...
Connect with us

Uncategorized

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑ 25% ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ

6383915

Αυξητική τάση καταγράφουν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα από το 2020 έως το 2022, κατά σχεδόν 25%, όπως δείχνουν τα ετήσια στοιχεία αυτοκτονιών που αναλύθηκαν και επεξεργάστηκαν από το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών και το ερευνητικό δίκτυο καταγραφής του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της οργάνωσης «ΚΛΙΜΑΚΑ».

Ειδικότερα, το 2022, ο αριθμός των αυτοκτονιών αγγίζει τις 600, που αντιστοιχεί σε περίπου δύο την ημέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξαν οι Κυριάκος Κατσαδώρος, ψυχίατρος, επιστημονικός διευθυντής της ΚΛΙΜΑΚΑ, Δήμητρα Ζαφειροπούλου, ψυχολόγος στο Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ και Βασιλική Πλουμή, στατιστικολόγος στο Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ, ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών που καταγράφονται αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Το πρόβλημα δεν αποτυπώνεται πλήρως, αφού η υποκαταγραφή των αυτοκτονιών είναι δεδομένη παγκοσμίως, σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία διαμορφώθηκαν ως εξής:

* Η συντριπτική πλειονότητα των αυτοχείρων ήταν άντρες (78%) και ακολούθησαν οι γυναίκες σε ποσοστό 22%.

* Αναφορικά με την ηλικιακή ομάδα, τα άτομα άνω των 60 ήταν εκείνα που σημείωσαν τις περισσότερες αυτοκτονίες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού. Σε επίπεδο φύλου, οι περισσότεροι θάνατοι για τους άντρες συγκεντρώθηκαν στις ηλικίες 60-64, ενώ εν αντιθέσει, στις γυναίκες οι θάνατοι συγκεντρώθηκαν στις νεαρές ηλικίες των 35-39 ετών.

* Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει ο αριθμός των αυτοκτονιών στις νεαρές ηλικίες εν γένει (ηλικίες άνω των 20) σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2021.

* Σε επίπεδο διοικητικών περιφερειών, ο υψηλότερος αριθμός αυτοκτονιών για το 2022 καταγράφηκε στην Κρήτη (το 17% του συνολικού αριθμού των θανάτων) και ακολούθησε η Κεντρική Μακεδονία. Η Κρήτη, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί μία περιφέρεια με διαχρονικά υψηλούς δείκτες αυτοκτονίας πάνω από μία δεκαετία. Το ζήτημα της υψηλής αυτοκτονικότητας στην Κρήτη είναι κρίσιμης σημασίας και αποτελεί από ετών ένα πεδίο ερευνητικού ενδιαφέροντος του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της ΚΛΙΜΑΚΑ.

* Η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας σε επίπεδο πληθυσμού αποτέλεσε ο απαγχονισμός και ακολούθησαν η πτώση και ο αυτοπυροβολισμός.

* Το μεγαλύτερο μέρος των αυτοχείρων άνηκε στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό της χώρας και βρισκόταν εντός γάμου.

* Το 55% των θανάτων έλαβε χώρα εντός της οικίας του θανόντα.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΊΕΣ

Το καλοκαίρι οι περισσότερες αυτοκτονίες

Η πλειονότητα των αυτοκτονιών σημειώθηκε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος), ενώ οι ημέρες στις οποίες καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός αυτοκτονιών ήταν η Δευτέρα και η Τρίτη. Οι περισσότεροι θάνατοι έλαβαν χώρα τα ξημερώματα.

Ακόμη, εντός του 2022 καταγράφηκαν 18 αυτοκτονίες σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας της χώρας (suicide hotspots), 11 σε καταστήματα κράτησης, 7 εντός σταθμών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, 8 εντός μονάδων υγείας και 3 εντός στρατοπέδων της χώρας. Επιπρόσθετα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 11 αυτοκτονίες εργαζομένων σε επαγγέλματα υψηλού κινδύνου για αυτοκτονία, όπως τα σώματα ασφαλείας και 3 αυτοκτονίες στρατιωτικών. Επιπλέον, έλαβαν χώρα 4 επεκτεινόμενες αυτοκτονίες (ανθρωποκτονίες οι οποίες ακολουθήθηκαν από την αυτοκτονία του θύτη).

Εντός των πηγών βάσει του Παρατηρητηρίου εντάσσονται και οι ψυχολογικές αυτοψίες σε επιζώντες αυτοκτονίας που απευθύνονται αναζητώντας βοήθεια στο Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ.

Οι αυτόχειρες είχαν εκδηλώσει άμεσα ή έμμεσα την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν

Εντός του τελευταίου χρόνου πραγματοποιήθηκαν ένας μεγάλος αριθμός ψυχολογικών αυτοψιών στις οποίες διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που έβαλαν τέλος στην ζωή τους είχαν εκδηλώσει άμεσα ή έμμεσα την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν, ενώ διαπιστώθηκε η ύπαρξη προηγούμενων αποπειρών αυτοκτονίας ή «πρόβας» για κάποια απόπειρα στο παρελθόν, καθώς και η ύπαρξη οικογενειακού ιστορικού αυτοκτονίας ή/και ψυχικής ασθένειας, σημεία τα οποία δεν έτυχαν της ανάλογης προσοχής είτε από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας είτε από το ευρύτερο περιβάλλον του αυτόχειρα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η Ελλάδα παραμένει μία από τις λίγες χώρες «που δεν έχει λάβει καμία θεσμική πρωτοβουλία για την προστασία των αυτοκαταστροφικών ατόμων» το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα του φορέα. Τονίζεται ότι το 95% των θανάτων θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί εάν είχαν εφαρμοστεί έγκαιρες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ έχει προτείνει από ετών σαφείς και κρίσιμες προτάσεις τόσο σε επίπεδο καταγραφής και αποτύπωσης του ζητήματος της αυτοκτονίας όσο και σε επίπεδο προληπτικών παρεμβάσεων, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς με βάση τα δεδομένα που λαμβάνονται από το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών.

Δείτε επίσης :

«ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ» ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ «ΕΛ ΤΣΑΠΟ»

Netflix : Μετά το Maestro: Αυτή είναι η επόμενη ελληνική σειρά

iPhone: Χρήσιμα tips και απίθανα κόλπα για τους λάτρεις της Apple

Πηγή : https://www.makeleio.gr

Uncategorized

Επένδυση για αρχάριους

Αν και τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα, μπορούν να αναπτυχθούν όταν

αποταμιεύετε και επενδύετε με σύνεση.

Τι είναι λοιπόν οι επένδυση;
Είναι όταν βάζετε τα χρήματα στην άκρη για το μέλλον και τα αξιοποιείτε. Όταν επενδύετε, αγοράζετε κάτι που πιστεύετε ότι θα αυξηθεί σε αξία με την πάροδο του χρόνου.

Να θυμάστε – δεν υπάρχουν εγγυήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να πάρετε πίσω λιγότερα από όσα επενδύσατε. Τα χρήματά σας θα μπορούσαν δυνητικά να αυξηθούν πάρα πολύ φυσικά – γι’ αυτό το κάνουν οι άνθρωποι – αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε χρήματα.

Το βασικό είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποια χρήματα αποταμιευμένα πριν αρχίσετε να επενδύετε. Συνιστούμε να έχετε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης που να καλύπτει τα έξοδα διαβίωσης 3 έως 6 μηνών.

Ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης μπορεί να σας δώσει τη σιγουριά ότι θα έχετε κάποια χρήματα διαθέσιμα για τα απρόοπτα, χωρίς να χρειάζεται να βυθιστείτε στο επενδυτικό σας ταμείο.

Η αξία των επενδύσεων μπορεί να κάνει, και κάνει, άλματα – αυτό είναι φυσιολογικό. Ιδανικά, θα πρέπει να σχεδιάζετε να βάλετε τα χρήματά σας στην άκρη για τουλάχιστον 5 χρόνια, ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε τυχόν βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα χρήματα εάν χρειαστεί.

