Κοσμος

Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό

Παρίσι: Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά την Τετάρτη από την επίθεση με μαχαίρι ενός άνδρα στον πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ Ντι Νορ στο Παρίσι.

Δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ Ντι Νορ στο Παρίσι – σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό France Blue – φέρεται να είναι ένας άνδρας, ο οποίος εξουδετερώθηκε από την αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 06:45 (τοπική ώρα, 07:45 ώρα Ελλάδας).

Την είδηση επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν, προσθέτοντας ότι ο άνδρας έχει «εξουδετερωθεί» από την αστυνομία.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο λόγος της επίθεσης.

Η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF ανέφερε: «Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επενέβησαν και το άτομο απομακρύνθηκε. Έχει καθοριστεί περίμετρος ασφαλείας αλλά ο σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά».

parisi ex 1387190 gare

Ο σταθμός λειτουργεί ως κόμβος για τα τρένα προς το Λονδίνο και τη βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη Γαλλική Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCF) το περιεχόμενο της οποίας αναφέρει η Midi Libre, η αστυνομία άνοιξε πυρ, πυροβολώντας πολλές φορές, σε μία προσπάθεια να εξουδετερώσει τον δράστη. Τα κίνητρά του παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Από την πρώτη στιγμή «έχει καθοριστεί μια περίμετρος ασφαλείας» αλλά ότι «ο σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά», ακόμη και αν η κυκλοφορία διακόπηκε προσωρινά, ανέφεραν οι αρχές.

Την παρέμβαση των αστυνομικών χαιρέτισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμαμέν. «Ένα άτομο τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους σήμερα το πρωί στον Gare du Nord. Εξουδετερώθηκε γρήγορα. Ευχαριστούμε την αστυνομία για την αποτελεσματική και θαρραλέα ανταπόκρισή της».

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) RATE.GR

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο RATE.GR , επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook & Instagram

Δείτε επίσης:

Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΆΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ!

ΚΑΙ Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ. ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Survivor All Star: Παίχτες ήδη πιάστηκαν στα χέρια στον Άγιο Δομίνικο

Πηγή : https://www.tromaktiko.gr/

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version