Connect with us

Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι σημαίνει η υποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα

Υπάρχουν «πολύ πάνω από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σύμφωνα με τον

υποχώρηση των Ρώσων

Διαταγή από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου να αποχωρήσουν από την κατεχόμενη πόλη της Χερσώνας έλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις και να σχηματίσουν γραμμή άμυνας στην άλλη όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί μια από τις πιο αξιοσημείωτες αναδιπλώσεις του ρωσικού στρατού και πιθανόν σημείο καμπής στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος πλησιάζει στη συμπλήρωση εννέα μηνών από την έναρξή του.

Ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ενημέρωσε τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου ότι δεν είναι πλέον δυνατό να συνεχιστεί η τροφοδοσία της πόλης. «Έχοντας αξιολογήσει διεξοδικά την παρούσα κατάσταση, προτείνεται η συγκρότηση γραμμής άμυνας κατά μήκος της αριστερής (ανατολικής) όχθης του ποταμού Δνείπερου», δήλωσε ο Σουροβίκιν, υποδεικνύοντας τις θέσεις των στρατευμάτων σε χάρτη του οποίου οι λεπτομέρειες ήταν γκριζαρισμένες για το τηλεοπτικό κοινό. «Κατανοώ ότι πρόκειται για πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά έτσι θα διασφαλίσουμε αυτό που είναι σπουδαιότερο: τις ζωές των στρατιωτών μας και γενικότερα το αξιόμαχο των δυνάμεών μας, που είναι μάταιο να συνεχίσουμε να διατηρούμε σε περιορισμένη ζώνη στη δεξιά (δυτική) όχθη (του Δνείπερου)», συνέχισε.

Η υποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας από την πόλη της Χερσώνας θεωρήθηκε σαν μια εξαιρετικά χαρμόσυνη είδηση από τον χειμαζόμενο ουκρανικό λαό, καθώς και τους απανταχού υποστηρικτές της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολή. Μάλιστα, στο Twitter κυκλοφόρησε μια παραλλαγή της κόντρας επιβίωσης ανάμεσα σε πολιτικό και κάποιο ζαρζαβατικό ή φρούτο: Στο πρότυπο του διαβόητου στοιχήματος για το εάν η (τέως) Βρετανή πρωθυπουργός θα παραμείνει για περισσότερο χρόνο στη θέση της από ένα μαρούλι, στην περίπτωση της Χερσώνας ετέθη το αντίστοιχο «θα νικήσει ο Πούτιν το καρπούζι;» δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Ουκρανίας είναι κατεξοχήν καρπουζοπαραγωγός.

Στο γεγονός αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι «η υποχώρηση αποτελεί απόδειξη ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν στ’ αλήθεια πρόβλημα. Βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον το ότι οι Ρώσοι περίμεναν να ανακοινώσουν την απόσυρσή τους από τη Χερσώνα μετά από τις ενδιάμεσες εκλογές στην Αμερική, ενώ εμείς εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζαμε πως αυτό θα έκαναν. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει απόφαση για το εάν η Ουκρανία είναι ή δεν είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία».

hersona

Εντούτοις, αυτοσυγκράτηση συνέστησε με δηλώσεις του σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων καθώς και με μια δική του ανάρτηση στο Twitter ο Μιχαήλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Κατά την άποψή του, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, παρά τη διαταγή εκκένωσης της Χερσώνας την οποίαν έδωσε η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, ο Ποντόλιακ έγραψε ότι «τα έργα μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Δεν παρατηρούμε κανένα σημάδι ότι η Ρωσία εγκαταλείπει τη Χερσώνα αμαχητί. Τμήμα των ρωσικών δυνάμεων παραμένει στην πόλη και επιπλέον εφεδρείες ενισχύουν την περιοχή. Η Ουκρανία απελευθερώνει τμήματα της επικράτειάς της, κάτι που βασίζεται σε έγκυρα δεδομένα, όχι σε σκηνοθετημένες τηλεοπτικές δηλώσεις».

Ο Ποντόλιακ αναφέρεται στον τρόπο τον οποίον επέλεξαν οι Ρώσοι για να ανακοινώσουν την υποχώρηση από τη Χερσώνα, προφανώς για να προφυλάξουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν από το να χρεωθεί προσωπικά μια τεράστια αποτυχία. Την οποίαν αντ’ αυτού ανέλαβαν με μια μικρή τηλεοπτική παράσταση ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού και ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν. Ο πρώτος είπε «προχωρήστε με την απόσυρση των στρατευμάτων και λάβετε όλα τα επιβεβλημένα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι στρατιώτες, ο οπλισμός και τα εφόδια θα διασχίσουν σώα και αβλαβή στην αντίπερα όχθη του ποταμού Δνείπερου».

Στον Σοϊγκού απάντησε πειθήνια ο στρατηγός Σουροβίκιν ότι «έχοντας αναλύσει διεξοδικά την τρέχουσα κατάσταση, προτείναμε την μεταφορά της αμυντικής γραμμής μας στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Δνείπερου. Ο ανεφοδιασμός στην πόλη της Χερσώνας δεν είναι πλέον εφικτός. Ήδη περίπου 115.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν απομακρυνθεί από τη δυτική όχθη του Δνείπερου».

Η είδηση της υποχώρησης συνέπεσε με την κυκλοφορία εικόνων από τη Νταρίβκα, μια νευραλγικής σημασίας γέφυρα του ποταμού, η οποία εμφανίζεται κατεστραμμένη -αν και δεν είναι σαφές αν ανατινάχθηκε από τους Ρώσους ή τους Ουκρανούς, με ποιον ακριβώς τρόπο κ.λπ. Εκ μέρους της ουκρανικής κυβέρνησης, πάντως, εκπέμπονται επανειλημμένα σήματα προειδοποίησης για κατευθυνόμενα fake news, εν είδει παγίδας που έχουν στήσει οι Ρώσοι, στην προσπάθειά τους να παρασύρουν τους πιο ενθουσιώδεις Ουκρανούς σε ναρκοθετημένα τμήματα της Χερσώνας ή σε τυχόν ενέδρες.

Όπως και να ‘χει, η υποχώρηση των Ρώσων είναι γεγονός και κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να διασκεδάσει την εντύπωση ότι οι δυνάμεις του Πούτιν πασχίζουν να συγκρατήσουν την αντεπίθεση των Ουκρανών. Η Χερσώνα, δε, η οποία συνορεύει με την Κριμαία, την οποίαν η Ρωσία ενσωμάτωσε αυθαίρετα και παράνομα το 2014, ανήκει σε μια περιοχή εξέχουσας στρατηγικής και συμβολικής σημασίας. Είναι ένα από τα σημεία της Ουκρανίας που προσεχώρησαν, αυτοβούλως υποτίθεται και κατόπιν δημοψηφίσματος, στη Ρωσία. Επίσης, η Χερσώνα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα περιφέρειας του ουκρανικού κράτους η οποία έπεσε στα χέρια των Ρώσων ύστερα από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα:  Ξεκινούν σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο σε Πελοπόννησο και Κρήτη

 Πηγή : www.imerisia.gr

Tech

Το Temu: Η Οικονομική Επιλογή για Απίστευτες Τιμές στις Αγορές

Όταν πρόκειται για εύκολη πρόσβαση σε προϊόντα με απίστευτα χαμηλές τιμές, το Temu έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Μιλάμε για μια πλατφόρμα που δεν κοστίζει πολύ και προσφέρει απίστευτες ευκαιρίες αγοράς.

temu

temu

Το Temu αναδεικνύεται ως μια επιλογή με μοναδικές προσφορές, προσφέροντας από ρούχα μέχρι ηλεκτρονικά και είδη οικιακής χρήσης σε τιμές που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο χαμηλές. Μιλάμε για εξαιρετικές προσφορές, όπου με λίγα ευρώ μπορείς να αποκτήσεις τα Χριστουγεννιάτικα δώρα για ολόκληρη την οικογένεια.

ατήστε για 80% Εκπτωση!!

Το μυστικό της επιτυχίας του Temu βρίσκεται στις προσφορές περιορισμένου χρόνου, κάνοντας την καθημερινή αγορά μια συναρπαστική περιπέτεια. Με λίγα ευρώ, μπορείς να αποκτήσεις από μια κοριτσίστικη αντικειμενολογία έως και πρακτικά είδη για το σπίτι. Για παράδειγμα, με 10 ευρώ μπορείς να προμηθευτείς συσκευή θέρμανσης λαιμού, αεροστεγής μπουκάλας λαδιού για την κουζίνα, ή ακόμα και ατομικές παντόφλες, ενώ με 57 λεπτά μπορείς να αποκτήσεις ένα ευρύχωρο πορταποτίφ για τα φάρμακά σου, με ημερομηνίες για κάθε μέρα της εβδομάδας.

Πίσω από το Temu βρίσκεται μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου από την Κίνα, με ελεγχόμενες εταιρείες πρώτα στις Κέιμαν και στη συνέχεια στο Δουβλίνο, η οποία κατακτά επιτυχώς τις αγορές μας. Το Temu, με το πλήθος των λήψεων της εφαρμογής σε πολλές χώρες, δεν είναι η πρώτη επιτυχημένη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου από την Κίνα που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά.

Το Temu δεν αποτελεί απλώς μια προσιτή πηγή αγορών, αλλά και μια ευκαιρία να αισθανθείς πως κάνεις αγορές όπως ένας εκατομμυριούχος, όπως αναφέρει το δικό τους σύνθημα. Παρόλα αυτά, οι προσιτές τιμές αυτές μπορεί να κρύβουν την πραγματικότητα. Τα προϊόντα που φτάνουν στα σπίτια μας πιθανόν να παράγονται με συνθήκες εργασίας που ξεπερνούν τα όρια της εκμετάλλευσης, με μικρή προσοχή στη βιωσιμότητα και ποιότητα που τελικά καταλήγουν ως απόβλητα.”

Είναι μια πρόκληση να αντισταθείς, γνωρίζοντας ταύτιση της κατάστασης.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Business

PayPal: Η Συνεργασία με την Temu Αναστατώνει τη Χρηματιστηριακή Αγορά

Temu : Η PayPal βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι επενδυτές έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το μετοχικό της κεφάλαιο. Στην ακμή τους το 2021, οι μετοχές της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών άγγιζαν τα 300 δολάρια έκαστη, δίνοντας στην εταιρεία αξία αγοράς 362 δισ. δολάρια. Σήμερα, ανταλλάσσονται για λιγότερο από 60 δολάρια. Η αξία της, στο 11 φορές τα κέρδη εκ των προτέρων, είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Θα μπορούσε η εμφάνιση της Temu, μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας έκπτωσης συνδεδεμένης με έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές της Κίνας, να δώσει επιτέλους κάτι για το οποίο να χαρούν οι επενδυτές;

temu

temu

Οι ανησυχίες τους επικεντρώνονται στη χαμηλότερη απόδοση της Paypal στη μονάδα των υψηλότερων περιθωρίων. Αυτή κερδίζει χρήματα κάθε φορά που ένας αγοραστής κάνει κλικ στο PayPal branded κουμπί ολοκλήρωσης αγοράς.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Η έντονη ανταγωνιστικότητα από εταιρείες όπως η Apple, η Google, η Affirm και η Afterpay σφίγγει τον χώρο της επιχείρησης. Τα όγκοι πληρωμών αυξήθηκαν μόλις 5% το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με τον συνθετικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 26% μεταξύ 2018-2021.

Η Temu πουλά ρούχα και ψιλο-πράγματα υψηλών εκπτώσεων, κυρίως κατασκευασμένα στην Κίνα. Έχει εκραγεί στη δημοτικότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εφαρμογή, η οποία ανήκει στην PDD (πρώην Pinduoduo), είναι προς το παρόν η πιο δημοφιλής εφαρμογή αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προπηγαίνοντας ακόμη και τις Amazon και Walmart. Οι επισκέψεις στον ιστότοπο της Temu έχουν αυξηθεί από 7 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχεδόν 300 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με το Similar Web.

