Connect with us

Business

Η NOVA θα αποκτήσει τον Alpha από τον Βαρδινογιάννη

new nova 1

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για νέο, μεγάλο deal στα ελληνικά media, με την πώληση του controling stake του Alpha, που ελέγχεται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη,

NOVA: Σε διαδικασία συγκέντρωσης εισέρχεται ο κλάδος των media και ιδιαίτερα των καναλιών εθνικής εμβέλειας και της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, μετά από την ψήφιση νόμου που επιτρέπει τις εξαγορές από και προς τις δύο κατευθύνσεις, κάτι που μέχρι πρότινος  ήταν εφικτό μόνο από την πλευρά των καναλιών με άδεια φάσματος.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ NOVA ΜΕ 13 ΕΥΡΩ ΠΑΤΑ ΕΔΩ !!

Το δρόμο για την δημιουργία του πρώτου ομίλου που θα διαθέτει κανάλι σε συνδρομητική και ελεύθερη τηλεόραση καθώς και εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα έχει ανοίξει μετά από την ψήφιση σχετικού νόμου που αίρει τα εμπόδια στις εξαγορές. Το ώριμο από καιρό deal πώλησης του Alpha από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην NOVA, εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν αναπόδραστες ανακατατάξεις στο μιντιακό και τηλεπικοινωνιακό σκηνικό, καθώς υπό τη σκέπη της United Group που αποτελεί τον διαχειριστή του νέου ομίλου, διαμορφώνεται πλαίσιο καθετοποίησης, οικονομιών κλίμακος και χρηματοδοτικής ευρωστίας.

Με την ολοκλήρωση του deal ο Νίκος Σταθόπουλος, η Victoriya Boklag και ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, καθίστανται de facto leaders στα media και τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής Ευρώπης της BC Partners εκτιμάται ότι θα κινείται σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο, με την Σέρβα CEO της United Group να τρέχει την επιχειρησιακή στρατηγική και τον Γεωργιόπουλο το day-to-day.

Τέτοια deals ενισχύουν την αδιαμφισβήτητη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, θέτοντας ολοένα και περισσότερους κλάδους στα ραντάρ επενδυτών καθώς η είσοδος διεθνών παιχτών καταδεικνύει την υποχώρηση του ρίσκου.

Το δαιδαλώδες deal

Ήδη η United Group έχει αποκτήσει το 50% του Alpha μέσω deal με την Motor Oil το καλοκαίρι του 2022, αντί 41,5 εκατ. ευρώ.

Η United Group, όμως ελέγχει στην Ελλάδα τη NOVA, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση της Wind.  Πίσω από τη United Group βρίσκεται το fund BC Partners, του οποίου επικεφαλής Ευρώπης είναι ο Νίκος Σταθόπουλος. Παράλληλα, στο σχήμα που θα αποκτήσει το κανάλι συμμετέχει και ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Σπας Ρούσεφ, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης της Vivacom, η οποία επίσης ελέγχεται από την United Group.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός μακρόπνοου σχεδίου εξαγορών στα Βαλκάνια από τον Νίκο Σταθόπουλο, με την BC Partners να αποκτά τον έλεγχο καναλιών συνδρομητικής τηλεόρασης και εταιριών τηλεπικοινωνιών. Πλέον, το fund, με κεντρικό βραχίονα τη United Group ελέγχει ευρύ φάσμα εταιριών media, όπως η Vivacom στη Βουλγαρία, η Nova στην Ελλάδα και άλλες σε Σερβία, Αλβανία κ.α.

Η BC Partners όμως δεν περιορίζεται στα media, αλλά έχει ένα πλήρως διαφοροποιημένο και κυκλικό χαρτοφυλάκιο, με επενδύσεις σε φαρμακευτικές όπως η Pharmathen στην Ελλάδα μέχρι τη Migros, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερμαρκετ στην Τουρκία.

Ο Σπας Ρούσεφ

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σπας Ρούσεφ, έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή με το οργανωμένο έγκλημα χωρίς ωστόσο να αποδειχθεί ποτέ κάτι. Ο ίδιος εξαγόρασε την θυγατρική του ΟΤΕ στην Αλβανία, έναντι 50 εκατ. και πριν από μερικούς μήνες απέκτησε το κανάλι συνδρομητικής τηλεόρασης και ενημέρωσης Bulsatcom έναντι 120 εκατ..

