...
Connect with us

Business

18 χρυσές συμβουλές οικονομίας

Συμβουλές οικονομίας

Συμβουλές οικονομίας !Τα τρόφιμα, τα ρούχα και η στέγαση απορροφούν κάθε μήνα το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων σας, αφού κατέχουν κορυφαία θέση στη λίστα των βασικών ανθρώπινων αναγκών.

Και ενώ οι δαπάνες π.χ. για ένδυση μπορεί να περιοριστούν -ακόμα και με το να μη ψωνίσετε- και για στέγαση, ακόμα και με το να μετακομίσετε σε μικρότερο σπίτι, η τροφή δεν είναι κάτι που μπορείτε να αποφύγετε.

Παρ’όλα αυτά υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να κρατήσετε τις δαπάνες διατροφής υπό έλεγχο.

1. Φάτε στο Σπίτι. Ένα δείπνο σε εστιατόριο είναι μια ακριβή επιλογή. Σκεφτείτε: κάθε θρεπτικό γεύμα που θα παραγγείλετε σε ένα εστιατόριο, μπορείτε να το παρασκευάσετε στο σπίτι σας σε ένα κλάσμα της τιμής που θα πληρώνατε. Θα σκεφτείτε ότι το εστιατόριο είναι και διασκέδαση. Σωστά, αλλά και αυτό μπορεί να γίνει με μέτρο και προγραμματισμό, αφού η περίοδος των παχιών αγελάδων έχει παρέλθει.

2. Αγορές με σχέδιο. Φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα σουπερ μάρκετ. Βλέπετε τους πάγκους και γεμίζετε το καλάθι με ό, τι πιάνει το μάτι σας. Σίγουρα θα δαπανήσετε πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι χρειάζεται για να περάσετε. Για την ελαχιστοποίηση της δαπάνης, ετοιμάστε μια λίστα με ψώνια, πριν φύγετε από το σπίτι. Ακόμα καλύτερα είναι να έχετε ένα σχέδιο με τα γεύματά της εβδομάδας και να αγοράζετε ΜΟΝΟ τα απαραίτητα τρόφιμα.

3. Βάλτε παρωπίδες. Τα σουπερ μάρκετ έχουν σχεδιαστεί για να σας κάνουν να διασχίζετε έναν λαβύρινθο διαδρόμων, προκειμένου να φτάσετε στα πιο βασικά προϊόντα. Αν επιμείνετε στην λίστα των τροφίμων που απαιτούνται, δεν θα μπείτε στον πειρασμό.

4. Φάτε πριν πάτε για ψώνια στο σουπερ μάρκετ. Όταν είστε στο σούπερ μάρκετ πεινασμένοι, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμπληρώσετε το καλάθι σας με περιττές και δαπανηρές αγορές, που απευθύνονται περισσότερο στη γεύση και λιγότερο στον προϋπολογισμό σας. Για να διατηρήσετε το κόστος χαμηλό, κάντε ψώνια με γεμάτο στομάχι.

5. Αποφύγετε παρασκευασμένα τρόφιμα. Η καταναλωτική κοινωνία ενθαρρύνει την ευκολία που προσφέρουν τα παρασκευασμένα προϊόντα. Είναι εύκολο να αγοράσει κανείς έτοιμα γεύματα, χωρίς να σκεφτεί και να συγκρίνει την τιμή. Αντί, λοιπόν, να αγοράσετε ένα κοτόπουλο σούβλας, είναι πιο οικονομικό να ψωνίσετε τα συστατικά και να μαγειρέψετε εσείς το ίδιο φαγητό. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για τα κατεψυγμένα ορεκτικά, καθώς και για κάθε άλλο τρόφιμο που είναι μαγειρεμένο από κάποιους άλλους.

6. Το εμφιαλωμένο νερό. Αν δεν σας αρέσει το νερό που βγαίνει από τη βρύση, τότε αγοράστε ένα φίλτρο νερού. Έχει υπολογιστεί ότι το ανά φιάλη κόστος του φίλτρου είναι σημαντικά μικρότερο από το κόστος του εμφιαλωμένου νερού.

7. Στο σούπερ μάρκετ χωρίς παιδιά. Πεινασμένοι, κουρασμένοι και εκνευρισμένοι από την περιέργεια του πεντάχρονου γιού σας, που σας ρωτά για τα πάντα. Πού οδηγεί αυτό; Σε περισσότερο χρόνο παραμονής στο σουπερ μάρκετ. Όμως, από την πείρα σας γνωρίζετε ότι κάθε επιπλέον λεπτό που ξοδεύετε εκεί, αυξάνει την πιθανότητα αγορών «άχρηστων» προϊόντων. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσετε και τα σνακ που έχουν σχεδιαστεί για να κρατήσουν τα παιδιά ήσυχα.

8. Αγορά χύδην. Πολλές φορές η αγορά χύμα προϊόντων π.χ. όσπρια, ρύζι κ.α. μπορεί να σημάνει σημαντική οικονομία. Ο κίνδυνος είναι να αγοράσετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε.

9. Χρησιμοποιήστε κάρτες ανταμοιβής. Εάν το κατάστημα που επισκέπτεστε έχει μια κάρτα ανταμοιβής, φροντίστε να εγγραφείτε. Προσοχή όμως στις ημερομηνίες που τίθενται, για την εξαργύρωση τους.

10. Χρησιμοποιήστε κουπόνια. Τα εκπτωτικά κουπόνια παρέχουν έναν εύκολο τρόπο για να εξοικονομήσετε χρήματα. Τα κουπόνια μπορεί να τα προσφέρουν οι ίδιες οι εταιρίες σουπερ μάρκετ, οι βιομηχανίες, αλλά μπορεί να τα βρείτε σε έντυπα ακόμα και στο διαδίκτυο.

11. Τοπικά προϊόντα. Σε περιοχές που καλλιεργούνται ή παράγονται τρόφιμα, συχνά μπορείτε να βρείτε χαμηλότερες τιμές και αυτό διότι δεν επιβαρύνονται με το κόστος μεταφοράς.

12. Κοιτάξτε κάτω. Στα σουπερ μάρκετ τα πιο ακριβά αντικείμενα τοποθετούνται στο ύψος των ματιών. Για να βρείτε τα λιγότερο ακριβά αντικείμενα, κοιτάξτε προς τα κάτω. Επίσης, κοιτάζοντας γύρω –γύρω μπορείτε να βρείτε μια φθηνότερη εναλλακτική λύση. Γενικά τα προϊόντα ετικέτας είναι συχνά ίδια με τα προϊόντα που διατίθενται με φίρμα, αφού συχνά παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο.

13. Συγκρίνετε τιμές και καταστήματα. Μερικοί καταναλωτές έχουν πρόβλημα στο να υπολογίσουν το κόστος ανά μονάδα. Αυτό μπορεί να λυθεί ακόμα και με ένα κομπιουτεράκι. Εξετάζοντας τα εμπορικά σήματα με ταυτόχρονη σύγκριση των τιμών, μπορεί να εξασφαλίστε αθροιστικά μεγάλη οικονομία. Επίσης το κατάστημα στην περιοχή σας που διαθέτει τις χαμηλότερες μέσες τιμές, είναι το καλύτερο μέρος για τα καθημερινά ψώνια.

14. Προσέξτε την ετικέτα “ανάλωση κατά προτίμηση πριν”: Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης ενός προϊόντος, η δυνατότητα που έχετε να το καταναλώσετε άμεσα είναι πιο περιορισμένη, με αποτέλεσμα αν λήξει και δεν το έχετε καταναλώσει, να χρειαστεί να βάλετε πάλι το χέρι στην τσέπη. Αν σχεδιάζετε να καταψύξετε τα τρόφιμα, τότε η ένδειξη “ανάλωση κατά προτίμηση πριν” δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί. Το προϊόν θα μείνει φρέσκο μέχρι να αποψυχθεί.

15. Έχετε την κουζίνα σας εφοδιασμένη. Μία καλά εξοπλισμένη κουζίνα σημαίνει ότι δεν θα ξεμείνει από τα βασικά τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε το «κάτι παραπάνω» επειδή διαπιστώσατε μία σημαντική έλλειψη αργά το βράδυ.

16. Όχι συχνές επισκέψεις. Η μείωση του αριθμού των επισκέψεων στο σουπερ μάρκετ μειώνει τις πιθανότητες των περιττών αγορών και ελαχιστοποιεί… τη βενζίνη που δαπανάται προκειμένου να πάτε ως εκεί.

17. Πληρωμή σε μετρητά. Όταν βάζετε τα ψώνια σε πιστωτική κάρτα, στην περίπτωση που δεν την εξοφλήσετε στο ακέραιο κάθε μήνα, τότε πληρώνετε τόκο. Φανταστείτε τόκο στο χαρτί υγείας;

18. Ελέγξτε τον λογαριασμό σας. Πριν πληρώσετε, καλό είναι να ρίξετε μία ματιά στο λογαριασμό, γιατί πάντα γίνονται …λάθη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το φαγητό είναι μία από αυτές τις αγορές που δεν μπορείτε να αποφύγετε. Παρ’όλα αυτά, οι προσεκτικές αγορές μπορεί να ελαχιστοποιήσουν το ποσό που δαπανάται για αυτές. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος επιπλέον χρόνος, υπομονή και προσπάθεια.

Δείτε επίσης:                

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Business

Πώς το ασιατικό Temu απειλεί τους γίγαντες Amazon και Shein

temu

Το Temu, λίγο πριν συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, έχει εισέλθει δυναμικά σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με μια κοινότητα πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργών χρηστών, μόνο στις ΗΠΑ.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία της, η νέα ασιατική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, Temu, έχει κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα λήψεων εφαρμογών στις ΗΠΑ. Ξεπέρασε ακόμη και τις λήψεις των WhatsApp, TikTok και Instagram, βρίσκοντας τον εαυτό της στην κορυφή των καταστημάτων Apple και Google Play.

Ορισμένοι τώρα υποστηρίζουν ότι μπορεί ακόμη και να απειλήσει την Amazon και την Shein.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Στη συνέχεια, το Temu διευρύνθηκε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτιο του 2023 και ξεκίνησε ειδικό ιστότοπο για τη Βρετανία. Ακολούθησε η κυκλοφορία της στην Ευρώπη, με έμφαση στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

temu

Σε μόλις έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, το Temu έχει εισέλθει σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μόνο στις ΗΠΑ και περίπου 40 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών παγκοσμίως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το Temu έχει ως επίκεντρο του τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές του. Μπορεί κάποιος να προμηθευτεί φόρεμα με λιγότερο από 2 δολάρια και φορητά ηλεκτρονικά είδη με λιγότερο από 5 δολάρια.

Προσφέρει μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων από πολλά από τα καθιερωμένα πολύ φθηνά καταστήματα του ενός ευρώ, ενώ προσφέρει ακόμη χαμηλότερες τιμές από πολλές άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου – ακόμα και κατά τις περιόδους εκπτώσεων.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Business

Banggood Black Friday : Πώς να Κερδίσετε τα Καλύτερα Deals!!

Banggood :Η περίοδος των εκπτώσεων Black Friday πλησιάζει, και υπόσχεται μοναδικές ευκαιρίες για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις κυρίαρχες εκπτώσεις και πώς να εξοικονομήσετε χρήματα με τα tips μας.

Ημερομηνίες Εκπτώσεων

Σημειώστε τις εξής ημερομηνίες στο ημερολόγιό σας:

 • Black Friday Εκπτώσεις: 20.11 – 26.11.2023/09:00
 • Cyber Δευτέρα Εκπτώσεις: 26.11 – 3.12.2023/09:00

Πατήστε για μέχρι 70% Εκπτωση!!
Πώς να Εξοικονομήσετε Περισσότερα με το PayPal

Η πληρωμή με PayPal σας δίνει επιπλέον πλεονεκτήματα. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κερδίσετε έως και $20 επιπλέον έκπτωση, ανάλογα με το ποσό της παραγγελίας σας.

Η Προετοιμασία για τις Εκπτώσεις

Μάθετε πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις και πώς να είστε έτοιμοι για τις πιο ελκυστικές προσφορές. Εξοικονομήστε ακόμα περισσότερα με τις ειδικές προσφορές για πληρωμές με PayPal.

Προϊόντα με Παράδοση στην ΕΕ

Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα της παραγγελίας προϊόντων από ευρωπαϊκές αποθήκες. Παραλάβετε τις αγορές σας εντός 5 ημερών χωρίς προσθήκη τελωνείου.

Πώς να Μην Χάσετε Κουπόνια

banggood

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να ενημερώνεστε πάντα για τις πιο πρόσφατες και καυτές εκπτώσεις. Μη χάσετε τις αποκλειστικές προσφορές που παρέχουμε.

Πώς να Μην Κάνετε Λάθος στις Αγορές

Αν είστε αρχάριοι στις αγορές από την Κίνα, διαβάστε τις οδηγίες μας για να μην κάνετε λάθη κατά τη διάρκεια των πωλήσεων.

