Uncategorized

Άλλα… θέλει ο ΠΑΟΚ κι άλλα ο Λουτσέσκου – Αποφασίζει άμεσα ο Σαββίδης – Κρίσιμες ώρες στην Τούμπα!

Οι “φωνές” για τον Ρουμάνο, ο ρόλος του Μπότο και το πλάνο του Ιβάν! Ο Ραζβάν είναι ένας πολύ καλός προπονητής, ωστόσο δεν μοιάζει κατάλληλος να φέρει εις πέρας το πλάνο που θέλει να εφαρμοσθεί ο ΠΑΟΚ. Το Sportdog εξηγεί.

Ο ΠΑΟΚ πέταξε άλλους δύο βαθμούς στη Λιβαδειά και σταθερά κάθε εβδομάδα, πλέον, ο προβληματισμός στην ομάδα ολοένα και μεγαλώνει. Πώς να μη συμβεί αυτό, άλλωστε, όταν ο Δικέφαλος έχει μείνει ήδη στο -9 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Το να επικεντρωθούμε στις χαμένες ευκαιρίες δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλο νόημα για έναν βασικό λόγο. Στα 3 από τα 7 ματς που έχει δώσει ως τώρα στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί τρεις φορές γκολ στις καθυστερήσεις. Μπορεί με τον Ατρόμητο να βρήκε απάντηση με τον Νάρεϊ, αλλά δε συνέβη το ίδιο ακολούθως με ΟΦΗ και Λεβαδειακό.

Όντως οι μεταγραφές πλην των Νάρεϊ και Ντάντας, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν έχουν βγει. Είναι ενδεικτικό ότι για τους Ασπρόμαυρους αποτέλεσε μέγα πρόβλημα η απουσία του Κουλιεράκη, ο οποίος αναδείχθηκε βασικός με το που ξεκίνησε τη σεζόν και ενώ πριν το καλοκαίρι, η ομάδα είχε πάρει δύο στόπερ στη μεταγραφική αγορά. Τον Κάργα και τον Νάσμπεργκ. Κανένας, όμως, δεν μοιάζει ικανός να προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια στο κέντρο της άμυνας.

Ο Μπότο όσο κριτική κι αν του ασκηθεί, έκανε το καλοκαίρι από που του ζήτησαν. Ανανέωση του είπαν να φέρει, νέους παίκτες να υπογράψει, ώστε σε δεύτερο βαθμό να μάθει ο ΠΑΟΚ και να πουλάει εκτός από το να αγοράζει. Πλάνα σαν κι αυτό είναι μακρόπνοα, θέλουν χρόνο και (πολύ σημαντικό) εξήγηση στον κόσμο ότι για να πετύχει ένα τέτοιο σχέδιο, μπορεί να θυσιαστεί για λίγο η διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ταυτόχρονα, τέτοια πλάνα θέλουν και τον κατάλληλο προπονητή να τα υπηρετήσει. Προσέξτε όχι τον καλύτερο, αλλά τον πιο κατάλληλο. Ε, λοιπόν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται να μην είναι αυτός. Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι πολύ καλός στη δουλειά του, αλλά τα μεγαλύτερά του επιτεύγματα στον ΠΑΟΚ πώς τα πέτυχε; Παίρνοντας παίκτες με εμπειρία και κάνοντάς τους “λιοντάρια”. Να παίζουν ο ένας για τον άλλον, συσπειρώνοντάς τους ακόμα και με το χαμένο πρωτάθλημα του 2018 από την ΑΕΚ.

Δεν πέτυχε ο Ραζβάν εξελίσσοντας νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως καλείται να κάνει τώρα. Αν ο Λουτσέσκου παραμείνει στη θέση του, τότε δύο σενάρια μοιάζουν αναπόφευκτα να συμβούν. Είτε να αλλάξει πλάνο το κλαμπ είτε να αλλάξει τον τρόπο του ο ίδιος ο Ρουμάνος (σ.σ. από δύσκολο έως απίθανο το δεύτερο).

Κορυφαια Νεα

Exit mobile version