ΠΡΟΣΦΟΡΑ NOVA ΜΕ 13 ΕΥΡΩ ΠΑΤΑ ΕΔΩ !!

Δείτε επίσης :

Insurancemarket: Όλες οι online προσφορές ασφάλισης με ένα κλικ!

Nova: Νέα πακέτα από 13 ευρώ

Σύγκρινε τιμές ρεύματος από διαφορετικούς παρόχους

Πηγή : https://www.crisismonitor.gr/

Business

Πώς το ασιατικό Temu απειλεί τους γίγαντες Amazon και Shein

temu

Το Temu, λίγο πριν συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, έχει εισέλθει δυναμικά σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με μια κοινότητα πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργών χρηστών, μόνο στις ΗΠΑ.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία της, η νέα ασιατική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, Temu, έχει κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα λήψεων εφαρμογών στις ΗΠΑ. Ξεπέρασε ακόμη και τις λήψεις των WhatsApp, TikTok και Instagram, βρίσκοντας τον εαυτό της στην κορυφή των καταστημάτων Apple και Google Play.

Ορισμένοι τώρα υποστηρίζουν ότι μπορεί ακόμη και να απειλήσει την Amazon και την Shein.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Στη συνέχεια, το Temu διευρύνθηκε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτιο του 2023 και ξεκίνησε ειδικό ιστότοπο για τη Βρετανία. Ακολούθησε η κυκλοφορία της στην Ευρώπη, με έμφαση στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

temu

Σε μόλις έναν χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή του τον Αύγουστο του 2023, το Temu έχει εισέλθει σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μόνο στις ΗΠΑ και περίπου 40 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών παγκοσμίως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το Temu έχει ως επίκεντρο του τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές του. Μπορεί κάποιος να προμηθευτεί φόρεμα με λιγότερο από 2 δολάρια και φορητά ηλεκτρονικά είδη με λιγότερο από 5 δολάρια.

Προσφέρει μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων από πολλά από τα καθιερωμένα πολύ φθηνά καταστήματα του ενός ευρώ, ενώ προσφέρει ακόμη χαμηλότερες τιμές από πολλές άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου – ακόμα και κατά τις περιόδους εκπτώσεων.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Business

Banggood Black Friday : Πώς να Κερδίσετε τα Καλύτερα Deals!!

Banggood :Η περίοδος των εκπτώσεων Black Friday πλησιάζει, και υπόσχεται μοναδικές ευκαιρίες για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις κυρίαρχες εκπτώσεις και πώς να εξοικονομήσετε χρήματα με τα tips μας.

Ημερομηνίες Εκπτώσεων

Σημειώστε τις εξής ημερομηνίες στο ημερολόγιό σας:

 • Black Friday Εκπτώσεις: 20.11 – 26.11.2023/09:00
 • Cyber Δευτέρα Εκπτώσεις: 26.11 – 3.12.2023/09:00

Πατήστε για μέχρι 70% Εκπτωση!!
Πώς να Εξοικονομήσετε Περισσότερα με το PayPal

Η πληρωμή με PayPal σας δίνει επιπλέον πλεονεκτήματα. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κερδίσετε έως και $20 επιπλέον έκπτωση, ανάλογα με το ποσό της παραγγελίας σας.

Η Προετοιμασία για τις Εκπτώσεις

Μάθετε πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις και πώς να είστε έτοιμοι για τις πιο ελκυστικές προσφορές. Εξοικονομήστε ακόμα περισσότερα με τις ειδικές προσφορές για πληρωμές με PayPal.

Προϊόντα με Παράδοση στην ΕΕ

Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα της παραγγελίας προϊόντων από ευρωπαϊκές αποθήκες. Παραλάβετε τις αγορές σας εντός 5 ημερών χωρίς προσθήκη τελωνείου.

Πώς να Μην Χάσετε Κουπόνια

banggood

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να ενημερώνεστε πάντα για τις πιο πρόσφατες και καυτές εκπτώσεις. Μη χάσετε τις αποκλειστικές προσφορές που παρέχουμε.

Πώς να Μην Κάνετε Λάθος στις Αγορές

Αν είστε αρχάριοι στις αγορές από την Κίνα, διαβάστε τις οδηγίες μας για να μην κάνετε λάθη κατά τη διάρκεια των πωλήσεων.

