Κοσμος

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Fake news ότι ήμουν έξαλλος» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαψεύδει την είδηση ότι έγινε έξαλλος με τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, καθώς, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Fox News Digital, γιορτάζει και είναι περήφανος για τους υποψηφίους που στήριξε.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων από τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ ο Ντόναλτ Τραμπ – σύμφωνα με δημοσιεύματα – εμφανίστηκε έξαλλος τόσο με τους συνεργάτες του, όσο και με τη σύζυγό του, Μελάνια, η οποία φέρεται να του πρότεινε ως υποψήφιο γερουσιαστή στην Πενσιλβάνια τον, ηττημένο πλέον, Μεχμέτ Οζ.

Ο ίδιος στη συνέντευξή του είπε: «Είναι fake news ότι ήμουν έξαλλος. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οι άνθρωποι που υποστήριξα τα πήγαν πολύ καλά. Πήρα 98,6% στις προκριματικές εκλογές και 216 έναντι 19 στις γενικές εκλογές, αυτό είναι εκπληκτικό».

Συνέχισε με διθυραμβικά σχόλια για τους υποψηφίους που ενέκρινε, μεταξύ αυτών και του Μεχμέτ Οζ, που έχασε τη θέση του γερουσιαστή στην Πενσιλβάνια από τον Τζον Φέτερμαν.

«Ο Οζ δούλεψε πολύ σκληρά, είναι υπέροχος τύπος, αλλά υπήρχαν δυνάμεις εναντίον του», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ερώτηση αν τα αποτελέσματα θα άλλαζαν την τρίτη υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Είχαμε τρομερή επιτυχία… Γιατί να αλλάξει κάτι;».

Η πιο κρίσιμη ήττα για τον Τραμπ ήταν στην Πολιτεία της Πενσυλβάνια, όπου ο εκλεκτός του, ο τηλεγιατρός «Δρ. Οζ», τουρκικής καταγωγής και οπαδός του Ερντογάν, έχασε από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζον Φέτερμαν. 

Η Τζόρτζια και ο Β’ γύρος 

Ντόναλντ Τραμπ

Το βράδυ της Τετάρτης, οι Ρεπουμπλικάνοι προηγούνταν με 49 – 48 στη κούρσα για την ανανέωση της Γερουσίας, ενώ εκκρεμούσαν εκλογές σε τρεις Πολιτείες. Κατά πάσα πιθανότητα, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εξασφαλίσει άλλη μία Πολιτεία, τη Νεβάδα – και θα φτάσουν τις 50 έδρες, όσες δηλαδή κατείχαν από τις προηγούμενες εκλογές. Οι Δημοκρατικοί με ασφάλεια θα πάρουν άλλη μία έδρα στην Αριζόνα και θα φτάσουν τις 49. Όμως, η μάχη θα κριθεί στις 6 Δεκεμβρίου, καθώς τότε θα κληθούν οι ψηφοφόροι της Τζόρτζια για έναν δεύτερο εκλογικό γύρο καθώς ο Δημοκρατικός υποψήφιος που προηγείται ελαφρά δεν εξασφαλίζει το 50%+1 , λόγω της ύπαρξης τρίτου υποψηφίου.

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση ενός από τους υπευθύνους των εκλογών στη συγκεκριμένη Πολιτεία, ο οποίος προανήγγειλε την … παράταση μέ μία χιουμοριστική ανάρτηση,  στην οποία αναφέρει ότι «είναι  ασφαλές να πούμε ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος» ,εμφανίζοντας δύο ανθρώπους να παρακολουθούν ένα ματς σε ένα μπαρ, λέγοντας ότι μόνον μία παράταση θα το έκανε καλύτερο…

Σε περίπτωση που επικρατήσουν τελικά οι Δημοκρατικοί στη Τζόρτζια, τότε οι συσχετισμοί στη Γερουσία δεν αλλάζουν – στις περιπτώσεις που δεν θα υπάρχει πλειοψηφία, τότε θα μετρά , όπως και σήμερα, διπλή η ψήφος της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. Αν αυτό συμβεί, τότε ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έχει λιγότερα προβλήματα στη νομοθέτηση, με δεδομένο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν πλέον την πλειοψηφία στη Βουλή.

Ειδήσεις σήμερα: «Βραχνάς» για τις επιχειρήσεις αβεβαιότητα και ενεργειακό κόστος

Πηγή : https://www.newsit.gr/

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version