Καταληκτικές Σκέψεις

Ετοιμαστείτε για μία μήνα γεμάτη εκπλήξεις και προσφορές. Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές ποτέ!

Ενδιαφέροντα FAQs:

 1. Πώς μπορώ να επιλέξω τη σωστή μέθοδο αποστολής;
  • Επιλέξτε “Γραμμή προτεραιότητας της ΕΕ” για να αποφύγετε τελωνείο και ΦΠΑ.
 2. Πότε ξεκινούν οι κύριες εκπτώσεις 11.11;
  • Οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.
 3. Πώς λαμβάνω τα ειδοποιητήριά σας;
  • Εγγραφείτε στις ειδοποιήσεις μας για αποκλειστικά κουπόνια και προσφορές.
 4. Πώς εξοικονομώ περισσότερα χρήματα με το PayPal;
  • Καταβάλετε με PayPal και αποκτήστε έως $20 επιπλέον έκπτωση.
 5. Υπάρχουν προσφορές για προϊόντα σε αποθήκες της ΕΕ;
Continue Reading

Business

PayPal: Η Συνεργασία με την Temu Αναστατώνει τη Χρηματιστηριακή Αγορά

Temu : Η PayPal βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι επενδυτές έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το μετοχικό της κεφάλαιο. Στην ακμή τους το 2021, οι μετοχές της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών άγγιζαν τα 300 δολάρια έκαστη, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 362 δισ. δολάρια. Σήμερα, ανταλλάσσονται για λιγότερο από 60 δολάρια. Η αξία της, στο 11 φορές τα κέρδη εκ των προτέρων, είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Θα μπορούσε η εμφάνιση της Temu, μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας έκπτωσης συνδεδεμένης με έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές της Κίνας, να δώσει επιτέλους κάτι για το οποίο να χαρούν οι επενδυτές;

temu

temu

Οι ανησυχίες τους επικεντρώνονται στη χαμηλότερη απόδοση της Paypal στη μονάδα των υψηλότερων περιθωρίων. Αυτή κερδίζει χρήματα κάθε φορά που ένας αγοραστής κάνει κλικ στο PayPal branded κουμπί ολοκλήρωσης αγοράς.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Η έντονη ανταγωνιστικότητα από εταιρείες όπως η Apple, η Google, η Affirm και η Afterpay σφίγγει τον χώρο της επιχείρησης. Τα όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν μόλις 5% το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με τον συνθετικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 26% μεταξύ 2018-2021.

Η Temu πουλά ρούχα και ψιλο-πράγματα υψηλών εκπτώσεων, κυρίως κατασκευασμένα στην Κίνα. Έχει εκραγεί στη δημοτικότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εφαρμογή, η οποία ανήκει στην PDD (πρώην Pinduoduo), είναι προς το παρόν η πιο δημοφιλής εφαρμογή αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προπηγαίνοντας ακόμη και τις Amazon και Walmart. Οι επισκέψεις στον ιστότοπο της Temu έχουν αυξηθεί από 7 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχεδόν 300 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με το Similar Web.

Η PayPal περιλαμβάνεται ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς. Οι αναλυτές της Mizuho υποθέτουν ότι η Temu αποτελούσε περίπου το 2% της εισερχόμενης κυκλοφορίας στον ιστότοπο της PayPal τον Αύγουστο. Πιστεύουν ότι, καθώς η Temu αυξάνει τη δημοτικότητά της, θα μπορούσε να γίνει σημαντική πηγή εσόδων για την PayPal.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια. Καταρχάς, η εισερχόμενη κυκλοφορία στον ιστότοπο αποτελεί μια ατελή ένδειξη για το ποσοστό των ολοκληρώσεων αγοράς. Δεύτερον, οι πελάτες της Temu στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να αγοράζουν οικονομικά αντικείμενα, όπως 10 ζευγάρια κάλτσες με 2 δολάρια και καλάθια ντους με 5 δολάρια. Η μερίδα της PayPal πρέπει να είναι λεπτή. Και πόσον καιρό μπορούν να διαρκέσουν χαμηλού κόστους πλατφόρμες λιανικής όπως η Temu, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή καύση των ταμείων;

Συνοψίζοντας, ο νέος CEO Άλεξ Κρις πρέπει να αναστήσει την PayPal μέσω αυτοβοήθειας. Μπορεί ελάχιστα να βασίζεται στην Temu και τα οικονομικά της αντικείμενα χαμηλού κόστους.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.