Connect with us

GAMING

Αυτισμός: Πώς προκύπτει αυτή η νευροαναπτυξιακή πάθηση

autism paidia 640x480 1

Αυτισμός : Η ανάπτυξη του αυτισμού μπορεί να γίνει πιο κατανοητή, χάρη σε ένα επεξηγηματικό project που παρουσιάζεται σε μια διατριβή από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Αυτό το project δίνει νέες ιδέες για το πώς διάφοροι παράγοντες κινδύνου προκαλούν αυτισμό και γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διακύμανση μεταξύ των ατόμων. Ο αυτισμός, μια νευροαναπτυξιακή πάθηση, που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους και το πώς αλληλεπιδρούν και επικοινωνούν με τους άλλους. Μεταξύ των ατόμων με αυτισμό, υπάρχουν σημαντικές διαφορές όσον αφορά τα προσωπικά γνωρίσματα και τις εκδηλώσεις. Ως εκ τούτου, η διαταραχή συνήθως περιγράφεται ως ένα φάσμα, με πολλές λεπτές παραλλαγές.

Το νέο επεξηγηματικό project είναι θεωρητικό αλλά ταυτόχρονα πρακτικό σε εφαρμογή, καθώς τα διάφορα συστατικά του είναι μετρήσιμα, για παράδειγμα, μέσω ερωτηματολογίων, γενετικής χαρτογράφησης και ψυχολογικών τεστ. Περιγράφει διάφορους παράγοντες που συμβάλλουν και συνδυάζονται για να προκαλέσουν διάγνωση αυτισμού και να προκαλέσουν άλλες νευροαναπτυξιακές καταστάσεις.

Τρεις παράγοντες που συμβάλλουν στον αυτισμό

Το project συνδέει τρεις παράγοντες που συμβάλλουν. Μαζί, αυτά καταλήγουν σε ένα πρότυπο συμπεριφοράς που πληροί τα κριτήρια για μια διάγνωση αυτισμού:

  • Αυτιστική προσωπικότητα — κληρονομικές κοινές γενετικές παραλλαγές που δημιουργούν μια αυτιστική προσωπικότητα.
  • Γνωστική νοημοσύνη και εκτελεστικές λειτουργίες, όπως η ικανότητα μάθησης, κατανόησης των άλλων και προσαρμογής στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.
  • Έκθεση σε παράγοντες κινδύνου—για παράδειγμα, επιβλαβείς γενετικές παραλλαγές, λοιμώξεις και άλλα τυχαία συμβάντα κατά τη διάρκεια της κύησης και της πρώιμης παιδικής ηλικίας που επηρεάζουν δυσμενώς τη γνωστική ικανότητα.

Προσαρμοστική ικανότητα

Οι υψηλές εκτελεστικές λειτουργικές δεξιότητες μπορούν να επιτρέψουν στα άτομα να αντισταθμίσουν την αναπηρία τους με τέτοιο τρόπο ώστε να αμβλύνουν τα συμπτώματα, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο να πληρούν τα διαγνωστικά κριτήρια για τον αυτισμό. Αυτό μπορεί να εξηγήσει το γιατί σε επίπεδο ομάδας, οι ερευνητές παρατηρούν χαμηλότερο βαθμό νοημοσύνης μεταξύ των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό, καθώς και άλλων νευροαναπτυξιακών παθήσεων. Παρέχει επίσης κατανόηση του γιατί η διανοητική αναπηρία είναι πιο κοινή μεταξύ αυτών των ομάδων. Έτσι, το project δείχνει ότι η χαμηλή γνωστική ικανότητα δεν αποτελεί μέρος της αυτιστικής προσωπικότητας αλλά μάλλον είναι παράγοντας κινδύνου που οδηγεί στην εκπλήρωση διαγνωστικών κριτηρίων.

Διαφορά μεταξύ κοριτσιών και αγοριών με αυτισμό

Η διάγνωση του αυτισμού είναι πιο κοινή μεταξύ των αγοριών παρά των κοριτσιών και τα κορίτσια συχνά λαμβάνουν τη διάγνωση αργότερα στη ζωή τους. Κάποια κορίτσια ενηλικιώνονται πριν διαγνωστούν, μετά από πολλά χρόνια διάχυτων προσωπικών δυσκολιών. Τα συμπτώματα των κοριτσιών είναι συχνά λιγότερο εμφανή στους άλλους ανθρώπους. Είναι γνωστό ότι τα κορίτσια έχουν γενικά πιο προηγμένες κοινωνικές δεξιότητες, πράγμα που πιθανώς σημαίνει ότι είναι καλύτερα στο να αντισταθμίζουν τις δικές τους δυσκολίες. Τα κορίτσια τείνουν επίσης να έχουν λιγότερα αυτιστικά χαρακτηριστικά και να είναι λιγότερο ευάλωτες στις επιπτώσεις των παραγόντων κινδύνου. Συνεπώς, το project μπορεί να βοηθήσει στην απάντηση ερωτήσεων σχετικά με το χάσμα των φύλων.

Αυτισμός

Αυτισμός

Έρευνα και διάγνωση

Το project προτείνει επίσης τρόπους εκτίμησης και μέτρησης των τριών παραγόντων (αυτιστική προσωπικότητα, γνωστική αντιστάθμιση και έκθεση σε παράγοντες κινδύνου). Αυτό καθιστά δυνατή τη χρήση του project στο σχεδιασμό των ερευνητικών μελετών και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων τους. Τα διαγνωστικά είναι ένας άλλος πιθανός τομέας χρήσης. Σε μια πιλοτική μελέτη στην οποία 24 συμμετέχοντες είχαν διαγνωστεί με αυτισμό και 22 μάρτυρες όχι, η μέτρηση των τριών παραγόντων του project επέτρεψε σε περισσότερο από το 93% να τοποθετηθεί σωστά στη σωστή κατηγορία.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) RATE.GR
Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο RATE.GR , επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook

Δείτε επίσης:

  1. Κορωνοϊός: νέα μέτρα λόγω έξαρσης στην Κίνα
  2. Ρονάλντο: 500 εκατ. ευρώ για 2,5 χρόνια
  3. Netflix : Μετά το Maestro: Αυτή είναι η επόμενη ελληνική σειρά

    Πηγή : https://www.tromaktiko.gr/

 

Continue Reading

GAMING

Ο kkOma επιστρέφει με ανατριχιαστικό τρόπο στην T1 ως προπονητής για τη σεζόν LCK του 2024.

Ο kkOma, ο μεγαλύτερος προπονητής στο League of Legends, επιστρέφει για μια ακόμα φορά στο μέρος όπου κέρδισε τον μυθικό τίτλο του. Η T1 επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα ενταχθεί στην ομάδα ως head coach για τη σεζόν του 2024 στο LCK. Eίναι μία από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στον κόσμο του League of Legends. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κυριαρχία της SK Telecom και η συνεργασία του με τον Faker έφτασε σε ένα επίπεδο που κανείς δεν έχει καταφέρει να αντιγράψει στο παιχνίδι αυτό μέχρι και σήμερα.

Αφού αποχώρησε από την SKT το 2019, εργάστηκε στη Vici Gaming για ένα χρόνο. Στη συνέχεια, μετακόμισε στη DWG KIA (πρώην Dplus KIA), όπου κυριάρχησε στο LCK και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα MSI 2021 και Worlds 2021. Φαίνεται ότι επιστρέφει στο σπίτι του, στην T1 (πρώην SKT), λίγο μετά την κατάκτηση του τέταρτου παγκοσμίου τίτλου από την ομάδα.

Η είδηση για την επιστροφή του  διέρρευσε αρχικά στα Κορεατικά μέσα στις 20 Νοεμβρίου 2023. Οι θαυμαστές ήταν σκεπτικιστές, καθώς η είδηση ήταν πολύ μεγάλη για να είναι αληθινή, ιδίως μόλις μια μέρα μετά τη νίκη της T1 στο Worlds 2023. Ωστόσο, η T1 δεν καθυστέρησε να επιβεβαιώσει την επιστροφή του, κάνοντάς την επίσημη στις πρώτες ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2023. Φυσικά, οι φίλοι της ομάδας ήταν ταυτόχρονα και σοκαρισμένοι και ενθουσιασμένοι, αφού  είναι όχι μόνο μυθική φιγούρα, αλλά και κάποιος που τραβάει τον σεβασμό πολλών. Έχει 3 παγκόσμιους τίτλους, 2 τίτλους στο MSI, πολλαπλούς τίτλους στο LCK και χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες ως προπονητής.

Υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το roster, καθώς οι παίκτες ενδέχεται να ψάχνουν για ευκαιρίες σε άλλα μέρη του κόσμου. Ωστόσο, φήμες υποδηλώνουν ότι η T1 καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κρατήσει το roster αναλλοίωτο για το επόμενο έτος.

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί, ενδιαφέροντα και συναρπαστικά χρόνια περιμένουν τους φίλους της T1, όχι μόνο στην Κορέα, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το site μου.

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

https://www.dexerto.com/

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Η T1 κατέκτησε για τέταρτη φορά τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

GAMING

Ανακοίνωση των δημιουργών του League of Legends για νέα Champion quests για την Σεζόν 2024

League of Legends oι δημιουργοί του ανακοίνωσαν ότι θα εισάγουν νέα Champion quest μέσα στη Σεζόν 2024, προσφέροντας μπόνους στον νικητή.

Το δημοφιλές MOBA της Riot,, δεν είναι γνωστό για τον μαζικό και εκτεταμένο πλούτο της ιστορίας του. Ωστόσο, με την εισαγωγή παιχνιδιών όπως το Legends of Runeterra και η τηλεοπτική σειρά Arcane, οι δημιουργοί άρχισαν να αναπτύσσουν τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων με πιο εσωτερικό τρόπο.

league of legends

Οι πρωταθλητές στο League of Legends συνήθως σχετίζονται μεταξύ τους, είτε ως αδέλφια, ανταγωνιστές, εχθροί ή ακόμα και εραστές. Ωστόσο, αυτές οι σχέσεις συχνά παραβλέπονται στο παιχνίδι, όπου οι περισσότερες πληροφορίες έρχονται μέσα από τις περιστασιακές γραμμές φωνής μεταξύ των πρωταθλητών.

Η έλλειψη αυτής της ιστορίας μέσα στο παιχνίδι ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, με τη Riot να ανακοινώνει μερικές μεγάλες αλλαγές για τη Σεζόν 2024 που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους οπαδούς που επιθυμούν περισσότερη ιστορία. Οι δημιουργοί σχεδιάζουν να εισάγουν περισσότερες αποστολές πρωταθλητών στο  κατά τη Σεζόν 2024.

Οι αποστολές των champion είναι γεγονότα μέσα στο παιχνίδι που αναδεικνύουν τη σχέση μεταξύ δύο χαρακτήρων από αντίπαλες ομάδες. Μόλις πληρωθούν ορισμένα κριτήρια, και οι δύο ομάδες λαμβάνουν μια αποστολή για να βοηθήσουν τον σύμμαχό τους να καταργήσει τον επισημασμένο εχθρό, με τον νικητή να λαμβάνει ένα μικρό μπόνους.

Αυτές οι αποστολές έχουν υπάρξει στοκαι στο παρελθόν, με παραδείγματα όπως οι Kha’Zix και Rengar, οι Thresh και Senna, και οι Ashe, Lissandra και Sejuani, για να αναφέρουμε μερικούς.

Παρά το γεγονός ότι δεν μας έχουν ανακοινωθεί ποιοι πρωταθλητές θα λάβουν αποστολή κατά τη Σεζόν 2024, οι δημιουργοί έδωσαν ένα teaser πως ο Renekton και ο Nasus θα έχουν μια νέα αλληλεπίδραση στην επόμενη σεζόν.

Αυτές είναι μερικές από τις αλλαγές που σχεδιάζει η Riot για την επερχόμενη σεζόν, και ενώ δεν γνωρίζουμε ποιοι ακριβώς πρωταθλητές θα έχουν αυτές τις νέες αλληλεπιδράσεις, θα το μάθουμε μόλις η πλήρης σεζόν κυκλοφορήσει κάπου τον Ιανουάριο του 2024.

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματοςστη Νότια Κορέα Από τον Κωνσταντίνο Παγωνούδη

SEOUL, 19 Νοεμβρίου (Reuters) – Χιλιάδες fans του video game παρακολούθησαν με ενθουσιασμό σε ένα στάδιο με λέιζερ στη Σεούλ την Κυριακή, καθώς η νότιοκορεάτικη ομάδα T1 νίκησε την κινεζική Weibo Gaming στους τελικούς του ετήσιου πρωταθλήματος του παιχνιδιού μάχης πολλαπλών παικτών

Τα εισιτήρια για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  που πραγματοποιήθηκε στο Gocheok Sky Dome, ένας χώρος με 16.000 θέσεις στο νοτιοδυτικό μέρος της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας, εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά, δήλωσε η Riot Games Inc., ο κατασκευαστής του παιχνιδιού.

Ο νοτιοκορεάτης gaming superstar Lee Sang-hyeok – γνωστός με το όνομα ‘Faker’ στο gaming – είπε ότι διατήρησε την ψυχραιμία του για να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη τους νίκη μετά από επτά χρόνια.

Continue Reading

GAMING

Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος

League of Legends “Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματοςστη Νότια Κορέα Από τον Κωνσταντίνο Παγωνούδη

SEOUL, 19 Νοεμβρίου (Reuters) – Χιλιάδες fans του video game παρακολούθησαν με ενθουσιασμό σε ένα στάδιο με λέιζερ στη Σεούλ την Κυριακή, καθώς η νότιοκορεάτικη ομάδα T1 νίκησε την κινεζική Weibo Gaming στους τελικούς του ετήσιου πρωταθλήματος του παιχνιδιού μάχης πολλαπλών παικτών

league of legends

Τα εισιτήρια για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  που πραγματοποιήθηκε στο Gocheok Sky Dome, ένας χώρος με 16.000 θέσεις στο νοτιοδυτικό μέρος της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας, εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά, δήλωσε η Riot Games Inc., ο κατασκευαστής του παιχνιδιού.

Ο νοτιοκορεάτης gaming superstar Lee Sang-hyeok – γνωστός με το όνομα ‘Faker’ στο gaming – είπε ότι διατήρησε την ψυχραιμία του για να οδηγήσει την ομάδα του στην πρώτη τους νίκη μετά από επτά χρόνια.

“Ο προσωπικός μου στόχος για αυτά τα Worlds ήταν να διατηρήσω (την) ψυχραιμία μου και το mindset μου ώστε ακόμα κι αν πάω 0-3 στους τελικούς, να μπορώ να χαμογελάσω”, είπε.

Επίσης, είπε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ομάδα του σύμφωνα με το συμβόλαιό του, όταν του ζητήθηκε για σχέδια για συνταξιοδότηση.

“Ήταν αρκετά άτυχο που δεν είχαμε πραγματικά πολλές ευκαιρίες να κάνουμε scrim εναντίον,” δήλωσε ο προπονητής Yang ″Daeny″ Dae-in της Weibo Gaming, αναφερόμενος στην έλλειψη προπόνησης της ομάδας του, επίσης γνωστή ως scrimmage στα eSports.

Χιλιάδες fans αντιμετώπισαν το κρύο και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Gwanghwamun στο κέντρο της Σεούλ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε μια μεγάλη οθόνη και να ενθαρρύνουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα παρακολούθησαν ταυτόχρονα ένα live stream των τελικών μόνο στο YouTube.

Η Νότια Κορέα και η Κίνα ανήκουν στις μεγαλύτερες αγορές PC gaming στον κόσμο.

Ο ‘Faker’ απολαμβάνει το καθεστώς του celebrity στο σπίτι του, παρόμοιο με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε άλλες χώρες, υπογράφοντας πολλαπλές διαφημιστικές συμφωνίες που κυμαίνονται από ένα gaming PC, ένα καρέκλα μασάζ μέχρι παγωτό, σηματοδοτώντας τη μακροχρόνια δημοτικότητα των eSports στη χώρα.

ένα κλασικό eSports παιχνίδι, έκανε το ντεμπούτο του στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας νωρίτερα φέτος, δίπλα σε άλλους τίτλους όπως το DOTA 2, παρά το ότι κυκλοφόρησε πριν από πάνω από δεκαετία.

Ο ‘Faker’ πρόσθεσε ότι ήταν ευγνώμων για την εμπειρία στους Ασιατικούς Αγώνες όπου η ομάδα του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, αν και ήταν μόνο αναπληρωματικός για τον τελικό λόγω ασθένειας.

Η Naz Aletaha, Παγκόσμια Επικεφαλής τον Esports, δήλωσε ότι ήταν ένα ορόσημο για το παιχνίδι να είναι ένα γεγονός με μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες.

“Καθώς ο αθλητισμός μας συνεχίζει να αναπτύσσεται, θα θέλαμε να εξερευνήσουμε ευκαιρίες όπου  μπορεί να συμμετέχει σε παγκοσμίως επιδραστικά γεγονότα,” είπε η Aletaha στο Reuters μέσω email.”

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης
RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Η T1 κατέκτησε για τέταρτη φορά τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα