Ελλάδα

Βιασμός 15χρονου: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας των ανήλικων

Βιασμός του 15χρονου Η συμμορία των 15χρονων, που έφτασαν στο σημείο να βιάσουν ένα συμμαθητή τους και να καταγράψουν τις αποτρόπαιες σκηνές σε βίντεο, ήθελαν να δείχνουν κυρίαρχοι και απειλητικοί ενώ δεν δίσταζαν να κινηματογραφούν βίντεο με σκηνές στις οποίες κρατούν όπλα και μαχαίρια.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που βρέθηκε στο κινητό ενός εκ των κατηγορουμένων, το οποίο έχει γυριστεί μέσα στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον όπου σημειώθηκε και ο φρικιαστικός βιασμός του 15χρονου.

Ένας από τους κατηγορούμενους κρατά στα χέρια του μια φαλτσέτα, την οποία χειρίζεται με άνεση και απειλητικά, για να στείλει το «μήνυμα» ότι είναι εξοικειωμένος με το συγκεκριμένο δολοφονικό όπλο.

Στο βίντεο φαίνεται να κάθεται σε μια καρέκλα και η κάμερα καταγράφει τη στιγμή που έχει στο χέρι του τη φαλτσέτα και την επιδεικνύει με απειλητική διάθεση.

Τέτοια βίντεο αποτελούσαν για τα μέλη της συμμορίας την «ταυτότητά» τους, καθώς έδειχναν ποιο είναι το προφίλ τους και διεμήνυαν πως είναι έτοιμοι για όλα.

 

Είναι ενδεικτικό ότι στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών χαρακτήριζαν τον βιασμό του 15χρονου ως «πλάκα».

Από το υλικό που βρέθηκε στα κινητά τους είναι ξεκάθαρο ότι το εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον ήταν το «στρατηγείο» της συμμορίας, καθώς πολλά από αυτά τα βίντεο με τα όπλα και τα ναρκωτικά είχαν γυριστεί εκεί.

VIASMOS 15XRONOU 1

VIASMOS 15XRONOU 

Παράλληλα, και οι ίδιοι ανέφεραν στις καταθέσεις τους ότι μαζεύονταν στο χώρο αυτό σχεδόν καθημερινά.

To Rate.gr είχε φέρει στο «φως» της δημοσιότητας προ ημερών και φωτογραφίες από τα κοινωνικά δίκτυα των ανήλικων, που τους δείχνουν να κρατούν όπλα και ναρκωτικά.

Ζητώντας συγγνώμη και υποστηρίζοντας πως ήταν παρατηρητής, εμφανίστηκε χθες ενώπιον της ανακρίτριας ο μαθητής με καταγωγή από τη Βουλγαρία που κατηγορείται για την υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ιλιον.

Ίλιον: «Δεν ήμουν μπροστά στον βιασμό» λέει η μια μαθήτρια

 «Δεν γνώριζα πως ήταν βιασμός»

Μάλιστα, όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά «ουδείς εκ των συγκατηγορουμένων μου κι εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός».

«Δηλώνω κατηγορηματικά και θα το αποδείξω ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο (…) με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Οφείλω όμως μια τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του, γιατί οφείλω να προστατέψω το από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας τα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό να σταματήσουν» φέρεται να ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα ο μαθητής που κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως συμμετείχε σε κακοποιητικές πράξεις και ζήτησε κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του.

«Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού εγώ φώναξα ‘ρε τι κάνετε’. Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό» φέρεται να υποστήριξε.

Δείτε επίσης:

Πηγή : www.cnn.gr

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version