Tech

Τα 9 καλύτερα iPhone όλων των εποχών που άλλαξαν τα πάντα

Το iPhone είναι ένα από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά προϊόντα όλων των εποχών.

Θυμάστε τον κόσμο των κινητών τηλεφώνων πριν από την κυκλοφορία του iPhone; Ξέρετε, όταν κυριαρχούσαν οι περιηγητές ασύρματου πρωτοκόλλου εφαρμογών (WAP – όχι, όχι το τραγούδι της Cardi B), οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να κάνουν τηλεφωνήματα αντί να στέλνουν κυρίως μηνύματα και οι κάμερες κινητής τηλεφωνίας ήταν μόλις δύο megapixel; Σίγουρα, υπήρχαν smartphones εκείνη την εποχή – όπως το BlackBerry και το Palm Treo – αλλά αυτά ήταν περισσότερο κατάλληλα για επαγγελματική, παρά για προσωπική χρήση.
Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το iPhone το 2007, έφερε επανάσταση στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Ήταν μια συσκευή 3-σε-1 που συνδύαζε τηλέφωνο, φωτογραφική μηχανή και iPod, και πολλοί πίστευαν ότι θα αποτύγχανε. Ωστόσο, γνώρισε τεράστια επιτυχία και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή τηλέφωνα στην αγορά. Του αποδίδεται μάλιστα η έμπνευση για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android.

“iPhone is a revolutionary and magical product that is literally five years ahead of any other mobile phone”

iPhone: αυτό που άλλαξε τα πάντα

Το αρχικό iPhone ανακοινώθηκε από τον Steve Jobs στις 9 Ιανουαρίου 2007 και κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 29 Ιουνίου. Ήταν μια επαναστατική συσκευή που συνδύαζε τηλέφωνο, φωτογραφική μηχανή και iPod και έγινε γρήγορα ένα από τα πιο δημοφιλή τηλέφωνα της αγοράς. Του έχει αποδοθεί η έμπνευση για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android.

Iphone

Η Αρχή

Σχετικά με το άρθρο

Τα καλύτερα μοντέλα smartphones για το 2023

Τα καλύτερα κινητά του 2023 στην Ελλάδα ανά κατηγορία τιμών, μέρος πρώτο

 

 

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone το 2007, έφερε επανάσταση στον κλάδο των κινητών τηλεφώνων. Ήταν το πρώτο στο είδος του, διαθέτοντας πλήρη εμπειρία περιήγησης στο διαδίκτυο, αναπαραγωγή ήχου iPod και πολύ καλύτερη κάμερα από τους ανταγωνιστές του.
Είχε επίσης μια χωρητική οθόνη αφής πολλαπλής αφής με ένα διαισθητικό περιβάλλον στην οθόνη για πληκτρολόγηση, το οποίο αντικατέστησε τα φυσικά πληκτρολόγια στα τηλέφωνα.
Παρόλο που δεν διέθετε χαρακτηριστικά όπως αντιγραφή και επικόλληση, MMS, GPS και άλλα, το αρχικό iPhone ήταν η αρχή όλων αυτών. Μετά την κυκλοφορία του iPhone 3G, ήταν επίσης το πρώτο που διέθετε το App Store, το οποίο επέτρεψε στους χρήστες του αρχικού iPhone να έχουν πρόσβαση σε εκατοντάδες εφαρμογές.

iPhone 4: Retina Display και προηγμένη φωτογραφία

iphone 4

Το iPhone 4 ήταν το μεγαλύτερο άλμα προόδου για το iPhone από το αρχικό μοντέλο. Αυτό ήταν το πρώτο iPhone με τη νέα οθόνη Retina Display υψηλής ανάλυσης που έφερε πυκνότητα  326 pixel ανά ίντσα (ppi), δηλαδή υπερδιπλάσια από εκείνη του αρχικού.
Εκείνη την εποχή, η οθόνη Retina ήταν μια από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις και θα έθετε τις βάσεις για κάθε iPhone που ακολούθησε. Είχε επίσης το τσιπ A4 της Apple, το οποίο του έδινε αρκετή ισχύ για να χειρίζεται λειτουργίες multitasking και φακέλους για εφαρμογές.

Το iPhone 4 όχι μόνο χάραξε το δρόμο για τις οθόνες υψηλής ανάλυσης στο μέλλον, αλλά ήταν και το πρώτο iPhone που πήρε στα σοβαρά τη φωτογραφία στο κινητό. Το iPhone και το iPhone 3G διέθεταν αμφότερα κάμερα 2MP, ενώ το 3GS την ανέβασε ελαφρώς σε κάμερα 3MP. Αλλά το iPhone 4 έκανε το άλμα στα 5MP με φλας LED και ήταν το πρώτο iPhone με εμπρόσθια κάμερα – έστω και αν ήταν ένας ευτελής αισθητήρας 0,3MP. Εξαιτίας αυτής της μπροστινής κάμερας η Apple λάνσαρε την εφαρμογή βιντεοκλήσεων FaceTime, καθιστώντας δυνατή τη σύνδεση των χρηστών iPhone μέσω βιντεοκλήσεων. Επίσης, το iPhone 4 ήταν το πρώτο iPhone που ήταν διαθέσιμο στη Verizon, δίνοντας τέλος στην αποκλειστικότητα του iPhone της AT&T.

Ήταν επίσης ο πρώτος μεγάλος επανασχεδιασμός από το αρχικό iPhone, καθώς οι προκάτοχοί του διατηρούσαν την καμπυλωτή εμφάνιση του αρχικού και των μοντέλων 3G/S. Το iPhone 4 πέρασε σε επίπεδες πλευρές και άκρες από ανοξείδωτο ατσάλι, μαζί με γυάλινη πλάτη.
Ήταν ένας πανέμορφος σχεδιασμός και εξακολουθεί να είναι ακόμα και σήμερα, αλλά δημιούργησε επίσης κάποιες διαφωνίες.
Το πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι λειτουργούσε και ως κεραία κινητής τηλεφωνίας και το να κρατάτε το iPhone 4 με έναν συγκεκριμένο τρόπο προκαλούσε απώλεια σήματος – ξεκινώντας έτσι τη διαμάχη “antenna-gate”. Το πρόβλημα καλύφθηκε τόσο πολύ από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ο Jobs πραγματοποίησε ειδική ανακοίνωση για να μιλήσει γι’ αυτό και ουσιαστικά είπε στον κόσμο “το κρατάτε λάθος”. Τ
ελικά, η Apple υποχώρησε και μοίρασε δωρεάν θήκες με προφυλακτήρες για να βοηθήσει στην ανακούφιση του προβλήματος.

Παρά τη διαμάχη για την κεραία που περιβάλλει το iPhone 4, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για το iPhone.

5s: το άλμα στα 64-bit και το Touch ID

iphone 5 s

Το iPhone 5s διατηρεί τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του, το iPhone 5, το οποίο αντικατέστησε το γυάλινο σώμα των μοντέλων iPhone 4 με ένα ελαφρύτερο και λεπτότερο σώμα αλουμινίου. Όταν όμως ρίχνετε μια ματιά στα εσωτερικά του iPhone 5s, είναι σαφές γιατί μιλάμε γι’ αυτό σε σχέση με το iPhone 5.

Η Apple γέμισε το iPhone 5s με το τσιπ A7, το οποίο είναι ένα σύστημα διπλού πυρήνα 64-bit σε ένα τσιπ. Αυτό ήταν το πρώτο iPhone, και γενικότερα smartphone, που χρησιμοποίησε επεξεργαστή 64-bit.

Η μετάβαση στα 64-bit σήμαινε ότι το iPhone 5s μπορούσε να έχει πρόσβαση σε μεγαλύτερα ποσά μνήμης – κάτι που ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για ορισμένους τύπους εφαρμογών, όπως η επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο.
Με την υποστήριξη των 64-bit, η Apple έκοψε τελικά όλες τις ξεπερασμένες εφαρμογές 32-bit στο App Store, κάτι που έγινε για να βελτιώσει τις επιδόσεις του iPhone στο μέλλον. Όπως και το iPhone 4, έθεσε το νέο πρότυπο για τα μελλοντικά iPhone.
Η Apple πρόσθεσε επίσης ένα επανασχεδιασμένο κουμπί Home στο iPhone 5s, το οποίο φιλοξενούσε έναν νέο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για μια λειτουργία που ονομάζεται “Touch ID”. Το Touch ID σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το δακτυλικό σας αποτύπωμα για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας αντί να χρησιμοποιείτε απλώς έναν κωδικό πρόσβασης, προσθέτοντας ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στην εξαιρετικά ευαίσθητη συσκευή σας.
Το Touch ID θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πιστοποίηση των αγορών στο App Store και το iTunes. Τελικά, με τα iPhone 6 και 6 Plus, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Touch ID για να ξεκλειδώσετε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, αλλά όταν η λειτουργία πρωτοεμφανίστηκε, ήταν απλώς για την πιστοποίηση των αγορών και το ξεκλείδωμα του iPhone σας.

