Uncategorized

Επένδυση για αρχάριους

Αν και τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα, μπορούν να αναπτυχθούν όταν

αποταμιεύετε και επενδύετε με σύνεση.

Τι είναι λοιπόν οι επένδυση;
Είναι όταν βάζετε τα χρήματα στην άκρη για το μέλλον και τα αξιοποιείτε. Όταν επενδύετε, αγοράζετε κάτι που πιστεύετε ότι θα αυξηθεί σε αξία με την πάροδο του χρόνου.

Να θυμάστε – δεν υπάρχουν εγγυήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να πάρετε πίσω λιγότερα από όσα επενδύσατε. Τα χρήματά σας θα μπορούσαν δυνητικά να αυξηθούν πάρα πολύ φυσικά – γι’ αυτό το κάνουν οι άνθρωποι – αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε χρήματα.

Το βασικό είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποια χρήματα αποταμιευμένα πριν αρχίσετε να επενδύετε. Συνιστούμε να έχετε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης που να καλύπτει τα έξοδα διαβίωσης 3 έως 6 μηνών.

Ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης μπορεί να σας δώσει τη σιγουριά ότι θα έχετε κάποια χρήματα διαθέσιμα για τα απρόοπτα, χωρίς να χρειάζεται να βυθιστείτε στο επενδυτικό σας ταμείο.

Η αξία των επενδύσεων μπορεί να κάνει, και κάνει, άλματα – αυτό είναι φυσιολογικό. Ιδανικά, θα πρέπει να σχεδιάζετε να βάλετε τα χρήματά σας στην άκρη για τουλάχιστον 5 χρόνια, ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε τυχόν βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα χρήματα εάν χρειαστεί.

Πόσα χρειάζεστε για να αρχίσετε να επενδύετε;
Εάν έχετε τρεχούμενο λογαριασμό στην Freedom24, μπορείτε να ξεκινήσετε να επενδύετε με ένα κεφάλαιο ύψους 50 ευρώ.
Το να ξεκινήσετε με μικρό ποσό θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να βουτήξετε το δάχτυλό σας στο νερό. Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε τι συμβαίνει με τις επένδύσεις σας – και να επενδύσετε περισσότερα αργότερα, αν το επιθυμείτε

Οι συνήθεις τρόποι  ποικίλουν ανάλογα με τους στόχους, το επίπεδο αντίληψης για το ρίσκο και την διάθεση για επένδυση . Ορισμένοι από τους συνηθέστερους τρόπους επένδυσης περιλαμβάνουν:

  1. Μετοχές: Η αγορά μετοχών είναι ένας τρόπος να αποκτήσετε μερίδια σε μια εταιρεία. Οι επενδύσεις σε μετοχές μπορεί να προσφέρουν υψηλά αποτελέσματα αλλά και να φέρουν υψηλό ρίσκο.

  2. Ομόλογα: Τα ομόλογα είναι χρηματοοικονομικά εργαλεία που προσφέρουν σταθερό εισόδημα μέσω της πληρωμής τόκων. Πρόκειται για λιγότερο επικίνδυνες επενδύσεις σε σύγκριση με τις μετοχές.

  3. Ακίνητα: Η επενδύσεις σε ακίνητα μπορεί να περιλαμβάνει αγορά ή ενοικίαση ακινήτων για εμπορική ή κατοικία χρήση.

  4. Κρυπτονομίσματα: Τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum έχουν γίνει δημοφιλής επενδυτικές επιλογές, αν και είναι γνωστό ότι είναι πολύ ανασφαλή.

  5. Επενδυτικά κεφάλαια: Τα επενδυτικά κεφάλαια επενδύουν σε μια ποικιλία αξιογραφιών όπως μετοχές, ομόλογα και άλλα ενεργητικά, και μπορούν να προσφέρουν διαφοροποιημένη έκθεση.

  6. Επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια: Τα αμοιβαία κεφάλαια συγκεντρώνουν χρήματα από πολλούς επενδυτές για να επενδύσουν σε μια ποικιλία αξιογραφιών.

  7. Εμπορεύσιμα αγαθά: Οι επενδύσεις σε εμπορεύσιμα αγαθά όπως πετρέλαιο, χρυσό και άλλα είναι ένας άλλος τρόπος επένδυσης που μπορεί να παρέχει διαφοροποίηση.

Αυτοί είναι μερικοί από τους συνήθεις τρόπους επένδυσεων, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές και στρατηγικές που μπορούν να εξερευνηθούν ανάλογα με τους στόχους και τις προτιμήσεις του κάθε επενδυτή.

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version