Connect with us

Business

Πού οδηγεί η τεχνολογική υπεροχή Bitcoin και Ethereum

190599647515011 scaled 1

Γιατί οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές στο Bitcoin χάνουν τη «μεγάλη εικόνα». Πώς κινείται το δημοφιλές κρυπτονόμισμα σε σχέση με τα μακροχρόνια κρατικά

Η Loretta Mester, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Κλίβελαντ και μέλος του συμβουλίου της Fed, ισχυρίστηκε χθες ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στον πληθωρισμό. Επομένως πρέπει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. Κατά την άποψή της, η πολιτική σύσφιξης πρέπει να συνεχιστεί. Μετάφραση: Μάλλον τα στατιστικά δεδομένα που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες (αύριο ανακοινώνεται ο Δείκτης Τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ) δεν θα είναι ευχάριστα.

Μπορεί τα μακροοικονομικά δεδομένα να μην είναι ενθαρρυντικά, όμως η ψηφιακή τεχνολογία έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Δεν εξαρτάται η ανάπτυξή της από τη σπανιότητα των πρώτων υλών. Συνεπώς δεν την απασχολεί παρά μόνο έμμεσα η διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ούτε μπορεί να την εμποδίσει η άνοδος των τιμών σε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Δεν είναι ενεργοβόρα βιομηχανία.

Η τεχνολογική ανάπτυξη δεν πρόκειται να σταματήσει, επειδή ο πληθωρισμός είναι υψηλά ή επειδή προβλέπεται ύφεση. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα βρει τον δρόμο της. Όπως στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας επιταχύνθηκε η ψηφιακή υιοθέτηση. Κάνει λάθος όποιος υποτιμάει την έμφυτη επιθυμία του ανθρώπου για πρόοδο και ανέλιξη.

Οι μόνοι που βολεύονται από τους απαρχαιωμένους κανονισμούς και τα συστήματα είναι οι παλαιοί μεγάλοι παίκτες, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη δεσπόζουσα θέση τους, για να αναστείλουν την καινοτομία. Ωστόσο δεν έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν την πρόοδο. Οι δομές μεταβάλλονται επειδή χάνουν τη λειτουργικότητά τους. Όχι αναγκαστικά επειδή είναι κακές είτε επειδή κατευθύνονται από κάποιο άτομο ή ομάδα. Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν ανταποκρίνονται πια στις ανάγκες ενός διαφορετικού κόσμου.

Η χρηματιστηριακή διόρθωση

Ο συνειδητοποιημένος Bitcoiner δεν παρακολουθεί μόνο τις τιμές. Εστιάζει στο όραμα, στην τεχνολογία, στην ανατροπή. Η κίνηση των τιμών είναι παροδική, η τεχνολογία μένει. Για την ακρίβεια, σε αυτόν ειδικά τον κλάδο όχι μόνο μένει αλλά και εξελίσσεται με φρενήρεις ρυθμούς. Ο Paul Tudor Jones, ο άνθρωπος που έγινε θρύλος στη Wall Street, όταν προέβλεψε το κραχ του 1987, ένας από τους διαχειριστές κεφαλαίων με τις καλύτερες αποδόσεις επί δεκαετίες, έχει δηλώσει πως αγοράζοντας χρυσό, ποντάρεις σε ένα δυστοπικό μέλλον, εναντίον της ανθρωπότητας. Αγοράζοντας Bitcoin, ποντάρεις στην ανθρώπινη δημιουργία, στην πρόοδο.

Ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι Financial Times, οι οποίοι μόνο φιλικοί στα κρυπτονομίσματα δεν είναι, όπως πολλοί της παραδοσιακής οικονομίας, δημοσίευσαν ένα διάγραμμα από το οποίο βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα μακροπρόθεσμα βρετανικά κρατικά ομόλογα έχουν χάσει το τελευταίο 12μηνο περισσότερο από το Bitcoin.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο κρατικό ομόλογο λήξης το 2073 στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει χάσει το 78,6% της αξίας του από τότε που εκδόθηκε στις 23 Νοεμβρίου. Δηλαδή οι επενδυτές χάνουν περίπου 80% σε λιγότερο από ένα χρόνο. Περισσότερο, αν το έχουν αποκτήσει στην κορυφή της 1ης Δεκεμβρίου.


Όσοι κοιτάνε μόνο την πτώση του BTC για να το απαξιώσουν, έχουν χάσει τη μεγάλη εικόνα. Η καταστροφή στους χρηματιστηριακούς τίτλους αυτή την περίοδο είναι κολοσσιαίων διαστάσεων. Στο χρηματιστήριο του Hong Kong, ο δείκτης Hang Seng έκανε νέο χαμηλό, φτάνοντας τις τιμές που είχε στην κρίση του 2009. Αρκούσε το τελευταίο 12μηνο για να σβήσει άνοδο 13 ετών. Πλέον βρίσκεται εκεί όπου βρισκόταν στην κορυφή του 2000, όταν έσκασε η φούσκα των dot.com.

Το Ethereum γίνεται πιο σπάνιο

Εκτός από το Bitcoin, ποια είναι η τεχνολογική εφαρμογή ή καλύτερα υποδομή που υπόσχεται ένα αναβαθμισμένο Internet; Το Ethereum. Το δεύτερο σε δημοτικότητα και αξία κρυπτονόμισμα έχει αρχίσει να γίνεται αποπληθωριστικό. Η συνολική ποσότητα των νομισμάτων όχι μόνο παράγεται σε μικρότερο ρυθμό από τον χρυσό ή το Bitcoin, αλλά μειώνεται! Όπως ακριβώς προβλέπεται από τη νέα αρχιτεκτονική του.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ultrasound.money, εδώ και κάποιες ημέρες η «καύση» των νομισμάτων είναι μεγαλύτερη από την ποσότητα των νέων Ethereum που δημιουργούνται. Ο μηχανισμός που ορίζει πόσα νομίσματα θα οδηγηθούν στην καύση δεν προβλέπει σταθερό νούμερο. Η ποσότητα αλλάζει και εξαρτάται από τη χρήση του δικτύου. Όσο πιο πολλά είναι τα τέλη συναλλαγών τόσο περισσότερα καίγονται ή για να γίνουμε πιο ακριβείς, αποσύρονται μόνιμα, εξαιτίας μιας άλλης σημαντικής αναβάθμισης, της EIP-1559.

Το παρακάτω διάγραμμα μετράει από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε το Merge. Κι όμως αυτό ακόμα δεν έχει φανεί στην τιμή του


Όπως παρατηρούμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, το Ethereum εδώ και ένα μήνα σχεδόν, επιδεικνύει μια μάλλον νωχελική συμπεριφορά, κινούμενο σε ένα περιορισμένο εύρος μεταξύ των 1.250 και 1.400 δολαρίων.

Όπως παρατηρούμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, το Ethereum εδώ και ένα μήνα σχεδόν, επιδεικνύει μια μάλλον νωχελική συμπεριφορά, κινούμενο σε ένα περιορισμένο εύρος μεταξύ των 1.250 και 1.400 δολαρίων.

Περισσότερα για το άρθρο εδώ

Περισσότερα άρθρα εδώ 

Business

Πώς το ασιατικό Temu απειλεί τους γίγαντες Amazon και Shein

temu

Το Temu, λίγο πριν συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, έχει εισέλθει δυναμικά σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με μια κοινότητα πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργών χρηστών, μόνο στις ΗΠΑ.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία της, η νέα ασιατική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, Temu, έχει κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα λήψεων εφαρμογών στις ΗΠΑ. Ξεπέρασε ακόμη και τις λήψεις των WhatsApp, TikTok και Instagram, βρίσκοντας τον εαυτό της στην κορυφή των καταστημάτων Apple και Google Play.

