Ελλάδα

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Έρχεται νέο σύστημα διορισμών λέει η Κεραμέως

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι στο υπουργείο Παιδείας, έχουν ήδη καταρτίσει ένα συνεκτικό σχέδιο για τις προτεραιότητες των επόμενων χρόνων στην Εκπαίδευση

 

Νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών στα σχολεία προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενώ την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε περίπτωση μίας δεύτερης θητείας.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι στο υπουργείο Παιδείας, έχουν ήδη καταρτίσει ένα συνεκτικό σχέδιο για τις προτεραιότητες των επόμενων χρόνων στην Εκπαίδευση.

Η υπουργός Παιδείας προτάσσει μεταξύ άλλων την περαιτέρω υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη ψηφιστεί και ξεκινήσει να εφαρμόζονται όπως η αξιολόγηση στα σχολεία, τα νέα σχολικά βιβλία σε 166 διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ, η υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται με πόρους του ταμείου ανάκαμψης όπως οι επισκέπτες καθηγητές στα ΑΕΙ, τα βιομηχανικά διδακτορικά, τα νέα εκπαιδευτικά κέντρα καινοτομίας καθώς και τα νέα προγράμματα σπουδών για τις δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο liberal, έκανε λόγο για ένα νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση και συνέχιση των μόνιμων διορισμών, απόκτηση κρατικού πιστοποιητικού πληροφορικής και γλωσσομάθειας μέσα από το σχολείο, ξενόγλωσσα προγράμματα στα Δημόσια ΙΕΚ, σχολές εφαρμοσμένων επιστημών στα ΑΕΙ και περαιτέρω ψηφιοποίηση διαδικασιών όπως η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών.

Τι θα προβλέπει το νέο σύστημα διορισμών

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αρχίζει να επεξεργάζεται ένα νέο σύστημα διορισμών και μοριοδότησης των εκπαιδευτικών, χωρίς, ωστόσο να έχουν δοθεί επισήμως λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα περιλαμβάν

Μένει πλέον να φανεί τι θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας το προσεχές διάστημα για ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αναμένουν το διορισμό τους σε μόνιμες θέσεις καθώς και όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών Παιδαγωγικές σχολές καθώς και τα λεγόμενα «καθηγητικά» τμήματα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο και δεν έχει ολοκληρωθεί, έχει ως «κορμό» τις εξετάσεις ΑΣΕΠ» ενώ θα υπάρξει συνυπολογισμός στην μοριοδότηση που θα σχετίζεται με την προϋπηρεσία, την παιδαγωγική κατάρτιση, κοινωνικά κριτήρια κλπ.

Δείτε επίσης :

«ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ» ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ «ΕΛ ΤΣΑΠΟ»

Netflix : Μετά το Maestro: Αυτή είναι η επόμενη ελληνική σειρά

iPhone: Χρήσιμα tips και απίθανα κόλπα για τους λάτρεις της Apple

Πηγή : www.in.gr

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version