6s: η αρχή της εποχής των iPhone 12MP

6s

Ενώ το iPhone 4 έδωσε το έναυσμα για την εποχή της κινητής φωτογραφίας, το iPhone 6s την επέκτεινε σε μεγάλο βαθμό. Το iPhone 6s ήταν το πρώτο που εισήγαγε μια κάμερα 12MP στο iPhone, η οποία συνεχίζει να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα με τα στάνταρ iPhone 14 και iPhone 14 Plus.

Όχι μόνο η οπίσθια κάμερα αυξήθηκε στα 12MP, αλλά το iPhone 6s κατέστησε επίσης δυνατή την εγγραφή βίντεο 4K με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).

Το iPhone 6s εισήγαγε τις ζωντανές φωτογραφίες, οι οποίες είναι φωτογραφίες που αποτελούν ουσιαστικά μίνι βίντεο κλιπ – καταγράφοντας τη σκηνή μερικά δευτερόλεπτα πριν και μετά το πάτημα του κουμπιού κλείστρου. Και για τους λάτρεις των selfie, το iPhone 6s πρόσθεσε το “Retina Flash”, το οποίο φωτίζει την μπροστινή οθόνη περίπου τρεις φορές το υψηλότερο επίπεδο φωτεινότητας για να χρησιμεύσει ως φλας για selfies. Συνολικά, το iPhone 6s πρόσθεσε πολλά σπουδαία νέα χαρακτηριστικά που έβαλαν στόχο τη φωτογραφία στο iPhone και την έφεραν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Πέρα από όλες τις αναβαθμίσεις της κάμερας, το iPhone 6s βελτίωσε το Touch ID με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων δεύτερης γενιάς, υποστήριξε ακόμα ταχύτερες ταχύτητες δεδομένων με το LTE Advanced και επέτρεψε τις δυνατότητες “Hey Siri” χωρίς να είναι συνδεδεμένο στην πρίζα. Ήταν επίσης το πρώτο iPhone με 3D Touch, το οποίο επέτρεπε στην οθόνη να ανιχνεύει διάφορα επίπεδα πίεσης για την εισαγωγή αφής (ένα από τα προσωπικά μου αγαπημένα). Δυστυχώς, το 3D Touch καταργήθηκε με το iPhone 11 και αργότερα, προς μεγάλη μου απογοήτευση.

iPhone 7 Plus: επαγγελματικά πορτραίτα και ζουμ κάμερας

7plus RED

Από το iPhone 4, κάθε iPhone έχει φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις στην κάμερα. Όπως ο προκάτοχός του, έτσι και το iPhone 7 Plus προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας τη λειτουργία πορτρέτου, καθώς και έναν τηλεφακό, εγκαινιάζοντας το πρώτο σύστημα κάμερας με δύο φακούς σε iPhone.

Με τη λειτουργία πορτραίτου, οι χρήστες μπορούσαν να τραβήξουν φωτογραφίες πορτραίτου χρησιμοποιώντας ένα εφέ βάθους πεδίου, δίνοντας έμφαση και εστιάζοντας στο θέμα, ενώ το φόντο θαμπώνει.

Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό που θα μπορούσε κανείς να επιτύχει με κάτι σαν DSLR, μόνο που όλα αυτά έγιναν σε ένα iPhone. Δημιούργησε ένα προηγούμενο για το τι θα μπορούσε να επιτευχθεί σε ένα iPhone, καθώς και σε κάθε άλλο smartphone στην αγορά. Η λειτουργία πορτραίτου έγινε πρότυπο σε όλα τα μοντέλα iPhone στη συνέχεια, και άλλες νέες λειτουργίες, όπως ο φωτισμός πορτραίτου, είναι άμεσο αποτέλεσμα.

