Connect with us

Lifestyle

Φακοί επαφής και cosplay

maxresdefault 8

Φακοί επαφής: Τα τελευταία χρόνια οι φακοί επαφής χρησιμοποιούνται από ολοένα και περισσότερο κόσμο. Είναι βολικοί για αθλητικές δραστηριότητες, προσφέρουν καλύτερο κοσμητικό αποτέλεσμα και οι έγχρωμοι φακοί δίνουν ξεχωριστό στυλ. Για τους cosplayers αποτελούν απαραίτητο εργαλείο ώστε να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο cosplay. Πώς όμως επιλέγει κάποιος φακούς επαφής και τι πρέπει να προσέχει;

Αρχικά οι φακοί κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το χρώμα σε απλούς και έγχρωμους, βάσει της διάρκειας ζωής σε ημερήσιους, μηνιαίους, τριμηνιαίους και ετήσιους και σε διοπτρικούς ή μη σύμφωνα με το αν διορθώνουν την όραση.

Φακοί επαφής
Φακοί επαφής για cosplay.
Φωτογραφία από την Kleiner Pixel

Ας δούμε κάποιους βασικούς κανόνες ασφάλειας:

 • Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό και στεγνώστε τα καλά με ένα καθαρό πανί πριν αγγίξετε τους φακούς επαφής σας κάθε φορά.
 • Μην κοιμάστε με τους φακούς επαφής σας, εκτός εάν έχετε διαφορετική οδηγία από το γιατρό σας.
 • Κρατήστε το νερό μακριά από τους φακούς επαφής σας.
 • Αποφύγετε το ντους σε φακούς επαφής και αφαιρέστε τους πριν χρησιμοποιήσετε μπανιέρα ή το κολύμπι.
 • Χρησιμοποιείτε μόνο διάλυμα απολύμανσης φακών επαφής – μην αναμιγνύετε ποτέ φρέσκο ​​διάλυμα με παλαιό ή χρησιμοποιημένο διάλυμα.
 • Αντικαταστήστε την θήκη φακών επαφής τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες.
 • Να αλλάζετε το υγρό των φακών περιστασιακά, ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείτε τους φακούς.
 • Μην κάνετε υπέρβαση του ορίου ζωή των φακών.
 • Την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε τους φακούς, προσπαθήστε να μην τους φορέσετε για περισσότερες από έξι ώρες.
 • ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Φακοί επαφής
Φακοί επαφής
Βάζοντας φακό επαφής.

Η τοποθέτηση των φακών συνήθως παίρνει χρόνο αν δεν υπάρχει εμπειρία. Ας δούμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να τους τοποθετήσετε:

 • Καθαρίστε καλά τα χέρια σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι ο φακός δεν είναι ανάποδα. Για να το κάνετε αυτό, απλά τοποθετήστε τον φακό στην άκρη του δαχτύλου σας και κρατήστε τον στο φως. Εάν τα άκρα του ανοίγουν προς τα έξω, είναι ανάποδα. Εάν μοιάζει σαν ένα κύπελλο με ομαλά άκρα, είναι έτοιμος για χρήση.
 • Κρατήστε το μάτι σας ανοιχτό. Με το ελεύθερο χέρι σας, κρατήστε απαλά το πάνω βλέφαρο για να μην το ανοιγοκλείσετε. Με τον φακό στην άκρη του δαχτύλου σας, χρησιμοποιήστε τα άλλα δάχτυλα του χεριού που κάνει την εφαρμογή για να τραβήξετε προς τα κάτω το κάτω βλέφαρό σας.
 • Εισαγωγή φακού: Κρατήστε το χέρι σας σταθερό και κοιτάξτε προς τα πάνω καθώς  εφαρμόζετε τον φακό στο μάτι σας. Στη συνέχεια απελευθερώστε αργά το βλέφαρό σας και κλείστε το μάτι σας στιγμιαία για να μπει ο φακός στη θέση του. Επαναλάβετε για το άλλο μάτι.
Φακοί επαφής
Φακοί επαφής
Φωτογραφία από την Avada Cosplay ( https://www.facebook.com/avadacosplay/ )

Φυσικά καλό είναι να συμβουλευτείτε οφθαλμίατρο πριν τοποθετήσετε πρώτη φορά στη ζωή σας φακούς επαφής, καθώς μπορεί να σας προκαλέσουν κάποια αλλεργική αντίδραση. Ειδικά αν νιώσετε ενόχληση όπως τσούξιμο μετά την τοποθέτηση, βγάλτε τους αμέσως Επίσης, ο γιατρός θα σας πει το κατάλληλο μέγεθος διαμέτρου φακού που ταιριάζει στο μάτι σας. Σε γενικές γραμμές όμως είναι ασφαλείς τόσο οι φακοί επαφής των φαρμακείων, όσο και αυτοί που πωλούνται online από διαπιστευμένα καταστήματα εφόσον τηρείτε τους προαναφερθέντες κανόνες.

Για το cosplay κυκλοφορούν διοπτρικοί και μη έγχρωμοι φακοί ή με σχέδια. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή κατά την επιλογή τους, ιδιαίτερα αν φοράτε γυαλιά. Πωλούνται συνήθως σε πακέτα των 2 φακών, οπότε αν δεν χρειάζεστε φακούς μυωπίας εξοικονομείτε χρήματα με αυτόν τον τρόπο.

Καταστήματα για online παραγγελίες φακών που χρησιμοποιούνται από τους cosplayers είναι τα εξής:

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

– https://www.alensa.gr

Δείτε επίσης :

Η μόνη θεραπεία για κιρσούς που θα σας κάνει να ξεχάσετε αυτό το πρόβλημα

Φτιάξαμε το Photobook των διακοπών μας στη myikona

Έγχρωμοι φακοί επαφής από το Alensa.gr

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Business

Nova Mobile Home Internet: Απεριόριστο (λέμε τώρα) internet χωρίς σταθερό από 35 ευρώ το μήνα

nova 1

Τα Nova Mobile Home Internet ανέβηκαν και αυτά πριν από λίγες ημέρες στο site της Nova και δυστυχώς η άθλια νοοτροπία της Wind συνεχίζει και εδώ. Αρχικά να σχολιάσουμε, ότι το αναφέρει απεριόριστο ενώ βάζει περιορισμό μετά από κάποιον όγκο, στην ουσία μόνο το όνομα άλλαξε.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Mobile Home internet υπόσχεται να σου προσφέρει internet μέσω δεδομένων στο σπίτι χωρίς σταθερή γραμμή ενώ μάλιστα σου δίνει και μόντεμ δωρεάν με το πρόγραμμα. Η ιδέα είναι πολύ καλή, αλλά δυστυχώς αδυνατώ να τα προτείνω σε κάποιον όταν για παράδειγμα μετά τα 100GB πέφτει στα 6Mbps στο 4G, ενώ στο 5G πακέτο μετά τα 200GB πέφτει στα 12Mbps για απεριόριστη χρήση.

Επιπροσθέτως, λανθασμένα θεωρούσαμε ότι θα επιλέξουμε το Nova Mobile Home Internet 5G στα 45 το μήνα για να πέσει τουλάχιστον στα 12Mbps και μας είχαν ενημερώσει ότι δεν το ενεργοποιούν αν το home zone δεν έχει 5G. Θεωρούσαμε ότι θα έπεφτε σε 4G εφόσον δεν υπήρχε 5G αλλά δεν στο ενεργοποιούν άμα δεν έχει η περιοχή 5G και αναγκάζεσαι να μείνεις στα Mobile Home internet 4G με 100GB όριο και 6Mbps μετά.

nova

Τα διαθέσιμα προγράμματα:

 • Mobile Home Internet 4G: 100GB σε πλήρη ταχύτητα, 6Mbps μετά και δωρεάν 4G WiFi μόντεμ στα 35 ευρώ και δωρεάν τέλη σύνδεσης.
 • Mobile Home Internet 5G: 200GB σε πλήρη ταχύτητα, 12Mbps μετά και δωρεάν 5G μόντεμ στα 45 ευρώ και δωρεάν τέλη σύνδεσης.

Τέλος υπάρχει και το Mobile Internet on the Go για όπου βρίσκεσαι με 200GB πλήρη ταχύτητα και 6Mbps μετά στα 25 ευρώ.

Είναι απλά μια μετονομασία των ξεπερασμένων πλέον Simple Fi της Wind. Δεν βρίσκω κάποιον λόγο να τα επιλέξει κανείς, ειδικά για κάποιον με τηλεόραση (ή αν είναι συνδρομητής Nova) που μπορεί να πάρει το Unlimited All στα 26 ευρώ και να το βάλει σε μόντεμ. Η ιδέα είναι πολύ καλή, όπως και το αντίστοιχο της Vodafone με 300GB όριο, αλλά πρέπει επιτέλους οι εταιρείες να καταλάβουν ότι με αυτά τα GB δεν κάνεις απολύτως τίποτα και με τις ταχύτητες. Αλλά και πάλι, στο Unlimited All δεν σου δίνουν πρόσθετη SIM για να μπορείς να αξιοποιήσεις σε άλλη συσκευή την ομιλία και σε άλλη τα GB.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Δείτε επίσης :

Nova: Νέα πακέτα από 13 ευρώ

H καρδιά της NOVA στη Λαμία χτυπά Βύρωνος και Πατρόκλου!

Η NOVA θα αποκτήσει τον Alpha από τον Βαρδινογιάννη

Πηγή : https://techmaniacs.gr/

Continue Reading

Lifestyle

Πέντε μύθοι για τους φακούς επαφής

epasdak1

Πέντε μύθοι για τους φακούς επαφής

Η κατάλληλη επιλογή φακών μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής

 

Είτε τους φοράτε για να διορθώσετε την όρασή σας είτε για να αλλάξετε το φυσικό χρώμα των ματιών σας, οι φακοί επαφής είναι σήμερα ένας πραγματικός βοηθός στην καθημερινότητά σας. Η τεχνολογία και η ιατρική έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ που σήμερα έχουμε φακούς επαφής που μπορούμε να φορέσουμε χωρίς να τους αφαιρούμε για ένα μήνα. Παρόλα αυτά ορισμένοι δεν εμπιστεύονται τη χρήση τους καθώς κυκλοφορούν κάποιοι μύθοι που είναι καιρός να καταργηθούν. Τι σκέφτονται οι άνθρωποι σχετικά με τους φακούς επαφής και γιατί φοβούνται να τους φορούν με αποτέλεσμα να προτιμούν τα γυαλιά;

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Οι συνεργασίες

Μπορεί να πάνε πίσω από τα μάτια

 Ίσως ο πιο συνηθισμένος φόβος σχετικά με τους φακούς είναι ότι μπορεί να πάνε πίσω από τα μάτια. Αυτός ο φόβος όμως είναι αδικαιολόγητος, καθώς με ελάχιστες γνώσεις γύρω από την ανατομία της όρασης, μπορεί εύκολα να διαψευστεί. Ο επιπεφυκότας, η μεμβράνη δηλαδή που καλύπτει την εσωτερική επιφάνεια των βλεφάρων, δεν επιτρέπει σε κανένα ξένο σώμα να φτάσει πίσω από το βολβό. Στη χειρότερη περίπτωση, ο φακός επαφής μπορεί να κατέβει από την περιοχή της ίριδας όπου κανονικά πρέπει να παραμείνει. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς μπορείτε εύκολα να τον τοποθετήσετε ξανά, χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Μπορεί να κολλήσουν στο βολβό του ματιού

Πιθανότατα αυτός ο μύθος γεννήθηκε από τον φόβο ότι ο φακός θα στεγνώσει τελείως λόγω της παρατεταμένης έκθεσης σε σκόνη ή ισχυρό άνεμο. Επειδή στην περίπτωση αυτή το μάτι χρειάζεται κάποια ενυδάτωση, είναι πράγματι πιθανό πως ο φακός μπορεί να παραμείνει στο ίδιο σημείο και να γίνει πιο δύσκολή η μετακίνηση ή αφαίρεση του. Δεν μπορεί όμως να κολλήσει στο μάτι ούτως ή άλλως. Με λίγες οφθαλμικές σταγόνες ή κάποιο κολλύριο, ο φακός αμέσως θα υγρανθεί, στην συνέχεια θα μαλακώσει και μπορούμε εύκολα να τον αφαιρέσουμε.shutterstock383672329

Μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στα μάτια

Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί, αλλά μόνο εάν δεν τηρείτε τους συνήθεις κανόνες υγιεινής ή δεν λαμβάνετε υπόψη τις συστάσεις του οφθαλμίατρου. Αυτοί οι κανόνες υγιεινής δεν συνεπάγονται τίποτε περισσότερο από ένα κανονικό πρόγραμμα καθαρισμού και πλύσης των ματιών, καθώς και τον καθαρισμό των φακών σε ένα ειδικό διάλυμα. Πόσο δύσκολο μπορεί να ακούγεται;

Μπορεί να γλιστρήσουν και να πέσουν

Πριν πολλά χρόνια, όταν οι μελέτες και η εμπειρία στο πεδίο των φακών επαφής ήταν στην αρχή, αυτό το πράγμα ήταν πιθανό, ειδικά εάν ο χρήστης του φακού επαφής έκανε μια έντονη σωματική άσκηση όπως έντονη αθλητική προπόνηση ή απρόσμενη ανύψωση βάρους. Σήμερα βέβαια με την εξέλιξη της τεχνολογίας είναι αδύνατο, επειδή οι σύγχρονοι φακοί της αγοράς εφάπτονται πολύ πιο κοντά στο μάτι και υπάρχει ελάχιστη απόσταση του υλικού με την επιφάνεια του ματιού.

Είναι πολύ ακριβοί

Τίποτα πιο αναληθές από αυτό. Ανάλογα με την οφθαλμική παθολογική σας κατάσταση, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό που θα σας προτείνει τις κατάλληλες ιατρικές παραμέτρους (μυωπία, υπερμετρωπία κ.α.). Μετά μπορείτε από μόνοι σας να κάνετε αναζήτηση στις τιμές των φακών που σας ταιριάζουν καλύτερα και θα εκπλαγείτε μόλις διαπιστώσετε ότι είναι φθηνότερο σε βάθος χρόνου, από το να φοράτε γυαλιά. Παράλληλα, η άνεση και η ελευθερία που νιώθετε με τη χρήση φακών είναι ανεκτίμητη. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας μέχρι ο γιατρός σας να προτείνει την διακοπή χρήσης φακών επαφής. Είναι μια διαδικασία αλλαγής και ανανέωσης για τις πρώτες μέρες, μέχρι να τους συνηθίσετε. Αυτοί είναι οι καλύτεροι φακοί επαφής στην Ευρώπη. Μετά πλέον δεν θα αισθάνεστε καν πως τους φοράτε. Ο οφθαλμίατρος ή ο οπτικός σας, μπορεί να σας συστήσει το ιδανικότερο ζευγάρι φακών για εσάς. To άρθρο επιμελήθηκε η ομάδα του www.lentiamo.gr

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

 

 

Continue Reading

Lifestyle

Zetacurves.com υψηλής ποιότητας ελαστικούς κορσέδες εκγύμνασης μέσης

zoni mesis korses 2 se 1 gia susfiksi adunatisma ruthmizomeni me metallikes mpaneles

zetacurves.com

Η Zeta Curves σας προσφέρει εγγυημένα τους πιο προσιτούς και υψηλής ποιότητας ελαστικούς κορσέδες εκγύμνασης μέσης! Σας βοηθούν να μετατρέψετε τη σιλουέτα σας κάνοντας άμεσα τη μέση σας να φαίνεται 2-3 νούμερα λεπτότερη, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τη στάση του σώματος. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε γυναίκα είναι μοναδική και έχει διαφορετικές ανάγκες, για αυτό και σας προσφέρουμε μια ποικιλία από διαφορετικούς τύπους κορσέδων.

Zetacurves
Zetacurves
Zetacurves
Zetacurves

Continue Reading

Κορυφαια Νεα