Connect with us

Κοσμος

Χάος στα βρετανικά νοσοκομεία: «Είναι χειρότερα από την Ουκρανία»

20210309 covid

Βρετανία: Γιατροί λένε ότι τα νοσοκομεία στη γηραιά αλβιόνα είναι τόσο γεμάτα απο κόσμο που θυμίζουν…εμπόλεμη ζώνη. «Είναι χειρότερο από την Ουκρανία»

Γιατροί ισχυρίζονται ότι τα ασφυκτικά γεμάτα από ασθενείς νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι χειρότερα από εκείνα της Ουκρανίας και προειδοποιούν ότι το προσωπικό είναι στα άκρα. Ο Πολ Ράνσομ εργάζεται με μερική απασχόληση στο βρετανικό ΕΣΥ στο Σάσεξ αλλά ανταποκρίνεται επίσης σε φυσικές καταστροφές στο εξωτερικό και διδάσκει ιατρικές δεξιότητες σε χώρες που έχουν υποστεί πόλεμο.

Σε μια επιστολή στην τοπική εφημερίδα The Argus, είπε: «Μερικές φορές αισθάνομαι ένοχος που βλέπω τους συναδέλφους μου στο ΕΣΥ να προσπαθούν να κρατήσουν τους ασθενείς ασφαλείς και μερικές φορές ακόμη και να τους κρατήσουν στη ζωή σε συνθήκες χειρότερες από αυτές που βλέπω σε πολλά νοσοκομεία στα οποία εργάζομαι στο εξωτερικό.

Στην Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Σρι Λάνκα, τη Ζιμπάμπουε και πολλά άλλα μέρη που έχω δουλέψει, πολύ σπάνια βλέπω διαδρόμους να ξεχειλίζουν από ασθενείς που περιμένουν και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα όρια τους να προσπαθούν να επιλέξουν τους πιο σοβαρά ασθενείς»

«Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν θα εξέθετε τους ασθενείς σε αυτές τις συνθήκες. Μερικές φορές, όταν διαβάζω τα μηνύματα στο WhatsApp μου από το Μπράιτον, όταν με στέλνουν στο εξωτερικό, μου φαίνεται ότι πρέπει να ανακατευθύνουμε τις ανθρωπιστικές προσπάθειές μας στους διαδρόμους των νοσοκομείων του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το δικό μας στο Σάσεξ, παρά σε εμπόλεμες ζώνες στο εξωτερικό».

Ο Δρ. Ράνσομ, ο οποίος έχει εργαστεί στο Princess Royal Hospital στο Haywards Heath, έλαβε τιμητική διάκριση για την εργασία του στην υγειονομική περίθαλψη σε ξένες χώρες. Έχει ανταποκριθεί σε κρίσεις όπως ο σεισμός της Αϊτής το 2010, ενώ έχει διδάξει ιατρικές δεξιότητες στην περιφέρεια της Ουκρανίας.

Ο Δρ. Ράνσομ τόνισε ότι δεν ήθελε να κατηγορήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου. Το NHS στο Σάσεξ κήρυξε συναγερμό στις 30 Δεκεμβρίου λόγω της μεγάλης ζήτησης για υπηρεσίες, καθώς και λόγω των περισσότερων ατόμων που καλούσαν το 111 και το 999. Έκτοτε, η ειδοποίηση καταργήθηκε.

Ο Δρ. Τζορτζ Φίντλαι του University Hospitals Sussex NHS Foundation Trust, δήλωσε: «Το προσωπικό μας κάνει εκπληκτική δουλειά σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες και θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου για όλα όσα κάνουν για να φροντίζουν τους ασθενείς και ο ένας τον άλλον σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή. «Γνωρίζουμε ότι το τρέχον τμήμα στο Μπράιτον δεν είναι ένα ιδανικό περιβάλλον, γι’ αυτό σχεδιάζουμε πώς να επεκτείνουμε τον διαθέσιμο χώρο μετά τα εγκαίνια του νέου κτηρίου Louisa Martindale στην περιοχή της

κομητείας φέτος.»

Δείτε επίσης:

Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΆΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ!

ΚΑΙ Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ. ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Survivor All Star: Παίχτες ήδη πιάστηκαν στα χέρια στον Άγιο Δομίνικο

Πηγή : https://www.tromaktiko.gr/

Tech

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Αξίζει να τα αγοράσετε; Εξερευνώντας τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις”

20190503113143 opening

Καθώς ο κόσμος αποκτά όλο και μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο να αγοράσουν ένα. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Πλεονεκτήματα Ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ότι είναι πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγουν μηδενικές εκπομπές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν συμβάλλουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Επιπλέον, είναι πολύ πιο αποδοτικά από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούν λιγότερη ενέργεια για τη λειτουργία τους.
Ένα άλλο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ότι η λειτουργία τους είναι πολύ φθηνότερη από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ χαμηλότερο από το κόστος της βενζίνης, οπότε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα από το κόστος των καυσίμων μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαιτούν λιγότερη συντήρηση από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν επίσης να σας εξοικονομήσουν χρήματα από το κόστος συντήρησης.

Μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η περιορισμένη εμβέλειά τους. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν συνήθως να διανύσουν μόνο περίπου 100-200 μίλια με μία μόνο φόρτιση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι κατάλληλα για μεγάλα οδικά ταξίδια. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες για να φορτιστεί πλήρως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, γεγονός που μπορεί να είναι ενοχλητικό για ορισμένους ανθρώπους.

Ένα άλλο μειονέκτημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το υψηλότερο αρχικό τους κόστος. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι συνήθως πιο ακριβά από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, αν και το κόστος αυτό αντισταθμίζεται από το χαμηλότερο κόστος καυσίμων και συντήρησης κατά τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, δεν είναι εντελώς χωρίς επιπτώσεις. Η παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων απαιτεί σημαντική ποσότητα ενέργειας, η οποία μπορεί να συμβάλει στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Επιπλέον, η απόρριψη των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να είναι προβληματική, καθώς περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες.

Ωστόσο, ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξακολουθεί να είναι πολύ μικρότερος από εκείνον των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων. Επιπλέον, καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες, ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα συνεχίσει να μειώνεται.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αξίζει να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Τελικά, το αν αξίζει ή όχι να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξαρτάται από τις ατομικές σας ανάγκες και προτεραιότητες. Εάν δίνετε προτεραιότητα στη φιλικότητα προς το περιβάλλον και το χαμηλό λειτουργικό κόστος, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Ωστόσο, αν κάνετε συχνά μεγάλα οδικά ταξίδια ή έχετε περιορισμένη πρόσβαση σε σταθμούς φόρτισης, ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Εν κατακλείδι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, όπως χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και μεγαλύτερη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Ωστόσο, έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα, όπως η περιορισμένη εμβέλεια και το υψηλότερο αρχικό κόστος. Το αν αξίζει ή όχι να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξαρτάται από τις ατομικές σας ανάγκες και προτεραιότητες.

Δείτε επίσης  :

Affiliate Marketing Λεφτά στο Internet 2023

Fiverr Πώς να Βγάλω Λεφτά Από το Σπίτι: Ο Απόλυτος Οδηγός 2023

10 Τρόποι για να βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ

 

Continue Reading

Business

10 μελλοντικές θέσεις εργασίας που θα έχουν μεγάλη ζήτηση τα επόμενα χρόνια”

Jobs of the future 940x485

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και ο κόσμος αλλάζει, το ίδιο συμβαίνει και με τα είδη των διαθέσιμων θέσεων εργασίας. Ορισμένες θέσεις εργασίας που υπάρχουν σήμερα μπορεί να μην είναι πλέον σημαντικές στο μέλλον, ενώ νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αναδυόμενων βιομηχανιών. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε ορισμένες από τις μελλοντικές θέσεις εργασίας που είναι πιθανό να έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια.

Θέσεις εργασίας

Θέσεις εργασίας

Θέσεις εργασίας

  1. Ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη (AI): Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ενσωματώνεται όλο και περισσότερο στην καθημερινή μας ζωή, θα αυξηθεί η ζήτηση για επαγγελματίες που μπορούν να αναπτύξουν και να διαχειριστούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.
  2. Αναλυτής δεδομένων: Με την έκρηξη των μεγάλων δεδομένων, οι εταιρείες χρειάζονται επαγγελματίες που μπορούν να αναλύουν και να ερμηνεύουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων ώστε να λαμβάνουν τεκμηριωμένες επιχειρηματικές αποφάσεις.
  3. Ειδικός σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο: Καθώς οι απειλές στον κυβερνοχώρο γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες, η ανάγκη για ειδικούς σε θέματα κυβερνοασφάλειας για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων και συστημάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.
  4. Τεχνικός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: Με την ώθηση προς την καθαρή ενέργεια, θα αυξηθεί η ζήτηση για τεχνικούς που μπορούν να εγκαθιστούν, να συντηρούν και να επισκευάζουν συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  5. Επαγγελματίες του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης: Με τη γήρανση του πληθυσμού και την αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, θα αυξηθεί η ανάγκη για επαγγελματίες του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, των νοσηλευτών και των συναφών επαγγελματιών υγείας.
  6. Σχεδιαστές εικονικής πραγματικότητας (VR): Καθώς η τεχνολογία VR συνεχίζει να βελτιώνεται και να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, θα υπάρξει αυξανόμενη ζήτηση για σχεδιαστές που μπορούν να δημιουργήσουν καθηλωτικές εμπειρίες VR.
  7. Διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις και το μάρκετινγκ, θα υπάρξει αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματίες που μπορούν να διαχειρίζονται λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αναπτύσσουν αποτελεσματικές στρατηγικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  8. Μηχανικός ρομποτικής: Με την αυξανόμενη χρήση ρομπότ στην παραγωγή, την υγειονομική περίθαλψη και άλλες βιομηχανίες, θα υπάρξει αυξανόμενη ανάγκη για επαγγελματίες που μπορούν να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να συντηρούν ρομπότ.
  9. Αστικός αγρότης: Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι μετακομίζουν στις πόλεις, θα υπάρξει αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματίες που μπορούν να καλλιεργούν τρόφιμα σε αστικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας βιώσιμες μεθόδους.
  10. Ειδικός στην εξατομικευμένη ιατρική: Με τις προόδους στη γενετική και την εξατομικευμένη ιατρική, θα υπάρξει αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματίες που μπορούν να αναπτύξουν και να παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας.

Εν κατακλείδι, η αγορά εργασίας εξελίσσεται διαρκώς και είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για τους αναδυόμενους κλάδους και τις τάσεις απασχόλησης. Ακολουθώντας καριέρες σε αναδυόμενους κλάδους όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ανάλυση δεδομένων, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η υγειονομική περίθαλψη, ο σχεδιασμός VR, η διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η μηχανική ρομποτικής, η αστική γεωργία και η εξατομικευμένη ιατρική, οι αναζητούντες εργασία μπορούν να τοποθετηθούν για επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

Δείτε επίσης :

Πόσο πληρώνει το AdSense ανά 1.000 προβολές; (& ανά κλικ)

Βγάλτε Λεφτά Από Το Facebook

10 Τρόποι για να βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ

Continue Reading

Tech

Η ραγδαία ανάπτυξη της Gaming Βιομηχανίας | Στατιστικά & Facts

Optimized Illustration from Adobe Stock for ITC Post on AI in Game Development 1024x576 1

Βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών

Στατιστικά στοιχεία & γεγονότα
Ένα βιντεοπαιχνίδι είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί σε μια υπολογιστική συσκευή, όπως ένας προσωπικός υπολογιστής, μια κονσόλα παιχνιδιών ή ένα κινητό τηλέφωνο. Ανάλογα με την πλατφόρμα, τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να υποκατηγοριοποιηθούν σε παιχνίδια υπολογιστή και παιχνίδια κονσόλας. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η εμφάνιση των κοινωνικών δικτύων, των smartphones και των tablets εισήγαγε νέες κατηγορίες, όπως τα κινητά και τα κοινωνικά παιχνίδια. Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν διανύσει μεγάλη απόσταση από την εμφάνιση των πρώτων παιχνιδιών τη δεκαετία του 1970. Με την ραγδαία αύξηση της gaming βιομηχανίας τα σημερινά βιντεοπαιχνίδια προσφέρουν φωτορεαλιστικά γραφικά και προσομοιώνουν την πραγματικότητα σε βαθμό που σε πολλές περιπτώσεις είναι εκπληκτικός.

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι εδώ και πολλά χρόνια. Το 2020, τα έσοδα από την παγκόσμια αγορά παιχνιδιών για υπολογιστές εκτιμήθηκαν σε σχεδόν 37 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ενώ η αγορά παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα απέφερε εκτιμώμενο εισόδημα άνω των 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Αυτό που είναι σημαντικό στις μέρες μας είναι ότι η πρώτη γενιά παικτών έχει πλέον μεγαλώσει και έχει στη διάθεσή της σημαντική αγοραστική δύναμη. Παρά τον υψηλό μέσο ημερήσιο χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά στα παιχνίδια, το χόμπι δεν μπορεί πλέον να θεωρείται αποκλειστικά παιδικό παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, διαπιστώθηκε ότι τα βιντεοπαιχνίδια κερδίζουν δημοτικότητα και μεταξύ των γονέων σε όλο τον κόσμο, με μια αρκετά ομοιόμορφη κατανομή όσον αφορά την κατανομή των φύλων των γονέων που παίζουν βιντεοπαιχνίδια παγκοσμίως.
Μερικοί από τους σημαντικότερους παίκτες στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών είναι η Tencent, η Sony και η Apple, καθεμία από τις οποίες παράγει δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα κάθε χρόνο, καθιστώντας τις μερικές από τις πιο επιτυχημένες δημόσιες εταιρείες όσον αφορά τα έσοδα από τα παιχνίδια. Το PlayStation 4 της Sony είναι το best seller μεταξύ των κονσολών τρέχουσας γενιάς και, το 2020, οι πωλήσεις του PlayStation 4 έφτασαν σε περισσότερες από 112 εκατομμύρια μονάδες.
Η αποκλειστική παγκόσμια έρευνα καταναλωτών της Statista κατέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες των χρηστών του διαδικτύου στις ΗΠΑ (18 ετών και άνω) όσον αφορά τα βιντεοπαιχνίδια. Ενώ το 24% δεν παίζει καθόλου βιντεοπαιχνίδια, σχεδόν το 18% ξοδεύει περισσότερες από έξι ώρες την εβδομάδα παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Μερικά από τα αγαπημένα είδη βιντεοπαιχνιδιών το 2020 ήταν η δράση, η στρατηγική και η δράση-περιπέτεια. Το πιο δημοφιλές κατάστημα για βιντεοπαιχνίδια σε έντυπη μορφή ήταν το GameStop, ενώ το Amazon ήταν το πιο δημοφιλές κατάστημα για ψηφιακές/online αγορές βιντεοπαιχνιδιών.

gaming βιομηχανίας

gaming βιομηχανίας

Εκτιμάται ότι η παγκόσμια αγορά τυχερών παιχνιδιών θα ανέλθει σε 268,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως το 2025, από 178 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Η Βόρεια Αμερική θα παραμείνει η αγορά τυχερών παιχνιδιών με τα υψηλότερα έσοδα παγκοσμίως, παρά την ισχυρή ανάπτυξη στην περιοχή της Ασίας. Οι αγορές εντός του παιχνιδιού εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύουν τα περισσότερα από 74 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ παγκοσμίως το 2025.

Δείτε επίσης :

Linkwise: Πως να αυξήσετε τις πωλήσεις και τα εισοδήματα σας με το affiliate marketing

Πόσο πληρώνει το YouTube ανά προβολή;

Πώς να βγάλω χρήματα στο Upwork

Πηγή : www.statista.com/statistics/1028613/japan-leading-mobile-games-by-sales/

https://

Continue Reading

Κορυφαια Νεα