Connect with us

Tech

iPhone 15 Pro Max: Ζυγίζει λιγότερο – Ζουμάρει περισσότερο

iPhone 15 Pro Max το τελευταίο, πιο ακριβό smartphone της Apple είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για το iPhone. Όμως, παρά την ισχυρή νέα κάμερα και τη θύρα USB-C, το καλύτερο χαρακτηριστικό του είναι απλώς το μικρότερο βάρος του.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα iPhone 6,7 ιντσών της Apple ήταν πάντα θηρία σε τιμή και βάρος. Όμως, ενώ αυτό το νέο iPhone Pro Max εξακολουθεί να είναι ακόμα πανάκριβο για το πορτοφόλι, ξεκινώντας από £1.199 (€1.449/$1.199/A$2.199), είναι τουλάχιστον 19 γραμμάρια ελαφρύτερο, κάνοντας τεράστια διαφορά στο χέρι και τις τσέπες σας.

Το νέο μοντέλο της APPLE  έχει πλευρές από τιτάνιο αντί για ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο εξοικονομεί τα 19g αλλά μετατοπίζει επίσης την ισορροπία του τηλεφώνου προς το κέντρο του, κάνοντάς το να φαίνεται ελαφρύτερο από ό,τι είναι. Κατά τα άλλα, ο σχεδιασμός παραμένει στενά συνδεδεμένος με αυτόν που παρουσιάστηκε με το iPhone 12 Pro Max το 2020, με λίγο μόνο μαλάκωμα στις άκρες και πιο λεπτά πλαίσια γύρω από την οθόνη.

iPhone 15

Η οθόνη είναι μία από τις καλύτερες της αγοράς και μπορεί να γίνει εξαιρετικά φωτεινή στο φως του ήλιου, διευκολύνοντας την ανάγνωση σε εξωτερικούς χώρους. Νέο για φέτος είναι το κουμπί δράσης, το οποίο αντικαθιστά τον διακόπτη σίγασης που υπήρχε σε κάθε iPhone.

Μπορεί να εξακολουθεί να κάνει σίγαση και να καταργεί τη σίγαση του τηλεφώνου πατώντας και κρατώντας πατημένο, αλλά αν αφήνετε το τηλέφωνό σας μόνιμα σιωπηλό ή είστε ευχαριστημένοι με το να αλλάζετε τη σίγαση στο κέντρο ελέγχου, τότε μπορείτε να το αναπροσαρμόσετε για να κάνει άλλα πράγματα, όπως να ενεργοποιεί το “μην ενοχλείτε”, να ενεργοποιεί την κάμερα, να ανάβει τον φακό, να ηχογραφεί ένα φωνητικό σημείωμα καθώς και άλλες λειτουργίες.

iPhone 15

Προδιαγραφές – iPhone 15 Pro Max

Οθόνη: (OLED) (460ppi)
Επεξεργαστής: Apple A17 Pro
RAM: 8GB
Αποθηκευτικός χώρος: 256, 512GB ή 1TB
Λειτουργικό σύστημα: iOS 17
Φωτογραφική μηχανή: 12MP και 12MP 5x zoom, μπροστινή κάμερα 12MP
Συνδεσιμότητα: 5G, wifi 6E, NFC, Bluetooth 5.3, νήμα, USB-C, δορυφόρος, UWB και GNSS
Αντοχή στο νερό: IP68 (6 μέτρα για 30 λεπτά)
Διαστάσεις: 8,25 χιλιοστά: 159,9 x 76,7 x 8,25 χιλιοστά
Βάρος: 221g

Τέλος το Lightning, αλλαγή στο USB-C στα νέα iPhone 15

iPhone 15

Το δεύτερο μεγάλο νέο χαρακτηριστικό για το iPhone το 2023 είναι η μετάβαση από τη θύρα Lightning σε USB-C για φόρτιση και αξεσουάρ. Το πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αξεσουάρ Lightning που έχετε. Για τους περισσότερους θα είναι μια απλή αλλαγή καλωδίου για τη φόρτιση, ένα από τα οποία περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπάρχοντα προσαρμογέα ρεύματος και δεν χρειάζεται πλέον να αγοράζετε ακριβά καλώδια της Apple, καθώς οποιοδήποτε καλώδιο USB-C θα πρέπει να λειτουργεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται από κάθε τηλέφωνο Android, PC και Mac, iPad και άλλα tablet. Μπορείτε να φορτίσετε ακόμη και άλλες συσκευές έως 4,5W από το iPhone σας, συμπεριλαμβανομένων των AirPods, ενός Apple Watch ή άλλων τηλεφώνων, αν είστε απελπισμένοι.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να συνδέσετε πρακτικά οποιοδήποτε αξεσουάρ USB-C στο τηλέφωνο. Σύνδεσα με επιτυχία διάφορες αποβάθρες USB-C, χειριστήρια παιχνιδιών, προσαρμογείς ethernet, μονάδες flash, προσαρμογείς ήχου, καλώδια οθόνης και συσκευές ανάγνωσης καρτών SD, η τελευταία εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για έναν φωτογράφο. Ανοίγει επίσης η δυνατότητα σύνδεσης χειριστηρίων παιχνιδιών και άλλων συσκευών, όπως η έκδοση USB-C του Backbone One. Σημειώστε ότι τα 15 Pro και Pro Max υποστηρίζουν ταχύτερες ταχύτητες μεταφοράς USB3 (10Gbps), αλλά το καλώδιο που βρίσκεται στη συσκευασία είναι μόνο το πιο αργό USB2 (480Mbps).

ΑΓΟΡΑ iPhone 15

A17 Pro chip

Τα 15 Pro και Pro Max είναι τα πρώτα iPhones που διατίθενται με το chip A17 Pro, το οποίο είναι 10% ταχύτερο με 20% πιο ισχυρά γραφικά και υποστηρίζει προηγμένα γραφικά ray tracing, τα οποία θα επιτρέψουν πιο ρεαλιστικά παιχνίδια ποιότητας κονσόλας.

Οι χρήστες ανέφεραν ότι το τηλέφωνο γινόταν πολύ ζεστό στην αφή, κάτι που η Apple αντιμετώπισε με την ενημέρωση iOS 17.0.3. Ωστόσο, ακόμη και πριν από την επιδιόρθωση το Max δεν ζεστάθηκε περισσότερο από τα προηγούμενα μοντέλα ή τους αντιπάλους του στις δοκιμές μου, ακόμη και όταν πιέστηκε μέσω benchmarks και παιχνιδιών.

Το τηλέφωνο διαρκεί περίπου 44 ώρες μεταξύ φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης της ενεργής χρήσης της οθόνης για μόλις έξι ώρες. Αυτό συνέβη ενώ χρησιμοποιούνταν κυρίως σε wifi με μερικές ώρες περιήγησης 5G. Αυτό σημαίνει φόρτιση περίπου κάθε δύο ημέρες με μέτρια χρήση. Ακόμα και τις πιο βαριές ημέρες με χρήση έξω και στο 5G τον περισσότερο χρόνο, με χρήση της κάμερας και των χαρτών, το 15 Pro Max διαρκεί ακόμα 36 ώρες μεταξύ των φορτίσεων.

Η Apple λέει ότι η μπαταρία θα πρέπει να διαρκέσει πάνω από 500 κύκλους πλήρους φόρτισης με τουλάχιστον 80% της αρχικής της χωρητικότητας και μπορεί να αντικατασταθεί για £ 95. Οι επισκευές οθόνης εκτός εγγύησης κοστίζουν 389 λίρες Αγγλίας. Το smartphone της APPLE υιοθετεί τον ίδιο εσωτερικό σχεδιασμό φιλικό προς την επισκευή που εισήχθη με το iPhone 14, αλλά το τηλέφωνο έλαβε μόνο τέσσερα στα 10 για την επισκευασιμότητα από τους ειδικούς iFixit λόγω της χρήσης λογισμικού από την Apple για τον περιορισμό της επισκευής από τρίτους.

Το τηλέφωνο περιέχει ανακυκλωμένο αλουμίνιο, κοβάλτιο, χαλκό, χρυσό, πλαστικό, στοιχεία σπάνιων γαιών, κασσίτερο και βολφράμιο. Η εταιρεία αναλύει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του τηλεφώνου στην έκθεσή της. Η Apple προσφέρει προγράμματα ανταλλαγής και δωρεάν ανακύκλωσης, μεταξύ άλλων και για προϊόντα που δεν ανήκουν στην Apple.

ΚΑΜΕΡΑ- iPhone 15 – Pro – Pro Max

Το 15 Pro Max διαθέτει την πιο ισχυρή κάμερα της Apple. Μοιράζεται την ίδια γενική ρύθμιση με το περσινό 14 Pro, συμπεριλαμβανομένης μιας υπερμεγέθους κάμερας 12 megapixel, μιας κύριας κάμερας 48MP και μιας τηλεφακού κάμερας 12MP, αλλά με μερικές βασικές διαφορές.

Η κάμερα τηλεφακού στο Pro Max διαθέτει οπτικό ζουμ 5x, από 3x στο κανονικό 15 Pro και τα προηγούμενα μοντέλα, το οποίο κλείνει σημαντικά την απόσταση από αντικείμενα και δίνει επιτέλους στο iPhone ουσιαστική μεγέθυνση. Στη συνέχεια, η κάμερα μπορεί να απλωθεί έως και 25x ψηφιακό ζουμ με καλά αποτελέσματα μέχρι περίπου 10-15x. Η κύρια κάμερα τραβάει πλέον φωτογραφίες 24 megapixel από προεπιλογή – από 12MP – και μπορεί να τραβήξει σε τρεις διαφορετικές εστιακές αποστάσεις (24, 28 ή 35mm), κάτι που θα ευχαριστήσει τους ενθουσιώδεις φωτογράφους. Διατηρεί επίσης το χρήσιμο οπτικό ζουμ 2x από πέρυσι.

Οι φωτογραφίες πορτραίτου τραβιούνται τώρα αυτόματα όταν η κάμερα εντοπίζει ένα άτομο ή ένα κατοικίδιο χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στην ειδική λειτουργία. Στη συνέχεια, μπορείτε να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία και να την επανεστιάσετε εκ των υστέρων σε πορτραίτο, το οποίο είναι ένα πολύ καλύτερο σύστημα. Σημαίνει επίσης ότι τα πορτραίτα μπορούν να τραβηχτούν με νυχτερινή λειτουργία για σημαντικά καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η φωτογραφική μηχανή πραγματοποιεί επίσης λήψεις με ένα σωρό προηγμένες τεχνολογίες βίντεο, οι περισσότερες από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν μόνο από βιντεογράφους ή κινηματογραφιστές, αλλά για τον ερασιτέχνη σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πραγματικά υπέροχα βίντεο με πολύ λίγη προσπάθεια.

Συνολικά, η κάμερα του 15 Pro Max είναι μία από τις καλύτερες του κλάδου και ένας λόγος για να αγοράσετε το μεγαλύτερο iPhone αντί για το μικρότερο 15 Pro, που ταιριάζει με το Pixel της Google και ξεπερνά σε ζουμ μόνο το S23 Ultra της Samsung με το οπτικό ζουμ 10x.

 

ΑΝΘΕΚΤΙΚΌΤΗΤΑ

Οι πλευρές τιτανίου του 15 Pro καταλήγουν να διαχέουν την πίεση της πρόσκρουσης στο μπροστινό και το πίσω γυαλί, οδηγώντας σε ρωγμές ιστού αράχνης. Αν και αυτές οι ρωγμές δεν χρειάζονται άμεση επισκευή και αντικατάσταση του γυαλιού, θα πρέπει τελικά να το κάνετε.

Από την άλλη πλευρά, η ζώνη από ανοξείδωτο ατσάλι του iPhone 14 Pro κατάφερε να απορροφήσει μεγάλο μέρος των κραδασμών από τις πτώσεις σε τσιμεντένιο πάτωμα, επιτρέποντας στο τηλέφωνο να αντέξει περισσότερο. Η ίδια η ζώνη εμφάνισε χτυπήματα και γρατσουνιές αρκετά γρήγορα, αλλά ήταν καλύτερη στη διατήρηση της συνολικής δομικής ακεραιότητας.

 

Το iPhone 15 Pro Max κοστίζει από £ 1.199 ($ 1.199 / $ 2.199) με 256GB αποθήκευσης.

Για σύγκριση,  το Samsung Galaxy S23 Ultra κοστίζει £ 1.249, το Galaxy Z Flip 5 κοστίζει £ 1.049, το Google Pixel 7 Pro κοστίζει £ 849 και το Fairphone 5 κοστίζει £ 649.

Το 15 Pro Max είναι το καλύτερο μεγάλο τηλέφωνο της Apple μέχρι στιγμής, προσφέροντας μεγαλύτερη κάμερα, μεγαλύτερη οθόνη και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από άλλα μοντέλα. Αλλά είναι οι νέες πλευρές τιτανίου και η μείωση του βάρους που κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά στην καθημερινή χρήση.

Η κάμερα είναι πραγματικά εξαιρετική, με το νέο οπτικό ζουμ 5x, το οποίο κλείνει ουσιαστικά την απόσταση από αντικείμενα, και την αυτόματη λειτουργία πορτραίτου που κάνει τις φανταχτερές λήψεις εξαιρετικά απλές. Η οθόνη είναι τεράστια. Το κουμπί δράσης είναι εύχρηστο. Η θύρα USB-C είναι πολύ καλοδεχούμενη, όπως και η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το γρήγορο chip και ο μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος 256GB ως στάνταρ.

Αλλά εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ένα superphone. Τεράστιο, κολοσσιαία ακριβό και αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό με ακόμη μεγαλύτερα ζουμ και περισσότερες δυνατότητες. Για τους αγοραστές iPhone το 15 Pro Max είναι αναμφίβολα η κορυφή, αν έχετε τα χέρια και το πορτοφόλι ικανά να το χειριστείτε.

Πλεονεκτήματα: ελαφρύτερο από τους προκατόχους, εξαιρετικές κάμερες, 5x οπτικό zoom, USB-C, νέο κουμπί δράσης, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, κορυφαίες επιδόσεις, λαμπρή οθόνη, 5G, μακρά υποστήριξη λογισμικού.

Μειονεκτήματα: πολύ ακριβό, μεγάλο πλαίσιο παρά το μειωμένο βάρος, πιο επισκευάσιμος σχεδιασμός που περιορίζεται από κλειδαριές λογισμικού.

 

Σχετικά με το άρθρο

Τα καλύτερα μοντέλα smartphones για το 2023

Τα 9 καλύτερα iPhone όλων των εποχών που άλλαξαν τα πάντα

Samsung Galaxy S23 ULTRA: Το δυνατότερο Android κινητό

Tech

Μερικά από τα καλύτερα laptop που μπορείτε να αγοράσετε για το 2023

λάπτοπ

Τα 6 Καλύτερα Λάπτοπ

Για να σας βοηθήσουμε με την αποφάση αγοράς σας,για το καλύτερο λάπτοπ κάναμε το  δύσκολο (πολύ δύσκολο, πιστέψτε με) καθήκον εδώ να επιλέξουμε μερικές από τις πιο εξαιρετικές συσκευές εκεί έξω για αυτό το άρθρο. Είτε ψάχνετε για ένα Chromebook, ένα φορητό υπολογιστή για παιχνίδια, ένα convertible 2-σε-1, ένα εξαιρετικά ελαφρύ φορητό υπολογιστή ή κάτι που είναι λίγο από όλα, έχουμε πολλαπλές επιλογές για εσάς. Αυτοί δεν είναι απαραίτητα οι καλύτεροι φορητοί υπολογιστές όλων των εποχών, αλλά είναι, κατά τη γνώμη μας, τα καλύτερα laptop που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή.

Η τρέχουσα επιλογή μας για τον καλύτερο λάπτοπ του 2023 είναι το MacBook Air.

λάπτοπ

Είναι όλο και πιο δύσκολο να αγοράσετε έναν κακό φορητό υπολογιστή, αλλά αυτό που διαχωρίζει τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές από τους καλούς φορητούς υπολογιστές είναι ο τρόπος με τον οποίο εξισορροπούν την ισχύ, την αποδοτικότητα, τη φορητότητα και την άνεση. Ο κορυφαίος φορητός υπολογιστής θα πρέπει να διαθέτει φανταστικό πληκτρολόγιο και trackpad – άλλωστε, αυτοί είναι οι δύο σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους θα επιλέγατε έναν laptop αντί για ένα smartphone ή ένα tablet. Η οθόνη του θα πρέπει να είναι εύκολη στα μάτια, φωτεινή και αρκετά ευκρινής ώστε να μην σας αποσπούν την προσοχή οι οδοντωτές άκρες και τα ορατά pixel. Θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή για τα περισσότερα πράγματα εκτός από την εντατική επεξεργασία βίντεο και το προηγμένο gaming.

Θα πρέπει να μεταφέρεται εύκολα από μέρος σε μέρος και θα πρέπει να μπορεί να αντέχει όλη την ημέρα χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί στην πρίζα.

Οι άλλες επιλογές μας για τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές, Chromebook και 2-σε-1 περιλαμβάνουν το MacBook Pro 16 και το HP Spectre x360 14. Δείτε την πλήρη λίστα με τις καλύτερες επιλογές παρακάτω ή την λίστα με λάπτοπ μέχρι 500 ευρώ.

Τι ψάχνουμε

 1. Αξία: Η τιμή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην αξιολόγηση των συσκευών για αυτή τη σελίδα. Αναζητούμε laptop που προσφέρουν μεγάλη αξία για την τιμή που ζητούν και που είναι οι καλύτεροι από τους καλύτερους σε σύγκριση με άλλους φορητούς υπολογιστές στην κατηγορία τιμής τους. Όσο πιο ακριβή είναι μια συσκευή, τόσο πιο εξαιρετική πρέπει να είναι για να μπει εδώ.
 2. Επιδόσεις: Θέλουμε laptops με αρκετή ισχύ για να εξυπηρετήσουν το κοινό-στόχο τους. Ένας super laptop θα πρέπει να μπορεί να χειριστεί έναν τυπικό φόρτο εργασίας γραφείου χωρίς υπερβολική θερμότητα ή θόρυβο από ανεμιστήρες. Ένας φορητός υπολογιστής θα πρέπει να τρέχει τα σημερινά δημοφιλή παιχνίδια.
 3. Οθόνη: Μας αρέσουν οι οθόνες που είναι χρωματικά ακριβείς και φωτεινές.
 4. Σχεδιασμός: Ψάχνουμε για σταθερή, ανθεκτική κατασκευή που να μπορεί να αντέξει μια τυπική ποσότητα φθοράς σε χαρτοφύλακα.
 5. Διάρκεια ζωής της μπαταρίας: Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι πολύ πιο σημαντική σε ορισμένες κατηγορίες από ό,τι σε άλλες.Σε γενικές γραμμές, υποθέτουμε ότι οι περισσότεροι αγοραστές επιλέγουν έναν laptop αντί για έναν σταθερό υπολογιστή επειδή εκτιμούν κάποια δυνατότητα εργασίας μακριά από την πρίζα. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δίνει στον χρήστη μεγαλύτερη ελευθερία και καθιστά μια συσκευή πιο αξιόπιστη για ταξίδια, οπότε την εξετάζουμε εδώ.
 6. Επιλογή θύρας: Όσο περισσότερες θύρες, τόσο το καλύτερο.

Προσπαθούμε να κρατάμε τις επιλογές μας όσο το δυνατόν πιο σύγχρονες, αλλά ενδέχεται να συμπεριλάβουμε μια παλαιότερη συσκευή έναντι της νεότερης γενιάς της, εάν θεωρούμε ότι η νεότερη γενιά αποτελεί σημαντική υποβάθμιση ή. Σπάνια προτείνουμε συσκευές άνω των δύο ετών.

1. Apple MacBook Air (M2)

λάπτοπ

‘Ένα επανασχεδιασμένο MacBook Air είναι μια λεπτή, ελαφριά συσκευή που τροφοδοτείται από το πιο πρόσφατο chip της Apple. Το μοντέλο M2 διαθέτει επίσης κάμερα 1080p και καλύτερη οθόνη από τον προκάτοχό του, ενώ διατηρεί χαρακτηριστικά όπως η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η φόρτιση MagSafe.

CPU: Μ2 / GPU: 1664, 60Hz, χωρίς δυνατότητα αφής / Διαστάσεις: Οθόνη 13,6 ιντσών IPS, 2560 x 1664, 60Hz, χωρίς δυνατότητα αφής: 11,97 x 8,46 x 0,44 ίντσες / Βάρος: 2,7 κιλά

Το τελευταίο MacBook Air, που τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή M2 της Apple, είναι ο καλύτερος φορητός υπολογιστής για τους περισσότερους ανθρώπους.

Βασικό μοντέλο, το οποίο περιλαμβάνει μνήμη 8GB, αποθηκευτικό χώρο 256GB, επεξεργαστή 8 πυρήνων και GPU 8 πυρήνων. Ένα μοντέλο με 512GB αποθηκευτικού χώρου, το οποίο είναι αυτό που προτείνουμε για τους περισσότερους ανθρώπους και θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το φορητό υπολογιστή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κοστίζει 1.299,00 €

Tο Air έχει χάσει το σχέδιο που ήταν το σήμα κατατεθέν του για χρόνια, αλλά διατηρεί πολλά από τα άλλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά των προηγούμενων ετών, όπως η φόρτιση MagSafe, το Touch ID και το πληκτρολόγιο με διακόπτη ψαλιδιού, και προσθέτει μια νέα κάμερα 1080p και δύο νέες επιλογές χρωμάτων.

2.MacBook Pro

λάπτοπ

Το νέο MacBook Pro 16 ιντσών είναι μια δημιουργική δύναμη εξοπλισμένη με το πιο πρόσφατο πυρίτιο της Apple. Διαμορφώσιμη είτε με το M1 Pro είτε με το M1 Max, η οθόνη 16 ιντσών μπορεί να δανείζεται ταυτόχρονα σε έως και τρεις εξωτερικές οθόνες και μια τηλεόραση 4K χάρη στην τεράστια ποικιλία θυρών της.

GPU: M1 Pro, M1 Max / GPU: M1 Pro, M1 Max: Μ1 Pro, M1 Max / RAM: 16GB, 32GB, 64GB, 96GB/ Αποθηκευτικός χώρος: Οθόνη: 512GB, 1TB, 2TB, 4TB, 8TB / Οθόνη: 512GB, 1TB, 2TB, 4TB, 8TB: XDR, 3024 x 1964/3456 x 2234, προσαρμοστική ανανέωση έως 120Hz, χωρίς δυνατότητα αφής / Διαστάσεις: 14,2/16,2 ιντσών Liquid Retina XDR, 3024 x 1964/3456 x 2234, προσαρμοστική ανανέωση έως 120Hz, χωρίς δυνατότητα αφής: 14,01 x 9,77 x 0,66 ίντσες / Βάρος: 3,5/4,7 κιλά (M2 Pro), 3,6/4,8 κιλά (M2 Max)

Μπορεί να προκαλέσει σύγχυση το γεγονός ότι στη λίστα αυτή εμφανίζονται τόσο τα μοντέλα MacBook Pro του 2021 (με τα τσιπ M1 Pro και M1 Max) όσο και τα μοντέλα MacBook Pro του 2023 (με τα τσιπ M2 Pro και M2 Max). Τα μοντέλα 2023 είναι πιο ισχυρές συσκευές – αλλά λόγω της υψηλής τιμής τους, είναι επίσης πιο εξειδικευμένες συσκευές και τις συνιστούμε κυρίως σε επαγγελματίες που χρειάζονται κάθε ίχνος ισχύος. Θεωρούμε ότι τα μοντέλα 2021, τα οποία μπορείτε πλέον να βρείτε σε πολύ χαμηλότερες τιμές, είναι καλύτερες αγορές για ένα πιο συνηθισμένο κοινό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκονται ψηλότερα σε αυτή τη λίστα.

Στα benchmarks μας, τα οποία δοκιμάζουν μια ποικιλία δημιουργικών εργασιών, όπως κωδικοποίηση,αναπαραγωγή και χρόνος εξαγωγής, το MacBook Pro 16 τα πήγε καλύτερα από οποιονδήποτε φορητό υπολογιστή που έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ – τα μόνα άλλα μηχανήματα που πλησίασαν αυτό το μηχάνημα σε κάποια από τα benchmarks μας είναι επιτραπέζιοι υπολογιστές υψηλών προδιαγραφών. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι επίσης ρεκόρ.

Η διαμόρφωση 16 ιντσών με τον επεξεργαστή M1 Pro διήρκεσε 16 ώρες στις δοκιμές μου – γεγονός που το καθιστά τον φορητό υπολογιστή με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής που έχουμε εξετάσει ποτέ. (Η διαμόρφωση M1 Max δεν διαρκεί τόσο πολύ, αλλά και πάλι μας βοήθησε να περάσουμε μια εργάσιμη ημέρα).

Αν ψάχνετε για ένα μηχάνημα που να μπορεί να φιλοξενήσει έναν απαιτητικό φόρτο εργασίας, ενώ παράλληλα να χρησιμεύει ως μια εξαιρετική συσκευή πολυμέσων όταν είστε εκτός εργασίας, πιθανότατα θα μείνετε ικανοποιημένοι με αυτό που μπορούν να κάνουν τα M1 Pro και M1 Max.

3.Asus Zenbook Pro Duo 14

λάπτοπ

Το Asus Zenbook Pro Duo 14 OLED προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για όσους είναι πρόθυμοι να έχουν το πληκτρολόγιό τους μπροστά.

CPU: Intel Core i9-13900H / GPU: Intel Core i9-13900H: RTX 4050, RTX 4060 / RAM: 32GB / Αποθήκευση: 32GB / Αποθηκευτικός χώρος: 12,74 x 8,85 x 0,7 ίντσες/ Βάρος: 3,86 κιλά

Επιτέλους, υπάρχει ένα laptop με διπλή οθόνη που μπορούμε να προτείνουμε να αγοράσετε. Στο παρελθόν, ο παράγοντας μορφής διπλής οθόνης φαινόταν επιτηδευμένος, δυσδιάκριτος και δύσκολος στη χρήση. Αλλά στο Zenbook Duo 14, η Asus έχει γείρει την οθόνη σημαντικά ψηλότερα από ό,τι πριν, την έχει κάνει υψηλότερης ανάλυσης και της έχει δώσει μια αντιθαμβωτική χάραξη που την έχει κάνει πραγματικά χρήσιμη.

4.Asus ROG Zephyrus G14

λάπτοπ

Ο ROG Zephyrus G14 είναι ένας εκπληκτικά ισχυρός gaming laptop . Ο επεξεργαστής AMD Ryzen 9 και η GeForce RTX 3060 μπορούν να προωθήσουν ισχυρές, ομαλές επιδόσεις γραφικών στα παιχνίδια με την οθόνη QHD, ενώ είναι επίσης εκπληκτικά αποδοτικός για άλλες εργασίες.

AMD Ryzen 9 6900HS / GPU: AMD Ryzen 9 6900HS: x 1600, 120Hz, χωρίς δυνατότητα αφής / Διαστάσεις: 14 ιντσών IPS, 2560 x 1600, 120Hz, χωρίς δυνατότητα αφής: 12,28 x 8,94 x 0,73/ Βάρος: 3,64 κιλά

Θέλετε να είστε προσεκτικοί με αυτό, επειδή ορισμένα από τα μοντέλα είναι πολύ ακριβά για αυτό που προσφέρουν. Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε την GPU 6700S. Πιστεύουμε ότι αυτό το μοντέλο, συγκεκριμένα, είναι το καλύτερο δυνατό gaming laptop, 14 ιντσών που μπορείτε να αγοράσετε. Είναι μια απόλυτα  συσκευή με βάρος μόλις 3,79 κιλά και πάχος 0,77 ίντσες και διαθέτει εξαιρετικό πληκτρολόγιο, touchpad, επιλογή θυρών και οθόνη. Οι ρυθμοί καρέ είναι σταθεροί και δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ των μοντέλων 6700S και 6800S. 

5. Asus Chromebook Flip CX5

λάπτοπ

Το Asus Chromebook CX5 προσφέρει ένα εξαιρετικό πακέτο για την τιμή του

CPU: GPU: Intel Core i5-1135G7 / GPU: Intel Core i5-1135G7 / GPU: Intel Core i5-1135G7: 128GB / Οθόνη: 128GB / Οθόνη: 1080, 60Hz / Διαστάσεις: 15,6 ιντσών IPS, 1920 x 1080, 60Hz / Διαστάσεις: 15,6 ιντσών IPS, 1920 x 1080, 60Hz: 14,08 x 9,48 x 0,73/ Βάρος: 4,3 κιλά

Η Asus μας εξέπληξε με το Chromebook Flip CX5, έναν πανέμορφο laptop. Είναι εξίσου ανθεκτικό και καλοφτιαγμένο με όλα τα είδη φορητών υπολογιστών Windows σε υψηλότερες τιμές και διαθέτει μια μοναδική λεία υφή. Περιλαμβάνει πλήρεις προδιαγραφές φορητού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένης μιας μπαταρίας 57Wh, οι οποίες παρέχουν ταχύτατες επιδόσεις, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και γρήγορη φόρτιση.

Διαθέτετε όλα τα είδη θυρών, συμπεριλαμβανομένης της θύρας HDMI και της υποδοχής microSD. Τα ηχεία ακούγονται εξαιρετικά και το πληκτρολόγιο είναι άνετο. Η Asus δεν έχει τσιγκουνευτεί στο πλαίσιο του CX5 ή στις επιδόσεις του – είναι απολύτως το προϊόν που πρέπει να αγοράσετε αν ψάχνετε για ένα Chromebook με μεγάλη οθόνη.

6.Dell XPS 13

λάπτοπ

Το XPS 13 της Dell είναι η απόλυτη εκτέλεση του παραδοσιακού σχεδιασμού λεπτού και ελαφρού laptop με θήκη clamshell. Είναι κομψό και συμπαγές, διαθέτει εξαιρετικό πληκτρολόγιο και trackpad και έχει εξαιρετικές επιδόσεις.

CPU: GPU: Intel Core i7-1250U / GPU: Intel Core i7-1250U / GPU: Intel Core i7-1250U: / RAM: 8GB, 16GB, 32GB / Αποθήκευση: x 1200, 60Hz, επιλογή αφής / Διαστάσεις: 13,4 ιντσών IPS, 1920 x 1200, 60Hz, επιλογή αφής / Διαστάσεις: 13,4 ιντσών IPS, 1920 x 1200, 60Hz, επιλογή αφής: 11,63 x 7,86 x 0,55 ίντσες / Βάρος: 2,59 κιλά

Το Dell XPS 13 είναι ένας συμπαγής και αξιόπιστος φορητός υπολογιστής. Το όμορφο σασί του, η εξαιρετική οθόνη 16:10 και οι εξαιρετικές επιδόσεις του το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για χρήστες γενικής χρήσης. Με βάρος πολύ κάτω από τρία κιλά και πάχος λίγο πάνω από μισή ίντσα, είναι ένα όνειρο για ταξίδια και εργασία εν κινήσει.

Οι προδιαγραφές της μονάδας δοκιμής μας (διαμόρφωση Core i5) ήταν μια χαρά για τις εργασίες που χρειαζόμουν να κάνω. Συνιστώ τη χρήση του προφίλ ψύξης Silent, αν δεν χρειάζεστε βαριά απόδοση, καθώς οι ανεμιστήρες ξεκινούν πολύ εύκολα σε αυτό το μοντέλο.

Αυτά ήταν μερικά από τα καλύτερα λάπτοπ του 2023. Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε και τα υπόλοιπα καλύτερα μοντέλα, καθώς η λίστα είναι πράγματι μεγάλη. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες και αναλύσεις για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον κόσμο των φορητών υπολογιστών.

 

 
Continue Reading

Tech

Τα καλύτερα Λάπτοπ μέχρι 500€ για το 2023 (Οκτώμβριος)

Στον σημερινό ταχέως εξελισσόμενο κόσμο, η ύπαρξη ενός αξιόπιστου Λάπτοπ είναι απαραίτητη για την εργασία, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να καταστρέψετε την τσέπη σας για να αποκτήσετε έναν ποιοτικό laptop. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές κάτω των 500€ για το έτος 2023, εστιάζοντας ειδικά στις επιλογές που είναι διαθέσιμες τον Οκτώβριο.2

Βέβαια, εξαιτίας του ορίου στο budget, θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις. Ένα τέτοιο laptop, με μέγιστη τιμή στα 500€, δε θα μπορεί να σου προσφέρει τρελές εμπειρίες gaming, ούτε να είναι το απόλυτο workstation. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα έχει αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις, ειδικά αν ξέρεις τι να προσέξεις.

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη στα Λάπτοπ

Πριν από τη λίστα των φορητών υπολογιστών, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την αγορά. Ακολουθούν ορισμένες βασικές πτυχές που πρέπει να έχετε κατά νου:

 1. Επιδόσεις
  Η καρδιά κάθε φορητού υπολογιστή είναι ο επεξεργαστής του. Αναζητήστε έναν φορητό υπολογιστή με ισχυρή CPU που μπορεί να διεκπεραιώσει αποτελεσματικά τις εργασίες σας.
 2. Οθόνη
  Μια καλή οθόνη είναι ζωτικής σημασίας για μια ικανοποιητική εμπειρία χρήσης. Εξετάστε παράγοντες όπως το μέγεθος της οθόνης, η ανάλυση και το αν πρόκειται για πάνελ IPS ή TN.
 3. Χωριτηκότητα
  Οι φορητοί υπολογιστές αυτής της κατηγορίας τιμής συχνά διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο SSD ή HDD. Επιλέξτε με βάση τις ανάγκες αποθήκευσης και τις προτιμήσεις σας όσον αφορά την ταχύτητα.
 4. Φορητότητα
  Εάν βρίσκεστε συνεχώς εν κινήσει, είναι προτιμότερο να έχετε έναν ελαφρύ και λεπτό φορητό υπολογιστή.,
 5. Διάρκεια ζωής της μπαταρίας
  Η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι απαραίτητη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους ή για ταξίδια.

Τώρα, ας εμβαθύνουμε στους κορυφαίους φορητούς υπολογιστές κάτω των 500€ για το 2023:

HP 255 G9 15.7

Λάπτοπ

Το HP 255 G9 απευθύνεται σε χρήστες που αναζητούν έναν φορητό υπολογιστή που προσφέρει αξιόπιστη απόδοση σε καθημερινές εργασίες, όπως επεξεργασία εγγράφων, πλοήγηση στο διαδίκτυο, αναπαραγωγή πολυμέσων και βασικές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων. 

HP  250 G8 15.6

Λάπτοπ

H σειρά 250 από τους φορητούς υπολογιστές της HP είναι γνωστή για τα φιλικά προς τις επιχειρήσεις χαρακτηριστικά τους. Πρόκειται για έναν κομψό, οικονομικό φορητό υπολογιστή για επιχειρήσεις που θα ήθελαν να έχουν τόσο οι επαγγελματίες χρήστες όσο και οι εργαζόμενοι σε γραφεία. Είναι το κατάλληλο για τη δουλειά με κόστος που δύσκολα θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό σας.

Το HP 250 G8 είναι μια ενημερωμένη και βελτιωμένη έκδοση του προκατόχου του: Το 250 G7. Το HP 250 G8 δεν διαφέρει από αυτή την άποψη, καθώς απευθύνεται στην ίδια κοινότητα. Η αναθεώρησή μας για το HP 250 G8 αποτελείται από την αξιολόγηση του σχεδιασμού, της οθόνης, την αξιολόγηση του υλικού και την ανάλυση των επιδόσεων.

DELL Vostro Notebook 3500

Μια πολύ καλή επιλογή σε laptop από την Dell. Μια εταιρεία πολύ καταξιωμένη στον χώρο τον υπολογιστών. Αυτό που κάνει την Dell να ξεχωρίζει δεν είναι το μοντέρνο design των προϊόντων της αλλά η ανθεκτικότητα των υλικών τους. Πρόκειται για στιβαρές και καλής ποιότητας κατασκευές, κάτι που μπορούμε να πούμε και γι’ αυτό το laptop. Αυτό το laptop έρχεται με έναν επεξεργαστή Intel-i3 με συχνότητα στα 1.7 GHz. Έχει μια ικανοποιητική οθόνη στις 15,6 ίντσες, ούτε υπερβολικά μεγάλη αλλά ούτε και μικρή. Ο σκληρός δίσκος SSD του συγκεκριμένου μοντέλου είναι στα 256 GB ενώ η μνήμη RAM είναι στα 4 GB. Δεν περιέχει κάρτα γραφικών γι’ αυτό δεν ενδείκνυται για Gaming. Αυτό το laptop είναι καλό για δουλειά γραφείου και καθημερινή χρήση. Επιπλέον,έχει ενσωματωμένη κάμερα με μικρόφωνο για τηλεδιασκέψεις και δουλειά από το σπίτι. Είναι αρκετά άνετο στη χρήση χωρίς να κουράζει τα μάτια ή τους καρπούς κατά την πληκτρολόγηση και εύκολο στην μεταφορά.

Λάπτοπ

 HUAWEI Matebook D14

Ένας ισχυρός ανταγωνιστής που κερδίζει έδαφος στην μάχη των καλύτερων laptop κάτω από 600 ευρώ είναι αυτό το μοντέλο. Παρόλο που η HUAWEI φημίζεται για τα κινητά της, αυτή τη φορά έχει κάνει την υπέρβαση στον τομέα των υπολογιστών. Το μοντέλο αυτό έρχεται με τον Intel-i3 στα 2.10Ghz, μια οθόνη στις 14 ίντσες και εσωτερικό δίσκο SSD στα 256 Gb. Η μνήμη RAM του είναι στα 8Gb, δηλαδή διπλάσια από την προηγούμενη επιλογή. Είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, λεπτό με πολύ μοντέρνο design και αποτελεί μια καλή επιλογή για καθημερινή οικιακή χρήση αλλά και δουλειά γραφείου. Άμα αναρωτιέσαι για την κάμερα θα σου λύσω αμέσως την απορία. Είναι pop-up, ξεπετιέται ,δηλαδή, από το πληκτρολόγιο για να την ανοίγεις όποτε επιθυμείς. Γενικότερα, αυτό το laptop αποτελεί μια επιλογή που έχει γίνει ανάρπαστη στην αγορά.

Continue Reading

Entertainment

Τα 10 καλύτερα anime PART 2

Tα καλύτερα anime

(Όσοι έχετε διαβάσει το πρώτο part μπορείτε να κάνετε skip το παρακάτω Intro)

Για όσους είναι νέοι στο είδος, η άνετη ανάγνωση υποτίτλων είναι μόνο ένα μικρό εμπόδιο για να ξεκλειδώσετε έναν εντελώς νέο κόσμο. Από τα κλασικά μέχρι τις πιο μοντέρνες σειρές, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα άνιμε που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς και συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα για να παρακολουθήσουν οι αρχάριοι.
Υπάρχουν πολυάριθμα κινούμενα σχέδι που παράγονται και κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Εδώ, τα άνιμ, που είναι ο ιαπωνικός όρος που προέρχεται από την Ιαπωνία και σημαίνει κυρίως τα κινούμενα σχέδια που γίνονται στην Ιαπωνία.

Αν δεν διαβάσατε το part 1, πατήστε εδώ

Λέγεται ότι το πρώτο ιαπωνικό animation δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε το 1917. Μιλώντας για τα πρώτα διάσημα animation στην Ιαπωνία, το Astro Boy (γνωστό και ως Mighty Atom) κυκλοφόρησε το 1963 ως η πρώτη σειρά που προβλήθηκε στην τηλεόραση. Περίπου εκατοντάδες νέα προβάλλονται στην τηλεόραση και διανέμονται στις πλατφόρμες streaming ταινιών και έρχονται στις οθόνες κάθε χρόνο, και ο αριθμός των τίτλων που πρέπει να παρακολουθήσετε αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.
Η βιομηχανία των animation έχει ευδοκιμήσει σημαντικά στην Ιαπωνία εν μέρει επειδή η χώρα διαθέτει και άλλες ιαπωνικές ποπ κουλτούρες, όπως τα manga, τα βιντεοπαιχνίδια και τα light novels. Ορισμένα δημοφιλή άνιμε είναι προσαρμογές manga, βιντεοπαιχνιδιών, light novels και άλλων μέσων.Εχουν ανθίσει παγκοσμίως τόσο γρήγορα, δεδομένου ότι ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια με αγγλικούς μεταγλωττισμούς και υπότιτλους.
Ακολουθούν οι 10 καλύτερες σειρές  όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένων τόσο των κλασικών σειρών όσο και των ολοκαίνουργιων σειρών. Αυτή η λίστα με τα καλύτερα άνιμε θα βοηθήσει τους αρχάριους να βρουν με ποια να αρχίσουν να παρακολουθούν στον κόσμο ή τους οπαδούς των άνιμε να αποφασίσουν ποιο είναι το επόμενο που θα δοκιμάσουν. Διαφορετικά, ελέγξτε τα καλύτερα κατά τα πρότυπα των φρικιών.
Αυτή η λίστα επικεντρώνεται στις τηλεοπτικές σειρές που οι Ιάπωνες αποκαλούν “anime”, οπότε εξαιρούνται οι ταινίες του Studio Ghibli ή τα κινούμενα σχέδια του Makoto Shinkai.

10.Jujutsu Kaisen

Το Jujutsu Kaisen έχει κερδίσει τη θέση του ως μέρος της περίφημης “σκοτεινής τριάδας”, δηλαδή τριών βίαιων σειρών anime δράσης/τρόμου shonen με περίπου παρόμοιο αφηγηματικό στυλ. Με μια ματιά, το Jujutsu Kaisen μοιάζει με τυπική δράση shonen, αλλά έχει επίσης ισχυρό συναισθηματικό αντίκτυπο και κάποιο έντονο κοινωνικό σχόλιο.

Τα ηχηρά μηνύματα του Jujutsu Kaisen, οι συναρπαστικοί χαρακτήρες, το επιδέξιο σύστημα μάχης και ο επιδέξιος συνδυασμός δράσης, τρόμου, δράματος και κωμωδίας το καθιστούν μια από τις καλύτερες σειρές anime όχι μόνο της σύγχρονης εποχής, αλλά και κάθε δεκαετίας των anime. Δεν είναι για όλους, αλλά όποιος οπαδός του anime μπορεί να αντέξει τις γραφικές σκηνές δράσης του, θα περάσει υπέροχα.

Anime Figures

 

Tα καλύτερα anime

9.Bleach: Thousand-Year Blood War – Tα καλύτερα anime

Το αρχικό anime Bleach ήταν κάποτε πολύ δημοφιλές, αλλά τελικά έμεινε πίσω από τους ανταγωνιστές του Naruto και One Piece και ακυρώθηκε το 2012.
Ευτυχώς για τους αφοσιωμένους οπαδούς του Bleach, αυτή η θρυλική σειρά shonen επέστρεψε το 2022 με το Bleach: Thousand-Year Blood War. Τώρα, το anime Bleach έχει διεκδικήσει ξανά τη θέση του ως ένα από τα καλύτερα anime όλων των εποχών, κυρίως για τους οπαδούς των shonen anime.

Αυτό το anime συμπυκνώνει όλα όσα έκαναν το πρωτότυπο τόσο δημοφιλές, με πολύ καλύτερο ρυθμό, κομψά σύγχρονα γραφικά, εξαιρετική φωνητική υποκριτική και ένα βίαιο και συναρπαστικό πολεμικό τόξο που θα κρίνει μια για πάντα την τύχη της Soul Society.

8.Cyberpunk Edgerunners

Το Cyberpunk: Edgerunners είναι ένα αιματηρό και συναρπαστικό anime βασισμένο στον κόσμο του παιχνιδιού Cyberpunk 2077. Ως επί το πλείστον, το Cyberpunk: Edgerunners είναι αυτό που θα περίμεναν οι οπαδοί, ως μια βίαιη, σκοτεινή σειρά επιστημονικής φαντασίας με αντιήρωες που ζουν σε έναν ζοφερό μελλοντικό κόσμο. Παρόλα αυτά, υπάρχει χώρος για μια δυνατή ανθρώπινη καρδιά μέσα σε όλο αυτό το χάος της υψηλής τεχνολογίας. Το Cyberpunk Edgerunners είναι ένα anime που πρέπει να παρακολουθήσετε όχι μόνο λόγω της οπτικής του φινέτσας και των ωραίων στιγμιότυπων δράσης, αλλά και του εκπληκτικά ισχυρού συναισθηματικού του πυρήνα. Ο αντιήρωας David μπορεί στην αρχή να φαίνεται σαν αλήτης, αλλά έχει καλή καρδιά και θα φτάσει στα άκρα για να υπερασπιστεί τους μόνους ανθρώπους που τον αποδέχτηκαν ποτέ.

7.One-Punch Man

Το One-Punch Man συνδυάζει την κωμωδία με τις γεμάτες δράση μάχες που χαρακτηρίζουν τα shonen anime. Η σειρά ακολουθεί τον Saitama, έναν μέσο τύπο που θέλει να γίνει ήρωας. Πρόκειται για μια αρκετά τυπική υπόθεση, αλλά ο Saitama μετατράπηκε σε έναν από τους πιο υπερδύναμους χαρακτήρες όλων των εποχών μετά από τρία χρόνια εκπαίδευσης που είχε επίσης ως αποτέλεσμα την πλήρη απώλεια μαλλιών.

Ο Σαϊτάμα έγινε τόσο ισχυρός που μπορούσε να νικήσει όλους τους εχθρούς του με μια μόνο γροθιά, κερδίζοντας έτσι το προσωνύμιο “One-Punch Man”. Δυστυχώς, ο Saitama βαριέται, αφού είναι τόσο εύκολο γι’ αυτόν να νικήσει οποιονδήποτε σε μια μάχη, πράγμα που σημαίνει ότι οι πραγματικές μάχες πρέπει να δίνονται μέσα στο μυαλό του, καθώς προσπαθεί να κάνει κάτι για τον εαυτό του.

6.Dragon Ball Z – Tα καλύτερα anime

 

Λίγοι χαρακτήρες anime έχουν γίνει τόσο εμβληματικοί όσο ο πρωταγωνιστής του Dragon Ball Z, ο Goku. Είναι ένας πολεμιστής Saiyan και ο ισχυρότερος μαχητής του πλανήτη και ηγείται των μαχητών Z στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τις Dragon Balls και να υπερασπιστούν τον πλανήτη από διάφορους εχθρούς. Η σειρά αποτελεί συνέχεια του Dragon Ball και επεκτείνει το σύμπαν της σειράς με καινοτόμους τρόπους.

Αφού κέρδισε το τουρνουά πολεμικών τεχνών, ο Γκόκου εγκαταστάθηκε, παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιο. Η αληθινή καταγωγή του Γκόκου αποκαλύπτεται αφού ο αδελφός του, ο Ράντιτζ, έρχεται στη Γη. Αποδεικνύεται ότι η πραγματική αποστολή του Γκόκου ήταν να καταστρέψει τον πλανήτη. Επειδή έπεσε από έναν τεράστιο βράχο και προσγειώθηκε στο κεφάλι του, κατέληξε με αμνησία.

5.Attack On Titan – Tα καλύτερα anime

Το Attack On Titan είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο που ξεχωρίζει από τα άλλα shonen anime. Προκάλεσε το κοινό του, συγκεντρώνοντας ίσες ποσότητες θαυμασμού και διαμάχης με την πάροδο των ετών. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα anime όλων των εποχών, εν μέρει επειδή συνδυάζει κομψά γνωστά είδη όπως φαντασία, τρόμο, ακόμα και mecha anime σε ένα ενιαίο και γλαφυρό πακέτο.

Το Attack on Titan ακολουθεί τον Eren Yeager, έναν έφηβο που ορκίστηκε να εξαλείψει κάθε έναν από τους ανθρωποφάγους Τιτάνες και υποβλήθηκε σε εκτεταμένη εκπαίδευση για να επιτύχει αυτόν τον αιματηρό στόχο. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος γίνεται συνεχώς πιο σκοτεινός, καθώς αποκαλύπτεται όλο και περισσότερη αλήθεια για την προέλευση των Τιτάνων. Στον πυρήνα του, το Attack On Titan είναι μια κριτική του πολέμου και έχει έντονα αντιφασιστικά υπονοούμενα.

4.Demon Slayer

Το Demon Slayer που σπάει ρεκόρ έχει εκτοξευθεί τρομερά τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για όσους έχουν παρακολουθήσει τη σειρά μέχρι τώρα.

Κάθε επεισόδιο του Demon Slayer είναι σταθερά εντυπωσιακό, με ομαλό animation που δεν υπονομεύει ποτέ την πανέμορφη τέχνη του, απίστευτα οπτικά εφέ που ζωντανεύουν τις θεαματικές μάχες και ένα καταπληκτικό soundtrack που υπογραμμίζει τα πολλά συναισθηματικά υψηλά σημεία του.
Και όχι μόνο αυτό, το Demon Slayer θα σας κάνει να γελάσετε δυνατά χάρη στον υπερβολικό παραλογισμό χαρακτήρων όπως ο Zentisu και ο Inosuke, αλλά θα σας κάνει εξίσου εύκολα να δακρύσετε με τα βαριά θέματα της απώλειας και της οικογένειας.

3.Neon Genesis Evangelion

Το Neon Genesis Evangelion είναι ένα mecha anime σε σκηνοθεσία του Hideaki Anno, και ακολουθεί τον Shinji Ikari καθώς γίνεται το νεότερο μέλος μιας επίλεκτης ομάδας πιλότων που θα υπερασπιστεί τη Γη από μυστηριώδη τέρατα γνωστά ως Angels.

Ωστόσο, οι επιστημονικής φαντασίας σκηνές δράσης δεν είναι ο μόνος λόγος που το NGE έχει γίνει ένα από τα καλύτερα anime όλων των εποχών. Το Neon Genesis Evangelion έχει γίνει κλασικό στο anime fandom, με το αργό και μεθοδικό στυλ αφήγησης που συχνά μοιάζει μοναδικό στο είδος των mecha. Παρόλο που ο ρυθμός του μπορεί να είναι απωθητικός για κάποιους, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς για πολλούς, το Neon Genesis Evangelion είναι το καλύτερο anime όλων των εποχών.

2.Hunter X Hunter

Το Hunter x Hunter του Yoshihiro Togashi είναι κλασικό. Η σειρά αναφέρεται στον Gon Freecs, ένα νεαρό αγόρι που το σκάει από το σπίτι του για να δώσει εξετάσεις για το Hunter. Ελπίζει ότι περνώντας τις εξετάσεις και γινόμενος Hunter, θα βρει επιτέλους τον χαμένο του πατέρα, τον Ging.

Στην πορεία συναντά τον Killua, τον Kurapika και τον Leorio. Η τετράδα γίνεται φίλη με το που συναντιέται και περνούν πολλές περιπέτειες μαζί. Από τη μάχη στην Αρένα του Ουρανού μέχρι την καταπολέμηση του Τροπικού Φαντάσματος στην Yorknew City, αυτοί οι τέσσερις τα βλέπουν όλα.

1.One Piece – Tα καλύτερα anime

Το πιο διάσημο και με τις μεγαλύτερες πωλήσεις συνεχιζόμενο manga και anime είναι αναμφίβολα το One Piece . Ο πρώτος τόμος του μάνγκα εκδόθηκε το 1997 και σήμερα έχουν πωληθεί πάνω από 100 τόμοι σε όλο τον κόσμο. Η προσαρμογή του anime ξεκίνησε δύο χρόνια αργότερα μετά την κυκλοφορία του πρώτου manga και από τότε έχουν προβληθεί πάνω από 1.000 επεισόδια. Ολόκληρη η ιστορία του One Piece μπορεί να χωριστεί σε περίπου 10 μέρη, και οι αρχάριοι μπορούν να το απολαύσουν ακόμα και αν ξεκινήσουν από οπουδήποτε.

Συνεχίζει με τις περιπέτειες του κεντρικού χαρακτήρα Monkey D. Luffy και των πληρωμάτων του στον κόσμο των πειρατών. Βάζει πλώρη για τη θάλασσα αναζητώντας τον απόλυτο θησαυρό που ονομάζεται “One Piece”. Στον κόσμο του One Piece υπάρχουν τα Devil Fruits, τα οποία χαρίζουν μια υπερδύναμη σε όσους φάνε ένα από αυτά, ενώ τα φρούτα δεν μπορούν να κολυμπήσουν. Οι δυνατές σκηνές μάχης μεταξύ των Devil Fruits που τρώνε τα Devil Fruits, συμπεριλαμβανομένου του Luffy, είναι εκπληκτικές.

Δείτε επίσης :

ONE PIECE NETFLIX | Η live-action σειρά έφτασε και λέμε την γνώμη μας

Netflix ή Amazon Prime; Ποια Streaming πλατφόρμα είναι καλύτερη να επιλέξεις;

Τα 10 καλύτερα anime PART 1

 

Continue Reading

Κορυφαια Νεα