Connect with us

GAMING

Αυτά είναι τα δύο φάρμακα που δεν πρέπει να παίρνουμε ποτέ μαζί

drugs

Φάρμακα: Μην παίρνετε ποτέ ασπιρίνη και το αντιπηκτικό φάρμακο βαρφαρίνη μαζί, καθώς υπάρχει σημαντικός κίνδυνος αιμορραγίας, λένε ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που μελέτησαν πρόσφατα τις επιδράσεις της ασπιρίνης κατά τη λήψη βαρφαρίνης. (Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Πώς μπορείτε να κοιμηθείτε καλύτερα).

Η μελέτη τους περιελάμβανε 6.700 συμμετέχοντες που έλαβαν ασπιρίνη μαζί με βαρφαρίνη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι συμμετέχοντες μείωσαν τη χρήση ασπιρίνης κατά 46%, οι αιμορραγικές επιπλοκές μειώθηκαν κατά 32%. Επιπλέον, υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε αντιπηκτικές κλινικές σε όλο το Μίσιγκαν για φλεβική θρομβοεμβολή και κολπική μαρμαρυγή. Και οι δύο καταστάσεις αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική μελέτη», είπε ο Δρ. Τζέφρι Μπέργκερ, καρδιολόγος στο NYU Langone Health στο Τμήμα Ιατρικής του Καρδιολογικού Τμήματος Leon H. Charney στη Νέα Υόρκη, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη. «Οι γιατροί και οι ερευνητές αφιερώνουν πολύ χρόνο αναζητώντας νέες θεραπείες για να βοηθήσουν τους ασθενείς. Αλλά αυτή η μελέτη είναι μια εξαιρετική υπενθύμιση για να δούμε τι μπορούμε να περιορίσουμε», είπε στο Healthline. «Θα πρέπει να επανεξετάσουμε τα φάρμακα που λαμβάνουν οι ασθενείς μας και τα οποία μπορεί να μην χρειάζονται πλέον. Πολλοί ασθενείς ξεκίνησαν τη θεραπεία με ασπιρίνη ως πρώτο βήμα πριν από τα αντιπηκτικά αίματος και αφού τα ξεκίνησαν, συνέχισαν να παίρνουν και την ασπιρίνη».

Οι ερευνητές θεώρησαν ότι πολλοί συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν ασπιρίνη για να αποτρέψουν την καρδιακή προσβολή ή το εγκεφαλικό και δεν σταμάτησαν όταν ξεκίνησαν τη βαρφαρίνη.

Το 2010, η καθοδήγηση της Προληπτικής Ομάδας Εργασίας των ΗΠΑ συνέστησε ότι οι άνδρες μεταξύ 45 και 79 ετών και οι γυναίκες 55 έως 79 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν χαμηλή δόση ασπιρίνης για να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2022, άλλαξαν τακτική. Μεταξύ των νέων συστάσεων:

Για τους ενήλικες 40 έως 59 ετών, η απόφαση να λάβουν χαμηλή δόση ασπιρίνης θα πρέπει να αντικατοπτρίζει μεμονωμένους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.
Για ενήλικες 60 ετών και άνω, η ασπιρίνη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρωταρχική πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.
Ενώ τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλα αντιπηκτικά αίματος, οι επιστήμονες για αυτήν τη μελέτη εξέτασαν μόνο άτομα που επί του παρόντος έπαιρναν βαρφαρίνη, το πιο συχνά συνταγογραφούμενο αντιπηκτικό.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι είναι απαραίτητο να μιλήσετε με το γιατρό σας για να κατανοήσετε τα οφέλη και τους κινδύνους από τη λήψη ασπιρίνης.

Ο Δρ. Nikhil Warrier, καρδιακός ηλεκτροφυσιολόγος και ιατρικός διευθυντής ηλεκτροφυσιολογίας στο MemorialCare Heart & Heart Vascular Institute στο Ιατρικό Κέντρο Orange Coast στην Καλιφόρνια, συμφωνεί. «Η απόφαση να ξεκινήσουν ασθενείς με ασπιρίνη που λαμβάνουν αντιπηκτικά αίματος πρέπει να εξατομικευτεί μέσω μιας αξιολόγησης που θα πρέπει να έχει κάθε ασθενής με τον γιατρό του», είπε ο Warrier στο Healthline. «Αυτή η μελέτη ενισχύει την τρέχουσα πρακτική της μη χορήγησης ασπιρίνης στους ασθενείς εκτός εάν υπάρχει σημαντική ανάγκη για αντιαιμοπεταλιακή θεραπεία».

Τι είναι τα αντιπηκτικά αίματος

«Τα αντιπηκτικά δεν αραιώνουν το αίμα. Μειώνουν την πιθανότητα δημιουργίας θρόμβων», εξήγησε ο Δρ. Shephal Doshi, ηλεκτροφυσιολόγος καρδιάς και διευθυντής καρδιακής ηλεκτροφυσιολογίας και βηματοδότησης στο Κέντρο Υγείας Providence Saint John στην Καλιφόρνια.

Οι δύο κύριοι τύποι αντιπηκτικών

Τα αντιπηκτικά επιβραδύνουν τη διαδικασία σχηματισμού θρόμβων εμποδίζοντας τα κύτταρα του αίματος που ονομάζονται αιμοπετάλια να συσσωρευτούν μεταξύ τους. Η δε βαρφαρίνη είναι ένα αντιπηκτικό και η ασπιρίνη είναι ένα αντιαιμοπεταλιακό.

«Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αντιπηκτικών, όπως η βαρφαρίνη (Coumadin), η apixaban (Eliquis), η rivaroxaban (Xarelto) και η dabigatran (Pradaxa)», εξήγησε ο Δρ. Τζέφρι Τάιλερ, καρδιολόγος στο νοσοκομείο Providence St. Joseph στην Καλιφόρνια.

Ποιοι λαμβάνουν αντιπηκτικά

Τα αντιπηκτικά τα παίρνουν ακόμη και δια βίου όσοι έχουν υποστεί: 

  • Κολπική μαρμαρυγή
  • Εγκεφαλικό
  • Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση
  • Πνευμονική εμβολή

«Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους επωφελούνται από τη λήψη ασπιρίνης και αντιπηκτικών, όπως αυτά που έχουν κολπική μαρμαρυγή, εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και πρόσφατα stents», είπε ο Tyler στο Healthline.

Ωστόσο, υπάρχουν μειονεκτήματα, όπως η αύξηση της αιμορραγίας.

«Τα αντιπηκτικά αίματος είναι ένα ξίφος με διπλή κόψη», είπε ο Δρ. Andrew M Freeman, καρδιολόγος στο National Jewish Health, στο Healthline. «Όσο περισσότερο δεν πήζει το αίμα σας, τόσο περισσότερη αιμορραγία. Ορισμένες δεν είναι επικίνδυνες – οι μώλωπες και οι ρινορραγίες θεωρούνται ενοχλητικές αιμορραγίες και μπορεί να είναι μια αποδεκτή παρενέργεια».

Παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις

«Η πιο κοινή παρενέργεια των αντιπηκτικών είναι η αιμορραγία», είπε ο Berger στο Healthline. Άλλες συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν στομαχικές διαταραχές, ναυτία και διάρροια. «Εάν παίρνετε βαρφαρίνη, θα πρέπει να έχετε τακτική επαφή με το γιατρό σας και μπορεί να χρειαστείτε συχνές εξετάσεις αίματος για να δείτε πώς πήζει το αίμα σας. Άλλα αντιπηκτικά, όπως το Eloquis, δεν απαιτούν συχνές εξετάσεις αίματος», είπε ο Berger.

«Τα αντιπηκτικά, ανάλογα με τον τύπο, μπορούν να αλληλεπιδράσουν με συμπληρώματα, φάρμακα, βιταμίνες και τρόφιμα», είπε ο Warrier. «Πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας για όλα τα φάρμακα και τα συμπληρώματα που παίρνετε. Μερικά συμπληρώματα που πρέπει να αποφεύγετε ενώ παίρνετε βαρφαρίνη περιλαμβάνουν σκόρδο, υψηλές ποσότητες κανέλας, βιταμίνη Κ, πράσινο τσάι, βιταμίνη Ε, υπερικό και Ginkgo biloba. Μερικά από αυτά αυξάνουν τα αποτελέσματα της βαρφαρίνης ενώ άλλα μειώνουν το αποτέλεσμα.»

Στο παρελθόν, οι γιατροί συχνά συνταγογραφούσαν ασπιρίνη σε άτομο χωρίς καρδιακή νόσο ως προληπτικό μέτρο. «Τα τελευταία χρόνια, είχαμε πολλές μελέτες που έδειχναν τον αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας με την ασπιρίνη και τώρα αντί να τη χορηγούμε σε όλους, είμαστε πιο επιλεκτικοί όσον αφορά το ποιος θα ωφεληθεί από αυτή τη θεραπεία», εξήγησε ο Doshi.

Οι ειδικοί λένε ότι εάν παίρνετε συνταγογραφούμενη ασπιρίνη και αντιπηκτικό, μην το σταματήσετε χωρίς να μιλήσετε με το γιατρό σας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) RATE.GR
Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο RATE.GR , επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook και στο instagramΔείτε επίσης:Κορωνοϊός: νέα μέτρα λόγω έξαρσης στην Κίνα

 

Ρονάλντο: 500 εκατ. ευρώ για 2,5 χρόνια

Netflix : Μετά το Maestro: Αυτή είναι η επόμενη ελληνική σειρά

iPhone: Χρήσιμα tips και απίθανα κόλπα για τους λάτρεις της Apple

Πηγή : https://www.tromaktiko.gr/

GAMING

Ο kkOma επιστρέφει με ανατριχιαστικό τρόπο στην T1 ως προπονητής για τη σεζόν LCK του 2024.

Ο kkOma, ο μεγαλύτερος προπονητής στο League of Legends, επιστρέφει για μια ακόμα φορά στο μέρος όπου κέρδισε τον μυθικό τίτλο του. Η T1 επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα ενταχθεί στην ομάδα ως head coach για τη σεζόν του 2024 στο LCK. Eίναι μία από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στον κόσμο του League of Legends. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κυριαρχία της SK Telecom και η συνεργασία του με τον Faker έφτασε σε ένα επίπεδο που κανείς δεν έχει καταφέρει να αντιγράψει στο παιχνίδι αυτό μέχρι και σήμερα.

Αφού αποχώρησε από την SKT το 2019, εργάστηκε στη Vici Gaming για ένα χρόνο. Στη συνέχεια, μετακόμισε στη DWG KIA (πρώην Dplus KIA), όπου κυριάρχησε στο LCK και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα MSI 2021 και Worlds 2021. Φαίνεται ότι επιστρέφει στο σπίτι του, στην T1 (πρώην SKT), λίγο μετά την κατάκτηση του τέταρτου παγκοσμίου τίτλου από την ομάδα.

Η είδηση για την επιστροφή του  διέρρευσε αρχικά στα Κορεατικά μέσα στις 20 Νοεμβρίου 2023. Οι θαυμαστές ήταν σκεπτικιστές, καθώς η είδηση ήταν πολύ μεγάλη για να είναι αληθινή, ιδίως μόλις μια μέρα μετά τη νίκη της T1 στο Worlds 2023. Ωστόσο, η T1 δεν καθυστέρησε να επιβεβαιώσει την επιστροφή του, κάνοντάς την επίσημη στις πρώτες ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2023. Φυσικά, οι φίλοι της ομάδας ήταν ταυτόχρονα και σοκαρισμένοι και ενθουσιασμένοι, αφού  είναι όχι μόνο μυθική φιγούρα, αλλά και κάποιος που τραβάει τον σεβασμό πολλών. Έχει 3 παγκόσμιους τίτλους, 2 τίτλους στο MSI, πολλαπλούς τίτλους στο LCK και χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες ως προπονητής.

Υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το roster, καθώς οι παίκτες ενδέχεται να ψάχνουν για ευκαιρίες σε άλλα μέρη του κόσμου. Ωστόσο, φήμες υποδηλώνουν ότι η T1 καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κρατήσει το roster αναλλοίωτο για το επόμενο έτος.

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί, ενδιαφέροντα και συναρπαστικά χρόνια περιμένουν τους φίλους της T1, όχι μόνο στην Κορέα, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το site μου.

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

https://www.dexerto.com/

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Η T1 κατέκτησε για τέταρτη φορά τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

GAMING

Ανακοίνωση των δημιουργών του League of Legends για νέα Champion quests για την Σεζόν 2024

League of Legends oι δημιουργοί του ανακοίνωσαν ότι θα εισάγουν νέα Champion quest μέσα στη Σεζόν 2024, προσφέροντας μπόνους στον νικητή.

Το δημοφιλές MOBA της Riot,, δεν είναι γνωστό για τον μαζικό και εκτεταμένο πλούτο της ιστορίας του. Ωστόσο, με την εισαγωγή παιχνιδιών όπως το Legends of Runeterra και η τηλεοπτική σειρά Arcane, οι δημιουργοί άρχισαν να αναπτύσσουν τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων με πιο εσωτερικό τρόπο.

league of legends

Οι πρωταθλητές στο League of Legends συνήθως σχετίζονται μεταξύ τους, είτε ως αδέλφια, ανταγωνιστές, εχθροί ή ακόμα και εραστές. Ωστόσο, αυτές οι σχέσεις συχνά παραβλέπονται στο παιχνίδι, όπου οι περισσότερες πληροφορίες έρχονται μέσα από τις περιστασιακές γραμμές φωνής μεταξύ των πρωταθλητών.

Η έλλειψη αυτής της ιστορίας μέσα στο παιχνίδι ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, με τη Riot να ανακοινώνει μερικές μεγάλες αλλαγές για τη Σεζόν 2024 που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους οπαδούς που επιθυμούν περισσότερη ιστορία. Οι δημιουργοί σχεδιάζουν να εισάγουν περισσότερες αποστολές πρωταθλητών στο  κατά τη Σεζόν 2024.

Οι αποστολές των champion είναι γεγονότα μέσα στο παιχνίδι που αναδεικνύουν τη σχέση μεταξύ δύο χαρακτήρων από αντίπαλες ομάδες. Μόλις πληρωθούν ορισμένα κριτήρια, και οι δύο ομάδες λαμβάνουν μια αποστολή για να βοηθήσουν τον σύμμαχό τους να καταργήσει τον επισημασμένο εχθρό, με τον νικητή να λαμβάνει ένα μικρό μπόνους.

Αυτές οι αποστολές έχουν υπάρξει στοκαι στο παρελθόν, με παραδείγματα όπως οι Kha’Zix και Rengar, οι Thresh και Senna, και οι Ashe, Lissandra και Sejuani, για να αναφέρουμε μερικούς.

Παρά το γεγονός ότι δεν μας έχουν ανακοινωθεί ποιοι πρωταθλητές θα λάβουν αποστολή κατά τη Σεζόν 2024, οι δημιουργοί έδωσαν ένα teaser πως ο Renekton και ο Nasus θα έχουν μια νέα αλληλεπίδραση στην επόμενη σεζόν.

Αυτές είναι μερικές από τις αλλαγές που σχεδιάζει η Riot για την επερχόμενη σεζόν, και ενώ δεν γνωρίζουμε ποιοι ακριβώς πρωταθλητές θα έχουν αυτές τις νέες αλληλεπιδράσεις, θα το μάθουμε μόλις η πλήρης σεζόν κυκλοφορήσει κάπου τον Ιανουάριο του 2024.

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματοςστη Νότια Κορέα Από τον Κωνσταντίνο Παγωνούδη

SEOUL, 19 Νοεμβρίου (Reuters) – Χιλιάδες fans του video game παρακολούθησαν με ενθουσιασμό σε ένα στάδιο με λέιζερ στη Σεούλ την Κυριακή, καθώς η νότιοκορεάτικη ομάδα T1 νίκησε την κινεζική Weibo Gaming στους τελικούς του ετήσιου πρωταθλήματος του παιχνιδιού μάχης πολλαπλών παικτών

Τα εισιτήρια για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  που πραγματοποιήθηκε στο Gocheok Sky Dome, ένας χώρος με 16.000 θέσεις στο νοτιοδυτικό μέρος της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας, εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά, δήλωσε η Riot Games Inc., ο κατασκευαστής του παιχνιδιού.

Ο νοτιοκορεάτης gaming superstar Lee Sang-hyeok – γνωστός με το όνομα ‘Faker’ στο gaming – είπε ότι διατήρησε την ψυχραιμία του για να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη τους νίκη μετά από επτά χρόνια.

Continue Reading

GAMING

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος

League of Legends “Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματοςστη Νότια Κορέα Από τον Κωνσταντίνο Παγωνούδη

SEOUL, 19 Νοεμβρίου (Reuters) – Χιλιάδες fans του video game παρακολούθησαν με ενθουσιασμό σε ένα στάδιο με λέιζερ στη Σεούλ την Κυριακή, καθώς η νότιοκορεάτικη ομάδα T1 νίκησε την κινεζική Weibo Gaming στους τελικούς του ετήσιου πρωταθλήματος του παιχνιδιού μάχης πολλαπλών παικτών

league of legends

Τα εισιτήρια για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  που πραγματοποιήθηκε στο Gocheok Sky Dome, ένας χώρος με 16.000 θέσεις στο νοτιοδυτικό μέρος της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας, εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά, δήλωσε η Riot Games Inc., ο κατασκευαστής του παιχνιδιού.

Ο νοτιοκορεάτης gaming superstar Lee Sang-hyeok – γνωστός με το όνομα ‘Faker’ στο gaming – είπε ότι διατήρησε την ψυχραιμία του για να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη τους νίκη μετά από επτά χρόνια.

“Ο προσωπικός μου στόχος για αυτά τα Worlds ήταν να διατηρήσω (την) ψυχραιμία μου και το mindset μου ώστε ακόμα κι αν πάω 0-3 στους τελικούς, να μπορώ να χαμογελάσω”, είπε.

Επίσης, είπε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ομάδα του σύμφωνα με το συμβόλαιό του, όταν του ζητήθηκε για σχέδια για συνταξιοδότηση.

“Ήταν αρκετά άτυχο που δεν είχαμε πραγματικά πολλές ευκαιρίες να κάνουμε scrim εναντίον,” δήλωσε ο προπονητής Yang ″Daeny″ Dae-in της Weibo Gaming, αναφερόμενος στην έλλειψη προπόνησης της ομάδας του, επίσης γνωστή ως scrimmage στα eSports.

Χιλιάδες fans αντιμετώπισαν το κρύο και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Gwanghwamun στο κέντρο της Σεούλ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε μια μεγάλη οθόνη και να ενθαρρύνουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα παρακολούθησαν ταυτόχρονα ένα live stream των τελικών μόνο στο YouTube.

Η Νότια Κορέα και η Κίνα ανήκουν στις μεγαλύτερες αγορές PC gaming στον κόσμο.

Ο ‘Faker’ απολαμβάνει το καθεστώς του celebrity στο σπίτι του, παρόμοιο με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε άλλες χώρες, υπογράφοντας πολλαπλές διαφημιστικές συμφωνίες που κυμαίνονται από ένα gaming PC, ένα καρέκλα μασάζ μέχρι παγωτό, σηματοδοτώντας τη μακροχρόνια δημοτικότητα των eSports στη χώρα.

ένα κλασικό eSports παιχνίδι, έκανε το ντεμπούτο του στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας νωρίτερα φέτος, δίπλα σε άλλους τίτλους όπως το DOTA 2, παρά το ότι κυκλοφόρησε πριν από πάνω από δεκαετία.

Ο ‘Faker’ πρόσθεσε ότι ήταν ευγνώμων για την εμπειρία στους Ασιατικούς Αγώνες όπου η ομάδα του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, αν και ήταν μόνο αναπληρωματικός για τον τελικό λόγω ασθένειας.

Η Naz Aletaha, Παγκόσμια Επικεφαλής τον Esports, δήλωσε ότι ήταν ένα ορόσημο για το παιχνίδι να είναι ένα γεγονός με μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες.

“Καθώς ο αθλητισμός μας συνεχίζει να αναπτύσσεται, θα θέλαμε να εξερευνήσουμε ευκαιρίες όπου  μπορεί να συμμετέχει σε παγκοσμίως επιδραστικά γεγονότα,” είπε η Aletaha στο Reuters μέσω email.”

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης
RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Η T1 κατέκτησε για τέταρτη φορά τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα