...
Connect with us

Business

Τι είναι το κρύπτο και πώς λειτουργεί;

Κρυπτονόμισμα – έννοια και ορισμός

 κρυπτονόμισμαΕίναι το γνωστό σε όλους μας όπως αποκαλείται κρύπτο , είναι οποιαδήποτε μορφή νομίσματος που υπάρχει ψηφιακά ή εικονικά και χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για την ασφάλεια των συναλλαγών. Τα κρύπτο δεν έχουν κεντρική αρχή έκδοσης ή ρύθμισης, αλλά χρησιμοποιούν ένα αποκεντρωμένο σύστημα για την καταγραφή των συναλλαγών και την έκδοση νέων μονάδων.

Τι είναι το Cryptocurrency;

 κρυπτονόμισμα

 

Το cryptocurrency είναι ένα ψηφιακό σύστημα πληρωμών που δεν βασίζεται στις τράπεζες για την επαλήθευση των συναλλαγών. Είναι ένα σύστημα peer-to-peer που μπορεί να επιτρέψει σε οποιονδήποτε οπουδήποτε να στέλνει και να λαμβάνει πληρωμές. Αντί να είναι φυσικά χρήματα που μεταφέρονται και ανταλλάσσονται στον πραγματικό κόσμο, οι πληρωμές με ηλεκτρονικά νομίσματα  υπάρχουν καθαρά ως ψηφιακές καταχωρήσεις σε μια διαδικτυακή βάση δεδομένων που περιγράφουν συγκεκριμένες συναλλαγές. Όταν μεταφέρετε χρήματα σε αυτά, οι συναλλαγές καταγράφονται σε ένα δημόσιο βιβλίο. Το ηλεκτρονικό νόμισμα αποθηκεύεται σε ψηφιακά πορτοφόλια.

Ελαβε το όνομά του επειδή χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για την επαλήθευση των συναλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι εμπλέκεται προηγμένη κωδικοποίηση για την αποθήκευση και τη μετάδοση δεδομένων κρυπτονομισμάτων μεταξύ πορτοφολιών και σε δημόσια λογιστικά βιβλία. Στόχος της κρυπτογράφησης είναι να παρέχει ασφάλεια και προστασία.

Το πρώτο Cryptocurrency ήταν το Bitcoin, το οποίο ιδρύθηκε το 2009 και παραμένει μέχρι σήμερα το πιο γνωστό. Μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα είναι η εμπορία με σκοπό το κέρδος, με τους κερδοσκόπους κατά καιρούς να ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη

Πώς λειτουργεί το Cryptocurrency;

Τα κρυπτονομίσματα λειτουργούν σε ένα κατανεμημένο δημόσιο βιβλίο που ονομάζεται blockchain, ένα αρχείο όλων των συναλλαγών που ενημερώνεται και κατέχεται από τους κατόχους του νομίσματος.

Οι μονάδες κρυπτονομισμάτων δημιουργούνται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται εξόρυξη, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ισχύος υπολογιστών για την επίλυση περίπλοκων μαθηματικών προβλημάτων που δημιουργούν νομίσματα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αγοράζουν τα νομίσματα από μεσίτες και στη συνέχεια να τα αποθηκεύουν και να τα ξοδεύουν χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικά πορτοφόλια.

Εάν έχετε στην κατοχή σας κρύπτο, δεν έχετε στην κατοχή σας τίποτα χειροπιαστό. Αυτό που κατέχετε είναι ένα κλειδί που σας επιτρέπει να μεταφέρετε ένα αρχείο ή μια μονάδα μέτρησης από ένα άτομο σε ένα άλλο χωρίς ένα έμπιστο τρίτο μέρος.

Παρόλο που το Bitcoin υπάρχει από το 2009, τα κρυπτονομίσματα και οι εφαρμογές της τεχνολογίας blockchain εξακολουθούν να αναδύονται σε οικονομικό επίπεδο και αναμένονται περισσότερες χρήσεις στο μέλλον. Συναλλαγές που περιλαμβάνουν ομόλογα, μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν τελικά να διαπραγματεύονται με τη χρήση της τεχνολογίας.

 

Πώς να αγοράσετε κρύπτο;

Μπορεί να αναρωτιέστε πώς να αγοράσετε κρυπτονόμισμα με ασφάλεια. Συνήθως υπάρχουν τρία βήματα. Αυτά είναι τα εξής:

Βήμα 1: Επιλογή πλατφόρμας

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσετε. Γενικά, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ενός παραδοσιακού χρηματιστή ή ενός ειδικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων:

Παραδοσιακοί μεσίτες. Πρόκειται για διαδικτυακούς μεσίτες που προσφέρουν τρόπους αγοράς και πώλησης κρυπτονομισμάτων, καθώς και άλλων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, όπως μετοχές, ομόλογα και ETFs. Αυτές οι πλατφόρμες τείνουν να προσφέρουν χαμηλότερο κόστος συναλλαγών, αλλά λιγότερα χαρακτηριστικά κρυπτογράφησης.
Ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Υπάρχουν πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων για να διαλέξετε, καθένα από τα οποία προσφέρει διαφορετικά κρυπτονομίσματα, αποθήκευση σε πορτοφόλια, επιλογές έντοκων λογαριασμών και πολλά άλλα. Πολλά ανταλλακτήρια χρεώνουν τέλη βάσει περιουσιακών στοιχείων.
Όταν συγκρίνετε διαφορετικές πλατφόρμες, εξετάστε ποια κρύπτο προσφέρονται, ποιες χρεώσεις χρεώνουν, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας τους, τις επιλογές αποθήκευσης και ανάληψης και τυχόν εκπαιδευτικούς πόρους.

Βήμα 2: Χρηματοδότηση του λογαριασμού σας

Αφού επιλέξετε την πλατφόρμα σας, το επόμενο βήμα είναι να χρηματοδοτήσετε το λογαριασμό σας ώστε να μπορέσετε να ξεκινήσετε τις συναλλαγές. Τα περισσότερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν κρυπτογράφημα χρησιμοποιώντας fiat (δηλ. κυβερνητικά εκδιδόμενα) νομίσματα όπως το δολάριο ΗΠΑ, η βρετανική λίρα ή το ευρώ χρησιμοποιώντας τις χρεωστικές ή πιστωτικές τους κάρτες – αν και αυτό διαφέρει ανάλογα με την πλατφόρμα.

Οι αγορές κρυπτογράφησης με πιστωτικές κάρτες θεωρούνται επικίνδυνες και ορισμένα ανταλλακτήρια δεν τις υποστηρίζουν. Ορισμένες εταιρείες πιστωτικών καρτών δεν επιτρέπουν επίσης συναλλαγές κρυπτογράφησης. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κρυπτονομίσματα είναι εξαιρετικά ευμετάβλητα και δεν είναι σκόπιμο να διακινδυνεύσετε να χρεωθείτε – ή να πληρώσετε ενδεχομένως υψηλές χρεώσεις συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες – για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία.

Ορισμένες πλατφόρμες δέχονται επίσης μεταφορές ACH και εμβάσματα. Οι αποδεκτές μέθοδοι πληρωμής και ο χρόνος που απαιτείται για καταθέσεις ή αναλήψεις διαφέρουν ανά πλατφόρμα. Ομοίως, ο χρόνος που απαιτείται για την εκκαθάριση των καταθέσεων διαφέρει ανάλογα με τη μέθοδο πληρωμής.

Ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι τα τέλη. Αυτές περιλαμβάνουν πιθανά τέλη συναλλαγών κατάθεσης και ανάληψης καθώς και τέλη συναλλαγών. Τα τέλη διαφέρουν ανάλογα με τη μέθοδο πληρωμής και την πλατφόρμα, κάτι που πρέπει να ερευνήσετε εξαρχής.

Βήμα 3: Τοποθέτηση παραγγελίας

Μπορείτε να τοποθετήσετε μια εντολή μέσω της διαδικτυακής ή κινητής πλατφόρμας του χρηματιστή σας ή του χρηματιστηρίου. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας “buy”, επιλέγοντας τον τύπο εντολής, εισάγοντας το ποσό των κρυπτονομισμάτων που θέλετε να αγοράσετε και επιβεβαιώνοντας την εντολή. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τις εντολές “πώλησης”.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται υπηρεσίες πληρωμών όπως το PayPal, το Cash App και το Venmo, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν, να πωλούν ή να κατέχουν κρυπτονομίσματα. Επιπλέον, υπάρχουν τα ακόλουθα επενδυτικά οχήματα:

Bitcoin trusts: Μπορείτε να αγοράσετε μετοχές Bitcoin trusts με έναν κανονικό χρηματιστηριακό λογαριασμό. Αυτά τα οχήματα παρέχουν στους μικροεπενδυτές έκθεση στα Crypto μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς.
Αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin: Υπάρχουν ETFs Bitcoin και αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin για να επιλέξετε.
Μετοχές ή ETFs blockchain: Μπορείτε επίσης να επενδύσετε έμμεσα στην κρυπτογράφηση μέσω εταιρειών blockchain που ειδικεύονται στην τεχνολογία πίσω από την κρυπτογράφηση και τις κρυπτογραφικές συναλλαγές. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε μετοχές ή ETFs εταιρειών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain.
Η καλύτερη επιλογή για εσάς θα εξαρτηθεί από τους επενδυτικούς σας στόχους και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου.

 κρυπτονόμισμα

 

Πώς να αποθηκεύετε Crypto

Μόλις αγοράσετε , πρέπει να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια για να το προστατεύσετε από παραβιάσεις ή κλοπή. Συνήθως, τα κρυπτονομίσματα αποθηκεύονται σε κρυπτογραφικά πορτοφόλια, τα οποία είναι φυσικές συσκευές ή διαδικτυακό λογισμικό που χρησιμοποιούνται για την ασφαλή αποθήκευση των ιδιωτικών κλειδιών των κρυπτονομισμάτων σας. Ορισμένα ανταλλακτήρια παρέχουν υπηρεσίες πορτοφολιού, διευκολύνοντάς σας να αποθηκεύετε απευθείας μέσω της πλατφόρμας. Ωστόσο, δεν παρέχουν αυτόματα όλα τα ανταλλακτήρια ή οι χρηματιστές υπηρεσίες πορτοφολιού για εσάς.

Υπάρχουν διάφοροι πάροχοι πορτοφολιών για να επιλέξετε. Χρησιμοποιούνται οι όροι “ζεστό πορτοφόλι” και “κρύο πορτοφόλι”:

Αποθήκευση σε ζεστό πορτοφόλι: Τα “θερμά πορτοφόλια” αναφέρονται στην αποθήκευση κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί διαδικτυακό λογισμικό για την προστασία των ιδιωτικών κλειδιών των περιουσιακών σας στοιχείων.
Αποθήκευση σε “κρύο πορτοφόλι” (cold wallet storage): Σε αντίθεση με τα θερμά πορτοφόλια, τα ψυχρά πορτοφόλια (επίσης γνωστά ως πορτοφόλια υλικού) βασίζονται σε ηλεκτρονικές συσκευές εκτός σύνδεσης για την ασφαλή αποθήκευση των ιδιωτικών κλειδιών σας.

Τι μπορείτε να αγοράσετε με Cryptocurrency;

Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά, το Bitcoin προοριζόταν να είναι ένα μέσο για καθημερινές συναλλαγές, καθιστώντας δυνατή την αγορά των πάντων, από ένα φλιτζάνι καφέ μέχρι έναν υπολογιστή ή ακόμη και μεγάλων αντικειμένων όπως ακίνητα. Αυτό δεν έχει υλοποιηθεί αρκετά και, ενώ ο αριθμός των ιδρυμάτων που δέχονται κρυπτονομίσματα αυξάνεται, οι μεγάλες συναλλαγές που το περιλαμβάνουν είναι σπάνιες. Ακόμα κι έτσι, είναι δυνατή η αγορά μεγάλης ποικιλίας προϊόντων από ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου με τη χρήση κρυπτονομισμάτων. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα:

Ιστοσελίδες τεχνολογίας και ηλεκτρονικού εμπορίου:

Αρκετές εταιρείες που πωλούν προϊόντα τεχνολογίας δέχονται κρυπτονομίσματα στους ιστότοπούς τους, όπως η newegg.com, η AT&T και η Microsoft. Η Overstock, μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, ήταν από τις πρώτες τοποθεσίες που δέχτηκαν Bitcoin. Το δέχονται επίσης οι εταιρείες Shopify, Rakuten και Home Depot.

Αγαθά πολυτελείας:

Ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης ειδών πολυτελείας αποδέχονται το νόμισμα ως μορφή πληρωμής. Για παράδειγμα, ο διαδικτυακός λιανοπωλητής πολυτελών ειδών Bitdials προσφέρει ρολόγια Rolex, Patek Philippe και άλλα ρολόγια υψηλών προδιαγραφών με αντάλλαγμα Bitcoin.

Αυτοκίνητα:

Ορισμένοι έμποροι αυτοκινήτων – από μάρκες μαζικής αγοράς έως έμποροι πολυτελών αυτοκινήτων υψηλών προδιαγραφών – δέχονται ήδη crypto ως μέσο πληρωμής.

Είναι το Crypto ασφαλές;
Τα κρυπτονομίσματα κατασκευάζονται συνήθως με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain. Η αλυσίδα μπλοκ περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι συναλλαγές καταγράφονται σε “μπλοκ” και φέρουν χρονοσήμανση. Πρόκειται για μια αρκετά πολύπλοκη, τεχνική διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα ψηφιακό βιβλίο συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που είναι δύσκολο να αλλοιωθεί από χάκερ.

Επιπλέον, οι συναλλαγές απαιτούν μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για να ξεκινήσετε μια συναλλαγή. Στη συνέχεια, μπορεί να χρειαστεί να εισαγάγετε έναν κωδικό ελέγχου ταυτότητας που αποστέλλεται μέσω γραπτού μηνύματος στο προσωπικό σας κινητό τηλέφωνο.

Παρόλο που υπάρχουν ασφάλειες, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να παραβιαστούν. Αρκετές αμυχές υψηλών ποσών έχουν κοστίσει πολύ ακριβά στις νεοσύστατες επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων. Οι χάκερς χτύπησαν την Coincheck για 534 εκατομμύρια δολάρια και την BitGrail για 195 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τις δύο από τις μεγαλύτερες αμυχές κρυπτονομισμάτων του 2018.

Σε αντίθεση με τα χρήματα που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση, η αξία των εικονικών νομισμάτων καθορίζεται αποκλειστικά από την προσφορά και τη ζήτηση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει άγριες διακυμάνσεις που παράγουν σημαντικά κέρδη για τους επενδυτές ή μεγάλες απώλειες. Και οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα υπόκεινται σε πολύ μικρότερη ρυθμιστική προστασία από ό,τι τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά προϊόντα, όπως οι μετοχές, τα ομόλογα και τα αμοιβαία κεφάλαια.

Τέσσερις συμβουλές για να επενδύσετε με ασφάλεια σε κρυπτονομίσματα
Σύμφωνα με το Consumer Reports, όλες οι επενδύσεις ενέχουν κινδύνους, αλλά ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μία από τις πιο επικίνδυνες επενδυτικές επιλογές που υπάρχουν. Αν σκοπεύετε να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα, αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τεκμηριωμένες επιλογές.

Ερευνήστε τα ανταλλακτήρια:

Πριν επενδύσετε, ενημερωθείτε για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 500 ανταλλακτήρια για να διαλέξετε. Κάντε την έρευνά σας, διαβάστε κριτικές και μιλήστε με πιο έμπειρους επενδυτές πριν προχωρήσετε.

Μάθετε πώς να αποθηκεύετε το ψηφιακό σας νόμισμα:

Εάν αγοράσετε , πρέπει να το αποθηκεύσετε. Μπορείτε να το διατηρήσετε σε ένα ανταλλακτήριο ή σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Ενώ υπάρχουν διαφορετικά είδη πορτοφολιών, το καθένα έχει τα πλεονεκτήματά του, τις τεχνικές απαιτήσεις και την ασφάλειά του. Όπως και με τα ανταλλακτήρια, θα πρέπει να διερευνήσετε τις επιλογές αποθήκευσης πριν επενδύσετε.

Διαφοροποιήστε τις επενδύσεις σας:

Η διαφοροποίηση είναι το κλειδί για κάθε καλή επενδυτική στρατηγική, και αυτό ισχύει όταν επενδύετε σε κρυπτονομίσματα. Μην τοποθετείτε όλα τα χρήματά σας στο Bitcoin, για παράδειγμα, μόνο και μόνο επειδή αυτό είναι το όνομα που γνωρίζετε. Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές και είναι προτιμότερο να κατανέμετε την επένδυσή σας σε διάφορα νομίσματα.

Προετοιμαστείτε για αστάθεια:

Να είστε προετοιμασμένοι για σκαμπανεβάσματα. Θα δείτε δραματικές διακυμάνσεις στις τιμές. Εάν το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο ή η ψυχική σας ευεξία δεν μπορούν να το αντέξουν αυτό, τα κρυπτονομίσματα ίσως να μην είναι μια σοφή επιλογή για εσάς.

Το E-coins είναι όλη η μόδα αυτή τη στιγμή, αλλά να θυμάστε ότι βρίσκεται ακόμη σε σχετικά νηπιακό στάδιο και θεωρείται άκρως κερδοσκοπικό. Η επένδυση σε κάτι νέο συνοδεύεται από προκλήσεις, οπότε να είστε προετοιμασμένοι. Αν σκοπεύετε να συμμετάσχετε, κάντε την έρευνά σας και επενδύστε συντηρητικά για αρχή.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο είναι η χρήση ενός ολοκληρωμένου antivirus. Το Kaspersky Internet Security σας προστατεύει από μολύνσεις κακόβουλου λογισμικού, λογισμικό κατασκοπείας, κλοπή δεδομένων και προστατεύει τις online πληρωμές σας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση τραπεζικού επιπέδου.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πού οδηγεί η τεχνολογική υπεροχή Bitcoin και Ethereum


Eχασε το 94% της περιουσίας του σε μια μέρα

Τι είναι το Etsy; Πώς να Βγάλω Λεφτά Από το Σπίτι

Business

Πώς να δημιουργήσετε ένα οικιακό δίκτυο

Το σύστημα δικτύου στο σπίτι αποτελείται από μια ομάδα συσκευών που συνδέονται σε ένα μόνο δίκτυο και μεταξύ τους. Αυτές οι συσκευές μπορεί να είναι από υπολογιστές έως εκτυπωτές, φορητές συσκευές έως συστήματα παιχνιδιών – ουσιαστικά οποιεσδήποτε συσκευές Internet of Things (IoT) μπορείτε να βρείτε στο σπίτι. Μπορείτε να συνδέσετε τις συσκευές του δικτύου σας μέσω καλωδίου και να δημιουργήσετε ενσύρματη σύνδεση ή να χρησιμοποιήσετε Wi-Fi για να δημιουργήσετε ασύρματη σύνδεση. Ένα σύστημα δικτύου στο σπίτι σας επιτρέπει να επικοινωνείτε ταυτόχρονα με όλες τις συσκευές σας και να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις ασφαλείας για όλες τις συνδεδεμένες συσκευές από ένα μέρος.

Τοποθέτηση Πολύπριζων και Πριζών

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του δικτύου σας, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε πολύπριζα και πρίζες. Ένα καλό πολύπριζο μπορεί να προστατεύσει τις συσκευές σας από υπερτάσεις και να εξασφαλίσει σταθερή παροχή ρεύματος. Επιπλέον, φροντίστε να έχετε αρκετές πρίζες κοντά στις θέσεις όπου θα τοποθετήσετε το router και άλλες συσκευές δικτύου για να αποφύγετε τη χρήση προεκτάσεων.

Πώς Λειτουργεί η Διαμόρφωση Συστήματος Δικτύου στο Σπίτι

Ο τρόπος να δημιουργήσετε ένα σύστημα δικτύου στο σπίτι εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του δικτύου που επιθυμείτε να έχετε – ενσύρματο ή ασύρματο. Και οι δύο τύποι δικτύων απαιτούν συνήθως ένα μόντεμ, ένα δρομολογητή, ένα hub Ethernet ή καλώδια και σημεία πρόσβασης. Παρακάτω, βρείτε μια ανάλυση των στοιχείων αυτών και της συμβολής τους στο σύστημα δικτύου στο σπίτι:

Μόντεμ: Σας παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τα μόντεμ συνήθως παρέχονται από τον πάροχο υπηρεσιών internet (ISP).
Δρομολογητής (Router): Δημιουργεί ένα τοπικό δίκτυο (LAN) που συνδέει τις συσκευές σας. Οι δρομολογητές μπορούν να συνδέουν τις συσκευές μέσω καλωδίων ή να εκπέμπουν ένα σήμα Wi-Fi στο οποίο ασύρματες συσκευές μπορούν να συνδεθούν.
Ethernet καλώδια, hubs και switches: Βοηθούν στη σύνδεση συσκευών εντός ενός LAN και επεκτείνουν το δίκτυο του. Τα καλώδια Ethernet συνδέουν τις συσκευές με φυσικές γραμμές, ενώ τα hubs και τα switches μπορούν να εκπέμψουν δεδομένα από μια συσκευή σε όλες τις άλλες συνδεδεμένες συσκευές.
Σημεία Πρόσβασης (Access Points – APs): Διευρύνουν την κάλυψη του δικτύου επεκτείνοντας την εμβέλεια του σήματος Wi-Fi εντός του LAN. Τα APs μπορούν επίσης να μετατρέψουν ενσύρματες συνδέσεις σε ασύρματες προσθέτοντας πολλά σημεία για ασύρματες συσκευές προς σύνδεση στο LAN.

Πώς να Διαμορφώσετε ένα Σύστημα Δικτύου στο Σπίτι;

Μπορείτε να ρυθμίσετε το δίκτυό σας για ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:

Εγκαταστήστε τον δρομολογητή σας σε κεντρική τοποθεσία στο σπίτι σας. Γενικά, όσο πιο κοντά είναι η συσκευή σας στο δρομολογητή, τόσο ισχυρότερο είναι το σήμα Wi-Fi. Για ενσύρματα δίκτυα, συνδέστε ένα switch ή ένα hub Ethernet σε πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος με ένα καλώδιο Ethernet υψηλής ποιότητας.
Διαμορφώστε τις βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας αφού εγκαταστήσετε τον δρομολογητή σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό επισκεπτόμενο την online σελίδα ρύθμισης του δρομολογητή σας. Οι οδηγίες για την αλλαγή των ρυθμίσεων ασφαλείας συνήθως συνοδεύουν τον δρομολογητή σας ή είναι εκτυπωμένες σε αυτόν. Βεβαιωθείτε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο αναγνωριστικό υπηρεσίας (SSID) και το κλειδί ασφαλείας του δικτύου, να ενεργοποιήσετε την ασφάλεια WEP και να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες πυρκαγιάς. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με συμβουλές ασφαλείας δικτύου στο blog μας.
Εγκαταστήστε σημεία πρόσβασης αν χρειάζεται να επεκτείνετε το σήμα Wi-Fi σε άλλες συσκευές εντός του δικτύου σας. Μπορείτε να συνδέσετε το ασύρματο AP με τον ενσύρματο δρομολογητή ή switch μέσω καλωδίου Ethernet. Για ασύρματα δίκτυα, συνδέστε το AP σε ένα από τα θύρατα του ασύρματου δρομολογητή σας και ρυθμίστε τις ασύρματες ρυθμίσεις του AP.

Access Point Deco X20 1800Mbps, Ανώτερο Δίκτυο Wi-Fi σε κάθε σημείο!

Χρήση UPS (Αδιάλειπτης Παροχής Ρεύματος)

Η χρήση ενός UPS (Uninterruptible Power Supply) είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την προστασία των συσκευών σας από διακοπές ρεύματος και ηλεκτρικές αυξήσεις. Το UPS παρέχει προσωρινή ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος, επιτρέποντάς σας να κλείσετε με ασφάλεια τις συσκευές σας και να αποφύγετε πιθανές ζημιές.

Στήσιμο Κάμερας Προστασίας Εσωτερικού Χώρου

Μετά τη ρύθμιση του δικτύου σας, η εγκατάσταση μιας κάμερας προστασίας εσωτερικού χώρου είναι εύκολη. Οι περισσότερες σύγχρονες κάμερες υποστηρίζουν ασύρματη σύνδεση και μπορούν να ρυθμιστούν μέσω μιας απλής εφαρμογής στο smartphone σας. Συνδέστε την κάμερα στο δίκτυό σας, ρυθμίστε τις βασικές παραμέτρους ασφαλείας και είστε έτοιμοι να παρακολουθείτε το σπίτι σας από οπουδήποτε.

Βήματα για Κοινή Χρήση Αρχείων και Συσκευών

Αναθέστε ένα μοναδικό όνομα δικτύου σε κάθε συσκευή στο δίκτυο του σπιτιού σας – για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το όνομά σας ή το όνομα ενός μέλους της οικογένειας σε συνδυασμό με τον τύπο της συσκευής, όπως “PC”, “Laptop”, “Smartphone” και ούτω καθεξής. Αυτό μπορεί συνήθως να γίνει μέσω των ρυθμίσεων συστήματος της συσκευής.
Διαμορφώστε τις συσκευές ώστε να είναι ανακαλύψιμες στο δίκτυο. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένους φακέλους ή ολόκληρους δίσκους για κοινή χρήση αρχείων. Αυτό επιτρέπει στους συμμετέχοντες στο δίκτυο να στέλνουν αρχεία μεταξύ τους, ή ακόμα και σε εκτυπωτές και διακομιστές (NAS) εντός του δικτύου.

Πώς να Διεξάγετε Έναν Έλεγχο Δικτύου

Ανοίξτε ένα Online Speed Test: Χρησιμοποιήστε μια φορητή συσκευή, όπως το κινητό σας, και μετρήστε την ταχύτητα του ίντερνετ σε κάθε δωμάτιο.
Χρησιμοποιήστε το Router ως Σημείο Αναφοράς: Μετρήστε την ταχύτητα του ίντερνετ κοντά στο δρομολογητή σας. Αν η μετρηθείσα ταχύτητα είναι περίπου σύμφωνα με το πακέτο που έχετε συνδρομήσει, αλλά μειώνεται σημαντικά σε ένα δωμάτιο μακρύτερα, τότε υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης.

Continue Reading

Business

Unveiling Banggood: Your Ultimate Guide to Smart Shopping and Customs Navigation

Banggood, the online retail haven, beckons savvy shoppers with its vast array of products at unbeatable prices. As you embark on your  shopping spree, let’s unravel the mystery behind it, understand its workings, and learn how to navigate the customs maze seamlessly.

What is Banggood?

 

Banggood

Banggood is an online marketplace that connects consumers with a plethora of sellers worldwide. It spans diverse categories, from electronics and fashion to home goods, offering an extensive catalog for shoppers seeking quality products at competitive prices.

How Does it Work?

 1. Browsing and Shopping: Navigate through Banggood’s user-friendly website or app, exploring a myriad of products. Add your desired items to the cart.
 2. Checkout Process: Head to the checkout, where you’ll input shipping details and choose a preferred payment method. It offers  facilitates secure transactions, ensuring a smooth shopping experience.
 3. Order Processing: Once your order is confirmed, it undergoes processing before being dispatched. the company provides tracking information, allowing you to monitor your shipment’s journey.

Banggood

Avoiding Customs Hassles: A Shopper’s Guide

 1. Research Your Country’s Regulations: Before making a purchase, familiarize yourself with your country’s customs regulations. This knowledge will help you anticipate potential fees and requirements.
 2. Accurate Declarations: Truthfulness is key. Ensure that the information on your package aligns with the actual contents and value. Falsifying details can lead to complications.
 3. Choose Standard Shipping: Opting for standard shipping over express options can sometimes result in a smoother customs process, as standard shipments may face less stringent scrutiny.
 4. Stay Within Thresholds: Many countries have a threshold value below which customs duties are not applied. Keep your purchases within these limits to avoid additional fees.

Get your 50% Here

Finding the Best Products and Deals on Banggood:

 1. Product Reviews and Ratings: Leverage the power of customer feedback. It features reviews and ratings for each product, offering insights into quality and performance.
 2. Flash Deals and Promotions: Regularly check  for flash deals, promotions, and exclusive discounts. These opportunities can lead to significant savings on high-quality products.
 3. Free Shipping Offers: Look out for products with free shipping offers. Many sellers on the website provide free shipping, adding extra value to your purchases.
 4. Reliable Sellers and Brands: Identify reputable sellers and established brands on there. Prioritize purchasing from companies with positive reviews and a track record of quality service.

Banggood

Armed with this knowledge, you’re now equipped to make informed decisions while navigating both the Banggood platform and potential customs challenges.

Find more articles here

Happy shopping!

Continue Reading

Business

Unveiling Banggood Secrets: A Shopper’s Guide to Smart Savings

Banggood

In the vast realm of online shopping, Banggood has carved a niche for itself as a go-to destination for unbeatable deals and a diverse array of products. As you embark on your shopping spree, we’ve compiled a guide to help you not only navigate Banggood but also uncover the secrets to maximize your savings.

 

Banggood

 

Banggood

 

Understanding the Banggood Shopping Experience:

 1. Banggood 101: Before you dive into the shopping extravaganza, let’s understand what Banggood is all about. Banggood is an e-commerce platform that connects consumers with sellers, offering a wide range of products from electronics and fashion to home goods and more.
 2. How It Works: Banggood operates on a straightforward model. Users can browse through an extensive catalog, add items to their cart, and proceed to checkout. The platform facilitates transactions between buyers and sellers, ensuring a secure and user-friendly experience.

Find a 50% Offer Here 👈

Pro Tips for Smart Shopping:

 1. Flash Deals and Discounts: Keep a close eye on Banggood’s flash deals and discounts. These limited-time offers can present incredible opportunities to snag your desired items at a fraction of the regular price.
 2. Use Coupons Wisely: Banggood offers a variety of coupons that can be applied during checkout. Prioritize high-value coupons and combine them strategically to maximize your savings.
 3. Participate in Promotions: Banggood frequently runs promotions and contests. Participate actively, as these events often come with exclusive discounts, freebies, or loyalty points that can be redeemed on future purchases.
 4. Explore the Banggood Points System: Banggood has a points system where you can earn points through various activities, such as writing reviews or sharing products. Accumulate these points and exchange them for discounts on your next purchases.
 5. Subscribe for Alerts: Sign up for newsletters and push notifications from Banggood to stay in the loop about upcoming sales, new product launches, and exclusive promotions. This ensures you never miss out on a great deal.

Banggood

Common Questions:

Q1: Are Banggood Products Reliable? A: Yes, Banggood hosts a vast network of reputable sellers. However, it’s always advisable to read product reviews and ratings to make informed decisions.

Q2: How Can I Track My Order? A: Once your order is dispatched, Banggood provides a tracking number. You can use this number to monitor the progress of your shipment in real-time.

Q3: What if I Receive a Damaged Item? A: Contact Banggood’s customer service immediately. They have a responsive support team that can assist with returns, replacements, or refunds.

Embark on your Banggood shopping journey armed with these tips, and you’ll not only enjoy a seamless experience but also unlock the full potential of savings.

Read more articles here

Happy shopping!

Continue Reading

Κορυφαια Νεα

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.