Ελλάδα

Την Πέμπτη η κηδεία του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη

Σε κλίμα οργής και οδύνης, την Πέμπτη, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Κωνσταντίνο Φταγκούλη. Τον 16χρονο Ρομά που έχασε τη ζωή του, μετά από πυροβολισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Η κηδεία του 16χρονου θα γίνει στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στα κοιμητήρια Ευόσμου. Απαρηγόρητοι οι γονείς του αλλά και η σύζυγός του με την οποία ο 16χρονος έχει αποκτήσει ένα μωράκι.

Σήμερα, μετά τις 19:00 η οικογένεια θα παραλάβει τη σορό του 16χρονου από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και στις 20:00 θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Αύριο το πρωί η σορός θα παραδοθεί στους συγγενείς ώστε να τον αποχαιρετήσουν στο σπίτι του και το πρωί της Πέμπτης θα γίνει η κηδεία…

Την ίδια ώρα, «ψυχραιμία και δικαιοσύνη» ζητούν οι Ρομά για τον θάνατο του 16χρονου.

Ο πρόεδρος ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης, δήλωσε πως «συνιστώ σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους Ρομά, ψυχραιμία πάνω απ’ όλα για το συμβάν» και ότι όλοι είναι κοντά στην οικογένεια του παιδιού που πέθανε, στον οικισμό της Αγίας Σοφίας.

Ελεύθερος ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Κώστα Φραγκούλη

Λίγα 24ωρα μετά το ύστατο, σπαρακτικό, αντίο στον Κώστα Φραγκούλη από συγγενείς και φίλους του που απαιτούν Δικαιοσύνη, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ αφήνεται ελεύθερος.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άρει με την παραπάνω απόφαση τη διχογνωμία, που είχε προκύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με αποτέλεσμα ο 34χρονος να βρίσκεται προσωρινά μέχρι τώρα σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το Συμβούλιο, επικεφαλής του οποίου ορίστηκε προ ημερών ο Φίλιππος Τσιώτας, συμφώνησε επί της ουσίας με τον α’ τακτικό ανακριτή, ο οποίος είχε ζητήσει ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια αυτός είναι ο μόνος όρος που του επιβλήθηκε σήμερα.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε -μεταξύ άλλων- τονίσει στην πρότασή του ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει τον 16χρονο στην προκειμένη περίπτωση.

Μάλιστα, όλα τα να δεδομένα των τελευταίων ημερών είχαν αλλάξει προς το χειρότερο για το δράστη, αφού το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ξεκάθαρα ότι ο πυροβολισμός εναντίον του ανήλικου είχε πύλη εισόδου την πίσω αριστερή πλευρά του κρανίου, ήταν δηλαδή «από πίσω».

Το εύρημα δείχνει ότι το θύμα προσπαθούσε απλώς να διαφύγει και δεν ήταν σε κατάσταση επίθεσης, όπως υποστηρίζει ο αστυνομικός. Στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, επικαλούμενος τον υποτιθέμενο κίνδυνο που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του. «Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλη τη γεμιστήρα» είχε πει προκλητικά.

Το επόμενο διάστημα ο 34χρονος θα κληθεί να δώσει συμπληρωματική κατάθεση λόγω της αλλαγής της κατηγορίας από «απόπειρας» σε «ανθρωποκτονία με δόλο», αφού ο άτυχος νεαρός κατέληξε μετά από οκτώ μέρες στην εντατική, την περασμένη Τρίτη.

ΜέΡΑ25: Η Δικαιοσύνη συντάχθηκε με την κυβερνητική πολιτική για ατιμωρησία της αστυνομίας

Η απόφαση του Συμβουλίου προκάλεσε αντιδράσεις με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη, επικρίνοντας τη Δικαιοσύνη γιατί δυστυχώς «επέλεξε να συνταχθεί με την πολιτική της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για ατιμωρησία της Αστυνομίας, μια πολιτική που δυστυχώς πληρώσαμε ακριβά μετά και την προηγούμενη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα».

«Οι δικαστικές αρχές αντί να επιδείξουν την αποφασιστικότητα που δεν επιδεικνύει η Μητσοτάκης Α.Ε. απέναντι στα πάμπολα πλέον φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, δείχνουν κι αυτές από την πλευρά τους τον δρόμο που έδειξε και ο Υπουργός δήθεν Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος όταν επισκέφτηκε τους δολοφόνους αστυνομικούς του Νίκου Σαμπάνη για να τους στηρίξει δημόσια, οπλίζοντας το χέρι των επόμενων δολοφόνων, που δεν δίστασαν να ρίξουν στο κεφάλι σε ένα άοπλο ανήλικο παιδί για 20 ευρώ απλήρωτης βενζίνης» σχολίασε ο κ. Κριθαρίδης.

«Απέναντι σε αυτά τα ρατσιστικά εγκλήματα της ΕΛ.ΑΣ. εμείς συνεχίζουμε να απαιτούμε “ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ”» κατέληξε.

Δείτε επίσης :

Ρονάλντο: 500 εκατ. ευρώ για 2,5 χρόνια

Netflix : Μετά το Maestro: Αυτή είναι η επόμενη ελληνική σειρά

iPhone: Χρήσιμα tips και απίθανα κόλπα για τους λάτρεις της Apple

Πηγή : https://www.romfea.gr

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version