Η PayPal περιλαμβάνεται ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές ολοκλήρωσης αγοράς. Οι αναλυτές της Mizuho υποθέτουν ότι η Temu αποτελούσε περίπου το 2% της εισερχόμενης κυκλοφορίας στον ιστότοπο της PayPal τον Αύγουστο. Πιστεύουν ότι, καθώς η Temu αυξάνει τη δημοτικότητά της, θα μπορούσε να γίνει σημαντική πηγή εσόδων για την PayPal.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια. Καταρχάς, η εισερχόμενη κυκλοφορία στον ιστότοπο αποτελεί μια ατελή ένδειξη για το ποσοστό των ολοκληρώσεων αγοράς. Δεύτερον, οι πελάτες της Temu στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνουν να αγοράζουν οικονομικά αντικείμενα, όπως 10 ζευγάρια κάλτσες με 2 δολάρια και καλάθια ντους με 5 δολάρια. Η μερίδα της PayPal πρέπει να είναι λεπτή. Και πόσον καιρό μπορούν να διαρκέσουν χαμηλού κόστους πλατφόρμες λιανικής όπως η Temu, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή καύση των ταμείων;

Συνοψίζοντας, ο νέος CEO Άλεξ Κρις πρέπει να αναστήσει την PayPal μέσω αυτοβοήθειας. Μπορεί ελάχιστα να βασίζεται στην Temu και τα οικονομικά της αντικείμενα χαμηλού κόστους.

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Business

Πώς η Temu βγάζει χρήματα από σούπερ φτηνά αγαθά, όπως έξυπνα ρολόγια με 1 euro

Temu μια νέα δύναμη στον κόσμο του e-commerce, έχει καταφέρει να αναδειχθεί στην κορυφή των charts των καταστημάτων εφαρμογών με εντυπωσιακό τρόπο.
Το 2023 αποδεικνύεται ως ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο έτος για την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ευκαιριών, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και γνωστούς ανταγωνιστές όπως η Amazon, η Walmart και η Shein.

Η Temu, που ξεκίνησε διακριτικά τον Σεπτέμβριο του 2022, κατάφερε να κατακτήσει το κοινό μέσα σε λίγες εβδομάδες, βρίσκοντας τον εαυτό της στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών. Ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας της είναι η προσφορά εξαιρετικά φθηνών απομιμήσεων γνωστών προϊόντων, όπως smart ρολόγια αξίας 10 ευρώ.

Η Temu κατάφερε να κερδίσει την προσοχή του κοινού με τη συμμετοχή της στο Super Bowl LVII τον Φεβρουάριο του 2023, προβάλλοντας δύο διαφημιστικά σποτ συνολικής αξίας περίπου 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το κύμα ενδιαφέροντος γύρω από την Temu.

temu

temu

Η Temu ξεχωρίζει για τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές των προϊόντων της. Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν απομιμήσεις δημοφιλών προϊόντων, όπως Apple Watch και Yeezy, με τιμές που ξεκινούν από μόλις 10 δολάρια. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες κουπόνια, αντίστροφες μετρήσεις δωρεάν αποστολής, flash sales και εκπτώσεις μέσω του “τροχού της τύχης”.

Παρά την εικόνα μιας νεοσύστατης επιχείρησης με έδρα τη Βοστώνη, η Temu υποστηρίζεται από ένα γνωστό όνομα στην κινεζική αγορά, την Pinduoduo. Η εταιρική στρατηγική της Temu επικεντρώνεται στην Κίνα, από όπου προέρχονται τα περισσότερα από τα προϊόντα της. Αυτό της παρέχει το πλεονέκτημα του χαμηλού εργατικού κόστους και της δυνατότητας να προσφέρει εξαιρετικά χαμηλές τιμές στους καταναλωτές.

Πέραν των οικονομικών επιτευγμάτων, η Temu έχει κεντρίσει την προσοχή της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς κατηγορείται για την εκμετάλλευση των κανόνων αποστολής de minimis, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις τιμές των αμερικανικών λιανοπωλητών. Η εταιρεία παραμένει, ωστόσο, ανθεκτική και συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στο χώρο του e-commerce.

 

Πατήστε για 80% Εκπτωση!!

Άρθρογραφος: Κωνσταντίνος Παγωνούδης

RATE.GR ©

Δείτε επίσης :

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε

Temu: Το Φαινόμενο που Κοιτάζει Υψηλά το Amazon και το Shein

Temu: Ανακαλύπτοντας Έναν Κόσμο Καταναλωτικών Απολαύσεων με Απίστευτα Χαμηλές
Continue Reading

Κορυφαια Νεα