...
Connect with us

Business

Eχασε το 94% της περιουσίας του σε μια μέρα

6128f88680be940019b9f8de

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Sam Bankman-Fried θεωρούνταν ο J.P. Morgan των κρυπτονομισμάτων, πρόθυμος να πετάξει την τεράστια περιουσία του για να σώσει τον κλάδο.

Ο 30χρονος με τα σγουρά μαλλιά, γνωστός ως SBF, ήταν παντού, υποστηρίζοντας πρότζεκτ όπωςν BlockFi, Voyager Digital και Celsius. Από τις Μπαχάμες, επένδυσε στην Robinhood Markets αυξάνοντας τις εικασίες ότι θα αναλάβει την εφαρμογή συναλλαγών. Και γιατί όχι; Πέρυσι είπε ότι μόλις η FTX του γίνει αρκετά μεγάλη, θα μπορούσε να καταπιεί την CME Group ή την Goldman Sachs.

Και φαινόταν έτοιμος να αξιοποιήσει την περιουσία του -26 δισ. δολάρια στην κορύφωσή της- για να «αλλάξει» τον κόσμο, δωρίζοντας εκατομμύρια στους Δημοκρατικούς και υποσχόμενος ότι μια μέρα θα τα έδινε όλα σε πολιτικούς σκοπούς και φιλανθρωπίες.

Πλέον, το μέλλον όλων αυτών είναι αμφίβολο.

Μέσα σε λίγες ημέρες, έγινε σαφές ότι η Bankman-Fried και η FTX βρίσκονταν εν μέσω κρίσης ρευστότητας και χρειάζονταν διάσωση. Η Binance του Changpeng Zhao προσφέρθηκε να αναλάβει και, ενώ οι ακριβείς όροι δεν αποκαλύφθηκαν, είναι πιθανό η περιουσία ύψους 15,6 δισ. δολαρίων του SBF να μηδενιστεί στα χέρια του δισεκατομμυριούχου αντιπάλου του.

Αυτό μπορεί να προκάλεσε σοκ σε επενδυτές, όπως το Softbank Vision Fund, το επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης Temasek και το Ontario Teachers’ Pension Plan αλλά έθεσε επίσης σε εγρήγορση την ευρύτερη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων: Αν ο SBF δεν είναι ασφαλής, ποιος είναι;

Το μερίδιο 53% του Bankman-Fried στην FTX άξιζε περίπου 6,2 δισ. δολάρια πριν την εξαγορά της Τρίτης, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Τον Μάιο αποκάλυψε ότι είχε αποκτήσει μερίδιο 7,6% στην Robinhood. Οι μετοχές της διαδικτυακής χρηματιστηριακής εταιρείας υποχώρησαν κατά 19% την Τρίτη μετά τη συμφωνία της Binance για εξαγορά της FTX και σημείωσαν επιπλέον πτώση 5% στις 9:39 π.μ. στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, η FTX δεν ήταν το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Bankman-Fried. Αυτό ήταν το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του, Alameda Research, που συνέβαλε με 7,4 δισ. δολάρια στην προσωπική του περιουσία.

hero image

Ο Sam Bankman-Fried, ο οποίος είχε περιουσία 15,6 δισ. δολαρίων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είδε τελικά την περιουσία του να καταγράφει απώλεια κατά 94%, φτάνοντας σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια την Τρίτη- η μεγαλύτερη κατάρρευση περιουσίας που έχει βιώσει ποτέ δισεκατομμυριούχος σε μια μέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Alameda Research ιδρύθηκε από τον Bankman-Fried, πρώην στέλεχος στην Jane Street, και τον Gary Wang, μηχανικό που είχε εργαστεί προηγουμένως στην Google. Και φαινόταν εξαιρετικά κερδοφόρο. Το Bloomberg τον Σεπτέμβριο ανέφερε ότι η εταιρεία έβγαλε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2021. Ωστόσο παρέμεναν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο FTX και Alameda αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους.

Ο Changpeng Zhao της Binance, γνωστός ως CZ, βοήθησε να επέλθει η μεγάλη πτώση του βασικού αντιπάλου του και πάλαι ποτέ μαθητή του.