Το iPhone 7 Plus είναι επίσης το πρώτο iPhone με κάμερα διπλού φακού, η οποία επίσης έγινε πρότυπο για τη συνέχεια, αν και ο σχηματισμός τροποποιείται σε μεταγενέστερα μοντέλα. Ο τηλεφακός, ο οποίος ήταν αποκλειστικός μόνο στο iPhone 7 Plus (μαζί με τη λειτουργία Portrait), επέτρεπε οπτικό ζουμ 2x, ώστε οι κοντινές φωτογραφίες να είναι πιο λεπτομερείς χωρίς απώλεια ποιότητας σε σύγκριση με το ψηφιακό ζουμ.

Τόσο το iPhone 7 όσο και το iPhone 7 Plus κυκλοφόρησαν επίσης στο απίστευτα όμορφο και κομψό χρώμα Jet Black, το οποίο δεν ξαναείδαμε ποτέ (RIP). Η Apple έκανε επίσης το Home button χωρητικό και στατικό, ώστε να μην “πατάει” πραγματικά προς τα κάτω, παρόμοια με τον τρόπο που λειτουργούν τα trackpads στα MacBooks.

Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τότε είναι επίσης που η Apple αφαίρεσε την υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών, ωθώντας τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ακουστικά Bluetooth και ακουστικά. Διαφορετικά, αν θέλατε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας ενσύρματα ακουστικά, έπρεπε να χρησιμοποιήσετε τον παρεχόμενο προσαρμογέα Lightning σε υποδοχή ακουστικών 3,5 mm. Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλή είναι η Apple με τους προσαρμογείς και τα dongles, και από εδώ ξεκίνησαν όλα.

iPhone X: νέα εποχή του iPhone

Επετειακό Χ

Μετά από 10 χρόνια iPhone, η Apple κυκλοφόρησε το iPhone X μαζί με τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Φαίνεται ότι η σειρά 8 ήταν απλά εκεί για όσους δεν μπορούσαν να αφήσουν ακόμα το κουμπί Home, ενώ το iPhone X προώθησε τον κόσμο στην επόμενη εποχή του iPhone.

Με το iPhone X, η Apple εξαφάνισε το κλασικό κουμπί Home, βασικό στοιχείο του iPhone την τελευταία δεκαετία, και σκότωσε τα μπροστινά πλαίσια για μια εμπειρία πλήρους οθόνης. Το iPhone X ήταν επίσης το πρώτο iPhone με οθόνη OLED, που ονομάστηκε Super Retina HD, μια σημαντική αναβάθμιση από τις οθόνες LCD που χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα iPhone.

Αυτή η σχεδιαστική αλλαγή άνοιξε επίσης το δρόμο για την εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης, η οποία φιλοξενεί την μπροστινή κάμερα και τους τότε νέους αισθητήρες Face ID – τον αντικαταστάτη του Touch ID. Το Face ID έγινε το νέο πρότυπο για τη βιομετρική ασφάλεια στα iPhones, ενώ έφτασε και στις συσκευές iPad Pro.

Παρόλο που η ίδια η εγκοπή ήταν αρκετά διχαστική (μισούσα πόσο χώρο σπαταλούσε), δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το τηλέφωνο εγκαινίασε μια νέα εποχή για μια από τις πιο εμβληματικές συσκευές.

11 Pro: Πρώτη φορά Pro

11 pro

Το iPhone 11 Pro και το iPhone 11 Pro Max ήταν οι πρώτες συσκευές με την ονομασία “Pro” για τη σειρά iPhone. Αυτό είναι σημαντικό επειδή ξεκίνησε ο διαχωρισμός του κανονικού iPhone από την έκδοση Pro, με την τελευταία να έχει κάποιες μεγάλες διαφορές υλικού που προορίζονται περισσότερο για χρήστες ισχύος, όπως το iPad Pro και το MacBook Pro.

Το iPhone 11 Pro ήταν το πρώτο που εφάρμοσε ένα σύστημα κάμερας με τρεις φακούς, με έναν κύριο, έναν υπερμεγέθη και έναν τηλεφακό. Για όποιον προτιμούσε να χρησιμοποιεί αποκλειστικά το iPhone για φωτογράφηση, αυτό ήταν μια τεράστια υπόθεση.

Η ύπαρξη μιας κάμερας ultrawide επέτρεπε την αποτύπωση περισσότερων σημείων μιας σκηνής σε μία μόνο λήψη, η οποία έχει από μόνη της πολλές δυνατότητες.
Η Apple πρόσθεσε επίσης τη λειτουργία Night Mode σε ολόκληρη τη σειρά iPhone 11, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 11 Pro, καθιστώντας τα τα πρώτα iPhone που ήταν ικανά να τραβήξουν αξιοπρεπείς λήψεις σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό. Και πάλι, αυτή ήταν μια μεγάλη πρόοδος για τις κάμερες των iPhone και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα.

iPhone 12: παρουσίαση ενός μικρού iPhone, MagSafe και 5G

12 pro

Το 2020, η Apple κυκλοφόρησε τη σειρά iPhone 12, η οποία αύξησε τον αριθμό των διαθέσιμων μοντέλων από τρία σε τέσσερα: iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max.
Για χρόνια, υπήρχε μια μικρή αλλά δυνατή και ηχηρή ομάδα ανθρώπων που ζητούσε ξανά ένα μικρό iPhone, από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone SE. Η απάντηση της Apple ήταν το iPhone 12 Mini. Αυτή η συσκευή ήταν ουσιαστικά ίδια με το κανονικό iPhone 12 όσον αφορά τις προδιαγραφές, αλλά διέθετε οθόνη 5,4 ιντσών αντί για τη συνηθισμένη των 6,1 ιντσών τόσο στο iPhone 12 όσο και στο iPhone 12 Pro.
Παρόλο που το μέγεθος της οθόνης του iPhone SE από το 2020 και το 2022 ( με ανακυκλωμένο σασί iPhone 8) ήταν 4,7 ίντσες, το iPhone 12 Mini ήταν στην πραγματικότητα μικρότερο με μεγαλύτερη οθόνη 5,4 ιντσών επειδή εξαλείφθηκαν τα μπροστινά πλαίσια και το κουμπί Home.
Έτσι, είχατε ένα μικρότερο τηλέφωνο, αλλά με μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης – ένα win-win για τους λάτρεις των μικρών και συμπαγών τηλεφώνων, εκτός αν σας έλειπε οπωσδήποτε το κουμπί Home.
Το MagSafe έκανε επίσης το ντεμπούτο του με τη σειρά iPhone 12, ανοίγοντας έναν εντελώς νέο κόσμο δυνατοτήτων με αξεσουάρ iPhone.

Το MagSafe είναι ένας δακτύλιος μαγνητών στο εσωτερικό του iPhone που του επιτρέπει να συνδέεται εύκολα και να ευθυγραμμίζεται σωστά με διάφορα αξεσουάρ – όπως ασύρματοι φορτιστές MagSafe, μπαταρίες, πορτοφόλια, λαβές τηλεφώνου, βάσεις αυτοκινήτου και πολλά άλλα.

Η Apple, καθώς και τρίτοι κατασκευαστές αξεσουάρ, κατασκεύασαν επίσης θήκες MagSafe, οι οποίες διέθεταν μαγνητικό δακτύλιο για να λειτουργούν με τα εν λόγω αξεσουάρ. Θα έλεγα ότι το MagSafe είναι ένα από τα καλύτερα νέα χαρακτηριστικά σε ένα iPhone, και είναι ένα από αυτά που σίγουρα δεν μπορώ να ζήσω χωρίς.
Η σειρά iPhone 12 ήταν επίσης η πρώτη που πρόσθεσε συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας 5G σε ένα iPhone. Αν και τα πρώτα smartphones με 5G άρχισαν να εμφανίζονται το 2019, η προσθήκη 5G στη σειρά iPhone 12 την έκανε πιο προσιτή στις μάζες, δεδομένου του πόσο δημοφιλή είναι τα iPhone.

