Connect with us

Κοσμος

Νέες αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ προαναγγέλλει η Λαγκάρντ

Nees auxis 1384752 a 696x419 1

Λαγκάρντ   : Το κόστος του δανεισμού θα αυξηθεί και πάλι στην Ευρωζώνη, καθώς πρέπει να είναι υψηλό ώστε να ανακόψει την άνοδο των τιμών, διότι όλα θα είναι χειρότερα αν ο πληθωρισμός παγιωθεί σε μόνιμο στοιχείο της οικονομίας.

Τη θέση αυτή της ΕΚΤ επανέλαβε για μια ακόμη φορά η πρόεδρος της τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για τις αυξήσεις των αποδοχών των εργαζομένων και το ενδεχόμενο να οδηγήσουν σε περαιτέρω επιτάχυνση του πληθωρισμού.

Μιλώντας στην κροατική εφημερίδα Jutarnji με αφορμή την προσχώρηση της Κροατίας στην Ευρωζώνη από 1ης Ιανουαρίου, η κ. Λαγκάρντ προειδοποίησε πως τα επιτόκια του ευρώ θα αυξηθούν και πάλι, καθώς «σε αυτήν την περίσταση πρέπει να είναι σε υψηλά επίπεδα προκειμένου να κάμψουν τον πληθωρισμό και να τον επαναφέρουν σε επίπεδα κοντά στον στόχο του 2%». Αναφέρθηκε άλλωστε στις λεγόμενες δευτερογενείς πληθωριστικές πιέσεις, στις αυξήσεις των μισθών και τόνισε πως είναι μεγαλύτερες και ταχύτερες από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί. Πρόσθεσε πως η ΕΚΤ έχει χρέος να αποτρέψει τη μετατροπή των αυξήσεων αυτών σε περαιτέρω πληθωρισμό. Η κ. Λαγκάρντ απάντησε επίσης σε όσους εκφράζουν επίμονα φόβους για το ενδεχόμενο οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων, συνολικά κατά 250 μονάδες βάσης μέσα στο 2022, να προκαλέσουν ύφεση στην Ευρωζώνη. Επικαλούμενη τις πλέον πρόσφατες εκτιμήσεις οικονομολόγων και αναλυτών, η κ. Λαγκάρντ προέβλεψε πως «η ύφεση που φοβόμαστε μάλλον θα είναι βραχύβια και ρηχή», ενώ τόνισε πως όλα θα είναι χειρότερα αν επιτραπεί η παγίωση του πληθωρισμού.

Σε ανάλογες προειδοποιήσεις προέβη εξάλλου χθες ο διοικητής της Bundesbank και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Γιοακίμ Νάγκελ, που επισήμανε πως χρειάζονται πρόσθετα μέτρα ώστε να καμφθούν οι προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των τιμών και να επανέλθει ο πληθωρισμός σε επίπεδα κοντά στον στόχο του 2%. Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες σε γερμανική εφημερίδα, ο κ. Νάγκελ τόνισε πως «οι μηνιαίες έρευνες και δημοσκοπήσεις μεταξύ επιχειρήσεων και νοικοκυριών προδίδουν γενικευμένη πεποίθηση ότι επίκεινται περαιτέρω αυξήσεις του πληθωρισμού». Επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις της κ. Λαγκάρντ πως θα είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα αν επιτραπεί παγίωση του πληθωρισμού, ο πρόεδρος της Bundesbank σημείωσε πως θα ήταν λάθος σε αυτήν την περίσταση να διστάσει η ΕΚΤ φοβούμενη ότι το υψηλό κόστος του δανεισμού θα πλήξει την ανάπτυξη. Οπως υπογράμμισε, «στην περίπτωση αυτή θα αναγκαζόμασταν να στραφούμε πολύ πιο απότομα σε περιοριστική νομισματική πολιτική, θέτοντας ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην οικονομία».

Ο διοικητής της Bundesbank δεν παρέλειψε ακόμη να αναφερθεί στη Γερμανία, για την οποία προέβλεψε πως «θα αποφύγει τον κίνδυνο της βαθιάς ύφεσης και θα μπορέσει να βγει από την παρούσα συγκυρία με μια ήπια επιβράδυνση». Δήλωσε επίσης εξίσου αισιόδοξος πως η χώρα του θα κατορθώσει μεσοπρόθεσμα «να δαμάσει τον υψηλό πληθωρισμό». Απηχώντας πάντως για μια ακόμη φορά τα λόγια της κ. Λαγκάρντ, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε πως «υπάρχει σαφώς ο κίνδυνος των ισχυρότατων δευτερογενών επιπτώσεων του πληθωρισμού, καθώς οι αυξήσεις των μισθών ενδέχεται να παρατείνουν την περίοδο των υψηλών επιτοκίων».Σε ανάλογες επισημάνσεις έχουν άλλωστε προβεί τις τελευταίες ημέρες του περασμένου έτους πολλά από τα στελέχη της ΕΚΤ, όπως η Γερμανίδα Ιζαμπέλ Σνάμπελ, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη να τιθασευτεί ο πληθωρισμός με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας και αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λούις ντε Γκίντος. Σημειωτέον ότι ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης προειδοποίησε επίσης ότι η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει «ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση».

Δείτε επίσης:                
Continue Reading

Tech

Το Temu: Η Οικονομική Επιλογή για Απίστευτες Τιμές στις Αγορές

Όταν πρόκειται για εύκολη πρόσβαση σε προϊόντα με απίστευτα χαμηλές τιμές, το Temu έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Μιλάμε για μια πλατφόρμα που δεν κοστίζει πολύ και προσφέρει απίστευτες ευκαιρίες αγοράς.

temu

temu

Το Temu αναδεικνύεται ως μια επιλογή με μοναδικές προσφορές, προσφέροντας από ρούχα μέχρι ηλεκτρονικά και είδη οικιακής χρήσης σε τιμές που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο χαμηλές. Μιλάμε για εξαιρετικές προσφορές, όπου με λίγα ευρώ μπορείς να αποκτήσεις τα Χριστουγεννιάτικα δώρα για ολόκληρη την οικογένεια.

ατήστε για 80% Εκπτωση!!

Το μυστικό της επιτυχίας του Temu βρίσκεται στις προσφορές περιορισμένου χρόνου, κάνοντας την καθημερινή αγορά μια συναρπαστική περιπέτεια. Με λίγα ευρώ, μπορείς να αποκτήσεις από μια κοριτσίστικη αντικειμενολογία έως και πρακτικά είδη για το σπίτι. Για παράδειγμα, με 10 ευρώ μπορείς να προμηθευτείς συσκευή θέρμανσης λαιμού, αεροστεγής μπουκάλας λαδιού για την κουζίνα, ή ακόμα και ατομικές παντόφλες, ενώ με 57 λεπτά μπορείς να αποκτήσεις ένα ευρύχωρο πορταποτίφ για τα φάρμακά σου, με ημερομηνίες για κάθε μέρα της εβδομάδας.

Πίσω από το Temu βρίσκεται μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου από την Κίνα, με ελεγχόμενες εταιρείες πρώτα στις Κέιμαν και στη συνέχεια στο Δουβλίνο, η οποία κατακτά επιτυχώς τις αγορές μας. Το Temu, με το πλήθος των λήψεων της εφαρμογής σε πολλές χώρες, δεν είναι η πρώτη επιτυχημένη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου από την Κίνα που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά.

Το Temu δεν αποτελεί απλώς μια προσιτή πηγή αγορών, αλλά και μια ευκαιρία να αισθανθείς πως κάνεις αγορές όπως ένας εκατομμυριούχος, όπως αναφέρει το δικό τους σύνθημα. Παρόλα αυτά, οι προσιτές τιμές αυτές μπορεί να κρύβουν την πραγματικότητα. Τα προϊόντα που φτάνουν στα σπίτια μας πιθανόν να παράγονται με συνθήκες εργασίας που ξεπερνούν τα όρια της εκμετάλλευσης, με μικρή προσοχή στη βιωσιμότητα και ποιότητα που τελικά καταλήγουν ως απόβλητα.”

Είναι μια πρόκληση να αντισταθείς, γνωρίζοντας ταύτιση της κατάστασης.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Business

PayPal: Η Συνεργασία με την Temu Αναστατώνει τη Χρηματιστηριακή Αγορά

Temu : Η PayPal βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι επενδυτές έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το μετοχικό της κεφάλαιο. Στην ακμή τους το 2021, οι μετοχές της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών άγγιζαν τα 300 δολάρια έκαστη, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 362 δισ. δολάρια. Σήμερα, ανταλλάσσονται για λιγότερο από 60 δολάρια. Η αξία της, στο 11 φορές τα κέρδη εκ των προτέρων, είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Θα μπορούσε η εμφάνιση της Temu, μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας έκπτωσης συνδεδεμένης με έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές της Κίνας, να δώσει επιτέλους κάτι για το οποίο να χαρούν οι επενδυτές;

temu

temu

Οι ανησυχίες τους επικεντρώνονται στη χαμηλότερη απόδοση της Paypal στη μονάδα των υψηλότερων περιθωρίων. Αυτή κερδίζει χρήματα κάθε φορά που ένας αγοραστής κάνει κλικ στο PayPal branded κουμπί ολοκλήρωσης αγοράς.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Η έντονη ανταγωνιστικότητα από εταιρείες όπως η Apple, η Google, η Affirm και η Afterpay σφίγγει τον χώρο της επιχείρησης. Τα όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν μόλις 5% το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με τον συνθετικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 26% μεταξύ 2018-2021.

Η Temu πουλά ρούχα και ψιλο-πράγματα υψηλών εκπτώσεων, κυρίως κατασκευασμένα στην Κίνα. Έχει εκραγεί στη δημοτικότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εφαρμογή, η οποία ανήκει στην PDD (πρώην Pinduoduo), είναι προς το παρόν η πιο δημοφιλής εφαρμογή αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προπηγαίνοντας ακόμη και τις Amazon και Walmart. Οι επισκέψεις στον ιστότοπο της Temu έχουν αυξηθεί από 7 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχεδόν 300 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με το Similar Web.

Η PayPal περιλαμβάνεται ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς. Οι αναλυτές της Mizuho υποθέτουν ότι η Temu αποτελούσε περίπου το 2% της εισερχόμενης κυκλοφορίας στον ιστότοπο της PayPal τον Αύγουστο. Πιστεύουν ότι, καθώς η Temu αυξάνει τη δημοτικότητά της, θα μπορούσε να γίνει σημαντική πηγή εσόδων για την PayPal.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια. Καταρχάς, η εισερχόμενη κυκλοφορία στον ιστότοπο αποτελεί μια ατελή ένδειξη για το ποσοστό των ολοκληρώσεων αγοράς. Δεύτερον, οι πελάτες της Temu στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να αγοράζουν οικονομικά αντικείμενα, όπως 10 ζευγάρια κάλτσες με 2 δολάρια και καλάθια ντους με 5 δολάρια. Η μερίδα της PayPal πρέπει να είναι λεπτή. Και πόσον καιρό μπορούν να διαρκέσουν χαμηλού κόστους πλατφόρμες λιανικής όπως η Temu, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή καύση των ταμείων;

Συνοψίζοντας, ο νέος CEO Άλεξ Κρις πρέπει να αναστήσει την PayPal μέσω αυτοβοήθειας. Μπορεί ελάχιστα να βασίζεται στην Temu και τα οικονομικά της αντικείμενα χαμηλού κόστους.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Business

Πώς η Temu βγάζει χρήματα από σούπερ φτηνά αγαθά, όπως έξυπνα ρολόγια με 1 euro

Temu μια νέα δύναμη στον κόσμο του e-commerce, έχει καταφέρει να αναδειχθεί στην κορυφή των charts των καταστημάτων εφαρμογών με εντυπωσιακό τρόπο.
Το 2023 αποδεικνύεται ως ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο έτος για την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ευκαιριών, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και γνωστούς ανταγωνιστές όπως η Amazon, η Walmart και η Shein.

Η Temu, που ξεκίνησε διακριτικά τον Σεπτέμβριο του 2022, κατάφερε να κατακτήσει το κοινό μέσα σε λίγες εβδομάδες, βρίσκοντας τον εαυτό της στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών. Ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας της είναι η προσφορά εξαιρετικά φθηνών απομιμήσεων γνωστών προϊόντων, όπως smart ρολόγια αξίας 10 ευρώ.

Η Temu κατάφερε να κερδίσει την προσοχή του κοινού με τη συμμετοχή της στο Super Bowl LVII τον Φεβρουάριο του 2023, προβάλλοντας δύο διαφημιστικά σποτ συνολικής αξίας περίπου 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το κύμα ενδιαφέροντος γύρω από την Temu.

temu

temu

Η Temu ξεχωρίζει για τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές των προϊόντων της. Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν απομιμήσεις δημοφιλών προϊόντων, όπως Apple Watch και Yeezy, με τιμές που ξεκινούν από μόλις 10 δολάρια. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες κουπόνια, αντίστροφες μετρήσεις δωρεάν αποστολής, flash sales και εκπτώσεις μέσω του “τροχού της τύχης”.

Παρά την εικόνα μιας νεοσύστατης επιχείρησης με έδρα τη Βοστώνη, η Temu υποστηρίζεται από ένα γνωστό όνομα στην κινεζική αγορά, την Pinduoduo. Η εταιρική στρατηγική της Temu επικεντρώνεται στην Κίνα, από όπου προέρχονται τα περισσότερα από τα προϊόντα της. Αυτό της παρέχει το πλεονέκτημα του χαμηλού εργατικού κόστους και της δυνατότητας να προσφέρει εξαιρετικά χαμηλές τιμές στους καταναλωτές.

Πέραν των οικονομικών επιτευγμάτων, η Temu έχει κεντρίσει την προσοχή της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς κατηγορείται για την εκμετάλλευση των κανόνων αποστολής de minimis, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις τιμές των αμερικανικών λιανοπωλητών. Η εταιρεία παραμένει, ωστόσο, ανθεκτική και συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στο χώρο του e-commerce.

 

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα