Connect with us

GAMING

Οστεοαρθρίτιδα: Νέος μηχανισμός που αποκαλύφθηκε πίσω από τη νόσο θα μπορούσε να πληροφορήσει για νέες θεραπείες

Osteoarthr knee 1 696x420 1

Οστεοαρθρίτιδα: Ερευνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία ανακάλυψαν έναν νέο μηχανισμό που συνδέει τη δυσκαμψία των ιστών του χόνδρου που σχετίζεται με την ηλικία με την καταστολή μιας πρωτεΐνης-κλειδί που σχετίζεται με τη μακροζωία. Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν την κατανόηση των μηχανισμών που οδηγούν στη φθορά των αρθρώσεων που προκαλεί την οστεοαρθρίτιδα, σύμφωνα με τους συγγραφείς της νέας μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στις 10 Ιανουαρίου στο Nature Communications. Στη μελέτη, οι ερευνητές έδειξαν ότι η αυξημένη δυσκαμψία της εξωκυτταρικής μήτρας -ένα δίκτυο πρωτεϊνών και άλλων μορίων που περιβάλλουν και υποστηρίζουν τους ιστούς στο σώμα- οδήγησε σε μείωση της λεγόμενης “πρωτεΐνης μακροζωίας” που ονομάζεται Klotho (α-Klotho) στον χόνδρο του γόνατος που προκαλείται από επιγενετικές αλλαγές. Αυτή η μείωση της Klotho έβλαψε στη συνέχεια τα κύτταρα του υγιούς χόνδρου που ονομάζονται χονδροκύτταρα. Αντίθετα, η έκθεση των γερασμένων χονδροκυττάρων σε μια πιο μαλακή εξωκυτταρική μήτρα επανέφερε τον χόνδρο του γόνατος σε μια πιο νεανική κατάσταση.

Καθώς η δυσκαμψία της εξωκυτταρικής μήτρας αποτελεί καθοριστικό χαρακτηριστικό της γήρανσης του χόνδρου, τα ευρήματα αυτά καταδεικνύουν τον ρόλο που διαδραματίζει η Klotho στη δημιουργία της οστεοαρθρίτιδας και προσφέρουν νέους πιθανούς θεραπευτικούς στόχους για την αποκατάσταση της υγείας του χόνδρου. Οι ερευνητές σημειώνουν επίσης ότι τα αποτελέσματά τους μπορεί να έχουν εφαρμογή στο τίμημα που επιβάλλουν οι επιγενετικοί παράγοντες που προκαλούνται από τη γήρανση σε άλλους ιστούς σε όλο το σώμα. “Αυτή η έρευνα ενισχύει τη μηχανιστική κατανόηση του γιατί συμβαίνει εξ αρχής η οστεοαρθρίτιδα και ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη θεραπευτικών ουσιών για την πρόληψη αυτών των αλλαγών. Τέτοιες θεραπευτικές ουσίες είναι σημαντικές επειδή επί του παρόντος δεν υπάρχουν τροποποιητικές της νόσου θεραπείες για την οστεοαρθρίτιδα- το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν είναι να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο και την αναπηρία”, δήλωσε η Fabrisia Ambrosio, Ph.D., MPT, εναρκτήρια διευθύντρια του Κέντρου Ανακάλυψης του Ατλαντικού Χάρτη για μυοσκελετική αποκατάσταση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Schoen Adams στο Δίκτυο Αποκατάστασης Spaulding, και μέλος του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. “Δεδομένου ότι η δυσκαμψία της μήτρας είναι χαρακτηριστικό των γηρασμένων ιστών σε όλο το σώμα, αναμένουμε ότι τα ευρήματα αυτά μπορεί να έχουν επιπτώσεις και πέραν της αποκατάστασης του χόνδρου στον τομέα της έρευνας για τη γήρανση”.

Εξετάζοντας τη βασική αιτία της μη αναστρέψιμης βλάβης του χόνδρου

Η οστεοαρθρίτιδα εμφανίζεται όταν ο χόνδρος σε μια άρθρωση σκληραίνει και αρχίζει να διασπάται, γεγονός που στη συνέχεια βλάπτει το υποκείμενο οστό, με αποτέλεσμα πόνο, πρήξιμο και αίσθημα δυσκαμψίας. Η οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας, επηρεάζοντας περίπου 32,5 εκατομμύρια άτομα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες – τα ποσοστά αναμένεται να αυξηθούν με τη γήρανση του πληθυσμού και τις τάσεις της παχυσαρκίας. Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ικανότητα ενός ατόμου να εκτελεί καθημερινές εργασίες ρουτίνας- περίπου οι μισοί ενήλικες με την πάθηση είναι σε ηλικία εργασίας, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητά τους να κερδίζουν τα προς το ζην. Προς το παρόν δεν υπάρχουν θεραπείες για την αναστροφή αυτής της δυσκαμψίας του χόνδρου και της επακόλουθης βλάβης. Θεραπείες όπως η άσκηση, η απώλεια βάρους, η φυσικοθεραπεία, τα φάρμακα, οι ενέσεις και η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης αρθρώσεων αποσκοπούν στη μείωση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας. Πολλά παραμένουν άγνωστα σχετικά με τις μοριακές αιτίες αυτής της βλάβης και τον τρόπο αντιμετώπισής της. Αυτά τα άγνωστα στοιχεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος, όπου κανένα μεμονωμένο γεγονός δεν προκαλεί τη βλάβη του χόνδρου και ο μεγαλύτερος προγνωστικός παράγοντας κινδύνου είναι η γήρανση.

Όλο και περισσότερο, οι ερευνητές προσπαθούν να κατανοήσουν καλύτερα τον ρόλο της επιγενετικής, ή πώς οι αλλαγές στη συμπεριφορά και το περιβάλλον καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν μεταβάλλουν τον τρόπο λειτουργίας των γονιδίων, μπορούν να επηρεάσουν τους ιστούς και τις διαδικασίες της νόσου σε όλο το σώμα. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία φασματομετρίας μάζας, οι ερευνητές χαρτογράφησαν την πορεία των δομικών και πρωτεϊνικών αλλαγών σε ποντίκια με οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο κατά τη διάρκεια της ζωής τους και ανάλογα με το φύλο. Στη συνέχεια συνέκριναν τα ευρήματά τους με την τρέχουσα κατανόηση της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος στους ανθρώπους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Klotho εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στη μοριακή διαδικασία που οδηγεί στην οστεοαρθρίτιδα. Η εργασία αυτή αποτέλεσε επέκταση προηγούμενων μελετών που έδειξαν ότι η Klotho προστατεύει τα μιτοχόνδρια εντός των σκελετικών μυών και διαδραματίζει βασικό ρόλο στην αναγέννηση των σκελετικών μυών μετά από τραυματισμό. Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, τα επίπεδα της klotho μειώνονται, γι’ αυτό και αναφέρεται ως πρωτεΐνη μακροζωίας.

Η νέα ανάλυση αποκάλυψε ότι όταν ο ιστός του χόνδρου του γόνατος έγινε πιο σκληρός, το γονίδιο που κωδικοποιεί την Klotho καταστέλλεται. Το επαλήθευσαν αυτό σε μοντέλα νεαρών και ηλικιωμένων χονδροκυτταρικών κυττάρων που είναι υπεύθυνα για τον σχηματισμό του χόνδρου, τα οποία σπάρθηκαν σε περιβάλλοντα σχεδιασμένα να μιμούνται τη δυσκαμψία των νεαρών και των ηλικιωμένων ιστών. Τα νεαρά κύτταρα χονδροκυττάρων έμοιαζαν γερασμένα όταν τοποθετούνταν σε μια άκαμπτη επιφάνεια λόγω της απώλειας της Klotho, αλλά όταν οι ερευνητές προστάτευαν τα κύτταρα από την ακαμψία του περιβάλλοντός τους, παρατηρούσαν υγεία των χονδροκυττάρων. “Αυτά τα αποτελέσματα παρέχουν ένα νέο συναρπαστικό παράδειγμα που θα είναι σημαντικό για τον τομέα όσον αφορά την κατανόηση της σχέσης μεταξύ της σχετιζόμενης με την ηλικία δυσκαμψίας των ιστών και του κινδύνου για οστεοαρθρίτιδα με τη γήρανση”, δήλωσε ο Hirotaka Iijima, Ph.D., PT, επίκουρος καθηγητής στο Ινστιτούτο Προηγμένης Έρευνας και στην Μεταπτυχιακή Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Nagoya.

Είναι ενδιαφέρον ότι η ανάλυσή τους αποκάλυψε επίσης ότι η συχνότητα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας αυξανόταν στα αρσενικά ποντίκια με την ηλικία, ενώ τα θηλυκά ποντίκια δεν εμφάνιζαν εμφάνιση της νόσου και ο χόνδρινος ιστός τους ήταν γενικά διατηρημένος. Αυτό το απροσδόκητο εύρημα διαφέρει από την αντίδραση που παρατηρείται στους ανθρώπους, όπου οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρή οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο από ό,τι οι άνδρες. Τα ευρήματα αυτά δικαιολογούν περαιτέρω μελέτη, σύμφωνα με τους συγγραφείς, και στο εργαστήριο του Dr. Ambrosio βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα για να εξεταστούν οι επιδράσεις που έχει η εμμηνόπαυση στην οστεοαρθρίτιδα του γόνατος σε μοριακό επίπεδο.

Δείτε επίσης:

Διαβήτης: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που πάσχουν από διαβήτη

Τομάτα: Πώς συνδέεται με τη βελτίωση της υγείας του εντέρου;

Διατροφή: 5 στόχοι για να την βελτιώσετε το 2023

 

Πηγή : https://www.tromaktiko.gr/

Continue Reading

GAMING

Ο kkOma επιστρέφει με ανατριχιαστικό τρόπο στην T1 ως προπονητής για τη σεζόν LCK του 2024.

Ο kkOma, ο μεγαλύτερος προπονητής στο League of Legends, επιστρέφει για μια ακόμα φορά στο μέρος όπου κέρδισε τον μυθικό τίτλο του. Η T1 επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα ενταχθεί στην ομάδα ως head coach για τη σεζόν του 2024 στο LCK. Eίναι μία από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στον κόσμο του League of Legends. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κυριαρχία της SK Telecom και η συνεργασία του με τον Faker έφτασε σε ένα επίπεδο που κανείς δεν έχει καταφέρει να αντιγράψει στο παιχνίδι αυτό μέχρι και σήμερα.

Αφού αποχώρησε από την SKT το 2019, εργάστηκε στη Vici Gaming για ένα χρόνο. Στη συνέχεια, μετακόμισε στη DWG KIA (πρώην Dplus KIA), όπου κυριάρχησε στο LCK και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα MSI 2021 και Worlds 2021. Φαίνεται ότι επιστρέφει στο σπίτι του, στην T1 (πρώην SKT), λίγο μετά την κατάκτηση του τέταρτου παγκοσμίου τίτλου από την ομάδα.

Η είδηση για την επιστροφή του  διέρρευσε αρχικά στα Κορεατικά μέσα στις 20 Νοεμβρίου 2023. Οι θαυμαστές ήταν σκεπτικιστές, καθώς η είδηση ήταν πολύ μεγάλη για να είναι αληθινή, ιδίως μόλις μια μέρα μετά τη νίκη της T1 στο Worlds 2023. Ωστόσο, η T1 δεν καθυστέρησε να επιβεβαιώσει την επιστροφή του, κάνοντάς την επίσημη στις πρώτες ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2023. Φυσικά, οι φίλοι της ομάδας ήταν ταυτόχρονα και σοκαρισμένοι και ενθουσιασμένοι, αφού  είναι όχι μόνο μυθική φιγούρα, αλλά και κάποιος που τραβάει τον σεβασμό πολλών. Έχει 3 παγκόσμιους τίτλους, 2 τίτλους στο MSI, πολλαπλούς τίτλους στο LCK και χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες ως προπονητής.

Υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το roster, καθώς οι παίκτες ενδέχεται να ψάχνουν για ευκαιρίες σε άλλα μέρη του κόσμου. Ωστόσο, φήμες υποδηλώνουν ότι η T1 καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κρατήσει το roster αναλλοίωτο για το επόμενο έτος.

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί, ενδιαφέροντα και συναρπαστικά χρόνια περιμένουν τους φίλους της T1, όχι μόνο στην Κορέα, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το site μου.

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

https://www.dexerto.com/

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Η T1 κατέκτησε για τέταρτη φορά τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

GAMING

Ανακοίνωση των δημιουργών του League of Legends για νέα Champion quests για την Σεζόν 2024

League of Legends oι δημιουργοί του ανακοίνωσαν ότι θα εισάγουν νέα Champion quest μέσα στη Σεζόν 2024, προσφέροντας μπόνους στον νικητή.

Το δημοφιλές MOBA της Riot,, δεν είναι γνωστό για τον μαζικό και εκτεταμένο πλούτο της ιστορίας του. Ωστόσο, με την εισαγωγή παιχνιδιών όπως το Legends of Runeterra και η τηλεοπτική σειρά Arcane, οι δημιουργοί άρχισαν να αναπτύσσουν τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων με πιο εσωτερικό τρόπο.

league of legends

Οι πρωταθλητές στο League of Legends συνήθως σχετίζονται μεταξύ τους, είτε ως αδέλφια, ανταγωνιστές, εχθροί ή ακόμα και εραστές. Ωστόσο, αυτές οι σχέσεις συχνά παραβλέπονται στο παιχνίδι, όπου οι περισσότερες πληροφορίες έρχονται μέσα από τις περιστασιακές γραμμές φωνής μεταξύ των πρωταθλητών.

Η έλλειψη αυτής της ιστορίας μέσα στο παιχνίδι ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, με τη Riot να ανακοινώνει μερικές μεγάλες αλλαγές για τη Σεζόν 2024 που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους οπαδούς που επιθυμούν περισσότερη ιστορία. Οι δημιουργοί σχεδιάζουν να εισάγουν περισσότερες αποστολές πρωταθλητών στο  κατά τη Σεζόν 2024.

Οι αποστολές των champion είναι γεγονότα μέσα στο παιχνίδι που αναδεικνύουν τη σχέση μεταξύ δύο χαρακτήρων από αντίπαλες ομάδες. Μόλις πληρωθούν ορισμένα κριτήρια, και οι δύο ομάδες λαμβάνουν μια αποστολή για να βοηθήσουν τον σύμμαχό τους να καταργήσει τον επισημασμένο εχθρό, με τον νικητή να λαμβάνει ένα μικρό μπόνους.

Αυτές οι αποστολές έχουν υπάρξει στοκαι στο παρελθόν, με παραδείγματα όπως οι Kha’Zix και Rengar, οι Thresh και Senna, και οι Ashe, Lissandra και Sejuani, για να αναφέρουμε μερικούς.

Παρά το γεγονός ότι δεν μας έχουν ανακοινωθεί ποιοι πρωταθλητές θα λάβουν αποστολή κατά τη Σεζόν 2024, οι δημιουργοί έδωσαν ένα teaser πως ο Renekton και ο Nasus θα έχουν μια νέα αλληλεπίδραση στην επόμενη σεζόν.

Αυτές είναι μερικές από τις αλλαγές που σχεδιάζει η Riot για την επερχόμενη σεζόν, και ενώ δεν γνωρίζουμε ποιοι ακριβώς πρωταθλητές θα έχουν αυτές τις νέες αλληλεπιδράσεις, θα το μάθουμε μόλις η πλήρης σεζόν κυκλοφορήσει κάπου τον Ιανουάριο του 2024.

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματοςστη Νότια Κορέα Από τον Κωνσταντίνο Παγωνούδη

SEOUL, 19 Νοεμβρίου (Reuters) – Χιλιάδες fans του video game παρακολούθησαν με ενθουσιασμό σε ένα στάδιο με λέιζερ στη Σεούλ την Κυριακή, καθώς η νότιοκορεάτικη ομάδα T1 νίκησε την κινεζική Weibo Gaming στους τελικούς του ετήσιου πρωταθλήματος του παιχνιδιού μάχης πολλαπλών παικτών

Τα εισιτήρια για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  που πραγματοποιήθηκε στο Gocheok Sky Dome, ένας χώρος με 16.000 θέσεις στο νοτιοδυτικό μέρος της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας, εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά, δήλωσε η Riot Games Inc., ο κατασκευαστής του παιχνιδιού.

Ο νοτιοκορεάτης gaming superstar Lee Sang-hyeok – γνωστός με το όνομα ‘Faker’ στο gaming – είπε ότι διατήρησε την ψυχραιμία του για να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη τους νίκη μετά από επτά χρόνια.

Continue Reading

GAMING

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος

League of Legends “Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματοςστη Νότια Κορέα Από τον Κωνσταντίνο Παγωνούδη

SEOUL, 19 Νοεμβρίου (Reuters) – Χιλιάδες fans του video game παρακολούθησαν με ενθουσιασμό σε ένα στάδιο με λέιζερ στη Σεούλ την Κυριακή, καθώς η νότιοκορεάτικη ομάδα T1 νίκησε την κινεζική Weibo Gaming στους τελικούς του ετήσιου πρωταθλήματος του παιχνιδιού μάχης πολλαπλών παικτών

league of legends

Τα εισιτήρια για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  που πραγματοποιήθηκε στο Gocheok Sky Dome, ένας χώρος με 16.000 θέσεις στο νοτιοδυτικό μέρος της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας, εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά, δήλωσε η Riot Games Inc., ο κατασκευαστής του παιχνιδιού.

Ο νοτιοκορεάτης gaming superstar Lee Sang-hyeok – γνωστός με το όνομα ‘Faker’ στο gaming – είπε ότι διατήρησε την ψυχραιμία του για να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη τους νίκη μετά από επτά χρόνια.

“Ο προσωπικός μου στόχος για αυτά τα Worlds ήταν να διατηρήσω (την) ψυχραιμία μου και το mindset μου ώστε ακόμα κι αν πάω 0-3 στους τελικούς, να μπορώ να χαμογελάσω”, είπε.

Επίσης, είπε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ομάδα του σύμφωνα με το συμβόλαιό του, όταν του ζητήθηκε για σχέδια για συνταξιοδότηση.

“Ήταν αρκετά άτυχο που δεν είχαμε πραγματικά πολλές ευκαιρίες να κάνουμε scrim εναντίον,” δήλωσε ο προπονητής Yang ″Daeny″ Dae-in της Weibo Gaming, αναφερόμενος στην έλλειψη προπόνησης της ομάδας του, επίσης γνωστή ως scrimmage στα eSports.

Χιλιάδες fans αντιμετώπισαν το κρύο και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Gwanghwamun στο κέντρο της Σεούλ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε μια μεγάλη οθόνη και να ενθαρρύνουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα παρακολούθησαν ταυτόχρονα ένα live stream των τελικών μόνο στο YouTube.

Η Νότια Κορέα και η Κίνα ανήκουν στις μεγαλύτερες αγορές PC gaming στον κόσμο.

Ο ‘Faker’ απολαμβάνει το καθεστώς του celebrity στο σπίτι του, παρόμοιο με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε άλλες χώρες, υπογράφοντας πολλαπλές διαφημιστικές συμφωνίες που κυμαίνονται από ένα gaming PC, ένα καρέκλα μασάζ μέχρι παγωτό, σηματοδοτώντας τη μακροχρόνια δημοτικότητα των eSports στη χώρα.

ένα κλασικό eSports παιχνίδι, έκανε το ντεμπούτο του στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας νωρίτερα φέτος, δίπλα σε άλλους τίτλους όπως το DOTA 2, παρά το ότι κυκλοφόρησε πριν από πάνω από δεκαετία.

Ο ‘Faker’ πρόσθεσε ότι ήταν ευγνώμων για την εμπειρία στους Ασιατικούς Αγώνες όπου η ομάδα του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, αν και ήταν μόνο αναπληρωματικός για τον τελικό λόγω ασθένειας.

Η Naz Aletaha, Παγκόσμια Επικεφαλής τον Esports, δήλωσε ότι ήταν ένα ορόσημο για το παιχνίδι να είναι ένα γεγονός με μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες.

“Καθώς ο αθλητισμός μας συνεχίζει να αναπτύσσεται, θα θέλαμε να εξερευνήσουμε ευκαιρίες όπου  μπορεί να συμμετέχει σε παγκοσμίως επιδραστικά γεγονότα,” είπε η Aletaha στο Reuters μέσω email.”

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης
RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Η T1 κατέκτησε για τέταρτη φορά τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα