Connect with us

Uncategorized

iPhone 14: Απελευθερώνοντας την καινοτομία και την αριστεία στην τεχνολογία των smartphones

Apple iPhone 14 Pro vs iPhone 14 one is new the other is not

Το iPhone 14 έχει κάνει θραύση στην αγορά των smartphones, προσφέροντας στους χρήστες πλήθος νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων σε σχέση με τον προκάτοχό του. Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του iPhone 14, καλύπτοντας το σχεδιασμό, την οθόνη, τις επιδόσεις, τις δυνατότητες της κάμερας, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την τιμολόγηση και τη συνολική εμπειρία του χρήστη.

Σχεδιασμός:

Το iPhone 14 διαθέτει έναν κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό, με κορυφαία ποιότητα κατασκευής που έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε από την Apple. Αν και συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχεδιασμού δεν αναφέρονται ρητά στα αποτελέσματα αναζήτησης που παρέχονται, μπορεί να συναχθεί ότι η συσκευή προσφέρει μια εκλεπτυσμένη αισθητική με έμφαση σε μια οθόνη χωρίς πλαίσιο και ένα λεπτό προφίλ.

Οθόνη:

Οθόνη Super Retina XDR
Οθόνη OLED 6,1 ιντσών (διαγώνιος) σε όλη την οθόνη
Ανάλυση 2532 x 1170 pixel στα 460 ppi
Η οθόνη του iPhone 14 έχει στρογγυλεμένες γωνίες που ακολουθούν έναν όμορφο καμπυλωτό σχεδιασμό και αυτές οι γωνίες βρίσκονται μέσα σε ένα τυπικό ορθογώνιο. Όταν μετριέται ως τυπικό ορθογώνιο σχήμα, η οθόνη έχει διαγώνιο 6,06 ίντσες (η πραγματική ορατή επιφάνεια είναι μικρότερη).

Οθόνη Super Retina XDR
Οθόνη OLED 6,7 ιντσών (διαγώνιος) σε όλη την οθόνη
Ανάλυση 2778 x 1284 pixel στα 458 ppi
Η οθόνη του iPhone 14 Plus έχει στρογγυλεμένες γωνίες που ακολουθούν έναν όμορφο καμπυλωτό σχεδιασμό και αυτές οι γωνίες βρίσκονται μέσα σε ένα τυπικό ορθογώνιο. Όταν μετράται ως τυπικό ορθογώνιο σχήμα, η οθόνη είναι

iphone 14 pro and pro max 4

iphone 14 pro and pro max 4

Επιδόσεις:

Το iPhone 14 τροφοδοτείται από το τσιπ A15 Bionic, το οποίο είναι γνωστό για την εξαιρετική ταχύτητα και αποδοτικότητά του. Όπως αναφέρεται. Το τσιπ A15 Bionic παρέχει αξιοσημείωτη αύξηση των επιδόσεων, εξασφαλίζοντας ομαλή πολυδιεργασία, γρήγορες εκκινήσεις εφαρμογών και γρήγορη συνολική απόδοση. Οι χρήστες μπορούν να περιμένουν μια απρόσκοπτη εμπειρία κατά την πλοήγηση στο οικοσύστημα iOS, την αναπαραγωγή απαιτητικών παιχνιδιών και τη χρήση εφαρμογών με υψηλή ένταση πόρων.

Και τα δύο μοντέλα έχουν:
HDR οθόνη
Αληθινό τόνο
Ευρύ χρώμα (P3)
Απτικό άγγιγμα
Αναλογία αντίθεσης 2.000.000:1 (τυπική)
Μέγιστη φωτεινότητα 800 nits (τυπική)- μέγιστη φωτεινότητα 1200 nits (HDR)
Ολεοφοβική επίστρωση ανθεκτική στα δακτυλικά αποτυπώματα
Υποστήριξη για ταυτόχρονη προβολή πολλαπλών γλωσσών και χαρακτήρων

Κάμερα:

Ο πρωταγωνιστής εδώ είναι ο αισθητήρας 48 MP της κάμερας του iPhone 14 Pro. Αυτό επιτρέπει μερικά πράγματα:

Από προεπιλογή, η κάμερα συγκεντρώνει τα pixel σε ομάδες των 4, με αποτέλεσμα φωτογραφίες 12 MP με βελτιωμένο φωτισμό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ProRAW για να τραβήξετε φωτογραφίες 48 MP πλήρως
Υπάρχει ένα νέο  ζουμ μεταξύ ευρυγώνιου 1x και τηλεφακού 3x (με περικοπή στον νέο μεγαλύτερο αισθητήρα για ζουμ 2x)

Σχετικά με το άρθρο

Τα καλύτερα μοντέλα smartphones για το 2023

Τα 9 καλύτερα iPhone όλων των εποχών που άλλαξαν τα πάντα

Αν αφήσετε το iPhone 14 Pro στην αυτόματη λειτουργία, θα επιλέξει έξυπνα πότε θα κάνει pixel binning και πότε θα στοχεύσει σε φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης. Μόλις ενεργοποιήσετε το ProRAW, θα έχετε τη δυνατότητα να επιβάλλετε 48 MP και το τηλέφωνο θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση και μετα-επεξεργασία για να παραδώσει μια τεράστια εικόνα υψηλής ανάλυσης.

Το βήμα 2x είναι μια περικοπή από τον αισθητήρα 48 MP και η Apple το αποκαλεί “ζουμ οπτικής ποιότητας” (ναι, η Apple και το φετίχ της να ονομάζει τα πράγματα για να ακούγονται μοναδικά και διαφορετικά). Είναι προσβάσιμο για τις κανονικές λειτουργίες λήψης αλλά και για τη λειτουργία πορτραίτου, επιτρέποντάς σας μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη διαμόρφωση μιας σκηνής.

Η υπερ-ευρυγώνια κάμερα απέκτησε επίσης έναν μεγαλύτερο αισθητήρα από κάτω, αν και εξακολουθεί να έχει ανάλυση 12 MP. Αυτό, ένα διάφραγμα F2.2 και η νέα μηχανή Photonic Engine (αναβάθμιση του αλγορίθμου επεξεργασίας εικόνας Deep Fusion της Apple) εξασφαλίζουν αισθητά καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Η ευρυγώνια και η τηλεφωτογραφική κάμερα φαίνεται επίσης να παράγουν πολύ καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

maxresdefault

Iphone 14

Όσον αφορά το κανονικό iPhone 14, διατηρεί το παλιό σύστημα κάμερας 12 MP που φαίνεται να είναι το ίδιο με αυτό του iPhone 13… ή πολύ ελαφρώς βελτιωμένο με τη βοήθεια του νέου Photonic Engine (αναβάθμιση Deep Fusion) και ενός ελαφρώς ευρύτερου διαφράγματος F1.5 (έναντι F1.6 στο iPhone 13). Επιπροσθέτως λειτουργία Cinematic Mode έχει επίσης αναβαθμιστεί – μπορεί πλέον να κάνει εγγραφή σε 4K και έχετε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 24 FPS και 30 FPS (στο iPhone 13 είναι κλειδωμένη σε 1080p με 30 FPS).

Επίσης, η επεξεργασία βίντεο Cinematic Mode στο post σας επιτρέπει να επαναπροσδιορίσετε την εστίαση και να συνδυάσετε βίντεο 24 FPS και 30 FPS στο ίδιο έργο, με το τελικό αποτέλεσμα να λαμβάνει τον χαμηλότερο ρυθμό καρέ.

Το iPhone 14 Pro, και πάλι, πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, καθώς σας επιτρέπει να εγγράφετε βίντεο σε Apple ProRes – ουσιαστικά έναν κορυφαίο κωδικοποιητή της βιομηχανίας. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι η φθηνότερη παραλλαγή 128 GB του 14 Pro μπορεί να εγγράψει ProRes μόνο σε 1080p. Αν θέλετε 4K, θα πρέπει να προμηθευτείτε τουλάχιστον ένα μοντέλο 256 GB.

