Connect with us

Business

Deutsche Bank : Οι προτιμήσεις των επενδυτών σε εποχές υψηλού πληθωρισμού.

download

Έρευνα αποκαλύπτει όσα προτιμούν οι επενδυτές στην περίπτωση που ο πληθωρισμός παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Η έρευνα της Deutsche Bank αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι επενδυτές προτιμούν τα ακίνητα ενώ δεν πιστεύουν ότι οι μετοχές έχουν πιάσει πάτο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Deutsche Bank, τα ακίνητα είναι η προτιμώμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει υψηλός — κατά μέσο όρο μεταξύ 3% και 5% την επόμενη δεκαετία.

«Παρά την εκτίναξη των τιμών σε όλον τον κόσμο την περίοδο της πανδημίας, η ιδιοκτησία είναι το προτιμώμενο asset σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον, ενώ οι μετοχές ξεπέρασαν τον χρυσό παρά την τεράστια υπεραπόδοσή του κατά τη διάρκεια της πληθωριστικής δεκαετίας του 1970» είπε ο said Jim Reid, επικεφαλής της θεματικής έρευνας και ο υπεύθυνος στρατηγικής, Tim Wessel, στην έρευνα που αποκαλύφθηκε χθες.

Επενδυτές

Περίπου το 43% των επενδυτών είπαν ότι η ιδιοκτησία είναι η κορυφαία επιλογή, ενώ ακολουθεί το 33%  των ερωτηθέντων που επέλεξαν μετοχές ανεπτυγμένων αγορών και ένα ποσοστό της τάξης του 15% που επέλεξαν τον χρυσό.

Τα κρυπτονομίσματα δεν βρίσκονται καν στο οπτικό πεδίο των επενδυτών, με μόλις το 1% να τα επιλέγει ως κορυφαίο asset, πίσω από τα μετρητά που σημείωσαν ποσοστό 4% στις προτιμήσεις των επενδυτών.

Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν έδειξαν ότι ο ρυθμός του πληθωρισμού στις ΗΠΑ το περασμένο έτος επιβραδύνθηκε στο 6,3% τον Απρίλιο από το υψηλό 40 ετών της τάξης του 6,6% τον προηγούμενο μήνα, και σημείωσε την πρώτη πτώση σε ενάμιση χρόνο.

Στην έρευνα που διεξήχθη από τις 25 ως τις 27 Μαΐου, συμμετείχαν πάνω από 560 επενδυτές.

Μεταξύ των άλλων αξιοσημείωτων της έρευνας, το 69% των ερωτηθέντων είπαν ότι πιστεύουν πως η μόνη απάντηση για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός είναι μέσω της ύφεσης, ενώ το 61% πιστεύει ότι το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ  θα επιχειρήσει να βάλει πάλι σε τροχιά τον πληθωρισμό ακόμα κι αν υπάρχει ρίσκο για οικονομική επιβράδυνση.

Μόνο το ένα τέταρτο περίπου των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Fed θα καταφύγει σε αύξηση 75 μονάδων τους επόμενους 18 μήνες, ενώ περισσότεροι από τους μισούς βλέπουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προσχωρεί στη Fed αυξάνοντας τα επιτόκια κατά 50 μονάδες σε κάποιο στάδιο.

Παράλληλα, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 50 ετών τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Σε περίπτωση που μία ύφεση πλήξει τις ΗΠΑ, το 78% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του 2023.

Σημειώνεται δε, ότι την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν πτώση επτά συνεχόμενων εβδομάδων. Αλλά τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων λένε ότι ούτε αυτός είναι ο πάτος.

επενδυτές

Περισσότερα άρθρα εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα εδώ 

 

Business

Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε – Δωρεάν η Πρώτη Επιστροφή

Temu:Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Παγωνούδης και είμαι συντάκτης του Rate.Στο σημερινό μας άρθρο, θα εξετάσουμε το Temu, μια νέα online εφαρμογή που έχει κερδίσει την προσοχή μας λόγω του επιθετικού της marketing και των πλούσιων προσφορών. Αναρωτιέστε πώς λειτουργεί η προστασία αγορών στο Temu και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτήν; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Προστασία Αγορών Temu: Πώς λειτουργεί και πώς να επωφεληθείτε – Δωρεάν η Πρώτη Επιστροφή!

temu

temu

Ο ψηφιακός κόσμος μας προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για αγορές, αλλά πολλές φορές αντιμετωπίζουμε απρόοπτα, ειδικά όταν πρόκειται για αγορές online. Το temu, μια νέα online εφαρμογή, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, προσφέροντάς μας ποιότητα, προστασία και δυνατότητα δωρεάν επιστροφής σε περίπτωση προβλημάτων. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε πώς λειτουργεί το πρόγραμμα προστασίας αγορών του temu και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό.

1. Τι είναι το temu;

Ξεκινώντας, ας δούμε τι ακριβώς είναι το temu και πώς λειτουργεί. Το temu είναι μια online εφαρμογή που προσφέρει ποιοτικά προϊόντα με ανταγωνιστικές τιμές.

2. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του temu;

Σε αυτήν την ενότητα, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα του temu, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ποιότητας προϊόντα που προσφέρει και τις ανταγωνιστικές τιμές του.

3. Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα προστασίας αγορών;

Εδώ θα μάθουμε πώς λειτουργεί το πρόγραμμα προστασίας αγορών του temu και πώς μπορείτε να κάνετε χρήση αυτού του προγράμματος σε περίπτωση προβλημάτων με την παραγγελία σας.

4. Πώς να αξιοποιήσετε τη δωρεάν επιστροφή;

Σε αυτήν την ενότητα, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δωρεάν επιστροφή που προσφέρει το temu, βοηθώντας σας να κάνετε αγορές με ασφάλεια.

5. Προτεινόμενες Πρακτικές για Αγορές στο temu

Σε αυτήν την ενότητα, θα δούμε μερικές προτεινόμενες πρακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε ασφαλείς και πετυχημένες αγορές στο temu.

Συμπέρασμα

Το temu ανοίγει νέους ορίζοντες στις online αγορές, προσφέροντας υψηλή ποιότητα, ασφάλεια και δυνατότητα δωρεάν επιστροφής σε περίπτωση ανάγκης. Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε αξιόπιστες online αγορές με το temu!

Συχνές Ερωτήσεις

  1. Πόσο καιρό χρειάζεται για να λάβω την επιστροφή μου; Η επιστροφή χρημάτων επεξεργάζεται συνήθως εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λήξης της αίτησης.
  2. Τι πρέπει να περιλαμβάνει η αίτηση επιστροφής; Η αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες για το πρόβλημα και φωτογραφίες του αντικειμένου.
  3. Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με την εξυπηρέτηση πελατών; Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών του temu μέσω email ή τηλεφώνου.
  4. Είναι ασφαλές να κάνω αγορές με πιστωτική κάρτα; Ναι, το temu προσφέρει ασφαλείς πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και άλλες ασφαλείς μεθόδους πληρωμής.
  5. Ποια προϊόντα μπορώ να επιστρέψω; Μπορείτε να επιστρέψετε οποιοδήποτε προϊόν που δεν σας ικανοποιεί, με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις του temu.

Λάβετε προσφορά τώρα https://temu.to/m/um103n7cydj

 

Δείτε επίσης :

Ο απόλυτος οδηγός για το Drop shipping (2023)

Είναι το AliExpress ασφαλές ?

Πώς να βγάλω χρήματα στο Upwork

 

Continue Reading

Business

Τι είναι το κρύπτο και πώς λειτουργεί;

κρυπτονόμισμα

Κρυπτονόμισμα – έννοια και ορισμός

 κρυπτονόμισμαΕίναι το γνωστό σε όλους μας όπως αποκαλείται κρύπτο , είναι οποιαδήποτε μορφή νομίσματος που υπάρχει ψηφιακά ή εικονικά και χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για την ασφάλεια των συναλλαγών. Τα κρύπτο δεν έχουν κεντρική αρχή έκδοσης ή ρύθμισης, αλλά χρησιμοποιούν ένα αποκεντρωμένο σύστημα για την καταγραφή των συναλλαγών και την έκδοση νέων μονάδων.

Τι είναι το Cryptocurrency;

 κρυπτονόμισμα

 

Το cryptocurrency είναι ένα ψηφιακό σύστημα πληρωμών που δεν βασίζεται στις τράπεζες για την επαλήθευση των συναλλαγών. Είναι ένα σύστημα peer-to-peer που μπορεί να επιτρέψει σε οποιονδήποτε οπουδήποτε να στέλνει και να λαμβάνει πληρωμές. Αντί να είναι φυσικά χρήματα που μεταφέρονται και ανταλλάσσονται στον πραγματικό κόσμο, οι πληρωμές με ηλεκτρονικά νομίσματα  υπάρχουν καθαρά ως ψηφιακές καταχωρήσεις σε μια διαδικτυακή βάση δεδομένων που περιγράφουν συγκεκριμένες συναλλαγές. Όταν μεταφέρετε χρήματα σε αυτά, οι συναλλαγές καταγράφονται σε ένα δημόσιο βιβλίο. Το ηλεκτρονικό νόμισμα αποθηκεύεται σε ψηφιακά πορτοφόλια.

Ελαβε το όνομά του επειδή χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για την επαλήθευση των συναλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι εμπλέκεται προηγμένη κωδικοποίηση για την αποθήκευση και τη μετάδοση δεδομένων κρυπτονομισμάτων μεταξύ πορτοφολιών και σε δημόσια λογιστικά βιβλία. Στόχος της κρυπτογράφησης είναι να παρέχει ασφάλεια και προστασία.

Το πρώτο Cryptocurrency ήταν το Bitcoin, το οποίο ιδρύθηκε το 2009 και παραμένει μέχρι σήμερα το πιο γνωστό. Μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα είναι η εμπορία με σκοπό το κέρδος, με τους κερδοσκόπους κατά καιρούς να ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη

Πώς λειτουργεί το Cryptocurrency;

Τα κρυπτονομίσματα λειτουργούν σε ένα κατανεμημένο δημόσιο βιβλίο που ονομάζεται blockchain, ένα αρχείο όλων των συναλλαγών που ενημερώνεται και κατέχεται από τους κατόχους του νομίσματος.

Οι μονάδες κρυπτονομισμάτων δημιουργούνται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται εξόρυξη, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ισχύος υπολογιστών για την επίλυση περίπλοκων μαθηματικών προβλημάτων που δημιουργούν νομίσματα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αγοράζουν τα νομίσματα από μεσίτες και στη συνέχεια να τα αποθηκεύουν και να τα ξοδεύουν χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικά πορτοφόλια.

Εάν έχετε στην κατοχή σας κρύπτο, δεν έχετε στην κατοχή σας τίποτα χειροπιαστό. Αυτό που κατέχετε είναι ένα κλειδί που σας επιτρέπει να μεταφέρετε ένα αρχείο ή μια μονάδα μέτρησης από ένα άτομο σε ένα άλλο χωρίς ένα έμπιστο τρίτο μέρος.

Παρόλο που το Bitcoin υπάρχει από το 2009, τα κρυπτονομίσματα και οι εφαρμογές της τεχνολογίας blockchain εξακολουθούν να αναδύονται σε οικονομικό επίπεδο και αναμένονται περισσότερες χρήσεις στο μέλλον. Συναλλαγές που περιλαμβάνουν ομόλογα, μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν τελικά να διαπραγματεύονται με τη χρήση της τεχνολογίας.

 

Πώς να αγοράσετε κρύπτο;

Μπορεί να αναρωτιέστε πώς να αγοράσετε κρυπτονόμισμα με ασφάλεια. Συνήθως υπάρχουν τρία βήματα. Αυτά είναι τα εξής:

Βήμα 1: Επιλογή πλατφόρμας

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσετε. Γενικά, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ ενός παραδοσιακού χρηματιστή ή ενός ειδικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων:

Παραδοσιακοί μεσίτες. Πρόκειται για διαδικτυακούς μεσίτες που προσφέρουν τρόπους αγοράς και πώλησης κρυπτονομισμάτων, καθώς και άλλων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, όπως μετοχές, ομόλογα και ETFs. Αυτές οι πλατφόρμες τείνουν να προσφέρουν χαμηλότερο κόστος συναλλαγών, αλλά λιγότερα χαρακτηριστικά κρυπτογράφησης.
Ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Υπάρχουν πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων για να διαλέξετε, καθένα από τα οποία προσφέρει διαφορετικά κρυπτονομίσματα, αποθήκευση σε πορτοφόλια, επιλογές έντοκων λογαριασμών και πολλά άλλα. Πολλά ανταλλακτήρια χρεώνουν τέλη βάσει περιουσιακών στοιχείων.
Όταν συγκρίνετε διαφορετικές πλατφόρμες, εξετάστε ποια κρύπτο προσφέρονται, ποιες χρεώσεις χρεώνουν, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας τους, τις επιλογές αποθήκευσης και ανάληψης και τυχόν εκπαιδευτικούς πόρους.

Βήμα 2: Χρηματοδότηση του λογαριασμού σας

Αφού επιλέξετε την πλατφόρμα σας, το επόμενο βήμα είναι να χρηματοδοτήσετε το λογαριασμό σας ώστε να μπορέσετε να ξεκινήσετε τις συναλλαγές. Τα περισσότερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν κρυπτογράφημα χρησιμοποιώντας fiat (δηλ. κυβερνητικά εκδιδόμενα) νομίσματα όπως το δολάριο ΗΠΑ, η βρετανική λίρα ή το ευρώ χρησιμοποιώντας τις χρεωστικές ή πιστωτικές τους κάρτες – αν και αυτό διαφέρει ανάλογα με την πλατφόρμα.

Οι αγορές κρυπτογράφησης με πιστωτικές κάρτες θεωρούνται επικίνδυνες και ορισμένα ανταλλακτήρια δεν τις υποστηρίζουν. Ορισμένες εταιρείες πιστωτικών καρτών δεν επιτρέπουν επίσης συναλλαγές κρυπτογράφησης. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κρυπτονομίσματα είναι εξαιρετικά ευμετάβλητα και δεν είναι σκόπιμο να διακινδυνεύσετε να χρεωθείτε – ή να πληρώσετε ενδεχομένως υψηλές χρεώσεις συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες – για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία.

Ορισμένες πλατφόρμες δέχονται επίσης μεταφορές ACH και εμβάσματα. Οι αποδεκτές μέθοδοι πληρωμής και ο χρόνος που απαιτείται για καταθέσεις ή αναλήψεις διαφέρουν ανά πλατφόρμα. Ομοίως, ο χρόνος που απαιτείται για την εκκαθάριση των καταθέσεων διαφέρει ανάλογα με τη μέθοδο πληρωμής.

Ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι τα τέλη. Αυτές περιλαμβάνουν πιθανά τέλη συναλλαγών κατάθεσης και ανάληψης καθώς και τέλη συναλλαγών. Τα τέλη διαφέρουν ανάλογα με τη μέθοδο πληρωμής και την πλατφόρμα, κάτι που πρέπει να ερευνήσετε εξαρχής.

Βήμα 3: Τοποθέτηση παραγγελίας

Μπορείτε να τοποθετήσετε μια εντολή μέσω της διαδικτυακής ή κινητής πλατφόρμας του χρηματιστή σας ή του χρηματιστηρίου. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας “buy”, επιλέγοντας τον τύπο εντολής, εισάγοντας το ποσό των κρυπτονομισμάτων που θέλετε να αγοράσετε και επιβεβαιώνοντας την εντολή. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τις εντολές “πώλησης”.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται υπηρεσίες πληρωμών όπως το PayPal, το Cash App και το Venmo, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν, να πωλούν ή να κατέχουν κρυπτονομίσματα. Επιπλέον, υπάρχουν τα ακόλουθα επενδυτικά οχήματα:

Bitcoin trusts: Μπορείτε να αγοράσετε μετοχές Bitcoin trusts με έναν κανονικό χρηματιστηριακό λογαριασμό. Αυτά τα οχήματα παρέχουν στους μικροεπενδυτές έκθεση στα Crypto μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς.
Αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin: Υπάρχουν ETFs Bitcoin και αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin για να επιλέξετε.
Μετοχές ή ETFs blockchain: Μπορείτε επίσης να επενδύσετε έμμεσα στην κρυπτογράφηση μέσω εταιρειών blockchain που ειδικεύονται στην τεχνολογία πίσω από την κρυπτογράφηση και τις κρυπτογραφικές συναλλαγές. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε μετοχές ή ETFs εταιρειών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain.
Η καλύτερη επιλογή για εσάς θα εξαρτηθεί από τους επενδυτικούς σας στόχους και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου.

 κρυπτονόμισμα

 

Πώς να αποθηκεύετε Crypto

Μόλις αγοράσετε , πρέπει να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια για να το προστατεύσετε από παραβιάσεις ή κλοπή. Συνήθως, τα κρυπτονομίσματα αποθηκεύονται σε κρυπτογραφικά πορτοφόλια, τα οποία είναι φυσικές συσκευές ή διαδικτυακό λογισμικό που χρησιμοποιούνται για την ασφαλή αποθήκευση των ιδιωτικών κλειδιών των κρυπτονομισμάτων σας. Ορισμένα ανταλλακτήρια παρέχουν υπηρεσίες πορτοφολιού, διευκολύνοντάς σας να αποθηκεύετε απευθείας μέσω της πλατφόρμας. Ωστόσο, δεν παρέχουν αυτόματα όλα τα ανταλλακτήρια ή οι χρηματιστές υπηρεσίες πορτοφολιού για εσάς.

Υπάρχουν διάφοροι πάροχοι πορτοφολιών για να επιλέξετε. Χρησιμοποιούνται οι όροι “ζεστό πορτοφόλι” και “κρύο πορτοφόλι”:

Αποθήκευση σε ζεστό πορτοφόλι: Τα “θερμά πορτοφόλια” αναφέρονται στην αποθήκευση κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί διαδικτυακό λογισμικό για την προστασία των ιδιωτικών κλειδιών των περιουσιακών σας στοιχείων.
Αποθήκευση σε “κρύο πορτοφόλι” (cold wallet storage): Σε αντίθεση με τα θερμά πορτοφόλια, τα ψυχρά πορτοφόλια (επίσης γνωστά ως πορτοφόλια υλικού) βασίζονται σε ηλεκτρονικές συσκευές εκτός σύνδεσης για την ασφαλή αποθήκευση των ιδιωτικών κλειδιών σας.

Τι μπορείτε να αγοράσετε με Cryptocurrency;

Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά, το Bitcoin προοριζόταν να είναι ένα μέσο για καθημερινές συναλλαγές, καθιστώντας δυνατή την αγορά των πάντων, από ένα φλιτζάνι καφέ μέχρι έναν υπολογιστή ή ακόμη και μεγάλων αντικειμένων όπως ακίνητα. Αυτό δεν έχει υλοποιηθεί αρκετά και, ενώ ο αριθμός των ιδρυμάτων που δέχονται κρυπτονομίσματα αυξάνεται, οι μεγάλες συναλλαγές που το περιλαμβάνουν είναι σπάνιες. Ακόμα κι έτσι, είναι δυνατή η αγορά μεγάλης ποικιλίας προϊόντων από ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου με τη χρήση κρυπτονομισμάτων. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα:

Ιστοσελίδες τεχνολογίας και ηλεκτρονικού εμπορίου:

Αρκετές εταιρείες που πωλούν προϊόντα τεχνολογίας δέχονται κρυπτονομίσματα στους ιστότοπούς τους, όπως η newegg.com, η AT&T και η Microsoft. Η Overstock, μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, ήταν από τις πρώτες τοποθεσίες που δέχτηκαν Bitcoin. Το δέχονται επίσης οι εταιρείες Shopify, Rakuten και Home Depot.

Αγαθά πολυτελείας:

Ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης ειδών πολυτελείας αποδέχονται το νόμισμα ως μορφή πληρωμής. Για παράδειγμα, ο διαδικτυακός λιανοπωλητής πολυτελών ειδών Bitdials προσφέρει ρολόγια Rolex, Patek Philippe και άλλα ρολόγια υψηλών προδιαγραφών με αντάλλαγμα Bitcoin.

Αυτοκίνητα:

Ορισμένοι έμποροι αυτοκινήτων – από μάρκες μαζικής αγοράς έως έμποροι πολυτελών αυτοκινήτων υψηλών προδιαγραφών – δέχονται ήδη crypto ως μέσο πληρωμής.

Είναι το Crypto ασφαλές;
Τα κρυπτονομίσματα κατασκευάζονται συνήθως με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain. Η αλυσίδα μπλοκ περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι συναλλαγές καταγράφονται σε “μπλοκ” και φέρουν χρονοσήμανση. Πρόκειται για μια αρκετά πολύπλοκη, τεχνική διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα ψηφιακό βιβλίο συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που είναι δύσκολο να αλλοιωθεί από χάκερ.

Επιπλέον, οι συναλλαγές απαιτούν μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για να ξεκινήσετε μια συναλλαγή. Στη συνέχεια, μπορεί να χρειαστεί να εισαγάγετε έναν κωδικό ελέγχου ταυτότητας που αποστέλλεται μέσω γραπτού μηνύματος στο προσωπικό σας κινητό τηλέφωνο.

Παρόλο που υπάρχουν ασφάλειες, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να παραβιαστούν. Αρκετές αμυχές υψηλών ποσών έχουν κοστίσει πολύ ακριβά στις νεοσύστατες επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων. Οι χάκερς χτύπησαν την Coincheck για 534 εκατομμύρια δολάρια και την BitGrail για 195 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τις δύο από τις μεγαλύτερες αμυχές κρυπτονομισμάτων του 2018.

Σε αντίθεση με τα χρήματα που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση, η αξία των εικονικών νομισμάτων καθορίζεται αποκλειστικά από την προσφορά και τη ζήτηση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει άγριες διακυμάνσεις που παράγουν σημαντικά κέρδη για τους επενδυτές ή μεγάλες απώλειες. Και οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα υπόκεινται σε πολύ μικρότερη ρυθμιστική προστασία από ό,τι τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά προϊόντα, όπως οι μετοχές, τα ομόλογα και τα αμοιβαία κεφάλαια.

Τέσσερις συμβουλές για να επενδύσετε με ασφάλεια σε κρυπτονομίσματα
Σύμφωνα με το Consumer Reports, όλες οι επενδύσεις ενέχουν κινδύνους, αλλά ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μία από τις πιο επικίνδυνες επενδυτικές επιλογές που υπάρχουν. Αν σκοπεύετε να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα, αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τεκμηριωμένες επιλογές.

Ερευνήστε τα ανταλλακτήρια:

Πριν επενδύσετε, ενημερωθείτε για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 500 ανταλλακτήρια για να διαλέξετε. Κάντε την έρευνά σας, διαβάστε κριτικές και μιλήστε με πιο έμπειρους επενδυτές πριν προχωρήσετε.

