sky Dome, ένας χώρος με 16.000 θέσεις στο νοτιοδυτικό μέρος της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας, εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά, δήλωσε η Riot Games Inc., ο κατασκευαστής του παιχνιδιού.

Ο νοτιοκορεάτης gaming superstar Lee Sang-hyeok – γνωστός με το όνομα ‘Faker’ στο gaming – είπε ότι διατήρησε την ψυχραιμία του για να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη τους νίκη μετά από επτά χρόνια.

“Ο προσωπικός μου στόχος για αυτά τα Worlds ήταν να διατηρήσω (την) ψυχραιμία μου και το mindset μου ώστε ακόμα κι αν πάω 0-3 στους τελικούς, να μπορώ να χαμογελάσω”, είπε.

Επίσης, είπε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ομάδα του σύμφωνα με το συμβόλαιό του, όταν του ζητήθηκε για σχέδια για συνταξιοδότηση.

“Ήταν αρκετά άτυχο που δεν είχαμε πραγματικά πολλές ευκαιρίες να κάνουμε scrim εναντίον,” δήλωσε ο προπονητής Yang ″Daeny″ Dae-in της Weibo Gaming, αναφερόμενος στην έλλειψη προπόνησης της ομάδας του, επίσης γνωστή ως scrimmage στα eSports.

Χιλιάδες fans αντιμετώπισαν το κρύο και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Gwanghwamun στο κέντρο της Σεούλ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε μια μεγάλη οθόνη και να ενθαρρύνουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα παρακολούθησαν ταυτόχρονα ένα live stream των τελικών μόνο στο YouTube.

Η Νότια Κορέα και η Κίνα ανήκουν στις μεγαλύτερες αγορές PC gaming στον κόσμο.

Ο ‘Faker’ απολαμβάνει το καθεστώς του celebrity στο σπίτι του, παρόμοιο με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε άλλες χώρες, υπογράφοντας πολλαπλές διαφημιστικές συμφωνίες που κυμαίνονται από ένα gaming PC, ένα καρέκλα μασάζ μέχρι παγωτό, σηματοδοτώντας τη μακροχρόνια δημοτικότητα των eSports στη χώρα.

ένα κλασικό eSports παιχνίδι, έκανε το ντεμπούτο του στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας νωρίτερα φέτος, δίπλα σε άλλους τίτλους όπως το DOTA 2, παρά το ότι κυκλοφόρησε πριν από πάνω από δεκαετία.

Ο ‘Faker’ πρόσθεσε ότι ήταν ευγνώμων για την εμπειρία στους Ασιατικούς Αγώνες όπου η ομάδα του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, αν και ήταν μόνο αναπληρωματικός για τον τελικό λόγω ασθένειας.

Η Naz Aletaha, Παγκόσμια Επικεφαλής τον Esports, δήλωσε ότι ήταν ένα ορόσημο για το παιχνίδι να είναι ένα γεγονός με μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες.

“Καθώς ο αθλητισμός μας συνεχίζει να αναπτύσσεται, θα θέλαμε να εξερευνήσουμε ευκαιρίες όπου  μπορεί να συμμετέχει σε παγκοσμίως επιδραστικά γεγονότα,” είπε η Aletaha στο Reuters μέσω email.”

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης
RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Η T1 κατέκτησε για τέταρτη φορά τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα