Connect with us

Business

Είναι το AliExpress ασφαλές ?

aliexpress safety

Το AliExpress θεωρείται ευρέως το Amazon της Κίνας. Όπως και το Amazon, διαθέτει σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε – ακόμη και σκουλαρίκια σχεδιασμένα να μοιάζουν με χαρτί τουαλέτας, προφανώς. Αλλά σε αντίθεση με το Amazon, οι καταχωρίσεις στο AliExpress είναι εξαιρετικά φθηνές.

Πριν πάτε σε ένα online shopping spree, ωστόσο είναι σημαντικό να εξετάσετε αν είναι πραγματικά ασφαλές να ψωνίζετε στο AliExpress. Και αν είναι αρκετά ασφαλές, υπάρχουν ακόμα κίνδυνοι που πρέπει να λάβετε υπόψη σας; Αν ναι, ποιοι είναι αυτοί και πώς μπορείτε να τους αποφύγετε; Θα συζητήσουμε όλα αυτά και πολλά άλλα σε αυτόν τον οδηγό για την ασφάλεια και την προστασία του AliExpress.

Είναι το AliExpress ασφαλές;

Ξέρουμε ότι σας τρώει η όρεξη να δείτε τι έχει να προσφέρει το AliExpress, γι’ αυτό θα σας δώσουμε την απάντηση αμέσως: Ναι, το AliExpress είναι ένα ασφαλές μέρος για αγορές, αλλά δεν είναι εντελώς ακίνδυνο. Από πλαστά προϊόντα μέχρι μη παραδοθέντα δέματα, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν ψωνίζετε από την πλατφόρμα.

Πριν συζητήσουμε τους κινδύνους, εδώ είναι μια γρήγορη επεξήγηση του τι πραγματικά κάνει η εταιρεία. Η AliExpress είναι μια διαδικτυακή αγορά όπου τρίτοι πωλητές μπορούν να καταχωρίσουν τα προϊόντα τους για να τα αγοράσουν οι καταναλωτές. Χειρίζεται τη διευθέτηση της αποστολής, συνήθως μέσω της Cainiao, η οποία είναι μια ναυτιλιακή υπηρεσία που ανήκει στην Alibaba. Υπάρχουν επίσης premium επιλογές αποστολής μέσω FedEx, UPS και DHL, αλλά αυτές οι επιλογές κοστίζουν περισσότερο.

Εκτός από τη ναυτιλία, η AliExpress διευκολύνει επίσης τις πληρωμές. Όταν πραγματοποιείτε αγορές μέσω της πλατφόρμας, κρατάει την πληρωμή σε καταπίστευμα και την αποδεσμεύει στον πωλητή μόνο όταν ολοκληρωθεί η παραγγελία. Αυτό το σύστημα πληρωμών με μεσεγγύηση είναι αυτό που καθιστά δυνατή την προστασία των αγοραστών της AliExpress. Περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω.

   Πατήστε για μπόνους εγγραφής

Τι κάνει το AliExpress ασφαλές;

Τώρα που ξέρουμε τι κάνει η AliExpress, ας δούμε τα πράγματα που την κάνουν ασφαλή.

Προστασία αγοραστή

Τα μη παραδοθέντα δέματα, τα ελαττωματικά αντικείμενα, τα μη ικανοποιητικά προϊόντα και τα απομιμητικά προϊόντα είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε όταν κάνουμε ηλεκτρονικές αγορές. Ευτυχώς, η AliExpress διαθέτει ένα πρόγραμμα προστασίας αγοραστών που προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Προστασία αγοραστή για αντικείμενα που δεν παραδόθηκαν