Ο CZ φαίνεται τώρα έτοιμος να προσθέσει την FTX στη δική του αυτοκρατορία. Είναι ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος στα κρυπτονομίσματα, με περιουσία που εκτιμάται στα 16,4 δισ. δολάρια, που έφτασε στο μέγιστο σημείο της -97 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο- σύμφωνα με τον δείκτη πλούτου του Bloomberg.

Με πληροφορίες από Bloomberg / lifo.gr

 

Ειδήσεις σήμερα: «Βραχνάς» για τις επιχειρήσεις αβεβαιότητα και ενεργειακό κόστος

 

Business

Πώς το ασιατικό Temu απειλεί τους γίγαντες Amazon και Shein

temu

Το Temu, λίγο πριν συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, έχει εισέλθει δυναμικά σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με μια κοινότητα πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργών χρηστών, μόνο στις ΗΠΑ.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία της, η νέα ασιατική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, Temu, έχει κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα λήψεων εφαρμογών στις ΗΠΑ. Ξεπέρασε ακόμη και τις λήψεις των WhatsApp, TikTok και Instagram, βρίσκοντας τον εαυτό της στην κορυφή των καταστημάτων Apple και Google Play.

Ορισμένοι τώρα υποστηρίζουν ότι μπορεί ακόμη και να απειλήσει την Amazon και την Shein.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Στη συνέχεια, το Temu διευρύνθηκε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτιο του 2023 και ξεκίνησε ειδικό ιστότοπο για τη Βρετανία. Ακολούθησε η κυκλοφορία της στην Ευρώπη, με έμφαση στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

temu

Σε μόλις έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, το Temu έχει εισέλθει σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μόνο στις ΗΠΑ και περίπου 40 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών παγκοσμίως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το Temu έχει ως επίκεντρο του τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές του. Μπορεί κάποιος να προμηθευτεί φόρεμα με λιγότερο από 2 δολάρια και φορητά ηλεκτρονικά είδη με λιγότερο από 5 δολάρια.

Προσφέρει μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων από πολλά από τα καθιερωμένα πολύ φθηνά καταστήματα του ενός ευρώ, ενώ προσφέρει ακόμη χαμηλότερες τιμές από πολλές άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου – ακόμα και κατά τις περιόδους εκπτώσεων.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Business

Banggood Black Friday : Πώς να Κερδίσετε τα Καλύτερα Deals!!

Banggood :Η περίοδος των εκπτώσεων Black Friday πλησιάζει, και υπόσχεται μοναδικές ευκαιρίες για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις κυρίαρχες εκπτώσεις και πώς να εξοικονομήσετε χρήματα με τα tips μας.

Ημερομηνίες Εκπτώσεων

Σημειώστε τις εξής ημερομηνίες στο ημερολόγιό σας:

 • Black Friday Εκπτώσεις: 20.11 – 26.11.2023/09:00
 • Cyber Δευτέρα Εκπτώσεις: 26.11 – 3.12.2023/09:00

Πατήστε για μέχρι 70% Εκπτωση!!
Πώς να Εξοικονομήσετε Περισσότερα με το PayPal

Η πληρωμή με PayPal σας δίνει επιπλέον πλεονεκτήματα. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κερδίσετε έως και $20 επιπλέον έκπτωση, ανάλογα με το ποσό της παραγγελίας σας.

Η Προετοιμασία για τις Εκπτώσεις

Μάθετε πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις και πώς να είστε έτοιμοι για τις πιο ελκυστικές προσφορές. Εξοικονομήστε ακόμα περισσότερα με τις ειδικές προσφορές για πληρωμές με PayPal.

Προϊόντα με Παράδοση στην ΕΕ

Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα της παραγγελίας προϊόντων από ευρωπαϊκές αποθήκες. Παραλάβετε τις αγορές σας εντός 5 ημερών χωρίς προσθήκη τελωνείου.

Πώς να Μην Χάσετε Κουπόνια

banggood

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να ενημερώνεστε πάντα για τις πιο πρόσφατες και καυτές εκπτώσεις. Μη χάσετε τις αποκλειστικές προσφορές που παρέχουμε.

Πώς να Μην Κάνετε Λάθος στις Αγορές

Αν είστε αρχάριοι στις αγορές από την Κίνα, διαβάστε τις οδηγίες μας για να μην κάνετε λάθη κατά τη διάρκεια των πωλήσεων.

Καταληκτικές Σκέψεις

Ετοιμαστείτε για μία μήνα γεμάτη εκπλήξεις και προσφορές. Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές ποτέ!

Ενδιαφέροντα FAQs:

 1. Πώς μπορώ να επιλέξω τη σωστή μέθοδο αποστολής;
  • Επιλέξτε “Γραμμή προτεραιότητας της ΕΕ” για να αποφύγετε τελωνείο και ΦΠΑ.
 2. Πότε ξεκινούν οι κύριες εκπτώσεις 11.11;
  • Οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.
 3. Πώς λαμβάνω τα ειδοποιητήριά σας;
  • Εγγραφείτε στις ειδοποιήσεις μας για αποκλειστικά κουπόνια και προσφορές.
 4. Πώς εξοικονομώ περισσότερα χρήματα με το PayPal;
  • Καταβάλετε με PayPal και αποκτήστε έως $20 επιπλέον έκπτωση.
 5. Υπάρχουν προσφορές για προϊόντα σε αποθήκες της ΕΕ;
Continue Reading

Business

PayPal: Η Συνεργασία με την Temu Αναστατώνει τη Χρηματιστηριακή Αγορά

Temu : Η PayPal βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι επενδυτές έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το μετοχικό της κεφάλαιο. Στην ακμή τους το 2021, οι μετοχές της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών άγγιζαν τα 300 δολάρια έκαστη, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 362 δισ. δολάρια. Σήμερα, ανταλλάσσονται για λιγότερο από 60 δολάρια. Η αξία της, στο 11 φορές τα κέρδη εκ των προτέρων, είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Θα μπορούσε η εμφάνιση της Temu, μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας έκπτωσης συνδεδεμένης με έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές της Κίνας, να δώσει επιτέλους κάτι για το οποίο να χαρούν οι επενδυτές;

temu

temu

Οι ανησυχίες τους επικεντρώνονται στη χαμηλότερη απόδοση της Paypal στη μονάδα των υψηλότερων περιθωρίων. Αυτή κερδίζει χρήματα κάθε φορά που ένας αγοραστής κάνει κλικ στο PayPal branded κουμπί ολοκλήρωσης αγοράς.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Η έντονη ανταγωνιστικότητα από εταιρείες όπως η Apple, η Google, η Affirm και η Afterpay σφίγγει τον χώρο της επιχείρησης. Τα όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν μόλις 5% το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με τον συνθετικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 26% μεταξύ 2018-2021.

Η Temu πουλά ρούχα και ψιλο-πράγματα υψηλών εκπτώσεων, κυρίως κατασκευασμένα στην Κίνα. Έχει εκραγεί στη δημοτικότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εφαρμογή, η οποία ανήκει στην PDD (πρώην Pinduoduo), είναι προς το παρόν η πιο δημοφιλής εφαρμογή αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προπηγαίνοντας ακόμη και τις Amazon και Walmart. Οι επισκέψεις στον ιστότοπο της Temu έχουν αυξηθεί από 7 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχεδόν 300 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με το Similar Web.

Η PayPal περιλαμβάνεται ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς. Οι αναλυτές της Mizuho υποθέτουν ότι η Temu αποτελούσε περίπου το 2% της εισερχόμενης κυκλοφορίας στον ιστότοπο της PayPal τον Αύγουστο. Πιστεύουν ότι, καθώς η Temu αυξάνει τη δημοτικότητά της, θα μπορούσε να γίνει σημαντική πηγή εσόδων για την PayPal.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια. Καταρχάς, η εισερχόμενη κυκλοφορία στον ιστότοπο αποτελεί μια ατελή ένδειξη για το ποσοστό των ολοκληρώσεων αγοράς. Δεύτερον, οι πελάτες της Temu στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να αγοράζουν οικονομικά αντικείμενα, όπως 10 ζευγάρια κάλτσες με 2 δολάρια και καλάθια ντους με 5 δολάρια. Η μερίδα της PayPal πρέπει να είναι λεπτή. Και πόσον καιρό μπορούν να διαρκέσουν χαμηλού κόστους πλατφόρμες λιανικής όπως η Temu, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή καύση των ταμείων;

Συνοψίζοντας, ο νέος CEO Άλεξ Κρις πρέπει να αναστήσει την PayPal μέσω αυτοβοήθειας. Μπορεί ελάχιστα να βασίζεται στην Temu και τα οικονομικά της αντικείμενα χαμηλού κόστους.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.