Uncategorized

Φωτιά στο Κορωπί – Μήνυμα 112 για εκκένωση

Φωτιά τώρα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Με ισχυρούς ανέμους να επικρατούν στην περιοχή, η φωτιά έχει πλησιάσει σε κατοικημένες περιοχές. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, έχει εκδοθεί νέο μήνυμα 112 που καλεί τους κατοίκους στο Μεγάλο Μετόχι και το Ξελαφτάκι να απομακρυνθούν.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην οδό Καρπάθου και πλησιάζει κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 4 ομάδες δασοκομάντος και 30 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επιπλέον, συμμετέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αμέσως εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα «112» για να τεθούν οι κάτοικοι της περιοχής σε ετοιμότητα. Στις 11:34 στάλθηκε δεύτερο μήνυμα που καλεί τους κατοίκους του Μετοχίου της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου να εκκενώσουν προς τη λεωφόρο Κορωπίου – Αγίας Μαρίνας.

Στις 12:00, τρίτο μήνυμα «112» καλεί τους κατοίκους των περιοχών Μεγάλο Μετόχι και Ξελαφτάκι να απομακρυνθούν προς την οδό Αγίου Δημητρίου και την Παραλιακή Λεωφόρο.

Εκτροπές κυκλοφορίας έχουν γίνει στη Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας και Ταξιαρχών, καθώς και στις οδούς Καρπάθου και Ιθάκης.

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί συνολικά 55 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου προσφέρουν επιπλέον βοήθεια. Εκτροπές κυκλοφορίας πραγματοποιούνται επίσης στη συμβολή των οδών Αγίας Μαρίνας και Αγίου Δημητρίου στην περιοχή του Αμπελώνα Κορωπίου.

Μείνετε ενημερωμένοι εδώ

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version