Κάθε ειδική καταχώριση φέρει σήμα προστασίας αγοραστή. Αυτό το σήμα σημαίνει ότι η παραγγελία σας θα πρέπει να φτάσει στο κατώφλι σας εντός του χρονικού διαστήματος που αναφέρεται – για παράδειγμα, 75 ημέρες. Εάν δεν φτάσει εγκαίρως, μπορείτε να υποβάλετε μια αξίωση και η AliExpress θα σας επιστρέψει τα χρήματα εντός 15 εργάσιμων ημερών μετά τη διαδικασία της αξίωσης.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων για ελαττωματικά, μη ικανοποιητικά ή πλαστά προϊόντα

Έχετε επίσης δικαίωμα επίλυσης εάν το προϊόν που παραλάβατε είναι ελαττωματικό, μη ικανοποιητικό ή πλαστό. Ωστόσο, η διαδικασία διεκδίκησης για τέτοια αντικείμενα είναι μεγαλύτερη και συχνά μπορεί να τραβήξει πολύ. Αρχικά, θα πρέπει να καταθέσετε μια διαφωνία, η οποία θα απευθύνεται απευθείας στον πωλητή. Εσείς και ο πωλητής θα προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε μια φιλική λύση, η οποία μπορεί να είναι μια πλήρης ή μερική επιστροφή χρημάτων, αντικατάσταση του προϊόντος ή ένα κουπόνι. Εάν δεν καταλήξετε σε μια ευχάριστη λύση εντός 15 ημερών, η AliExpress θα παρέμβει για να αποφασίσει τη σωστή πορεία δράσης.

Ασφάλεια πληροφοριών πληρωμής

Δεδομένου ότι το AliExpress χειρίζεται επίσης τις πληρωμές, η ασφάλεια και η προστασία των πληροφοριών πληρωμής σας είναι ένα άλλο επείγον ζήτημα.

Μπορείτε να πληρώσετε για τις παραγγελίες σας χρησιμοποιώντας πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες είτε απευθείας στην AliExpress είτε μέσω του AliPay. Με οποιονδήποτε τρόπο, θα κάνετε συναλλαγές με μια εταιρεία που ανήκει στην Alibaba, αφού της ανήκουν και οι δύο υπηρεσίες.

Απευθείας συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Εάν επιλέξετε να πληρώσετε απευθείας με την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα, η AliExpress θα πρέπει να γνωρίζει τα στοιχεία πληρωμής σας. Τα καλά νέα είναι ότι μόνο η AliExpress θα τα δει, οπότε οι τρίτοι πωλητές δεν θα έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν τα στοιχεία της κάρτας σας. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να μην αποθηκεύσετε τις πληροφορίες πληρωμής σας. Θα πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας κάθε φορά που κάνετε check out, αλλά αυτό είναι απλώς μια μικρή ενόχληση αν θέλετε πραγματικά να κρατήσετε τα στοιχεία πληρωμής σας κρυφά.

Πληρώνοντας μέσω του AliPay

Το AliPay είναι μια ασφαλής υπηρεσία πληρωμών, όπως το PayPal, το Cash App και το Venmo. Μπορείτε να φορτώσετε τον λογαριασμό σας AliPay με την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο για να πληρώσετε. Εάν χρησιμοποιείτε το AliPay, ούτε το AliExpress ούτε οι πωλητές μπορούν να δουν τα στοιχεία της κάρτας σας, οπότε είναι ασφαλέστερο από το να πραγματοποιείτε συναλλαγές απευθείας με το AliExpress.

   Πατήστε για μπόνους εγγραφής

Προϊόντα απομίμησης

Το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ καταγράφει σήμερα το AliExpress ως μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες πηγές παραποιημένων προϊόντων, οπότε αν αγοράζετε από το AliExpress, διατρέχετε πάντα τον κίνδυνο να λάβετε πλαστά προϊόντα από αδίστακτους πωλητές. Προς τιμήν της, η AliExpress καταβάλλει προσπάθειες για την καταπολέμηση της παραποίησης. Οι κάτοχοι δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μπορούν πλέον να αναφέρουν καταχωρίσεις που παραβιάζουν τα δικαιώματά τους και φαίνεται ότι η AliExpress αναλαμβάνει πράγματι δράση.

Ως καταναλωτές, όμως, πρέπει να κάνουμε το χρέος μας για να αποφύγουμε τα απομιμητικά προϊόντα, όχι μόνο επειδή είναι παράνομα και επιβλαβή για την οικονομία, αλλά και επειδή η αγορά τους μπορεί να μας βάλει σε μπελάδες. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να εντοπίσουμε τα απομιμητικά προϊόντα όταν η μόνη μας αναφορά είναι η εικόνα ενός προϊόντος, γι’ αυτό σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές:

 • Αν η τιμή είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή, τότε μάλλον είναι. Αν και το AliExpress είναι γνωστό για τις ασυναγώνιστες τιμές του, μην περιμένετε να αγοράσετε το τελευταίο iPhone με 10 ευρώ
 • Αποφύγετε τα επώνυμα προϊόντα. Οι παραχαράκτες συχνά στοχεύουν σε δημοφιλείς μάρκες. Αν θέλετε ούτως ή άλλως να αγοράσετε επώνυμα προϊόντα, είναι ασφαλέστερο να απευθυνθείτε απευθείας στον κατασκευαστή ή σε έναν εξουσιοδοτημένο πωλητή
 • Ελέγξτε τις κριτικές του προϊόντος. Αυτό είναι σημαντικό. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε τις καταχωρίσεις απομιμήσεων είναι να ελέγξετε τι λένε γι’ αυτό οι προηγούμενοι αγοραστές. Ως γενικός κανόνας, αποφύγετε προϊόντα με βαθμολογίες ενός ή δύο αστέρων. Επίσης, ακόμη και αν οι αξιολογήσεις είναι καλές, διαβάστε τις κριτικές με χαμηλά αστέρια, καθώς ορισμένοι πωλητές διογκώνουν τις αξιολογήσεις των προϊόντων τους δημοσιεύοντας ψεύτικες θετικές κριτικές.
 • Αναζητήστε τα σήματα Προστασία αγοραστή και εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Αν το προϊόν αποδειχθεί ψεύτικο, θα έχετε αυτές τις εγγυήσεις για να στηριχτείτε.

AliExpress

Κόλπα καταχώρισης

Το AliExpress είναι μια ανταγωνιστική αγορά, και ορισμένοι πωλητές είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν σκοτεινά τεχνάσματα για να κερδίσουν έδαφος έναντι του ανταγωνισμού.

Ένα συνηθισμένο τέχνασμα είναι οι τιμές καταχώρισης που είναι πολύ κάτω από την MSRP. Το AliExpress επιτρέπει στους πωλητές να προσθέτουν παραλλαγές στις λίστες των προϊόντων τους, όπως, ας πούμε, μεγέθη για μπλουζάκια. Ωστόσο, ορισμένοι εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα. Δημιουργούν λίστες προϊόντων που περιγράφουν ένα πραγματικό προϊόν, αλλά η τιμή που διαφημίζεται είναι ενός προαιρετικού αξεσουάρ. Για τους αγοραστές, οι καταχωρίσεις εμφανίζονται ως καλές προσφορές. Όταν τις πατήσετε, ωστόσο, θα ανακαλύψετε ότι οι αναγραφόμενες τιμές είναι αυτές των φθηνότερων αξεσουάρ, ενώ τα πραγματικά προϊόντα κοστίζουν στην πραγματικότητα περισσότερο.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα: Είδαμε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που αναγράφεται στη λίστα για 0,50 δολάρια. Αυτή είναι μια αρκετά καλή τιμή, αλλά όταν κάναμε κλικ, ανακαλύψαμε ότι μόνο η θήκη άξιζε τόσο πολύ. Το ζευγάρι γυαλιών ηλίου που απεικονίζεται στη φωτογραφία κόστιζε στην πραγματικότητα 5 δολάρια. Αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να καταλήξετε να αγοράσετε μόνο τη θήκη αντί για τα γυαλιά ηλίου. Και δεδομένου ότι η καταχώριση δεν είναι τεχνικά ανακριβής – απλώς παραπλανητική – δεν μπορείτε να επικαλεστείτε την εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στη λεπτομέρεια. Ελέγξτε δύο φορές την παραγγελία σας πριν πληρώσετε και μην βασίζεστε μόνο στις φωτογραφίες. Θα πρέπει να διαβάσετε διεξοδικά την περιγραφή, και αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε ασυμφωνία, είναι προτιμότερο να ψάξετε αλλού.

   Πατήστε για μπόνους εγγραφής

Είναι το απόρρητό σας ασφαλές με την AliExpress;

Η ψηφιακή ασφάλεια και η ιδιωτική σας ζωή συμβαδίζουν, αλλά ενώ η AliExpress είναι γενικά μια ασφαλής πλατφόρμα, συλλέγει προσωπικές πληροφορίες. Είναι οι πληροφορίες σας ασφαλείς;

Σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της AliExpress, συλλέγει τα εξής:

 • Στοιχεία επικοινωνίας, όπως το όνομά σας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η φυσική σας διεύθυνση
 • Πληροφορίες πληρωμής και χρέωσης, όπως η μέθοδος πληρωμής σας, η διεύθυνση χρέωσης και παράδοσης
 • Πληροφορίες αγοράς, όπως αντικείμενα και ποσότητες
 • Πληροφορίες υποστήριξης που παρέχονται κατά την υποβολή αιτήματος υποστήριξης πελατών

 

Η συλλογή αυτών των τύπων πληροφοριών είναι φυσιολογική για τις διαδικτυακές αγορές – μέχρι στιγμής, όλα καλά. Ελέγξαμε επίσης την πολιτική της εταιρείας για την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών. Διαπιστώσαμε ότι μοιράζεται δεδομένα με πωλητές, επιχειρηματικούς εταίρους, άλλες εταιρείες του ομίλου Alibaba, εταίρους logistics, τρίτους παρόχους υπηρεσιών και παρόχους αξιολόγησης πιστωτικού κινδύνου, μεταξύ άλλων. Και πάλι, αυτή η πρακτική είναι φυσιολογική μεταξύ των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου και είναι γενικά ακίνδυνη για εσάς.

Η μόνη πιθανή αιτία ανησυχίας είναι ότι η AliExpress μοιράζεται επίσης δεδομένα με τρίτους διαφημιστές και συνεργάτες μάρκετινγκ. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα για να σας στοχεύσουν με διαφημίσεις ή εκστρατείες μάρκετινγκ. Τα κακά νέα είναι ότι οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου μοιράζεται δεδομένα με τρίτους διαφημιστές, ακόμη και η Amazon. Αν δεν θέλετε οι διαφημιστές να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία, η αποφυγή των ηλεκτρονικών αγορών είναι δυστυχώς η μόνη σας επιλογή.

Ανακεφαλαίωση: AliExpress; Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε το AliExpress;

Με βάση την αξιολόγησή μας, το AliExpress είναι ασφαλέστερο από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Παρόλο που η εταιρεία και η πλειονότητα των τρίτων πωλητών της εδρεύει στην Κίνα, η AliExpress διαθέτει καλή προστασία αγοραστών, ασφάλεια πληροφοριών και συστήματα πληρωμών.

Τούτου λεχθέντος, ωστόσο, πρέπει να είστε έξυπνοι στην επιλογή των αντικειμένων που θα αγοράσετε από την πλατφόρμα, προκειμένου να έχετε την αξία των χρημάτων σας και να μην εξαπατηθείτε. Παρόλο που υπάρχουν πραγματικά καλά ευρήματα στο AliExpress, είναι επίσης πιθανό να συναντήσετε πλαστά ή υποδεέστερα προϊόντα.

   Πατήστε για μπόνους εγγραφής

Δείτε επίσης :

Linkwise: Πως να αυξήσετε τις πωλήσεις και τα εισοδήματα σας με το affiliate marketing

 

Business

Unveiling Banggood: Your Ultimate Guide to Smart Shopping and Customs Navigation

Banggood, the online retail haven, beckons savvy shoppers with its vast array of products at unbeatable prices. As you embark on your  shopping spree, let’s unravel the mystery behind it, understand its workings, and learn how to navigate the customs maze seamlessly.

What is Banggood?

 

Banggood

Banggood is an online marketplace that connects consumers with a plethora of sellers worldwide. It spans diverse categories, from electronics and fashion to home goods, offering an extensive catalog for shoppers seeking quality products at competitive prices.

How Does it Work?

 1. Browsing and Shopping: Navigate through Banggood’s user-friendly website or app, exploring a myriad of products. Add your desired items to the cart.
 2. Checkout Process: Head to the checkout, where you’ll input shipping details and choose a preferred payment method. It offers  facilitates secure transactions, ensuring a smooth shopping experience.
 3. Order Processing: Once your order is confirmed, it undergoes processing before being dispatched. the company provides tracking information, allowing you to monitor your shipment’s journey.

Banggood

Avoiding Customs Hassles: A Shopper’s Guide

 1. Research Your Country’s Regulations: Before making a purchase, familiarize yourself with your country’s customs regulations. This knowledge will help you anticipate potential fees and requirements.
 2. Accurate Declarations: Truthfulness is key. Ensure that the information on your package aligns with the actual contents and value. Falsifying details can lead to complications.
 3. Choose Standard Shipping: Opting for standard shipping over express options can sometimes result in a smoother customs process, as standard shipments may face less stringent scrutiny.
 4. Stay Within Thresholds: Many countries have a threshold value below which customs duties are not applied. Keep your purchases within these limits to avoid additional fees.

Get your 50% Here

Finding the Best Products and Deals on Banggood:

 1. Product Reviews and Ratings: Leverage the power of customer feedback. It features reviews and ratings for each product, offering insights into quality and performance.
 2. Flash Deals and Promotions: Regularly check  for flash deals, promotions, and exclusive discounts. These opportunities can lead to significant savings on high-quality products.
 3. Free Shipping Offers: Look out for products with free shipping offers. Many sellers on the website provide free shipping, adding extra value to your purchases.
 4. Reliable Sellers and Brands: Identify reputable sellers and established brands on there. Prioritize purchasing from companies with positive reviews and a track record of quality service.

Banggood

Armed with this knowledge, you’re now equipped to make informed decisions while navigating both the Banggood platform and potential customs challenges.

Find more articles here

Happy shopping!

Continue Reading

Business

Unveiling Banggood Secrets: A Shopper’s Guide to Smart Savings

Banggood

In the vast realm of online shopping, Banggood has carved a niche for itself as a go-to destination for unbeatable deals and a diverse array of products. As you embark on your shopping spree, we’ve compiled a guide to help you not only navigate Banggood but also uncover the secrets to maximize your savings.

 

Banggood

 

Banggood

 

Understanding the Banggood Shopping Experience:

 1. Banggood 101: Before you dive into the shopping extravaganza, let’s understand what Banggood is all about. Banggood is an e-commerce platform that connects consumers with sellers, offering a wide range of products from electronics and fashion to home goods and more.
 2. How It Works: Banggood operates on a straightforward model. Users can browse through an extensive catalog, add items to their cart, and proceed to checkout. The platform facilitates transactions between buyers and sellers, ensuring a secure and user-friendly experience.

Find a 50% Offer Here 👈

Pro Tips for Smart Shopping:

 1. Flash Deals and Discounts: Keep a close eye on Banggood’s flash deals and discounts. These limited-time offers can present incredible opportunities to snag your desired items at a fraction of the regular price.
 2. Use Coupons Wisely: Banggood offers a variety of coupons that can be applied during checkout. Prioritize high-value coupons and combine them strategically to maximize your savings.
 3. Participate in Promotions: Banggood frequently runs promotions and contests. Participate actively, as these events often come with exclusive discounts, freebies, or loyalty points that can be redeemed on future purchases.
 4. Explore the Banggood Points System: Banggood has a points system where you can earn points through various activities, such as writing reviews or sharing products. Accumulate these points and exchange them for discounts on your next purchases.
 5. Subscribe for Alerts: Sign up for newsletters and push notifications from Banggood to stay in the loop about upcoming sales, new product launches, and exclusive promotions. This ensures you never miss out on a great deal.

Banggood

Common Questions:

Q1: Are Banggood Products Reliable? A: Yes, Banggood hosts a vast network of reputable sellers. However, it’s always advisable to read product reviews and ratings to make informed decisions.

Q2: How Can I Track My Order? A: Once your order is dispatched, Banggood provides a tracking number. You can use this number to monitor the progress of your shipment in real-time.

Q3: What if I Receive a Damaged Item? A: Contact Banggood’s customer service immediately. They have a responsive support team that can assist with returns, replacements, or refunds.

Embark on your Banggood shopping journey armed with these tips, and you’ll not only enjoy a seamless experience but also unlock the full potential of savings.

Read more articles here

Happy shopping!

Continue Reading

Business

Navigating Customs Smoothly: A Guide for Banggood Shoppers

Banggood

In the world of online retail therapy, Banggood stands out as a treasure trove for tech enthusiasts, fashionistas, and savvy shoppers alike. However, the excitement of snagging great deals can sometimes be dampened by the customs process. Fret not, as we’ve got your back with this guide on how to gracefully navigate through customs after making your purchase on Banggood.

Banggood

Understanding Customs: What’s the Fuss About?

Customs duties, taxes, and import regulations are part and parcel of international trade. When you order from Banggood, your package may be subject to these fees based on your country’s import policies. But fear not, as being informed is your best defense.

Banggood

Pro Tips for a Smooth Customs Experience:

 1. Check Your Country’s Regulations: Start by researching the customs regulations in your country. Every nation has its own set of rules, and awareness is the first step to avoiding surprises.
 2. Declare Accurately: Honesty is the best policy when it comes to customs declarations. Ensure that the information on your package aligns with the actual contents and value. Falsifying information can lead to complications.
 3. Opt for Standard Shipping: Choosing a standard shipping option over express can sometimes result in a smoother customs process. Customs authorities may be less stringent with standard shipments.
 4. Keep an Eye on Thresholds: Many countries have a threshold value below which customs duties are not applied. Stay within these limits, and you might just dodge those extra fees.
 5. Use Reliable Shipping Companies: Selecting reputable shipping companies can make a significant difference. They often have experience navigating customs procedures, ensuring a more streamlined process for your package.
 6. Consider Insurance: While it may seem like an extra expense, opting for shipping insurance can be a wise choice. It provides an added layer of protection in case of unexpected customs issues.Find a 50% Discount here 👈

Common Questions:

Q1: Why Did I Receive a Customs Notice? A: Customs notices are typically sent when additional fees or information is required. Stay calm, read the notice thoroughly, and follow the instructions provided.

Q2: Can I Negotiate Customs Fees? A: Unfortunately, customs fees are non-negotiable. They are determined by your country’s regulations and are beyond the control of Banggood.

Q3: What If I Refuse to Pay Customs Fees? A: Refusing to pay customs fees can lead to your package being returned or even confiscated. It’s best to address the fees promptly to avoid any complications.

In summary, a little knowledge goes a long way when it comes to navigating customs after purchasing from Banggood. Stay informed, be truthful in your declarations, and choose your shipping options wisely. With these tips, you’re well on your way to enjoying a hassle-free shopping experience.

Happy Shopping!

Continue Reading

Κορυφαια Νεα