Πόσα χρειάζεστε για να αρχίσετε να επενδύετε;
Εάν έχετε τρεχούμενο λογαριασμό στην Freedom24, μπορείτε να ξεκινήσετε να επενδύετε με ένα κεφάλαιο ύψους 50 ευρώ.
Το να ξεκινήσετε με μικρό ποσό θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να βουτήξετε το δάχτυλό σας στο νερό. Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε τι συμβαίνει με τις επένδύσεις σας – και να επενδύσετε περισσότερα αργότερα, αν το επιθυμείτε

Οι συνήθεις τρόποι  ποικίλουν ανάλογα με τους στόχους, το επίπεδο αντίληψης για το ρίσκο και την διάθεση για επένδυση . Ορισμένοι από τους συνηθέστερους τρόπους επένδυσης περιλαμβάνουν:

  1. Μετοχές: Η αγορά μετοχών είναι ένας τρόπος να αποκτήσετε μερίδια σε μια εταιρεία. Οι επενδύσεις σε μετοχές μπορεί να προσφέρουν υψηλά αποτελέσματα αλλά και να φέρουν υψηλό ρίσκο.

  2. Ομόλογα: Τα ομόλογα είναι χρηματοοικονομικά εργαλεία που προσφέρουν σταθερό εισόδημα μέσω της πληρωμής τόκων. Πρόκειται για λιγότερο επικίνδυνες επενδύσεις σε σύγκριση με τις μετοχές.

  3. Ακίνητα: Η επενδύσεις σε ακίνητα μπορεί να περιλαμβάνει αγορά ή ενοικίαση ακινήτων για εμπορική ή κατοικία χρήση.

  4. Κρυπτονομίσματα: Τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum έχουν γίνει δημοφιλής επενδυτικές επιλογές, αν και είναι γνωστό ότι είναι πολύ ανασφαλή.

  5. Επενδυτικά κεφάλαια: Τα επενδυτικά κεφάλαια επενδύουν σε μια ποικιλία αξιογραφιών όπως μετοχές, ομόλογα και άλλα ενεργητικά, και μπορούν να προσφέρουν διαφοροποιημένη έκθεση.

  6. Επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια: Τα αμοιβαία κεφάλαια συγκεντρώνουν χρήματα από πολλούς επενδυτές για να επενδύσουν σε μια ποικιλία αξιογραφιών.

  7. Εμπορεύσιμα αγαθά: Οι επενδύσεις σε εμπορεύσιμα αγαθά όπως πετρέλαιο, χρυσό και άλλα είναι ένας άλλος τρόπος επένδυσης που μπορεί να παρέχει διαφοροποίηση.

Αυτοί είναι μερικοί από τους συνήθεις τρόπους επένδυσεων, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές και στρατηγικές που μπορούν να εξερευνηθούν ανάλογα με τους στόχους και τις προτιμήσεις του κάθε επενδυτή.

Continue Reading

Uncategorized

Ο Ολοκληρωμένος Οδηγός Αγορών από Κίνα: Ασφαλείς Συναλλαγές με το Banggood

Banggood Η αγορά προϊόντων από Κίνα έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής, με το Banggood να αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα και προσιτά e-commerce sites. Στον παρακάτω οδηγό, θα αναλύσουμε αναλυτικά τα βήματα για ασφαλείς αγορές από το Banggood, με έμφαση στη χρήση του Paypal για την προστασία του καταναλωτή.

Πατήστε για 50% Εκπτωση!!

Banggood

Banggood

Πρώτο Βήμα: Επιλογή Προϊόντος Ξεκινώντας από το site angroid.gr, εντοπίζουμε το επιθυμητό προϊόν στο Banggood. Είτε πρόκειται για κινητά, tablet, ή άλλα gadgets, οι προσφορές είναι πολλές και συχνές.

Βήμα Δύο: Επιλογή Μεθόδου Αποστολής Όταν επιλέξουμε το προϊόν, εξετάζουμε τις διάφορες μεθόδους αποστολής. Για ασφάλεια, προτείνεται η χρήση της Banggood Express ή της EU Priority Line, οι οποίες είναι DDP (Delivered Duty Paid), διασφαλίζοντας ότι όλα τα έξοδα καλύπτονται από το Banggood.

Βήμα Τρία: Πληρωμή με Paypal Απαραίτητο βήμα για την προστασία του καταναλωτή είναι η πληρωμή με τη χρήση του Paypal. Αυτό όχι μόνο εξασφαλίζει την ασφάλεια της συναλλαγής, αλλά και προσφέρει προστασία σε περίπτωση προβλημάτων με την παραλαβή ή την κατάσταση του προϊόντος.

Πατήστε για 50% Εκπτωση!!

Βήμα Τέσσερα: Παρακολούθηση Αποστολής Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, παρακολουθούμε την πορεία της αποστολής, επιλέγοντας τη μέθοδο αποστολής που επιλέξαμε προηγουμένως.

Banggood

Banggood

Συμπέρασμα: Με τη χρήση του Banggood και την τήρηση των παραπάνω οδηγιών, οι αγορές από Κίνα γίνονται με ασφάλεια και αξιοπιστία. Οι καταναλωτές απολαμβάνουν όχι μόνο ποιοτικά προϊόντα, αλλά και την ησυχία που προσφέρει η χρήση του Paypal σε κάθε συναλλαγή τους.

Σας ευχαριστώ για τις λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία αγοράς από το Banggood. Οι πληροφορίες που παρείχατε είναι πολύ χρήσιμες για όσους σκέφτονται να κάνουν αγορές από αυτό τον ιστότοπο.

Αν κατάλαβα σωστά, το PayPal είναι η προτεινόμενη μέθοδος πληρωμής λόγω της ευκολίας και της προστασίας που παρέχει. Επίσης, η προσθήκη ασφάλειας τελωνείου για τις DDP μεθόδους αποστολής φαίνεται να προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια για τυχόν επιπλέον χρεώσεις.

Επίσης, εκτιμώ τις συμβουλές για την ανάγκη ελέγχου των ασφαλειών και την καταγραφή του unboxing για πιθανές διαφορές ή βλάβες στο προϊόν. Είναι πάντα καλό να προσέχουμε και να καταγράφουμε τα βήματα της αγοράς για τυχόν διαφορές ή προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν.

Εάν έχετε άλλες συμβουλές ή πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες, μην διστάσετε να τις μοιραστείτε.

Πατήστε για 50% Εκπτωση!!

Continue Reading

Uncategorized

Ολοκληρωμένος Οδηγός για την Αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων

αεροπορικα εισητηρια

Αεροπορικά εισιτήρια


Οταν θέλουμε να ταξιδέψουμε, η αγορά των σωστών εισιτηρίων στις σωστές τιμές μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς μπορούν να βρουν προσιτά εισιτήρια χωρίς να υπερπληρώσουν. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξερευνήσουμε τις καλύτερες πρακτικές για την αναζήτηση των σωστών εισιτηρίων στις σωστές τιμές. Θα σας παρέχουμε χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για να εξοικονομήσετε χρήματα και να βρείτε τις καλύτερες δυνατές προσφορές.

Αεροπορικά εισιτήρια

Αεροπορικά εισιτήρια | Το Σημαντικότερο Βήμα: Έρευνα

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για εισιτήρια, η έρευνα είναι το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνετε. Αυτό σας επιτρέπει να γνωρίσετε τον προορισμό σας και να ενημερωθείτε για τις εποχιακές αλλαγές που ενδέχεται να επηρεάσουν τις τιμές των εισιτηρίων.

Αεροπορικά εισιτήρια | Ορισμός του Προορισμού

Προσδιορίστε τον προορισμό σας και συγκεκριμένες πληροφορίες για τον τόπο που θέλετε να επισκεφθείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να εστιάσετε την έρευνά σας και να βρείτε τις καλύτερες πτήσεις που πληρούν τις ανάγκες σας.

Αεροπορικά εισιτήρια

Αεροπορικά εισιτήρια & Ενημέρωση για Τις Εποχιακές Αλλαγές

Κάθε προορισμός έχει τις δικές του εποχιακές αλλαγές που επηρεάζουν τις τιμές των εισιτηρίων. Μελετήστε το πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε τον προορισμό σας και προσαρμόστε τις αναζητήσεις σας ανάλογα.

Προγραμματίστε το Ταξίδι σας Προκειμένου να Επωφεληθείτε από τις Προσφορές στα Αεροπορικά εισιτήρια

Η προγραμματισμένη αναζήτηση είναι ένα σημαντικό βήμα για να επωφεληθείτε από τις προσφορές και τις χαμηλότερες τιμές. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  • Κάντε την αναζήτησή σας με τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού σας. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο να εξετάσετε τις προσφορές και να κάνετε σύγκριση τιμών.

  • Επίσης, προγραμματίστε το ταξίδι σας εκτός της περιόδου αιχμής, όπως διακοπές ή αργίες. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι συνήθως υψηλότερες κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Αναζητήστε σε Πολλές Πλατφόρμες Αεροπορικά εισιτήρια

Για να βρείτε τα καλύτερα εισιτήρια στις σωστές τιμές, αναζητήστε σε πολλές πλατφόρμες και πηγές. Εδώ είναι μερικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Online Ταξιδιωτικά Γραφεία

Τα online ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν ευκολία και ευρύ φάσμα επιλογών. Ψάξτε σε γνωστές πλατφόρμες και συγκρίνετε τις τιμές και τις προσφορές που παρέχουν.

Ιστοσελίδες Συγκριτικής Τιμής

Οι ιστοσελίδες συγκριτικής τιμής συγκρίνουν αυτόματα τις τιμές των εισιτηρίων από πολλές πλατφόρμες. Αυτό σας επιτρέπει να βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε ένα μέρος.

Χρησιμοποιήστε Εργαλεία Αναζήτησης Πτήσεων

Για να βρείτε τα σωστά εισιτήρια στις σωστές τιμές, χρησιμοποιήστε εργαλεία αναζήτησης πτήσεων που σας παρέχουν ευέλικτες επιλογές και φίλτρα. Εδώ είναι μερικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Φίλτρα Αναζήτησης

Χρησιμοποιήστε τα φίλτρα αναζήτησης για να περιορίσετε τα αποτελέσματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, όπως ώρα αναχώρησης, αεροπορική εταιρεία, μεταβάσεις και άλλα.

 Προειδοποιήσεις Τιμής

Ενεργοποιήστε τις προειδοποιήσεις τιμής σε εργαλεία αναζήτησης πτήσεων. Θα λάβετε ειδοποιήσεις όταν οι τιμές πτήσεων για τον προορισμό σας πέσουν ή αυξηθούν, επιτρέποντάς σας να αγοράσετε στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Αεροπορικά εισιτήρια & Ευελιξία στις Ημερομηνίες

Η ευελιξία στις ημερομηνίες σας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε καλύτερες προσφορές. Έλεγξε το ημερολόγιο των ταξιδιών σας για να δείτε αν μπορείτε να προσαρμόσετε την αναχώρησή ή την επιστροφή σας για να επωφεληθείτε από φθηνότερες τιμές.

Αεροπορικά εισιτήρια & κράτηση Μεμονωμένων Τμημάτων

Μερικές φορές, κράτηση μεμονωμένων τμημάτων του ταξιδιού σας (π.χ. ξεχωριστά εισιτήρια για πτήση προς τον προορισμό και επιστροφή) μπορεί να είναι πιο οικονομικό από την κράτηση ενός ενιαίου εισιτηρίου. Εξετάστε αυτήν την επιλογή για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Συμπέρασμα

Βρίσκοντας τα σωστά εισιτήρια στις σωστές τιμές για το επόμενο σας ταξίδι είναι ζωτικής σημασίας για να εξοικονομήσετε χρήματα και να απολαύσετε μια οικονομική και άνετη εμπειρία ταξιδιού. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και χρησιμοποιώντας τις σωστές πλατφόρμες και εργαλεία αναζήτησης, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές για τα εισιτήρια σας. Αρχίστε την αναζήτησή σας εγκαίρως, συγκρίνετε τιμές, είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες και χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες πηγές πληροφοριών. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας χωρίς να υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας.

Continue Reading

Κορυφαια Νεα

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.