iPhone 14 Pro: η κορυφή του iPhone

14 pro

Αν και οι συσκευές iPhone 14 και iPhone 14 Pro μόλις κυκλοφόρησαν, θα έλεγα ότι το iPhone 14 Pro ξεχωρίζει εύκολα ως ένα από τα καλύτερα iPhone όλων των εποχών.
Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το iPhone τους για φωτογράφηση έχουν χαρεί με το γεγονός ότι η Apple έδωσε τελικά στην κύρια κάμερα μια μεγάλη αύξηση προδιαγραφών σε αυτή την επανάληψη, πηγαίνοντας από τα 12MP στα 48MP μέσω pixel binning (τέσσερα υπο-pixel για να σχηματίσουν ένα μεγαλύτερο, ενιαίο pixel).
Αν και οι βελτιώσεις μπορεί να είναι αμελητέες αν έρχεστε από ένα iPhone 13 Pro, όσοι αναβαθμίζονται από παλαιότερες συσκευές θα πρέπει να παρατηρήσουν άμεσες διαφορές στην ποιότητα.
Και όσοι επιθυμούν να φωτογραφίζουν σε μορφή ProRAW μπορούν να φωτογραφίζουν σε πλήρη ανάλυση 48MP, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρείται όσο το δυνατόν περισσότερη λεπτομέρεια και παρέχεται περαιτέρω έλεγχος στη διαδικασία της μετα-επεξεργασίας. Το οπτικό ζουμ 2x επέστρεψε (έλειπε από το 13 Pro) για τον τηλεφακό, παρέχοντας ακόμα περισσότερες επιλογές για το ζουμ και τη λειτουργία πορτρέτου.

Η εγκοπή συνάντησε επίσης το τέλος της στο iPhone 14 Pro (δυστυχώς παραμένει στα τυπικά iPhone 14 και iPhone 14 Plus), καθώς αντικαταστάθηκε από το Dynamic Island. Αυτή η εγκοπή σε σχήμα pill φιλοξενεί την μπροστινή selfie κάμερα και τους αισθητήρες Face ID και συνδυάζει άψογα τη λειτουργικότητα μεταξύ υλικού και λογισμικού.

Με το iOS 16, το Dynamic Island αλλάζει ανάλογα με το τι κάνετε, προσθέτοντας άλλο ένα επίπεδο multi-tasking.


Για παράδειγμα, το Dynamic Island θα δείχνει ότι παίζετε μουσική με το εξώφυλλο του άλμπουμ και ένα εικονίδιο εξισορρόπησης, θα επεκτείνεται για να αποκαλύψει τις εισερχόμενες κλήσεις, θα δείχνει πόσος χρόνος απομένει στο χρονόμετρό σας και πότε κάνετε πιστοποίηση ταυτότητας με το Face ID, και πολλά άλλα.
Και με τις ζωντανές δραστηριότητες στο iOS 16.1, το Dynamic Island αποκτά περισσότερη λειτουργικότητα με εφαρμογές τρίτων, όπως η παρακολούθηση καταιγίδων του Carrot Weather, οι πληροφορίες πτήσεων του Flighty και άλλα. Θεωρώ ότι το Dynamic Island είναι ένας εξαιρετικός αντικαταστάτης της εγκοπής, καθώς χρησιμοποιεί πραγματικά αυτόν τον χώρο αντί να τον σπαταλάει.

Τέλος, η πάντα ενεργοποιημένη οθόνη (AOD) διατίθεται αποκλειστικά στο iPhone 14 Pro και στο iPhone 14 Pro Max. Όταν αυτή είναι ενεργοποιημένη, εξασθενίζει εντελώς την τρέχουσα ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος, αλλά μπορείτε ακόμα να βλέπετε την ημερομηνία και την ώρα, τυχόν widgets που έχετε προσθέσει στην οθόνη κλειδώματος (μια νέα λειτουργία στο iOS 16) και οποιεσδήποτε ειδοποιήσεις έχουν έρθει.
Αν και κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι οι συσκευές Android το κάνουν καλύτερα, εγώ είμαι οπαδός του AOD στο iPhone 14 Pro. Είναι κάτι που οι χρήστες ήθελαν να προσθέσει η Apple εδώ και αρκετό καιρό και νομίζω ότι εκτελέστηκε καλά, παρόμοια με το AOD από το Apple Watch Series 5 και μετά.

Τι θα ακολουθήσει για την Apple;

apple

Το iPhone κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό και ειλικρινά φαίνεται ότι η αγορά των smartphones στο σύνολό της έχει φτάσει κάπως στο αποκορύφωμά της. Ωστόσο, η Apple δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης και κάθε λίγα χρόνια έχουμε ένα iPhone που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Με το iPhone 15, ίσως δούμε την Apple να καταργεί επιτέλους τη θύρα Lightning σε αντάλλαγμα για USB-C και ενδεχομένως να αντικαταστήσει τα φυσικά κουμπιά με απτική τεχνολογία, παρόμοια με το κουμπί Home στο iPhone 7 και το iPhone 8. Θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε τι ετοιμάζει η Apple.

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version