Κοσμος

Σεισμός στην Ινδονησία:Εκατοντάδες νεκροί και χιλίαδες τραυματίες

Σχετικά με τον σεισμό στην Ινδονησία οι αρχές αναφέρουν  τον αριθμό των νεκρών σε 268, πολλοί από αυτούς παιδιά, με 151 να αγνοούνται και περισσότερους από 1.000 τραυματίες.
Οι κατεστραμμένοι δρόμοι και το τεράστιο μέγεθος της πληγείσας περιοχής καθιστούν δύσκολο τον εντοπισμό και την παροχή βοήθειας στα θύματα.Η Aprizal Mulyadi ήταν στο σχολείο όταν χτύπησε ο σεισμός και εγκλωβίστηκε μετά την «κατάρρευση του δωματίου».
Ο 14χρονος είπε ότι «τα πόδια του ήταν θαμμένα κάτω από τα ερείπια», αλλά τον τράβηξε σε ασφάλεια ο φίλος του Zulfikar, ο οποίος αργότερα πέθανε αφού παγιδεύτηκε ο ίδιος.
H Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών είπε είπε ότι 22.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και ότι περισσότεροι από 58.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε διάφορες τοποθεσίες στην περιοχή.

Ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ έπληξε μια ορεινή περιοχή,προκαλώντας κατολισθήσεις που έθαψαν ολόκληρα χωριά κοντά στην πόλη Cianjur της Δυτικής Ιάβας.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών επιβεβαίωσε επίσης ότι πολλοί από τους νεκρούς ήταν νέοι «Τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά γιατί στη 13:00 ήταν ακόμα στο σχολείο», είπε ο Henri Alfiandi.

Δείτε επίσης :

Ρονάλντο: 500 εκατ. ευρώ για 2,5 χρόνια

Netflix : Μετά το Maestro: Αυτή είναι η επόμενη ελληνική σειρά

iPhone: Χρήσιμα tips και απίθανα κόλπα για τους λάτρεις της Apple

Πηγή : https://techblog.gr/

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version