 

 

Διάρκεια ζωής μπαταρίας:

Σύμφωνα με την Apple, το νέο iPhone 14 Plus έχει την “καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας που έχει υπάρξει ποτέ” σε iPhone. Αλλά αν μελετήσετε τα φύλλα προδιαγραφών και τις υποσημειώσεις, θα διαπιστώσετε ότι αυτό ισχύει στην πραγματικότητα μόνο για την αναπαραγωγή ήχου. Αν αναπαράγετε μόνο μουσική, το iPhone 14 Plus θα αντέξει έως και 100 ώρες – 5 ώρες περισσότερες από το iPhone 14 Pro Max. Η κατάσταση αντιστρέφεται για την αναπαραγωγή βίντεο, επειδή το iPhone 14 Pro Max διαρκεί έως και 29 ώρες, ενώ το iPhone 14 Plus διαρκεί έως και 26 ώρες. Ας δούμε τις πραγματικές χωρητικότητες της μπαταρίας των τηλεφώνων πριν δούμε τα αποτελέσματα.

Τιμή
Σύμφωνα με την αγορά, η τιμή του iPhone 14 ξεκινά από 725 ευρώ, ενώ διατίθενται και μοντέλα με υψηλότερες τιμές. 

Iphone 14. Bestprice.gr

Iphone 14. Bestprice.gr

Εμπειρία χρήστη:
Το iPhone 14 αναμένεται να προσφέρει εξαιρετική εμπειρία χρήσης, χάρη στο ισχυρό υλικό, την εκλεπτυσμένη ενσωμάτωση λογισμικού και το βελτιστοποιημένο οικοσύστημα iOS. Tο iPhone 14 Pro παρουσιάζει πολλά υποσχόμενες απαρχές καινοτόμων ιδεών, υποδεικνύοντας τη δέσμευση της Apple να διευρύνει τα όρια της τεχνολογίας των smartphone. Η συσκευή είναι πιθανό να προσφέρει μια απρόσκοπτη και διαισθητική διεπαφή χρήστη, προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και πρόσβαση σε μια τεράστια ποικιλία εφαρμογών και υπηρεσιών μέσω του App Store.

Συμπέρασμα:
Αν και τα αποτελέσματα της αναζήτησης δεν παρέχουν μια εξαντλητική επισκόπηση του iPhone 14, Από την άλλη προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τα βασικά χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις του. Με αναβαθμισμένο σύστημα κάμερας, ισχυρές επιδόσεις, κομψή σχεδίαση και εκλεπτυσμένη εμπειρία χρήσης, το iPhone 14 είναι έτοιμο να αποτελέσει μια αξιόλογη συσκευή-ναυαρχίδα στη σειρά της Apple. Όπως πάντα, συνιστάται να εξερευνήσετε περαιτέρω επαγγελματικές κριτικές και γνώμες χρηστών για να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη κατανόηση των δυνατών και αδύνατων σημείων της συσκευής.

Continue Reading

Uncategorized

Ολοκληρωμένος Οδηγός για την Αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων

αεροπορικα εισητηρια

Αεροπορικά εισιτήρια


Οταν θέλουμε να ταξιδέψουμε, η αγορά των σωστών εισιτηρίων στις σωστές τιμές μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς μπορούν να βρουν προσιτά εισιτήρια χωρίς να υπερπληρώσουν. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξερευνήσουμε τις καλύτερες πρακτικές για την αναζήτηση των σωστών εισιτηρίων στις σωστές τιμές. Θα σας παρέχουμε χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για να εξοικονομήσετε χρήματα και να βρείτε τις καλύτερες δυνατές προσφορές.

Αεροπορικά εισιτήρια

Αεροπορικά εισιτήρια | Το Σημαντικότερο Βήμα: Έρευνα

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για εισιτήρια, η έρευνα είναι το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνετε. Αυτό σας επιτρέπει να γνωρίσετε τον προορισμό σας και να ενημερωθείτε για τις εποχιακές αλλαγές που ενδέχεται να επηρεάσουν τις τιμές των εισιτηρίων.

Αεροπορικά εισιτήρια | Ορισμός του Προορισμού

Προσδιορίστε τον προορισμό σας και συγκεκριμένες πληροφορίες για τον τόπο που θέλετε να επισκεφθείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να εστιάσετε την έρευνά σας και να βρείτε τις καλύτερες πτήσεις που πληρούν τις ανάγκες σας.

Αεροπορικά εισιτήρια

Αεροπορικά εισιτήρια & Ενημέρωση για Τις Εποχιακές Αλλαγές

Κάθε προορισμός έχει τις δικές του εποχιακές αλλαγές που επηρεάζουν τις τιμές των εισιτηρίων. Μελετήστε το πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε τον προορισμό σας και προσαρμόστε τις αναζητήσεις σας ανάλογα.

Προγραμματίστε το Ταξίδι σας Προκειμένου να Επωφεληθείτε από τις Προσφορές στα Αεροπορικά εισιτήρια

Η προγραμματισμένη αναζήτηση είναι ένα σημαντικό βήμα για να επωφεληθείτε από τις προσφορές και τις χαμηλότερες τιμές. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

 • Κάντε την αναζήτησή σας με τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού σας. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο να εξετάσετε τις προσφορές και να κάνετε σύγκριση τιμών.

 • Επίσης, προγραμματίστε το ταξίδι σας εκτός της περιόδου αιχμής, όπως διακοπές ή αργίες. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι συνήθως υψηλότερες κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Αναζητήστε σε Πολλές Πλατφόρμες Αεροπορικά εισιτήρια

Για να βρείτε τα καλύτερα εισιτήρια στις σωστές τιμές, αναζητήστε σε πολλές πλατφόρμες και πηγές. Εδώ είναι μερικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Online Ταξιδιωτικά Γραφεία

Τα online ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν ευκολία και ευρύ φάσμα επιλογών. Ψάξτε σε γνωστές πλατφόρμες και συγκρίνετε τις τιμές και τις προσφορές που παρέχουν.

Ιστοσελίδες Συγκριτικής Τιμής

Οι ιστοσελίδες συγκριτικής τιμής συγκρίνουν αυτόματα τις τιμές των εισιτηρίων από πολλές πλατφόρμες. Αυτό σας επιτρέπει να βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε ένα μέρος.

Χρησιμοποιήστε Εργαλεία Αναζήτησης Πτήσεων

Για να βρείτε τα σωστά εισιτήρια στις σωστές τιμές, χρησιμοποιήστε εργαλεία αναζήτησης πτήσεων που σας παρέχουν ευέλικτες επιλογές και φίλτρα. Εδώ είναι μερικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Φίλτρα Αναζήτησης

Χρησιμοποιήστε τα φίλτρα αναζήτησης για να περιορίσετε τα αποτελέσματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, όπως ώρα αναχώρησης, αεροπορική εταιρεία, μεταβάσεις και άλλα.

 Προειδοποιήσεις Τιμής

Ενεργοποιήστε τις προειδοποιήσεις τιμής σε εργαλεία αναζήτησης πτήσεων. Θα λάβετε ειδοποιήσεις όταν οι τιμές πτήσεων για τον προορισμό σας πέσουν ή αυξηθούν, επιτρέποντάς σας να αγοράσετε στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Αεροπορικά εισιτήρια & Ευελιξία στις Ημερομηνίες

Η ευελιξία στις ημερομηνίες σας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε καλύτερες προσφορές. Έλεγξε το ημερολόγιο των ταξιδιών σας για να δείτε αν μπορείτε να προσαρμόσετε την αναχώρησή ή την επιστροφή σας για να επωφεληθείτε από φθηνότερες τιμές.

Αεροπορικά εισιτήρια & κράτηση Μεμονωμένων Τμημάτων

Μερικές φορές, κράτηση μεμονωμένων τμημάτων του ταξιδιού σας (π.χ. ξεχωριστά εισιτήρια για πτήση προς τον προορισμό και επιστροφή) μπορεί να είναι πιο οικονομικό από την κράτηση ενός ενιαίου εισιτηρίου. Εξετάστε αυτήν την επιλογή για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Συμπέρασμα

Βρίσκοντας τα σωστά εισιτήρια στις σωστές τιμές για το επόμενο σας ταξίδι είναι ζωτικής σημασίας για να εξοικονομήσετε χρήματα και να απολαύσετε μια οικονομική και άνετη εμπειρία ταξιδιού. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και χρησιμοποιώντας τις σωστές πλατφόρμες και εργαλεία αναζήτησης, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές για τα εισιτήρια σας. Αρχίστε την αναζήτησή σας εγκαίρως, συγκρίνετε τιμές, είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες και χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες πηγές πληροφοριών. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας χωρίς να υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας.