Ορισμένοι τώρα υποστηρίζουν ότι μπορεί ακόμη και να απειλήσει την Amazon και την Shein.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Στη συνέχεια, το Temu διευρύνθηκε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτιο του 2023 και ξεκίνησε ειδικό ιστότοπο για τη Βρετανία. Ακολούθησε η κυκλοφορία της στην Ευρώπη, με έμφαση στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

temu

Σε μόλις έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, το Temu έχει εισέλθει σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μόνο στις ΗΠΑ και περίπου 40 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών παγκοσμίως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το Temu έχει ως επίκεντρο του τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές του. Μπορεί κάποιος να προμηθευτεί φόρεμα με λιγότερο από 2 δολάρια και φορητά ηλεκτρονικά είδη με λιγότερο από 5 δολάρια.

Προσφέρει μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων από πολλά από τα καθιερωμένα πολύ φθηνά καταστήματα του ενός ευρώ, ενώ προσφέρει ακόμη χαμηλότερες τιμές από πολλές άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου – ακόμα και κατά τις περιόδους εκπτώσεων.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Business

Banggood Black Friday : Πώς να Κερδίσετε τα Καλύτερα Deals!!

Banggood :Η περίοδος των εκπτώσεων Black Friday πλησιάζει, και υπόσχεται μοναδικές ευκαιρίες για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις κυρίαρχες εκπτώσεις και πώς να εξοικονομήσετε χρήματα με τα tips μας.

Ημερομηνίες Εκπτώσεων

Σημειώστε τις εξής ημερομηνίες στο ημερολόγιό σας:

 • Black Friday Εκπτώσεις: 20.11 – 26.11.2023/09:00
 • Cyber Δευτέρα Εκπτώσεις: 26.11 – 3.12.2023/09:00

Πατήστε για μέχρι 70% Εκπτωση!!
Πώς να Εξοικονομήσετε Περισσότερα με το PayPal

Η πληρωμή με PayPal σας δίνει επιπλέον πλεονεκτήματα. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κερδίσετε έως και $20 επιπλέον έκπτωση, ανάλογα με το ποσό της παραγγελίας σας.

Η Προετοιμασία για τις Εκπτώσεις

Μάθετε πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις και πώς να είστε έτοιμοι για τις πιο ελκυστικές προσφορές. Εξοικονομήστε ακόμα περισσότερα με τις ειδικές προσφορές για πληρωμές με PayPal.

Προϊόντα με Παράδοση στην ΕΕ

Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα της παραγγελίας προϊόντων από ευρωπαϊκές αποθήκες. Παραλάβετε τις αγορές σας εντός 5 ημερών χωρίς προσθήκη τελωνείου.

Πώς να Μην Χάσετε Κουπόνια

banggood

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να ενημερώνεστε πάντα για τις πιο πρόσφατες και καυτές εκπτώσεις. Μη χάσετε τις αποκλειστικές προσφορές που παρέχουμε.

Πώς να Μην Κάνετε Λάθος στις Αγορές

Αν είστε αρχάριοι στις αγορές από την Κίνα, διαβάστε τις οδηγίες μας για να μην κάνετε λάθη κατά τη διάρκεια των πωλήσεων.

Καταληκτικές Σκέψεις

Ετοιμαστείτε για μία μήνα γεμάτη εκπλήξεις και προσφορές. Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές ποτέ!

Ενδιαφέροντα FAQs:

 1. Πώς μπορώ να επιλέξω τη σωστή μέθοδο αποστολής;
  • Επιλέξτε “Γραμμή προτεραιότητας της ΕΕ” για να αποφύγετε τελωνείο και ΦΠΑ.
 2. Πότε ξεκινούν οι κύριες εκπτώσεις 11.11;
  • Οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.
 3. Πώς λαμβάνω τα ειδοποιητήριά σας;
  • Εγγραφείτε στις ειδοποιήσεις μας για αποκλειστικά κουπόνια και προσφορές.
 4. Πώς εξοικονομώ περισσότερα χρήματα με το PayPal;
  • Καταβάλετε με PayPal και αποκτήστε έως $20 επιπλέον έκπτωση.
 5. Υπάρχουν προσφορές για προϊόντα σε αποθήκες της ΕΕ;
Continue Reading

Business

PayPal: Η Συνεργασία με την Temu Αναστατώνει τη Χρηματιστηριακή Αγορά

Temu : Η PayPal βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι επενδυτές έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το μετοχικό της κεφάλαιο. Στην ακμή τους το 2021, οι μετοχές της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών άγγιζαν τα 300 δολάρια έκαστη, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 362 δισ. δολάρια. Σήμερα, ανταλλάσσονται για λιγότερο από 60 δολάρια. Η αξία της, στο 11 φορές τα κέρδη εκ των προτέρων, είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Θα μπορούσε η εμφάνιση της Temu, μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας έκπτωσης συνδεδεμένης με έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές της Κίνας, να δώσει επιτέλους κάτι για το οποίο να χαρούν οι επενδυτές;

temu

temu

Οι ανησυχίες τους επικεντρώνονται στη χαμηλότερη απόδοση της Paypal στη μονάδα των υψηλότερων περιθωρίων. Αυτή κερδίζει χρήματα κάθε φορά που ένας αγοραστής κάνει κλικ στο PayPal branded κουμπί ολοκλήρωσης αγοράς.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Η έντονη ανταγωνιστικότητα από εταιρείες όπως η Apple, η Google, η Affirm και η Afterpay σφίγγει τον χώρο της επιχείρησης. Τα όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν μόλις 5% το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με τον συνθετικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 26% μεταξύ 2018-2021.

Η Temu πουλά ρούχα και ψιλο-πράγματα υψηλών εκπτώσεων, κυρίως κατασκευασμένα στην Κίνα. Έχει εκραγεί στη δημοτικότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εφαρμογή, η οποία ανήκει στην PDD (πρώην Pinduoduo), είναι προς το παρόν η πιο δημοφιλής εφαρμογή αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προπηγαίνοντας ακόμη και τις Amazon και Walmart. Οι επισκέψεις στον ιστότοπο της Temu έχουν αυξηθεί από 7 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχεδόν 300 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με το Similar Web.

Η PayPal περιλαμβάνεται ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς. Οι αναλυτές της Mizuho υποθέτουν ότι η Temu αποτελούσε περίπου το 2% της εισερχόμενης κυκλοφορίας στον ιστότοπο της PayPal τον Αύγουστο. Πιστεύουν ότι, καθώς η Temu αυξάνει τη δημοτικότητά της, θα μπορούσε να γίνει σημαντική πηγή εσόδων για την PayPal.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια. Καταρχάς, η εισερχόμενη κυκλοφορία στον ιστότοπο αποτελεί μια ατελή ένδειξη για το ποσοστό των ολοκληρώσεων αγοράς. Δεύτερον, οι πελάτες της Temu στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να αγοράζουν οικονομικά αντικείμενα, όπως 10 ζευγάρια κάλτσες με 2 δολάρια και καλάθια ντους με 5 δολάρια. Η μερίδα της PayPal πρέπει να είναι λεπτή. Και πόσον καιρό μπορούν να διαρκέσουν χαμηλού κόστους πλατφόρμες λιανικής όπως η Temu, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή καύση των ταμείων;

Συνοψίζοντας, ο νέος CEO Άλεξ Κρις πρέπει να αναστήσει την PayPal μέσω αυτοβοήθειας. Μπορεί ελάχιστα να βασίζεται στην Temu και τα οικονομικά της αντικείμενα χαμηλού κόστους.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα