Connect with us

Business

Είναι το AliExpress ασφαλές ?

aliexpress safety

Το AliExpress θεωρείται ευρέως το Amazon της Κίνας. Όπως και το Amazon, διαθέτει σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε – ακόμη και σκουλαρίκια σχεδιασμένα να μοιάζουν με χαρτί τουαλέτας, προφανώς. Αλλά σε αντίθεση με το Amazon, οι καταχωρίσεις στο AliExpress είναι εξαιρετικά φθηνές.

Πριν πάτε σε ένα online shopping spree, ωστόσο είναι σημαντικό να εξετάσετε αν είναι πραγματικά ασφαλές να ψωνίζετε στο AliExpress. Και αν είναι αρκετά ασφαλές, υπάρχουν ακόμα κίνδυνοι που πρέπει να λάβετε υπόψη σας; Αν ναι, ποιοι είναι αυτοί και πώς μπορείτε να τους αποφύγετε; Θα συζητήσουμε όλα αυτά και πολλά άλλα σε αυτόν τον οδηγό για την ασφάλεια και την προστασία του AliExpress.

Είναι το AliExpress ασφαλές;

Ξέρουμε ότι σας τρώει η όρεξη να δείτε τι έχει να προσφέρει το AliExpress, γι’ αυτό θα σας δώσουμε την απάντηση αμέσως: Ναι, το AliExpress είναι ένα ασφαλές μέρος για αγορές, αλλά δεν είναι εντελώς ακίνδυνο. Από πλαστά προϊόντα μέχρι μη παραδοθέντα δέματα, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν ψωνίζετε από την πλατφόρμα.

Πριν συζητήσουμε τους κινδύνους, εδώ είναι μια γρήγορη επεξήγηση του τι πραγματικά κάνει η εταιρεία. Η AliExpress είναι μια διαδικτυακή αγορά όπου τρίτοι πωλητές μπορούν να καταχωρίσουν τα προϊόντα τους για να τα αγοράσουν οι καταναλωτές. Χειρίζεται τη διευθέτηση της αποστολής, συνήθως μέσω της Cainiao, η οποία είναι μια ναυτιλιακή υπηρεσία που ανήκει στην Alibaba. Υπάρχουν επίσης premium επιλογές αποστολής μέσω FedEx, UPS και DHL, αλλά αυτές οι επιλογές κοστίζουν περισσότερο.

Εκτός από τη ναυτιλία, η AliExpress διευκολύνει επίσης τις πληρωμές. Όταν πραγματοποιείτε αγορές μέσω της πλατφόρμας, κρατάει την πληρωμή σε καταπίστευμα και την αποδεσμεύει στον πωλητή μόνο όταν ολοκληρωθεί η παραγγελία. Αυτό το σύστημα πληρωμών με μεσεγγύηση είναι αυτό που καθιστά δυνατή την προστασία των αγοραστών της AliExpress. Περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω.

   Πατήστε για μπόνους εγγραφής

Τι κάνει το AliExpress ασφαλές;

Τώρα που ξέρουμε τι κάνει η AliExpress, ας δούμε τα πράγματα που την κάνουν ασφαλή.

Προστασία αγοραστή

Τα μη παραδοθέντα δέματα, τα ελαττωματικά αντικείμενα, τα μη ικανοποιητικά προϊόντα και τα απομιμητικά προϊόντα είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε όταν κάνουμε ηλεκτρονικές αγορές. Ευτυχώς, η AliExpress διαθέτει ένα πρόγραμμα προστασίας αγοραστών που προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Προστασία αγοραστή για αντικείμενα που δεν παραδόθηκαν

Κάθε ειδική καταχώριση φέρει σήμα προστασίας αγοραστή. Αυτό το σήμα σημαίνει ότι η παραγγελία σας θα πρέπει να φτάσει στο κατώφλι σας εντός του χρονικού διαστήματος που αναφέρεται – για παράδειγμα, 75 ημέρες. Εάν δεν φτάσει εγκαίρως, μπορείτε να υποβάλετε μια αξίωση και η AliExpress θα σας επιστρέψει τα χρήματα εντός 15 εργάσιμων ημερών μετά τη διαδικασία της αξίωσης.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων για ελαττωματικά, μη ικανοποιητικά ή πλαστά προϊόντα

Έχετε επίσης δικαίωμα επίλυσης εάν το προϊόν που παραλάβατε είναι ελαττωματικό, μη ικανοποιητικό ή πλαστό. Ωστόσο, η διαδικασία διεκδίκησης για τέτοια αντικείμενα είναι μεγαλύτερη και συχνά μπορεί να τραβήξει πολύ. Αρχικά, θα πρέπει να καταθέσετε μια διαφωνία, η οποία θα απευθύνεται απευθείας στον πωλητή. Εσείς και ο πωλητής θα προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε μια φιλική λύση, η οποία μπορεί να είναι μια πλήρης ή μερική επιστροφή χρημάτων, αντικατάσταση του προϊόντος ή ένα κουπόνι. Εάν δεν καταλήξετε σε μια ευχάριστη λύση εντός 15 ημερών, η AliExpress θα παρέμβει για να αποφασίσει τη σωστή πορεία δράσης.

Ασφάλεια πληροφοριών πληρωμής

Δεδομένου ότι το AliExpress χειρίζεται επίσης τις πληρωμές, η ασφάλεια και η προστασία των πληροφοριών πληρωμής σας είναι ένα άλλο επείγον ζήτημα.

Μπορείτε να πληρώσετε για τις παραγγελίες σας χρησιμοποιώντας πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες είτε απευθείας στην AliExpress είτε μέσω του AliPay. Με οποιονδήποτε τρόπο, θα κάνετε συναλλαγές με μια εταιρεία που ανήκει στην Alibaba, αφού της ανήκουν και οι δύο υπηρεσίες.

Απευθείας συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Εάν επιλέξετε να πληρώσετε απευθείας με την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα, η AliExpress θα πρέπει να γνωρίζει τα στοιχεία πληρωμής σας. Τα καλά νέα είναι ότι μόνο η AliExpress θα τα δει, οπότε οι τρίτοι πωλητές δεν θα έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν τα στοιχεία της κάρτας σας. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να μην αποθηκεύσετε τις πληροφορίες πληρωμής σας. Θα πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας κάθε φορά που κάνετε check out, αλλά αυτό είναι απλώς μια μικρή ενόχληση αν θέλετε πραγματικά να κρατήσετε τα στοιχεία πληρωμής σας κρυφά.

Πληρώνοντας μέσω του AliPay

Το AliPay είναι μια ασφαλής υπηρεσία πληρωμών, όπως το PayPal, το Cash App και το Venmo. Μπορείτε να φορτώσετε τον λογαριασμό σας AliPay με την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο για να πληρώσετε. Εάν χρησιμοποιείτε το AliPay, ούτε το AliExpress ούτε οι πωλητές μπορούν να δουν τα στοιχεία της κάρτας σας, οπότε είναι ασφαλέστερο από το να πραγματοποιείτε συναλλαγές απευθείας με το AliExpress.

   Πατήστε για μπόνους εγγραφής

Προϊόντα απομίμησης

Το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ καταγράφει σήμερα το AliExpress ως μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες πηγές παραποιημένων προϊόντων, οπότε αν αγοράζετε από το AliExpress, διατρέχετε πάντα τον κίνδυνο να λάβετε πλαστά προϊόντα από αδίστακτους πωλητές. Προς τιμήν της, η AliExpress καταβάλλει προσπάθειες για την καταπολέμηση της παραποίησης. Οι κάτοχοι δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μπορούν πλέον να αναφέρουν καταχωρίσεις που παραβιάζουν τα δικαιώματά τους και φαίνεται ότι η AliExpress αναλαμβάνει πράγματι δράση.

Ως καταναλωτές, όμως, πρέπει να κάνουμε το χρέος μας για να αποφύγουμε τα απομιμητικά προϊόντα, όχι μόνο επειδή είναι παράνομα και επιβλαβή για την οικονομία, αλλά και επειδή η αγορά τους μπορεί να μας βάλει σε μπελάδες. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να εντοπίσουμε τα απομιμητικά προϊόντα όταν η μόνη μας αναφορά είναι η εικόνα ενός προϊόντος, γι’ αυτό σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές:

 • Αν η τιμή είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή, τότε μάλλον είναι. Αν και το AliExpress είναι γνωστό για τις ασυναγώνιστες τιμές του, μην περιμένετε να αγοράσετε το τελευταίο iPhone με 10 ευρώ
 • Αποφύγετε τα επώνυμα προϊόντα. Οι παραχαράκτες συχνά στοχεύουν σε δημοφιλείς μάρκες. Αν θέλετε ούτως ή άλλως να αγοράσετε επώνυμα προϊόντα, είναι ασφαλέστερο να απευθυνθείτε απευθείας στον κατασκευαστή ή σε έναν εξουσιοδοτημένο πωλητή
 • Ελέγξτε τις κριτικές του προϊόντος. Αυτό είναι σημαντικό. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε τις καταχωρίσεις απομιμήσεων είναι να ελέγξετε τι λένε γι’ αυτό οι προηγούμενοι αγοραστές. Ως γενικός κανόνας, αποφύγετε προϊόντα με βαθμολογίες ενός ή δύο αστέρων. Επίσης, ακόμη και αν οι αξιολογήσεις είναι καλές, διαβάστε τις κριτικές με χαμηλά αστέρια, καθώς ορισμένοι πωλητές διογκώνουν τις αξιολογήσεις των προϊόντων τους δημοσιεύοντας ψεύτικες θετικές κριτικές.
 • Αναζητήστε τα σήματα Προστασία αγοραστή και εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Αν το προϊόν αποδειχθεί ψεύτικο, θα έχετε αυτές τις εγγυήσεις για να στηριχτείτε.

AliExpress

Κόλπα καταχώρισης

Το AliExpress είναι μια ανταγωνιστική αγορά, και ορισμένοι πωλητές είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν σκοτεινά τεχνάσματα για να κερδίσουν έδαφος έναντι του ανταγωνισμού.

Ένα συνηθισμένο τέχνασμα είναι οι τιμές καταχώρισης που είναι πολύ κάτω από την MSRP. Το AliExpress επιτρέπει στους πωλητές να προσθέτουν παραλλαγές στις λίστες των προϊόντων τους, όπως, ας πούμε, μεγέθη για μπλουζάκια. Ωστόσο, ορισμένοι εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα. Δημιουργούν λίστες προϊόντων που περιγράφουν ένα πραγματικό προϊόν, αλλά η τιμή που διαφημίζεται είναι ενός προαιρετικού αξεσουάρ. Για τους αγοραστές, οι καταχωρίσεις εμφανίζονται ως καλές προσφορές. Όταν τις πατήσετε, ωστόσο, θα ανακαλύψετε ότι οι αναγραφόμενες τιμές είναι αυτές των φθηνότερων αξεσουάρ, ενώ τα πραγματικά προϊόντα κοστίζουν στην πραγματικότητα περισσότερο.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα: Είδαμε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που αναγράφεται στη λίστα για 0,50 δολάρια. Αυτή είναι μια αρκετά καλή τιμή, αλλά όταν κάναμε κλικ, ανακαλύψαμε ότι μόνο η θήκη άξιζε τόσο πολύ. Το ζευγάρι γυαλιών ηλίου που απεικονίζεται στη φωτογραφία κόστιζε στην πραγματικότητα 5 δολάρια. Αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να καταλήξετε να αγοράσετε μόνο τη θήκη αντί για τα γυαλιά ηλίου. Και δεδομένου ότι η καταχώριση δεν είναι τεχνικά ανακριβής – απλώς παραπλανητική – δεν μπορείτε να επικαλεστείτε την εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στη λεπτομέρεια. Ελέγξτε δύο φορές την παραγγελία σας πριν πληρώσετε και μην βασίζεστε μόνο στις φωτογραφίες. Θα πρέπει να διαβάσετε διεξοδικά την περιγραφή, και αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε ασυμφωνία, είναι προτιμότερο να ψάξετε αλλού.

   Πατήστε για μπόνους εγγραφής

Είναι το απόρρητό σας ασφαλές με την AliExpress;

Η ψηφιακή ασφάλεια και η ιδιωτική σας ζωή συμβαδίζουν, αλλά ενώ η AliExpress είναι γενικά μια ασφαλής πλατφόρμα, συλλέγει προσωπικές πληροφορίες. Είναι οι πληροφορίες σας ασφαλείς;

Σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της AliExpress, συλλέγει τα εξής:

 • Στοιχεία επικοινωνίας, όπως το όνομά σας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η φυσική σας διεύθυνση
 • Πληροφορίες πληρωμής και χρέωσης, όπως η μέθοδος πληρωμής σας, η διεύθυνση χρέωσης και παράδοσης
 • Πληροφορίες αγοράς, όπως αντικείμενα και ποσότητες
 • Πληροφορίες υποστήριξης που παρέχονται κατά την υποβολή αιτήματος υποστήριξης πελατών

 

Η συλλογή αυτών των τύπων πληροφοριών είναι φυσιολογική για τις διαδικτυακές αγορές – μέχρι στιγμής, όλα καλά. Ελέγξαμε επίσης την πολιτική της εταιρείας για την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών. Διαπιστώσαμε ότι μοιράζεται δεδομένα με πωλητές, επιχειρηματικούς εταίρους, άλλες εταιρείες του ομίλου Alibaba, εταίρους logistics, τρίτους παρόχους υπηρεσιών και παρόχους αξιολόγησης πιστωτικού κινδύνου, μεταξύ άλλων. Και πάλι, αυτή η πρακτική είναι φυσιολογική μεταξύ των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου και είναι γενικά ακίνδυνη για εσάς.

Η μόνη πιθανή αιτία ανησυχίας είναι ότι η AliExpress μοιράζεται επίσης δεδομένα με τρίτους διαφημιστές και συνεργάτες μάρκετινγκ. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα για να σας στοχεύσουν με διαφημίσεις ή εκστρατείες μάρκετινγκ. Τα κακά νέα είναι ότι οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου μοιράζεται δεδομένα με τρίτους διαφημιστές, ακόμη και η Amazon. Αν δεν θέλετε οι διαφημιστές να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία, η αποφυγή των ηλεκτρονικών αγορών είναι δυστυχώς η μόνη σας επιλογή.

Ανακεφαλαίωση: AliExpress; Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε το AliExpress;

Με βάση την αξιολόγησή μας, το AliExpress είναι ασφαλέστερο από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Παρόλο που η εταιρεία και η πλειονότητα των τρίτων πωλητών της εδρεύει στην Κίνα, η AliExpress διαθέτει καλή προστασία αγοραστών, ασφάλεια πληροφοριών και συστήματα πληρωμών.

Τούτου λεχθέντος, ωστόσο, πρέπει να είστε έξυπνοι στην επιλογή των αντικειμένων που θα αγοράσετε από την πλατφόρμα, προκειμένου να έχετε την αξία των χρημάτων σας και να μην εξαπατηθείτε. Παρόλο που υπάρχουν πραγματικά καλά ευρήματα στο AliExpress, είναι επίσης πιθανό να συναντήσετε πλαστά ή υποδεέστερα προϊόντα.

   Πατήστε για μπόνους εγγραφής

Δείτε επίσης :

Linkwise: Πως να αυξήσετε τις πωλήσεις και τα εισοδήματα σας με το affiliate marketing

 

Business

Πώς το ασιατικό Temu απειλεί τους γίγαντες Amazon και Shein

temu

Το Temu, λίγο πριν συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, έχει εισέλθει δυναμικά σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με μια κοινότητα πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργών χρηστών, μόνο στις ΗΠΑ.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία της, η νέα ασιατική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, Temu, έχει κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα λήψεων εφαρμογών στις ΗΠΑ. Ξεπέρασε ακόμη και τις λήψεις των WhatsApp, TikTok και Instagram, βρίσκοντας τον εαυτό της στην κορυφή των καταστημάτων Apple και Google Play.

Ορισμένοι τώρα υποστηρίζουν ότι μπορεί ακόμη και να απειλήσει την Amazon και την Shein.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Στη συνέχεια, το Temu διευρύνθηκε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτιο του 2023 και ξεκίνησε ειδικό ιστότοπο για τη Βρετανία. Ακολούθησε η κυκλοφορία της στην Ευρώπη, με έμφαση στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

temu

Σε μόλις έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, το Temu έχει εισέλθει σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μόνο στις ΗΠΑ και περίπου 40 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών παγκοσμίως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το Temu έχει ως επίκεντρο του τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές του. Μπορεί κάποιος να προμηθευτεί φόρεμα με λιγότερο από 2 δολάρια και φορητά ηλεκτρονικά είδη με λιγότερο από 5 δολάρια.

Προσφέρει μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων από πολλά από τα καθιερωμένα πολύ φθηνά καταστήματα του ενός ευρώ, ενώ προσφέρει ακόμη χαμηλότερες τιμές από πολλές άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου – ακόμα και κατά τις περιόδους εκπτώσεων.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Business

Banggood Black Friday : Πώς να Κερδίσετε τα Καλύτερα Deals!!

Banggood :Η περίοδος των εκπτώσεων Black Friday πλησιάζει, και το Banggood υπόσχεται μοναδικές ευκαιρίες για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις κυρίαρχες εκπτώσεις και πώς να εξοικονομήσετε χρήματα με τα tips μας.

Ημερομηνίες Εκπτώσεων

Σημειώστε τις εξής ημερομηνίες στο ημερολόγιό σας:

 • Black Friday Εκπτώσεις: 20.11 – 26.11.2023/09:00
 • Cyber Δευτέρα Εκπτώσεις: 26.11 – 3.12.2023/09:00

Πατήστε για μέχρι 70% Εκπτωση!!
Πώς να Εξοικονομήσετε Περισσότερα με το PayPal

Η πληρωμή με PayPal στο Banggood σας δίνει επιπλέον πλεονεκτήματα. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κερδίσετε έως και $20 επιπλέον έκπτωση, ανάλογα με το ποσό της παραγγελίας σας.

Η Προετοιμασία για τις Εκπτώσεις

Μάθετε πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις και πώς να είστε έτοιμοι για τις πιο ελκυστικές προσφορές. Εξοικονομήστε ακόμα περισσότερα με τις ειδικές προσφορές για πληρωμές με PayPal.

Προϊόντα με Παράδοση στην ΕΕ

Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα της παραγγελίας προϊόντων από ευρωπαϊκές αποθήκες. Παραλάβετε τις αγορές σας εντός 5 ημερών χωρίς προσθήκη τελωνείου.

Πώς να Μην Χάσετε Κουπόνια

banggood

banggood

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να ενημερώνεστε πάντα για τις πιο πρόσφατες και καυτές εκπτώσεις. Μη χάσετε τις αποκλειστικές προσφορές που παρέχουμε.

Πώς να Μην Κάνετε Λάθος στις Αγορές

Αν είστε αρχάριοι στις αγορές από την Κίνα, διαβάστε τις οδηγίες μας για να μην κάνετε λάθη κατά τη διάρκεια των πωλήσεων.

Καταληκτικές Σκέψεις

Ετοιμαστείτε για μία μήνα γεμάτη εκπλήξεις και προσφορές. Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές ποτέ!

Ενδιαφέροντα FAQs:

 1. Πώς μπορώ να επιλέξω τη σωστή μέθοδο αποστολής;
  • Επιλέξτε “Γραμμή προτεραιότητας της ΕΕ” για να αποφύγετε τελωνείο και ΦΠΑ.
 2. Πότε ξεκινούν οι κύριες εκπτώσεις 11.11;
  • Οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.
 3. Πώς λαμβάνω τα ειδοποιητήριά σας;
  • Εγγραφείτε στις ειδοποιήσεις μας για αποκλειστικά κουπόνια και προσφορές.
 4. Πώς εξοικονομώ περισσότερα χρήματα με το PayPal;
  • Καταβάλετε με PayPal και αποκτήστε έως $20 επιπλέον έκπτωση.
 5. Υπάρχουν προσφορές για προϊόντα σε αποθήκες της ΕΕ;
Continue Reading

Business

PayPal: Η Συνεργασία με την Temu Αναστατώνει τη Χρηματιστηριακή Αγορά

Temu : Η PayPal βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι επενδυτές έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το μετοχικό της κεφάλαιο. Στην ακμή τους το 2021, οι μετοχές της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών άγγιζαν τα 300 δολάρια έκαστη, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 362 δισ. δολάρια. Σήμερα, ανταλλάσσονται για λιγότερο από 60 δολάρια. Η αξία της, στο 11 φορές τα κέρδη εκ των προτέρων, είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Θα μπορούσε η εμφάνιση της Temu, μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας έκπτωσης συνδεδεμένης με έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές της Κίνας, να δώσει επιτέλους κάτι για το οποίο να χαρούν οι επενδυτές;

temu

temu

Οι ανησυχίες τους επικεντρώνονται στη χαμηλότερη απόδοση της Paypal στη μονάδα των υψηλότερων περιθωρίων. Αυτή κερδίζει χρήματα κάθε φορά που ένας αγοραστής κάνει κλικ στο PayPal branded κουμπί ολοκλήρωσης αγοράς.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Η έντονη ανταγωνιστικότητα από εταιρείες όπως η Apple, η Google, η Affirm και η Afterpay σφίγγει τον χώρο της επιχείρησης. Τα όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν μόλις 5% το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με τον συνθετικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 26% μεταξύ 2018-2021.

Η Temu πουλά ρούχα και ψιλο-πράγματα υψηλών εκπτώσεων, κυρίως κατασκευασμένα στην Κίνα. Έχει εκραγεί στη δημοτικότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εφαρμογή, η οποία ανήκει στην PDD (πρώην Pinduoduo), είναι προς το παρόν η πιο δημοφιλής εφαρμογή αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προπηγαίνοντας ακόμη και τις Amazon και Walmart. Οι επισκέψεις στον ιστότοπο της Temu έχουν αυξηθεί από 7 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχεδόν 300 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με το Similar Web.

Η PayPal περιλαμβάνεται ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς. Οι αναλυτές της Mizuho υποθέτουν ότι η Temu αποτελούσε περίπου το 2% της εισερχόμενης κυκλοφορίας στον ιστότοπο της PayPal τον Αύγουστο. Πιστεύουν ότι, καθώς η Temu αυξάνει τη δημοτικότητά της, θα μπορούσε να γίνει σημαντική πηγή εσόδων για την PayPal.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια. Καταρχάς, η εισερχόμενη κυκλοφορία στον ιστότοπο αποτελεί μια ατελή ένδειξη για το ποσοστό των ολοκληρώσεων αγοράς. Δεύτερον, οι πελάτες της Temu στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να αγοράζουν οικονομικά αντικείμενα, όπως 10 ζευγάρια κάλτσες με 2 δολάρια και καλάθια ντους με 5 δολάρια. Η μερίδα της PayPal πρέπει να είναι λεπτή. Και πόσον καιρό μπορούν να διαρκέσουν χαμηλού κόστους πλατφόρμες λιανικής όπως η Temu, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή καύση των ταμείων;

Συνοψίζοντας, ο νέος CEO Άλεξ Κρις πρέπει να αναστήσει την PayPal μέσω αυτοβοήθειας. Μπορεί ελάχιστα να βασίζεται στην Temu και τα οικονομικά της αντικείμενα χαμηλού κόστους.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα