Κοσμος

Χάος στα βρετανικά νοσοκομεία: «Είναι χειρότερα από την Ουκρανία»

Βρετανία: Γιατροί λένε ότι τα νοσοκομεία στη γηραιά αλβιόνα είναι τόσο γεμάτα απο κόσμο που θυμίζουν…εμπόλεμη ζώνη. «Είναι χειρότερο από την Ουκρανία»

Γιατροί ισχυρίζονται ότι τα ασφυκτικά γεμάτα από ασθενείς νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι χειρότερα από εκείνα της Ουκρανίας και προειδοποιούν ότι το προσωπικό είναι στα άκρα. Ο Πολ Ράνσομ εργάζεται με μερική απασχόληση στο βρετανικό ΕΣΥ στο Σάσεξ αλλά ανταποκρίνεται επίσης σε φυσικές καταστροφές στο εξωτερικό και διδάσκει ιατρικές δεξιότητες σε χώρες που έχουν υποστεί πόλεμο.

Σε μια επιστολή στην τοπική εφημερίδα The Argus, είπε: «Μερικές φορές αισθάνομαι ένοχος που βλέπω τους συναδέλφους μου στο ΕΣΥ να προσπαθούν να κρατήσουν τους ασθενείς ασφαλείς και μερικές φορές ακόμη και να τους κρατήσουν στη ζωή σε συνθήκες χειρότερες από αυτές που βλέπω σε πολλά νοσοκομεία στα οποία εργάζομαι στο εξωτερικό.

Στην Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Σρι Λάνκα, τη Ζιμπάμπουε και πολλά άλλα μέρη που έχω δουλέψει, πολύ σπάνια βλέπω διαδρόμους να ξεχειλίζουν από ασθενείς που περιμένουν και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα όρια τους να προσπαθούν να επιλέξουν τους πιο σοβαρά ασθενείς»

«Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν θα εξέθετε τους ασθενείς σε αυτές τις συνθήκες. Μερικές φορές, όταν διαβάζω τα μηνύματα στο WhatsApp μου από το Μπράιτον, όταν με στέλνουν στο εξωτερικό, μου φαίνεται ότι πρέπει να ανακατευθύνουμε τις ανθρωπιστικές προσπάθειές μας στους διαδρόμους των νοσοκομείων του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το δικό μας στο Σάσεξ, παρά σε εμπόλεμες ζώνες στο εξωτερικό».

Ο Δρ. Ράνσομ, ο οποίος έχει εργαστεί στο Princess Royal Hospital στο Haywards Heath, έλαβε τιμητική διάκριση για την εργασία του στην υγειονομική περίθαλψη σε ξένες χώρες. Έχει ανταποκριθεί σε κρίσεις όπως ο σεισμός της Αϊτής το 2010, ενώ έχει διδάξει ιατρικές δεξιότητες στην περιφέρεια της Ουκρανίας.

Ο Δρ. Ράνσομ τόνισε ότι δεν ήθελε να κατηγορήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου. Το NHS στο Σάσεξ κήρυξε συναγερμό στις 30 Δεκεμβρίου λόγω της μεγάλης ζήτησης για υπηρεσίες, καθώς και λόγω των περισσότερων ατόμων που καλούσαν το 111 και το 999. Έκτοτε, η ειδοποίηση καταργήθηκε.

Ο Δρ. Τζορτζ Φίντλαι του University Hospitals Sussex NHS Foundation Trust, δήλωσε: «Το προσωπικό μας κάνει εκπληκτική δουλειά σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες και θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου για όλα όσα κάνουν για να φροντίζουν τους ασθενείς και ο ένας τον άλλον σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή. «Γνωρίζουμε ότι το τρέχον τμήμα στο Μπράιτον δεν είναι ένα ιδανικό περιβάλλον, γι’ αυτό σχεδιάζουμε πώς να επεκτείνουμε τον διαθέσιμο χώρο μετά τα εγκαίνια του νέου κτηρίου Louisa Martindale στην περιοχή της

κομητείας φέτος.»

Δείτε επίσης:

Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΆΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ!

ΚΑΙ Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ. ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Survivor All Star: Παίχτες ήδη πιάστηκαν στα χέρια στον Άγιο Δομίνικο

Πηγή : https://www.tromaktiko.gr/

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version