Continue Reading

Uncategorized

Η αγορά των κρύπτο το 2023: Κρυπτοπώληση: Insights και Προβλέψεις

 Κρύπτο

Καθώς το νέο έτος συνεχίζει , η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να εξελίσσεται και να γοητεύει τόσο τους έμπειρους επενδυτές όσο και τους περίεργους νεοεισερχόμενους. Κάθε μέρα που περνάει, το τοπίο των κρυπτονομισμάτων γίνεται πιο δυναμικό, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις ρυθμιστικές εξελίξεις και τις μεταβαλλόμενες διαθέσεις των επενδυτών. Σε αυτό το άρθρο, καταδυόμαστε στις τάσεις της αγοράς, τις καινοτομίες όπως το cryptotab και τις πιθανές προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας το έτος 2023.

Ανάπτυξη και υιοθέτηση της αγοράς: Επανάσταση των κρυπτονομισμάτων

Το έτος 2023 γίνεται μάρτυρας περαιτέρω ανάπτυξης και υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθώς όλο και περισσότεροι ιδιώτες, επιχειρήσεις και ιδρύματα αναγνωρίζουν τα οφέλη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η ζήτηση για κρυπτονομίσματα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα. Οι αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων θα συνεχίσει να επεκτείνεται, λόγω των αυξημένων θεσμικών επενδύσεων, της αποδοχής από την κυρίαρχη τάση και των καινοτόμων περιπτώσεων χρήσης.

κρύπτο
κρύπτο

Θεσμική συμμετοχή: Επιτάχυνση της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων

Μια σημαντική τάση που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια και είναι πιθανό να συνεχιστεί το 2023 είναι η αυξανόμενη συμμετοχή θεσμικών φορέων στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως τράπεζες και hedge funds, αναγνωρίζουν τις δυνατότητες των κρυπτονομισμάτων ως κατηγορία επενδυτικών περιουσιακών στοιχείων. Η είσοδος των θεσμικών επενδυτών φέρνει ρευστότητα, σταθερότητα και αξιοπιστία στην αγορά, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους μικροεπενδυτές και οδηγώντας στην περαιτέρω υιοθέτηση.
Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να γνωρίζετε πως λειτουργεί η τάση του κρύπτο.

Ρυθμιστικές εξελίξεις: Ισορροπία

Με την αυξανόμενη προβολή των κρυπτονομισμάτων, οι ρυθμιστικοί φορείς παγκοσμίως παλεύουν με την ανάγκη θέσπισης πλαισίων για τη ρύθμιση αυτής της αναδυόμενης κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων. Το 2023, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε αυξημένη εστίαση στις ρυθμίσεις για τα κρυπτονομίσματα, καθώς οι κυβερνήσεις στοχεύουν να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας των επενδυτών και της προώθησης της καινοτομίας. Βρές περισσότερο εδώ.
Η ρυθμιστική σαφήνεια και τα ισχυρά πλαίσια μπορούν να αποτελέσουν στέρεα θεμέλια για τη βιώσιμη ανάπτυξη της αγοράς, εμπνέοντας εμπιστοσύνη τόσο στους ιδιώτες όσο και στους θεσμικούς επενδυτές.

Continue Reading

Uncategorized

Τα υγιεινότερα τρόφιμα που μπορείς να καταναλώνεις

Untitled design (3)

Ακολουθήστε μια διατροφή που αποτελείται από τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, νάτριο, άμυλο και ανθυγιεινά λίπη. Είναι γεμάτες με βιταμίνες και μέταλλα και έχουν λιγότερες θερμίδες. Τα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα, είναι απαραίτητα για τη θρέψη του σώματός σας και τη διατήρηση της καλής υγείας. Η κατανάλωση αυτών των θρεπτικών συστατικών μέσω των τροφίμων εξασφαλίζει ότι το σώμα σας μπορεί να τα απορροφήσει και να τα αξιοποιήσει αποτελεσματικά, μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Προσπαθήστε να τρώτε ποικιλία τροφίμων για να λαμβάνετε διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα. Στα τρόφιμα που είναι φυσικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνονται τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα άπαχα κρέατα, τα ψάρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα γαλακτοκομικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Θέλετε να συνδυάσετε την υγιεινή διατροφή με εύκολες και νόστιμες συνταγές ; 
Πατήστε εδώ και δείτε.

τρόφιμα
 1. Νερό
  Πίνετε 8 έως 12 φλιτζάνια νερό καθημερινά.
 2. Δημητριακά ολικής αλέσεως
  Τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Αναζητήστε αλεύρι ολικής αλέσεως, σίκαλη, πλιγούρι βρώμης, κριθάρι, αμάραντο, κινόα ή ένα πολύσπορο. Μια καλή πηγή φυτικών ινών έχει 3 έως 4 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα. Μια εξαιρετική πηγή έχει 5 ή περισσότερα γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα.
 3. Φασόλια και φακές
  Προσπαθήστε να τρώτε ένα γεύμα με βάση τα φασόλια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Προσπαθήστε να προσθέτετε όσπρια, συμπεριλαμβανομένων των φασολιών και των φακών, σε σούπες, βραστά, κατσαρόλες, σαλάτες και ντιπ ή να τα τρώτε σκέτα.
Εάν είστε από την Θεσσαλονίκη, μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα και υγιεινότερα φρούτα και λαχανικά με την δυνατότητα Delivery εδώ!
 1. Ψάρια
  Προσπαθήστε να τρώτε δύο με τρεις μερίδες ψάρι την εβδομάδα. Μια μερίδα αποτελείται από 3 έως 4 ουγκιές μαγειρεμένου ψαριού. Καλές επιλογές είναι ο σολομός, η πέστροφα, η ρέγγα, το γαλάζιο ψάρι, οι σαρδέλες και ο τόνος.
 2. Μούρα
  Συμπεριλάβετε δύο έως τέσσερις μερίδες φρούτων στη διατροφή σας κάθε μέρα. Προσπαθήστε να τρώτε μούρα όπως σμέουρα, βατόμουρα, βατόμουρα και φράουλες.
 3. Πράσινα λαχανικά
  Τρώτε σκούρα πράσινα λαχανικά τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Καλές επιλογές είναι το μπρόκολο, οι πιπεριές, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο και το σπανάκι.
 4. Γιαούρτι
  Οι άνδρες και οι γυναίκες μεταξύ 19 και 50 ετών χρειάζονται 1000 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου την ημέρα και 1200 χιλιοστόγραμμα εάν είναι 50 ετών ή μεγαλύτεροι. Τρώτε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, όπως άπαχα ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. Συμπεριλάβετε βιολογικές επιλογές.
 5. Λιναρόσπορος, ξηροί καρποί και σπόροι
  Προσθέστε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή άλλους σπόρους στο φαγητό κάθε μέρα ή συμπεριλάβετε μια μέτρια ποσότητα ξηρών καρπών – 1/4 φλιτζανιού – στην καθημερινή σας διατροφή.
 6. Σόγια
  25 γραμμάρια πρωτεΐνης σόγιας την ημέρα συνιστώνται ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλών λιπαρών για να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Δοκιμάστε το τόφου, το γάλα σόγιας, τα φασόλια σόγιας edamame, το tempeh και την υφή φυτικής πρωτεΐνης (TVP).
 7. Κολοκύθι
  Τρώτε κολοκύθες και βελανίδια, καθώς και άλλα λαχανικά με πλούσια χρωστικές σκούρου πορτοκαλί και πράσινου χρώματος, όπως η γλυκοπατάτα, το πεπόνι και το μάνγκο.
Continue Reading

Κορυφαια Νεα