Καταληκτικές Σκέψεις

Ετοιμαστείτε για μία μήνα γεμάτη εκπλήξεις και προσφορές. Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές ποτέ!

Ενδιαφέροντα FAQs:

 1. Πώς μπορώ να επιλέξω τη σωστή μέθοδο αποστολής;
  • Επιλέξτε “Γραμμή προτεραιότητας της ΕΕ” για να αποφύγετε τελωνείο και ΦΠΑ.
 2. Πότε ξεκινούν οι κύριες εκπτώσεις 11.11;
  • Οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.
 3. Πώς λαμβάνω τα ειδοποιητήριά σας;
  • Εγγραφείτε στις ειδοποιήσεις μας για αποκλειστικά κουπόνια και προσφορές.
 4. Πώς εξοικονομώ περισσότερα χρήματα με το PayPal;
  • Καταβάλετε με PayPal και αποκτήστε έως $20 επιπλέον έκπτωση.
 5. Υπάρχουν προσφορές για προϊόντα σε αποθήκες της ΕΕ;
Continue Reading

Business

PayPal: Η Συνεργασία με την Temu Αναστατώνει τη Χρηματιστηριακή Αγορά

Temu : Η PayPal βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι επενδυτές έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το μετοχικό της κεφάλαιο. Στην ακμή τους το 2021, οι μετοχές της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών άγγιζαν τα 300 δολάρια έκαστη, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 362 δισ. δολάρια. Σήμερα, ανταλλάσσονται για λιγότερο από 60 δολάρια. Η αξία της, στο 11 φορές τα κέρδη εκ των προτέρων, είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Θα μπορούσε η εμφάνιση της Temu, μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας έκπτωσης συνδεδεμένης με έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές της Κίνας, να δώσει επιτέλους κάτι για το οποίο να χαρούν οι επενδυτές;

temu

temu

Οι ανησυχίες τους επικεντρώνονται στη χαμηλότερη απόδοση της Paypal στη μονάδα των υψηλότερων περιθωρίων. Αυτή κερδίζει χρήματα κάθε φορά που ένας αγοραστής κάνει κλικ στο PayPal branded κουμπί ολοκλήρωσης αγοράς.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Η έντονη ανταγωνιστικότητα από εταιρείες όπως η Apple, η Google, η Affirm και η Afterpay σφίγγει τον χώρο της επιχείρησης. Τα όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν μόλις 5% το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με τον συνθετικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 26% μεταξύ 2018-2021.

Η Temu πουλά ρούχα και ψιλο-πράγματα υψηλών εκπτώσεων, κυρίως κατασκευασμένα στην Κίνα. Έχει εκραγεί στη δημοτικότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εφαρμογή, η οποία ανήκει στην PDD (πρώην Pinduoduo), είναι προς το παρόν η πιο δημοφιλής εφαρμογή αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προπηγαίνοντας ακόμη και τις Amazon και Walmart. Οι επισκέψεις στον ιστότοπο της Temu έχουν αυξηθεί από 7 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχεδόν 300 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με το Similar Web.

Η PayPal περιλαμβάνεται ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς. Οι αναλυτές της Mizuho υποθέτουν ότι η Temu αποτελούσε περίπου το 2% της εισερχόμενης κυκλοφορίας στον ιστότοπο της PayPal τον Αύγουστο. Πιστεύουν ότι, καθώς η Temu αυξάνει τη δημοτικότητά της, θα μπορούσε να γίνει σημαντική πηγή εσόδων για την PayPal.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια. Καταρχάς, η εισερχόμενη κυκλοφορία στον ιστότοπο αποτελεί μια ατελή ένδειξη για το ποσοστό των ολοκληρώσεων αγοράς. Δεύτερον, οι πελάτες της Temu στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να αγοράζουν οικονομικά αντικείμενα, όπως 10 ζευγάρια κάλτσες με 2 δολάρια και καλάθια ντους με 5 δολάρια. Η μερίδα της PayPal πρέπει να είναι λεπτή. Και πόσον καιρό μπορούν να διαρκέσουν χαμηλού κόστους πλατφόρμες λιανικής όπως η Temu, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή καύση των ταμείων;

Συνοψίζοντας, ο νέος CEO Άλεξ Κρις πρέπει να αναστήσει την PayPal μέσω αυτοβοήθειας. Μπορεί ελάχιστα να βασίζεται στην Temu και τα οικονομικά της αντικείμενα χαμηλού κόστους.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα