...
Connect with us

Business

Ξέφρενο πάρτι στη Wall Street για την επιβράδυνση του πληθωρισμού – Ράλι 1.200 μονάδων για τον Dow

Wall Street

Επενδυτική ευφορία επικράτησε την Πέμπτη στη Wall Street, μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ύψος του πληθωρισμού τον Οκτώβριο, τα οποία ήγειραν ελπίδες ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή είδε επιτέλους την κορυφή του και έχει ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων. Εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο και στη Federal Reserve να τραβήξει πλέον το “πόδι από το γκάζι” και να προχωρήσει με πιο ήπιες αυξήσεις των επιτοκίων από τον Δεκέμβριο, όπως είχε αφήσει και η ίδια να εννοηθεί μετά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής.

Η επενδυτική φρενίτιδα μάλιστα οδήγησε την αμερικανική αγορά να καταγράψει την καλύτερη ημερήσια επίδοσή της από το 2020.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε ράλι 1.200 μονάδων ή 3,70% και τερμάτισε την ημέρα στις 33.715,37 μονάδες. Πρόκειται για την καλύτερη ημερήσια επίδοση του δείκτη των blue chips από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data, αλλά και για το υψηλότερο κλείσιμο του δείκτη από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Τις καλύτερες επιδόσεις τους σε ημερήσια βάση κατέγραψαν επίσης τόσο ο S&P 500, που σημείωσε κέρδη 5,54% και έκλεισε στις 3.956,37 μονάδες, όσο και ο Nasdaq, που με άλμα 7,35% τερμάτισε στις 11.114,15 μονάδες.

Στο ξέφρενο ράλι της αμερικανικής αγοράς πρωτοστάτησαν οι μετοχές της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, που εκτινάχθηκαν κατά 8,3% και 6,3% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, αντλώντας πρόσθετη ώθηση από την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και την αποδυνάμωση του δολαρίου, εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve μπορεί πλέον να προχωρήσει σε μια μικρότερη αύξηση των επιτοκίων της τον Δεκέμβριο.

Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων άλλωστε ήταν αξιοσημείωτη. Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 2009, υποχωρώντας στο 3,824%.

Από τις 30 μετοχές του δείκτη των blue chips μάλιστα, μόνο μία, η McDonald’s, σημείωσε μικρές απώλειες κατά 0,69%, ενώ όλες οι υπόλοιπες έκλεισαν στο “πράσινο”, με κέρδη από 0,30% έως το εντυπωσιακό 10,02% της Salesforce και το αξιοσημείωτο 8,90% της Apple.

Την αλλαγή σκηνικού στην αγορά, μετά το χθεσινό μίνι μετεκλογικό sell-off που στοιχισε 2%-2,5% στους δείκτες της αμερικανικής αγοράς, πυροδότησαν τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ο πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα “κατέβασε ταχύτητα”, καθώς αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 7,7% σε ετήσια βάση, παραμένοντας χαμηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για ετήσια άνοδο 7,9%.

Ο δομικός δείκτης που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, αυξήθηκε κατά 0,3% από τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα επιβράδυνε από το υψηλό 40 ετών του Σεπτεμβρίου στο 6,3%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg ήταν για μηνιαία άνοδο 0,6% στον δείκτη τιμών καταναλωτή και 0,5% στον δομικό δείκτη.

Η ενθαρρυντική επιβράδυνση του πληθωρισμού φαίνεται να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες της Fed ότι μπορεί να συνεχίσει εφεξής με μικροτερες αυξήσεις επιτοκίων, μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης.

Κάτι που φαίνεται να προεξοφλούν και τα στοιχήματα, αφού για την επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο δίνουν πιθανότητες 81% να προχωρήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 50 εβδομάδες βάσης, από 57% που έδιναν εχθές.

Μάκρο

Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, ήπια άνοδο εμφάνισαν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, συνεχίζοντας ωστόσο να κινούνται στα μακροχρόνια χαμηλά επίπεδα του τελευταίου διαστήματος.

Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου υποβλήθηκαν 225.000 νέα αιτήματα για λήψη επιδόματος ανεργίας, αριθμός αυξημένος από τα 217.000 της εβδομάδας που είχε προηγηθεί αλλά και έναντι τις εκτίμησης για 220.000.

Παρομοίως, αυξητικά κινήθηκε και ο αριθμός των αιτημάτων για διατήρηση υφιστάμενου επιδόματος, που ανήλθε στα 1,493 εκατ. από τα 1,485 εκατ. της εβδομάδας που είχε προηγηθεί.

Σημειώνεται πάντως ότι η αγορά ανέμενε ήπια υποχώρηση αντί αύξησης των υφιστάμενων επιδομάτων, με συνολικά 1,475 εκατ. αιτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο μέσος όρος 4 εβδομάδων των αιτήσεων λήψης επιδόματος ανεργίας βρίσκεται στο ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο των 218.750, έχοντας υποχωρήσει από τα 219.000 της περασμένης μέτρησης.

Δείτε επίσης:

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) RATE.GR

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο RATE.GR , επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook

Πηγή : https://www.capital.gr/

Continue Reading

Business

Πώς το ασιατικό Temu απειλεί τους γίγαντες Amazon και Shein

temu

Το Temu, λίγο πριν συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, έχει εισέλθει δυναμικά σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με μια κοινότητα πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργών χρηστών, μόνο στις ΗΠΑ.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία της, η νέα ασιατική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, Temu, έχει κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα λήψεων εφαρμογών στις ΗΠΑ. Ξεπέρασε ακόμη και τις λήψεις των WhatsApp, TikTok και Instagram, βρίσκοντας τον εαυτό της στην κορυφή των καταστημάτων Apple και Google Play.

Ορισμένοι τώρα υποστηρίζουν ότι μπορεί ακόμη και να απειλήσει την Amazon και την Shein.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Στη συνέχεια, το Temu διευρύνθηκε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτιο του 2023 και ξεκίνησε ειδικό ιστότοπο για τη Βρετανία. Ακολούθησε η κυκλοφορία της στην Ευρώπη, με έμφαση στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

temu

Σε μόλις έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, το Temu έχει εισέλθει σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μόνο στις ΗΠΑ και περίπου 40 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών παγκοσμίως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το Temu έχει ως επίκεντρο του τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές του. Μπορεί κάποιος να προμηθευτεί φόρεμα με λιγότερο από 2 δολάρια και φορητά ηλεκτρονικά είδη με λιγότερο από 5 δολάρια.

Προσφέρει μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων από πολλά από τα καθιερωμένα πολύ φθηνά καταστήματα του ενός ευρώ, ενώ προσφέρει ακόμη χαμηλότερες τιμές από πολλές άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου – ακόμα και κατά τις περιόδους εκπτώσεων.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Business

Banggood Black Friday : Πώς να Κερδίσετε τα Καλύτερα Deals!!

Banggood :Η περίοδος των εκπτώσεων Black Friday πλησιάζει, και υπόσχεται μοναδικές ευκαιρίες για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις κυρίαρχες εκπτώσεις και πώς να εξοικονομήσετε χρήματα με τα tips μας.

Ημερομηνίες Εκπτώσεων

Σημειώστε τις εξής ημερομηνίες στο ημερολόγιό σας:

 • Black Friday Εκπτώσεις: 20.11 – 26.11.2023/09:00
 • Cyber Δευτέρα Εκπτώσεις: 26.11 – 3.12.2023/09:00

Πατήστε για μέχρι 70% Εκπτωση!!
Πώς να Εξοικονομήσετε Περισσότερα με το PayPal

Η πληρωμή με PayPal σας δίνει επιπλέον πλεονεκτήματα. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κερδίσετε έως και $20 επιπλέον έκπτωση, ανάλογα με το ποσό της παραγγελίας σας.

Η Προετοιμασία για τις Εκπτώσεις

Μάθετε πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις και πώς να είστε έτοιμοι για τις πιο ελκυστικές προσφορές. Εξοικονομήστε ακόμα περισσότερα με τις ειδικές προσφορές για πληρωμές με PayPal.

Προϊόντα με Παράδοση στην ΕΕ

Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα της παραγγελίας προϊόντων από ευρωπαϊκές αποθήκες. Παραλάβετε τις αγορές σας εντός 5 ημερών χωρίς προσθήκη τελωνείου.

Πώς να Μην Χάσετε Κουπόνια

banggood

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να ενημερώνεστε πάντα για τις πιο πρόσφατες και καυτές εκπτώσεις. Μη χάσετε τις αποκλειστικές προσφορές που παρέχουμε.

Πώς να Μην Κάνετε Λάθος στις Αγορές

Αν είστε αρχάριοι στις αγορές από την Κίνα, διαβάστε τις οδηγίες μας για να μην κάνετε λάθη κατά τη διάρκεια των πωλήσεων.

Καταληκτικές Σκέψεις

Ετοιμαστείτε για μία μήνα γεμάτη εκπλήξεις και προσφορές. Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές ποτέ!

Ενδιαφέροντα FAQs:

 1. Πώς μπορώ να επιλέξω τη σωστή μέθοδο αποστολής;
  • Επιλέξτε “Γραμμή προτεραιότητας της ΕΕ” για να αποφύγετε τελωνείο και ΦΠΑ.
 2. Πότε ξεκινούν οι κύριες εκπτώσεις 11.11;
  • Οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.
 3. Πώς λαμβάνω τα ειδοποιητήριά σας;
  • Εγγραφείτε στις ειδοποιήσεις μας για αποκλειστικά κουπόνια και προσφορές.
 4. Πώς εξοικονομώ περισσότερα χρήματα με το PayPal;
  • Καταβάλετε με PayPal και αποκτήστε έως $20 επιπλέον έκπτωση.
 5. Υπάρχουν προσφορές για προϊόντα σε αποθήκες της ΕΕ;
Continue Reading

Business

PayPal: Η Συνεργασία με την Temu Αναστατώνει τη Χρηματιστηριακή Αγορά

Temu : Η PayPal βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι επενδυτές έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το μετοχικό της κεφάλαιο. Στην ακμή τους το 2021, οι μετοχές της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών άγγιζαν τα 300 δολάρια έκαστη, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 362 δισ. δολάρια. Σήμερα, ανταλλάσσονται για λιγότερο από 60 δολάρια. Η αξία της, στο 11 φορές τα κέρδη εκ των προτέρων, είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Θα μπορούσε η εμφάνιση της Temu, μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας έκπτωσης συνδεδεμένης με έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές της Κίνας, να δώσει επιτέλους κάτι για το οποίο να χαρούν οι επενδυτές;

temu

temu

Οι ανησυχίες τους επικεντρώνονται στη χαμηλότερη απόδοση της Paypal στη μονάδα των υψηλότερων περιθωρίων. Αυτή κερδίζει χρήματα κάθε φορά που ένας αγοραστής κάνει κλικ στο PayPal branded κουμπί ολοκλήρωσης αγοράς.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Η έντονη ανταγωνιστικότητα από εταιρείες όπως η Apple, η Google, η Affirm και η Afterpay σφίγγει τον χώρο της επιχείρησης. Τα όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν μόλις 5% το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με τον συνθετικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 26% μεταξύ 2018-2021.

Η Temu πουλά ρούχα και ψιλο-πράγματα υψηλών εκπτώσεων, κυρίως κατασκευασμένα στην Κίνα. Έχει εκραγεί στη δημοτικότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εφαρμογή, η οποία ανήκει στην PDD (πρώην Pinduoduo), είναι προς το παρόν η πιο δημοφιλής εφαρμογή αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προπηγαίνοντας ακόμη και τις Amazon και Walmart. Οι επισκέψεις στον ιστότοπο της Temu έχουν αυξηθεί από 7 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχεδόν 300 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με το Similar Web.

Η PayPal περιλαμβάνεται ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς. Οι αναλυτές της Mizuho υποθέτουν ότι η Temu αποτελούσε περίπου το 2% της εισερχόμενης κυκλοφορίας στον ιστότοπο της PayPal τον Αύγουστο. Πιστεύουν ότι, καθώς η Temu αυξάνει τη δημοτικότητά της, θα μπορούσε να γίνει σημαντική πηγή εσόδων για την PayPal.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια. Καταρχάς, η εισερχόμενη κυκλοφορία στον ιστότοπο αποτελεί μια ατελή ένδειξη για το ποσοστό των ολοκληρώσεων αγοράς. Δεύτερον, οι πελάτες της Temu στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να αγοράζουν οικονομικά αντικείμενα, όπως 10 ζευγάρια κάλτσες με 2 δολάρια και καλάθια ντους με 5 δολάρια. Η μερίδα της PayPal πρέπει να είναι λεπτή. Και πόσον καιρό μπορούν να διαρκέσουν χαμηλού κόστους πλατφόρμες λιανικής όπως η Temu, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή καύση των ταμείων;

Συνοψίζοντας, ο νέος CEO Άλεξ Κρις πρέπει να αναστήσει την PayPal μέσω αυτοβοήθειας. Μπορεί ελάχιστα να βασίζεται στην Temu και τα οικονομικά της αντικείμενα χαμηλού κόστους.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.