Μάθετε πώς να αποθηκεύετε το ψηφιακό σας νόμισμα:

Εάν αγοράσετε , πρέπει να το αποθηκεύσετε. Μπορείτε να το διατηρήσετε σε ένα ανταλλακτήριο ή σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Ενώ υπάρχουν διαφορετικά είδη πορτοφολιών, το καθένα έχει τα πλεονεκτήματά του, τις τεχνικές απαιτήσεις και την ασφάλειά του. Όπως και με τα ανταλλακτήρια, θα πρέπει να διερευνήσετε τις επιλογές αποθήκευσης πριν επενδύσετε.

Διαφοροποιήστε τις επενδύσεις σας:

Η διαφοροποίηση είναι το κλειδί για κάθε καλή επενδυτική στρατηγική, και αυτό ισχύει όταν επενδύετε σε κρυπτονομίσματα. Μην τοποθετείτε όλα τα χρήματά σας στο Bitcoin, για παράδειγμα, μόνο και μόνο επειδή αυτό είναι το όνομα που γνωρίζετε. Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές και είναι προτιμότερο να κατανέμετε την επένδυσή σας σε διάφορα νομίσματα.

Προετοιμαστείτε για αστάθεια:

Να είστε προετοιμασμένοι για σκαμπανεβάσματα. Θα δείτε δραματικές διακυμάνσεις στις τιμές. Εάν το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο ή η ψυχική σας ευεξία δεν μπορούν να το αντέξουν αυτό, τα κρυπτονομίσματα ίσως να μην είναι μια σοφή επιλογή για εσάς.

Το E-coins είναι όλη η μόδα αυτή τη στιγμή, αλλά να θυμάστε ότι βρίσκεται ακόμη σε σχετικά νηπιακό στάδιο και θεωρείται άκρως κερδοσκοπικό. Η επένδυση σε κάτι νέο συνοδεύεται από προκλήσεις, οπότε να είστε προετοιμασμένοι. Αν σκοπεύετε να συμμετάσχετε, κάντε την έρευνά σας και επενδύστε συντηρητικά για αρχή.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο είναι η χρήση ενός ολοκληρωμένου antivirus. Το Kaspersky Internet Security σας προστατεύει από μολύνσεις κακόβουλου λογισμικού, λογισμικό κατασκοπείας, κλοπή δεδομένων και προστατεύει τις online πληρωμές σας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση τραπεζικού επιπέδου.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πού οδηγεί η τεχνολογική υπεροχή Bitcoin και Ethereum


Eχασε το 94% της περιουσίας του σε μια μέρα

Τι είναι το Etsy; Πώς να Βγάλω Λεφτά Από το Σπίτι

Continue Reading

Business

Εκπτώσεις Έκπληξη στο Temu: Κάντε Έξυπνες Αγορές και Κερδίστε!

temu

Η εφαρμογή που έκανε το μεγαλύτερο “μπαμ” στον χώρο της διαφήμισης στην Ευρώπη δεν ήταν το TikTok, το YouTube ή το Instagram, αλλά μια εφαρμογή για αγορές που έκανε την εμφάνισή της μόλις πριν από τέσσερις μήνες, το Temu.

Τι είναι το Temu και πώς λειτουργεί;

Το temu προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε μια πληθώρα προϊόντων, τα οποία συνήθως αποστέλλονται από κινεζικά εργοστάσια ή αποθήκες. Εκτός από τις ασύλληπτα χαμηλές τιμές, έγινε εξαιρετικά δημοφιλές λόγω της στρατηγικής του να προσφέρει δωρεάν προϊόντα σε χρήστες που προωθούν την εφαρμογή στα κοινωνικά δίκτυά τους και προσκαλούν φίλους και συγγενείς να εγγραφούν.

TEMU

Με την πρώτη ματιά, θα μπορούσε να αφήσει κάποιους χρήστες να αναρωτιούνται αν είναι νόμιμο. Πέρα από τα πραγματικά φθηνά καταναλωτικά αγαθά,  μπορεί να υπερηφανεύεται για τις ευκαιρίες να κερδίσετε πόντους μέσω παιχνιδιών με περιστρεφόμενο τροχό ή αν πείσετε τους φίλους σας να συμμετάσχουν. Τους τελευταίους δύο μήνες, οι αναρτήσεις που επαινούν  έχουν εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά στο Facebook, το Twitter και το TikTok – αν και πολλές από αυτές χρησιμοποιούν λαμπερή γλώσσα που φαίνεται να ανακυκλώνεται από τη μία ανάρτηση στην άλλη.

temu

Αλλά, προς το παρόν, το Temu είναι σε μεγάλο βαθμό μια πραγματική πλατφόρμα, προσφέροντας μια ποικιλία πραγματικών προϊόντων με μεγάλες εκπτώσεις, από τηγανητές φριτέζες αέρα μέχρι ασύρματα ακουστικά Lenovo (8,98 ευρώ), πληκτρολόγια υπολογιστών (15 ευρώ) και ρούχα (1,69 ευρώ για πέντε ζευγάρια κάλτσες). Οι χρήστες που στράφηκαν στο Temu αυτόν τον μήνα ως σωσίβιο για τις αγορές τους στις γιορτές εν όψει του υψηλότερου πληθωρισμού εδώ και μια γενιά, το έκαναν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες στις ΗΠΑ.

Τι πουλάει η Temu;

Το καλύτερο ερώτημα είναι τι δεν πουλάει η Temu. Οι χρήστες στην ιστοσελίδα ή την εφαρμογή  πολιορκούνται αμέσως από προσφορές κάθε είδους: παπούτσια για τρέξιμο με 17,48 ευρώ, κλειδιά γενικής χρήσης με 4,48 ευρώ, χαμστεράκια που μιλούν με 6,99 ευρώ. Ένα πανό καυχιέται για είδη με έκπτωση έως και 90% στις τιμές λιανικής, χάρη σε μια πρωτοχρονιάτικη εκπτωτική προσφορά. Το εύρος των ειδών και των τιμών είναι αξιοσημείωτο και η αισθητική του ιστότοπου μοιάζει με εικονικό κατάστημα δολαρίων.

Δοκιμάστε κάποια αγορά με τον κωδικό apv05374

Αλλά η στρατηγική έχει νόημα μόλις συνειδητοποιήσετε ότι ΤΕΜΟΥ είναι “αδελφή εταιρεία” του κινεζικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo, ο οποίος προσφέρει παρόμοιες προσφορές στην Κίνα τα τελευταία χρόνια. Η Pinduoduo έχει βρει επιτυχία στην Κίνα πουλώντας προϊόντα με μεγάλες εκπτώσεις απευθείας από τους κατασκευαστές σε αγοραστές χαμηλού εισοδήματος, καθώς και αγροτικά προϊόντα σε αγρότες. Η εταιρεία έχει πλέον κεφαλαιοποίηση 102 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η τιμή της μετοχής της αυξήθηκε κατά τη διάρκεια ενός έτους κατά το οποίο ανταγωνιστές όπως η Alibaba δέχθηκαν σοβαρά πλήγματα.

Πώς οι άνθρωποι παίρνουν πράγματα δωρεάν στην εφαρμογή;

Ενώ οι τιμές της Temu είναι φτηνές, πολλοί νέοι πελάτες δεν πληρώνουν καθόλου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά την οποία όσο περισσότερο πείθετε άλλους να εγγραφούν, τόσο περισσότερη πίστωση κερδίζετε. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους ανθρώπους που έχουν κερδίσει αρκετή πίστωση να παραλάβουν αγαθά για το σπίτι χωρίς καν να δώσουν  τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

Δείτε επίσης :

Ο απόλυτος οδηγός για το Drop shipping (2023)

Είναι το AliExpress ασφαλές ?

Πώς να βγάλω χρήματα στο Upwork

Continue Reading

Κορυφαια Νεα