Ο Zhilei Shan από το Hubei Key Laboratory of Food Nutrition and Safety στο Wuhan της Κίνας και οι συνεργάτες του, εξέτασαν τις συσχετίσεις των διατροφικών βαθμολογιών για τέσσερα πρότυπα υγιεινής διατροφής (Βαθμολογία Υγιεινής Διατροφής 2015 [HEI-2015], Βαθμολογία Εναλλακτικής Μεσογειακής Διατροφής [AMED], Βαθμολογία Υγιεινής Φυτικής Διατροφής [HPDI] και Βαθμολογία Εναλλακτικής Υγιεινής Διατροφής [AHEI]) με τον κίνδυνο συνολικής και συγκεκριμένης αιτιολογίας θνησιμότητας μεταξύ αρχικά υγιών γυναικών και ανδρών επαγγελματιών υγείας.

Το τελικό δείγμα περιελάμβανε 75.230 γυναίκες και 44.085 άνδρες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 31.263 γυναίκες και 22.900 άνδρες πέθαναν κατά τη διάρκεια 3.559.056 ανθρωποετών παρακολούθησης.

Οι συνδυασμένοι πολυμεταβλητοί προσαρμοσμένοι λόγοι κινδύνου της συνολικής θνησιμότητας ήταν 0,81, 0,82, 0,86 και 0,80 για τα προαναφερθέντα πρότυπα υγιεινής διατροφής, αντίστοιχα, όταν συγκρίθηκαν το υψηλότερο με το χαμηλότερο πεμπτημόριο.

Σημαντικές αντίστροφες συσχετίσεις παρατηρήθηκαν για όλες τις διατροφικές βαθμολογίες με θάνατο από καρδιαγγειακή νόσο, καρκίνο και αναπνευστικές παθήσεις.

Αντίστροφες συσχετίσεις παρατηρήθηκαν για τη βαθμολογία Εναλλακτικής Μεσογειακής Διατροφής και Εναλλακτικής Υγιεινής Διατροφής με τη θνησιμότητα λόγω νευροεκφυλιστικής νόσου.

Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν τις συστάσεις των Διατροφικών Οδηγιών για τους Αμερικανούς για πολλαπλά πρότυπα υγιεινής διατροφής για όλους τους ανθρώπους με διαφορετικές πολιτιστικές και προσωπικές διατροφικές παραδόσεις και προτιμήσεις», γράφουν οι συγγραφείς.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Internal Medicine.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) RATE.GR

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο RATE.GR , επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook

Δείτε επίσης:

Beauty tips: Δημιουργήστε την δική σας υγρή σκιά ματιών

Διαβήτης: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που πάσχουν από διαβήτη

Τομάτα: Πώς συνδέεται με τη βελτίωση της υγείας του εντέρου;

Διατροφή: 5 στόχοι για να την βελτιώσετε το 2023

Ύπνος: Αυτά τα 3 φρούτα μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα

Άσκηση: Κάντε προπόνηση με τον σκύλο σας!

Πηγή : https://www.tromaktiko.gr/