Κοσμος

Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει τους Ασιατικούς Χειμερινούς Αγώνες του 2029, σε πόλη που δεν υπάρχει ακόμη

Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει τους Ασιατικούς Χειμερινούς Αγώνες του 2029, σε χειμερινό θέρετρο πόλης που δεν υπάρχει ακόμη: στη φουτουριστική Neom, ένα πρότζεκτ ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Οι αγώνες σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν στην Trojena της Neom. Πρόκειται για ένα χειμερινό θέρετρο που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 και θα διαθέτει την πρώτη ανοιχτή εγκατάσταση για σκι στην περιοχή, τεχνητή λίμνη, σαλέ, επαύλεις και υπερπολυτελή ξενοδοχεία, ενώ θα τροφοδοτείται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πρότζεκτ.

«Η Trojena θα έχει τις κατάλληλες υποδομές για να δημιουργήσει χειμερινή ατμόσφαιρα στην καρδιά της ερήμου, προκειμένου να γίνουν αυτοί οι Αγώνες ένα πρωτοφανές παγκόσμιο γεγονός», δήλωσε ο Ναντμί αλ-Νασρ, διευθύνων σύμβουλος του πρότζεκτ Neom.

Στην Trojena «τον χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν και όλο τον χρόνο είναι γενικά 10 βαθμούς χαμηλότερη από ότι στην υπόλοιπη περιοχή», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πρότζεκτ. Το θέρετρο αυτό, σύμφωνα με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν θα «επαναπροσδιορίσει τον χειμερινό τουρισμό για όλο τον κόσμο» και θα βασίζεται στις αρχές του οικοτουρισμού.

«Οι έρημοι και τα βουνά της Σουηδικής Αραβίας σύντομα θα είναι ένας παράδεισος για τα χειμερινά αθλήματα», ανακοίνωσε το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας, σύμφωνα με το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα η υποψηφιότητα της χώρας για τους Ασιατικούς Χειμερινούς Αγώνες.

Η Neom είναι το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο πλαίσιο του σχεδίου Vision 2030, για τη μείωση της εξάρτησης της Σαουδικής Αραβίας από το πετρέλαιο και τη μεταμόρφωση της οικονομίας, μεταξύ άλλων με την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Θα καταλαμβάνει 26.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Ερυθρά Θάλασσα και θα περιλαμβάνει την πόλη «The Line». Πρόκειται για δύο παράλληλους ουρανοξύστες, καλυμμένους με καθρέφτες, που θα εκτείνονται σε μήκος 170 χιλιομέτρων.

Περισσότερα για το άρθρο εδώ

Περισσότερα άρθρα εδώ

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version