Uncategorized

Τα υγιεινότερα τρόφιμα που μπορείς να καταναλώνεις

Ακολουθήστε μια διατροφή που αποτελείται από τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, νάτριο, άμυλο και ανθυγιεινά λίπη. Είναι γεμάτες με βιταμίνες και μέταλλα και έχουν λιγότερες θερμίδες. Τα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα, είναι απαραίτητα για τη θρέψη του σώματός σας και τη διατήρηση της καλής υγείας. Η κατανάλωση αυτών των θρεπτικών συστατικών μέσω των τροφίμων εξασφαλίζει ότι το σώμα σας μπορεί να τα απορροφήσει και να τα αξιοποιήσει αποτελεσματικά, μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Προσπαθήστε να τρώτε ποικιλία τροφίμων για να λαμβάνετε διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα. Στα τρόφιμα που είναι φυσικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνονται τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα άπαχα κρέατα, τα ψάρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα γαλακτοκομικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Θέλετε να συνδυάσετε την υγιεινή διατροφή με εύκολες και νόστιμες συνταγές ; 
Πατήστε εδώ και δείτε.

τρόφιμα
  1. Νερό
    Πίνετε 8 έως 12 φλιτζάνια νερό καθημερινά.
  2. Δημητριακά ολικής αλέσεως
    Τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Αναζητήστε αλεύρι ολικής αλέσεως, σίκαλη, πλιγούρι βρώμης, κριθάρι, αμάραντο, κινόα ή ένα πολύσπορο. Μια καλή πηγή φυτικών ινών έχει 3 έως 4 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα. Μια εξαιρετική πηγή έχει 5 ή περισσότερα γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα.
  3. Φασόλια και φακές
    Προσπαθήστε να τρώτε ένα γεύμα με βάση τα φασόλια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Προσπαθήστε να προσθέτετε όσπρια, συμπεριλαμβανομένων των φασολιών και των φακών, σε σούπες, βραστά, κατσαρόλες, σαλάτες και ντιπ ή να τα τρώτε σκέτα.
Εάν είστε από την Θεσσαλονίκη, μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα και υγιεινότερα φρούτα και λαχανικά με την δυνατότητα Delivery εδώ!
  1. Ψάρια
    Προσπαθήστε να τρώτε δύο με τρεις μερίδες ψάρι την εβδομάδα. Μια μερίδα αποτελείται από 3 έως 4 ουγκιές μαγειρεμένου ψαριού. Καλές επιλογές είναι ο σολομός, η πέστροφα, η ρέγγα, το γαλάζιο ψάρι, οι σαρδέλες και ο τόνος.
  2. Μούρα
    Συμπεριλάβετε δύο έως τέσσερις μερίδες φρούτων στη διατροφή σας κάθε μέρα. Προσπαθήστε να τρώτε μούρα όπως σμέουρα, βατόμουρα, βατόμουρα και φράουλες.
  3. Πράσινα λαχανικά
    Τρώτε σκούρα πράσινα λαχανικά τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Καλές επιλογές είναι το μπρόκολο, οι πιπεριές, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο και το σπανάκι.
  4. Γιαούρτι
    Οι άνδρες και οι γυναίκες μεταξύ 19 και 50 ετών χρειάζονται 1000 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου την ημέρα και 1200 χιλιοστόγραμμα εάν είναι 50 ετών ή μεγαλύτεροι. Τρώτε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, όπως άπαχα ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. Συμπεριλάβετε βιολογικές επιλογές.
  5. Λιναρόσπορος, ξηροί καρποί και σπόροι
    Προσθέστε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή άλλους σπόρους στο φαγητό κάθε μέρα ή συμπεριλάβετε μια μέτρια ποσότητα ξηρών καρπών – 1/4 φλιτζανιού – στην καθημερινή σας διατροφή.
  6. Σόγια
    25 γραμμάρια πρωτεΐνης σόγιας την ημέρα συνιστώνται ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλών λιπαρών για να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Δοκιμάστε το τόφου, το γάλα σόγιας, τα φασόλια σόγιας edamame, το tempeh και την υφή φυτικής πρωτεΐνης (TVP).
  7. Κολοκύθι
    Τρώτε κολοκύθες και βελανίδια, καθώς και άλλα λαχανικά με πλούσια χρωστικές σκούρου πορτοκαλί και πράσινου χρώματος, όπως η γλυκοπατάτα, το πεπόνι και το μάνγκο.

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version