Κοσμος

Ουκρανία : Ρωσική απάντηση στο μακελειό της πόλης Μακιγίβκα: Κτύπησαν στην δυτική Ουκρανία με βλήματα cruise – 180 Ουκρανοί και μισθοφόροι νεκροί

Ουκρανία : Επίθεση-απάντηση στο μακελειό (63 Ρώσοι νεοσύλλεκτοι νεκροί) που προκάλεσε η ουκρανική επίθεση το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην ρωσική πόλη Μακιγίβκα του Ντόνετσκ με ρουκέτες HIMARS, έδωσαν άμεσα οι Ρώσοι στοχεύοντας στρατώνες μισθοφόρων και Ουκρανών με αποτέλεσμα τον θάνατο 180 Ουκρανών και δυτικών μισθοφόρων.

Ουκρανία  : Έπληξαν με τουλάχιστον 3 πυραύλους cruise Kalibr στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Χμελνίτσκι στην δυτική Ουκρανία, κόμβο μεταφοράς και αποθήκευσης δυτικού οπλισμό, βάση των Ουκρανών καταδρομέων και ξένων μισθοφόρων.

Κτυπήθηκαν δύο διαφορετικά κτίρια:

H βάση του 8ου Συντάγματος των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (SSO) της Ουκρανίας, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εκπαίδευσης Ουκρανών καταδρομέων

Κτίριο που φιλοξενούσε δυτικούς (Βρετανούς και Πολωνούς) μισθοφόρους.

Το 8ο Σύνταγμα του MTR από το Khmelnitsky θεωρείται η καλύτερη μονάδα των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ακολούθησε επίθεση με σμήνη drones-καμικάζι Shahed-136 στο Κίεβο για αρκετές ώρες από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Αναρίθμητα βίντεο από την Ουκρανία δείχνουν το Κίεβο να έχει βάλλονται πανταχόθεν από ιρανικά Shahed-136.|

Διάγγελμα Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να εξαντλήσει τους Ουκρανούς με παρατεταμένες επιθέσεις ιρανικών drones

ΗΡωσία σχεδιάζει μια παρατεταμένη εκστρατεία επιθέσεων με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ώστε να εξαντλήσει την Ουκρανία, προειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Έχουμε πληροφορίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια παρατεταμένη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed», προειδοποίησε ο Ζελένσκι στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του. «Πιθανότατα βασίζεται στην εξάντληση του λαού μας, της αντιαεροπορικής άμυνας, της ενέργειας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα δε, με τον Ουκρανό πρόεδρο, περισσότερα από 80 εχθρικά drones καταρρίφθηκαν πάνω από την Ουκρανία μέσα στα δύο εικοσιτετράωρα του νέου έτους.

Η Ουκρανία, είπε, «έπρεπε να δράσει και να κάνει τα πάντα ώστε ο στόχος των τρομοκρατών να αποτύχει, όπως απέτυχαν και όλοι οι άλλοι», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:                

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version